• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۲۳۹۰۶
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
معاون اول رئیس جمهور:

شرایط برای انتقال اقتصاد از نفت به دانش فراهم است

جهانگیری گفت: ایران این شرایط را دارد که اقتصاد خود را از نفت به دانش و تجربه دانشجویان منتقل کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاحیه نهمین نمایشگاه فناوری نانو افزود: ایران پشتوانه بزرگی در شرایط برای انتقال اقتصاد از نفت به دانش فراهم استتولید علم درتاریخ گذشته داشته است و دانشمندان ایرانی نقش مهمی را در این زمینه ایفا کرده اند.

وی گفت: متاسفانه طی یک دوره زمانی ، ایران از این روند توسعه فناوری فاصله گرفته است اما در سال های اخیر موضوع علم و فناوری به مسئله اساسی کشور تبدیل شده است.

جهانگیری تصریح کرد: بانی اصلی این اقدام ، مقام معظم رهبری بوده است که بیش از همه برای این مسئله وقت گذاشتند و وارد این موضوع شدند.

وی تاکید کرد: برای همه بویژه دانشمندان، حفاظت و حراست از این گفتمان مهم است و نباید بگذارند این روند کم رنگ شود.

جهانگیری افزود: یکی از مسائلی که بصورت جدی مورد بررسی است متکی بودن اقتصاد ایران به منابع طبیعی و نفتی است.

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو و جمعی از سفرا و فعالان دانشگاهی حضور دارند.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در ابتدای این مراسم از محصولات منتخب این دوره از جشنواره بازدید کرد.

قرار است از سه محصول برتر جشنواره تقدیر شود؛ همچنین از برگزیدگان پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، پژوهشگاه ها و شرکت های فعال تقدیر به عمل می آید.

در این دوره از نمایشگاه بیش از 160 نهاد فعال حضور دارند و 123 شرکت آخرین دستاوردهای خود را ارائه کرده اند.

ضرورت داشتن نقشه راه در مسیر اقتصاد دانش بنیان

معاون اول رئیس‌ جمهور گفت: باید در مسیر اقتصاد دانش بنیان نقشه راهی داشته باشیم تا بتوانیم در زمانی مشخص به اهداف خود در این زمینه برسیم.

اسحاق جهانگیری در ادامه مراسم افتتاحیه نهمین جشنواره نانو افزود: نخبگان کشور باید از گفتمان مقام معظم رهبری حراست کنند و نگذارند با تغییرات دولت‌ها این حرکت کمرنگ شود. 

وی گفت: اقتصاد ایران مبتنی بر منابع طبیعی و درآمدهای حاصل از نفت بوده است و تجربیات سال‌های اخیر به ما نشان داد که اگر اقتصاد ما با برنامه‌ریزی‌های خارج از کشور هدایت شود، قطعاً آسیب می پذیریم.

جهانگیری با اشاره به تحریم های نفتی در سال های گذشته تصریح کرد: در زمان تحریم هرگز تصور نمی‌کردیم که کشورها اقدام به تحریم نفتی علیه ایران کنند چراکه تصور ما این بود که نفت یک محصول استراتژیک است و ما می‌توانیم از آن به عنوان یک ابزار قدرت استفاده کنیم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: اعمال تحریم‌های نفتی موجب شد تا برنامه‌هایی را برای حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان تدوین کنیم.

وی افزود: ایران جزء 20 اقتصاد دنیاست، یعنی اقتصاد کوچک صنعتی ای که دارای تولید ناخالص داخلی و قدرت خرید بالای 300 میلیارد دلار است.

جهانگیری گفت: دانش و مغز تنها ذخایر سرمایه‌ای هستند که تمام‌نشدنی است و تجربه تاریخی و وضعیت دانشگاه‌ها گواه بر این دارد که ایران می‌تواند به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کند.

وی افزود: ایران بیش از 4 هزار دانشجو و ده‌ها واحد دانشگاهی در کشور دارد و وجود دانشمندان ایرانی داخلی و دانشمندان ایرانی مقیم خارج را که تمایل به بازگشت به کشور دارند، گواه بر آمادگی ایران برای حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: اقتصاد مقاومتی دارای پنج ویژگی مهم همچون مردمی بودن، عدالت بنیاد بودن، درون‌زا بودن، برون گرایی و دانش‌بنیانی است و دانش‌بنیان بودن ریل اصلی حرکت اقتصاد به سمت اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان است.

وی با اشاره به اقدامات معاونت علمی‌و فناوری ریاست‌جمهوری برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: تمرکز این شرکت‌ها بر روی صنایع های‌تک است و از سوی دیگر تلاش می‌شود تا فناوری‌های تولید شده از سوی این شرکت‌ها در صنایع رسوخ کند.

جهانگیری افزود: ما می‌توانیم صنایع بزرگ را وارد چرخه دانش‌بنیان کنیم و امیدوارم با همتی که از سوی مسؤولان صورت گرفته است، بتوانیم بخش زیادی از شرکت‌ها را به این سمت سوق دهیم.

وی با اشاره به ایجاد ستاد توسعه فناوری نانو در کشور تصریح کرد: هرگز باورمان نمی‌شد که پس از گذشت 13 سال امروز دور هم جمع شویم و بگوییم روزی 20 مقاله در زمینه فناوری نانو تولید می‌شود و تعداد نیروهای تربیت شده در این حوزه به بیش از 30 هزار نفر رسیده است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در هفته‌های اخیر معاون علمی رییس‌جمهور گزارشی را ارائه و در آن تقاضا کرد که تا پایان سال 96، دولت بازار 10 هزار میلیارد تومانی برای صنایع برتر کشور ایجاد کند.

وی با اشاره به تدوین برنامه 10 ساله چشم‌انداز کشور گفت: این سند که در حال حاضر در دولت در دست تدوین است، مهمترین اقدام آن توسعه بازار داخل و کسب بازار در سطح بین‌المللی است.

جهانگیری به برخورد برخی از صنایع با توسعه فضای بین‌المللی اشاره کرد و افزود: باید نسبت به حفظ بازارهای داخلی و تولید محصولات فناوری داخل توجه شود.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای نخستین قفس تمام‌فلزی پرورش ماهی در دریا
آسفالت معابر ۳ روستای دهلران
ساخت حسینیه ای مردمی در خوشاب به همت گروه های جهادی
ایرانِ ضعیف مطلوب انگلیسی‌هاست
برگزاری مسابقات فوتبال در استان سمنان
معلم آبدانانی و سرمشق عملیِ تولید بعد از بازنشستگی
یک تساوی و یک شکست سهم کرمان در لیگ برتر فوتبال کشور
ساخت نیروگاه‌های مستقل برای شهرک‌های صنعتی
شعبان‌خمسه: آماده دیدار با قزاقستان هستیم
تخریب هزار و ۳۰۰ خانه مسکونی در زمین لرزه افغانستان
غیرحضوری شدن مدارس روز شنبه در تعدادی از شهر‌های خوزستان
برگزاری رقابت های فیوژن فیتنس بانوان گرامیداشت شهدای ورزشکار در قم
پیگیری مشکلات خانواده شهدا و ایثارگران
مسیری که هر پیچش بوی خطر می‌دهد
غیرحضوری شدن مدارس در آبادان و خرمشهر
رژه کاروان ایران با تشویق وزیر ورزش و‌ جوانان
یادواره ۱۱۶ شهید سرافراز منطقه جبالبارز
فوران خشم مردم انگلیس علیه تیم‌های رژیم صهیونیستی
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
اصلاح نظام بانکی، مهم‌ترین گام برای مهار تورم است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)