• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۴۴۹۷۲
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
سینما در هفته ای که گذشت؛

از پرواز ققنوس تا فرود هدهد!

برگزاری جایزه سینمای انقلاب اسلامی و جایزه کتاب سال سینما از مهم ترین رویدادهای سینمایی این هفته بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سینما در هفته ای که گذشت با روزهای پر فراز و نشیبی رو به رو بود.

اواخر هفته گذشته اختتامیه پنجمین جایزه سینمایی ققنوس و اولین جایزه سینمایی آیینه با حضور محمد خزاعی تهیه کننده سینما و دبیر جشنواره بین المللی مقاومت، حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، علی نصیریان بازیگر پیشکسوت سینما، بهروز افخمی، بابک حمیدیان، محسن یزدی دبیر جشنواره، در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. ستاره آن شب ابراهیم حاتمی کیا بود که برای کارگردانی فیلم سینمایی«بادیگارد» موفق به دریافت هر دو جایزه ققنوس و آیینه شد. 

در این مراسم نامه‌ای با عنوان درد دل بچه‌های انقلاب با رییس جمهور خوانده شد که در بخش هایی از آن آمده بود: بحث ما با شما دعوای کوچک از جنس مرغ و سیمرغ نیست آدرس غلط ندهند. درد ما این است که به زور می‌خواهید حقنه کنید. بادیگارد؛ به نماد تبدیل شده است. بادیگارد‌های شما تا کی می‌خواهند دیوارهای پوشالی را با کاغذهای رنگی تزیین کنند. خانواده مدافعان حرم نیازی به سکه‌ها در جشنواره فجر ندارند. سهم مدافعان حرم حتی یک فیلم نبود؟ حتما باید برج میلاد و آزادی را منفجر کنند تا به خود بیایید؟

در هفته گذشته اولین جلسه رسمی هیأت داوران نخستین جشنواره سراسری فیلم کوتاه موج جزیره کیش با حضور رسول صدرعاملی، ابوالفضل جلیلی و نیکی کریمی، اعضای هیئت داوران و ابراهیم حصاری, دبیر این جشنواره پنجشنبه 29 بهمن در تهران برگزار شد وآثار پذیرفته شده برای داوری در اختیار هیات داوران جشنواره قرار گرفت. 

نخستین جشنواره سراسری فیلم کوتاه موج از8 تا10 اسفند در نگین سبز خلیج فارس برگزار می شود. 

همچنین در هفته ای که گذشت گفته شد مجمع عمومی خانه سینما با حضور نمایندگان و بازرسان تشکل های سینمایی عضو با استناد به مواد17، 18،19 و20 اساسنامه خانه سینما ، راس ساعت 17 روز سه شنبه 18 اسفند  در تالار زنده سیف اله دادخانه سینما برگزار خواهد شد.

در جلسه شورای صنفی هفته گذشته تعیین شد که  اکران‌های نوروزی از 26 اسفند آغاز می‌شوند و دفاتر پخش و تهیه‌کنندگانی که تمایل به اکران فیلم خود در اکران نوروزی دارند تا 8 اسفند مهلت دارند که درخواست خود را به صورت کتبی به این شورا اعلام کنند. ضمن اینکه  مدت اکران فیلم های نوروزی 7 هفته خواهد بود.

در هفته گذشته دبیرخانه نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهلچراغ» نیز همزمان با اعلام مهلت ارسال آثار تا 25 اسفند ، فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد.

نخستین جشنواره مردمی فیلم و عکس «چهلچراغ» از 20 تا 23 اردیبهشت همزمان با اعیاد شعبانیه در تهران برگزار خواهد شد.

اتفاق مهم دیگر هفته گذشته برگزاری پنجمین جایزه کتاب سال سینما بود.

اکبر نبوی در گفتگو با خبرنگار ما در این باره گفت: طبق آمار از 34 ناشر حدود 70 اثر به دبیرخانه پنجمین جایزه کتاب سال سینما رسید، از میان این تعداد 66 اثر مورد داوری قرار گرفت. فراخوان این جایزه آخر مرداد منتشر شد و آخر شهریور تمام آثار به دست ما رسید، پنج بهمن هم نامزدها مشخص شد.

وی درباره جایزه هد هد افزود: چون چندین دوره جایزه قلم زرین داشتیم طی صحبتهایی که با آقای میرکریمی مدیر عامل خانه سینما کردیم قرار شد؛ تکرار کننده اهدای قلم زرین نباشیم که در این راستا به «تندیس هدهد» که نماد مرغ دانایی و آگاهی در کشور ما و دیگر کشورهای جهان است رسیدیم و این تندیس کار دستان هنرمند محمد توکلی است. 

در این مراسم در بخش ترجمه لوح و تندیس هدهد به محمد شهبا مترجم کتاب «تاریخ اجتماعی سینمای ایران» نوشته حمید نفیسی، منتشر شده توسط انتشارات «مینوی خرد» داده شد. همچنین محمد شهبا برای یک عمر ترجمه ادبی سینمایی تجلیل شد. در بخش ترجمه دو دیپلم افتخار به احمد الستی و محمد همتی برای کتاب «هنر دقت» نوشته مایکل اوپیتس از بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه اهدا شد.

در بخش بهترین تالیف دیپلم افتخار به احمد ضابطی جهرمی مولف کتاب «شکل شناسی و گونه شناسی فیلم مستند» منتشر شده توسط مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تقدیم شد.در بخش بهترین تالیف لوح و تندیس هد هد به محمد گذرآبادی نویسنده کتاب «فرهنگ فیلمنامه» منتشر شده توسط بنیاد سینمایی فارابی اهدا شد.

از مهم ترین حواشی سینمایی در هفته ای که گذشت دعواهای ادامه دار بین بعضی از اهالی سینما، فعالیت های سیاسی بعضی از هنرمندان در فضای مجازی درباره انتخابات و اعلام لیست غیر واقعی فیلمهای اکران نوروز 95بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی هیبریدی جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی 
مهر و موم یک انبار احتکار کالا در اهواز
شتاب دوباره در نهضت ملی مسکن بندرعباس
ششمین نشست چهره به چهره مسئولان با خانواده زندانیان در قم برگزار شد
بودجه و اعتبار کالابرگ الکترونیکی تا پایان سال تامین شده است
معارفه سرپرست جدید معاونت سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان
میزبانی کیش از بزرگ‌ترین گردهمایی فعالان صنعت پتروشیمی، پالایش و صنایع وابسته
مراسم جشن تکلیف بیش از ۴۵۰ دانش‌آموز دختر در کیش
انتصاب اعضای هیأت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا در خراسان جنوبی
آغاز فرآیند میزبانی کرمان از جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
برگزاری مجازی امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کیش
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
انجام بیش از ۶ هزار خدمت سلامت در بیمارستان صحرایی چم پلک
شهید سلیمانی در عرصه سیاسی و دیپلماسی، سیاست را اخلاقی کرد
فرد اهدا کننده خون چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
فراخوان مشارکت علمی و میدانی در سرشماری پرندگان آبزی و کنارآبزی چهارمحال‌وبختیاری
اجرای طرح نظارت و کنترل از ۶۲۱ جایگاه عرضه سوخت
۲۰۰ آزمون باسکول وسایل نقلیه چرخدار جاده‌ای چهارمحال و بختیاری
گشایش نمایشگاه فرش، تابلوفرش دستباف و لوازم خانگی در زنجان
بسته خبر‌های کوتاه ۱۷ دی ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
الحاق اراضی در تمام شهرستان‌های استان زنجان در دست انجام است
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)