• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۸۴۷۵۱
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۵
بین الملل » تحلیلی

ائتلاف چهاردهم مارس در پی تجدید قوا بر آمده است

 به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه نگار لبنانی با اشاره به استعفای سعد الحریری از سمت نخست وزیری لبنان گفت: ائتلاف چهاردهم مارس در پی تجدید قوا بر آمده است.
یوسف دیاب که در ارزیابی علل استعفای سعد حریری از سمت نخست وزیری لبنان با برنامه ماوراء الخبر در شبکه الجزیره سخن می‌گفت، تصریح کرد، اینکه استعفای سعد حریری از عربستان اعلام شده است می‌تواند ناشی از آن باشد که عربستان از حمایت هایش از دولت سعد حریری دست برداشت، به همین سبب سعد حریری دیگر قادر نبود به ریاست دولتی که از کشور‌های عربی، از جمله کشور عربستان فاصله گرفته است، ادامه دهد. اما اینکه چرا سعد حریری برای اعلام استعفایش به عربستان رفت؟ به باور من پاسخ این سئوال در بیانیه تلویزیونی استعفا که خود حریری آن را قرائت کرده است، آمده است، در بندی از این بیانیه آمده است، نخست وزیر در معرض خطر ترور، شرایط مشابه با روز‌هایی است که رفیق حریری ترور شده بود به این معنی که خطرات امنیتی بزرگی نخست وزیر را تهدید می‌کند به همین سبب سعد حریری به عربستان سفر و از آنجا استعفایش را رسانه‌ای کرد. طبیعی است که استعفای سعد حریری، به یک باره اتفاق نیفتاده است، این استعفا تقریبا پس از یک سال از زمان آغاز نخست وزیریش در دولت موسوم به دولت مصلحت ملی یا دولت بازگشت اعتماد، اتفاق افتاد، دولتی که در طول این یک سال در جلب اعتماد برخی از لبنانی‌ها ناتوان بود زیرا تلاش‌های گروه مخالف سعد حریری اعم از حزب الله، هم پیمانان حزب الله و حتی فعالیت‌های سیاسی جریان آزاد ملی به گونه‌ای بود که نشان می‌داد سعد حریری شریک واقعی دولت نیست. آنان به دلخواه خود رفتار می‌کردند و سعد حریری هم باید بر اساس برنامه عملی آنان دولت را اداره می‌کرد.»
یوسف دیاب درباره تأثیر استعفای سعد حریری بر فضای داخلی لبنان گفت: «شکاف در داخل لبنان نمونه‌ای از شکاف موجود در منطقه است، ما در حال حاضر با دو محور سرسخت در منطقه روبرو هستیم در یک سو ایران و هم پیمانانش حزب الله و سازمان‌ها و گروه‌های مسلح شیعه مذهب قرار می‌گیرند و در مقابل محور دیگری دیده می‌شود که آن را عربستان و کشور‌های عربی حوزه خلیج (فارس) رهبری می‌کنند، محور دوم امروز و با اندکی تاخیر تصمیم گرفته اند با ایران رویارویی کنند. با اعلام استعفای سعد حریری در واقع توافقاتی که پیش از این به ریاست جمهوری میشل عون و در ادامه به نخست وزیری سعد حریری در لبنان منجر شده بود از هم فروپاشید به همین منظور لبنان از امروز در مسیر رویاروی سخت سیاسی حرکت می‌کند. امیدواریم این روند از این سطح بالاتر نرود، اما واقعیت این است که تصور پیامد‌های امنیتی استعفای سعد حریری دشوار است و این نگرانی وجود دارد که رکن پنجم از شرایط پرنوسان و تیره کنونی در لبنان سوء استفاده کند و در مسیر ترور شخصیت‌های موجود در ائتلاف چهاردهم مارس که به نوعی در ایجاد شرایط کنونی نقش داشته اند گام بر دارد. به همین سبب ما در شرایط غبارآلودی قرار داریم، در یک کلام ما از یک طرف معادله، یعنی چگونگی استعفای سعد حریری، آگاهیم، اما از طرف دیگر معادله، یعنی اینکه این استعفا در ادامه چه پیامد‌هایی را برای لبنان به دنبال خواهد داشت، آگاهی نداریم.»
این روزنامه نگار لبنانی درباره توانایی لبنان برای پشت سر گذاشتن بحران گفت: «من معتقدم امروز لبنان در برابر دو محور منطقه ای، حلقه ضعیف‌تر را تشکیل می‌دهد، در این زمینه می‌توان به گزارش مازن ابراهیم خبرنگار شما (الجزیره) اشاره کرد که گفت: لبنان امروز تنها به میدانی برای ارسال پیام‌های منطقه‌ای تبدیل شده است، به گمان من استعفای سعد حریری بار دیگر لبنان را سال‌ها به عقب رانده است، این اقدام ضربه سنگینی به دوران ریاست جمهوری میشل عون وارد خواهد کرد. میشل عون امروز حتی قادر نیست از مشورت پارلمان بهره ببرد زیرا اکثریت پارلمان با توجه به اختلاف فکریی که با او دارند، نمی‌پذیرند او رئیس جمهوری در لبنان باشد که کشور را در مسیر مقابله با عربستان و سعد حریری مدیریت می‌کند. به صورت آشکار می‌توان گفت، ائتلاف چهاردهم مارس در پی تجدید قوا بر آمده است و سخنان ولید جنبلاط در واکنش به استعفای سعد حریری و بیان این نکته که لبنان تحمل پیامد این استعفا را ندارد گواهی بر این ادعاست. بر این اساس برخی از طرف‌ها در پی بازگرداندن لبنان به دوران کودتایی هستند که علیه دولت سعد حریری انجام شده بود تا پس از آن نجیب میقاتی سمت نخست وزیری را به دست بگیرد. به نظر من اوضاع امروز در مقایسه با آن دوره، به مراتب پیچیده‌تر است. به همین دلیل می‌گویم ما در مسیری گام برداشته ایم که به میدان مین منتهی می‌شود و از خدا می‌خواهیم از زیان رسیدن بیشتر به لبنان جلوگیری کند.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
تأمین و توزیع بیش از ۲۵۰ تن کالای اساسی در شهرستان شاهیندژ
ضرورت وجود همت جهادی برای تسریع در ثبت جهانی روستای حسنلو نقده
الگوی مشارکت خصوصی؛ موتور محرک توسعه عمرانی در آذربایجان‌غربی 
اجرای ۲ بیمارستان در آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای مجمع نمایندگان استان
تقویت هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی؛ راهبرد بسته جدید اقتصادی دولت برای ثبات بازار نهاده‌های دامی
نقده در آستانه بهره‌برداری از روستا بازار جدید؛ مشارکت تعاونی‌ها برای تسریع روند احداث
بررسی ۹ پلاک در کمیسیون رفع تداخلات اراضی آذربایجان‌غربی
برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس
پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی‌کاربردی راشا کاسپین زنجان با تضمین اشتغال
دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با وزیر راه و شهرسازی
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از خانه سالمندان حضرت یوسف ارومیه
دیدار استاندار آذربایجان‌غربی با ارامنه شهرستان ارومیه
همزیستی ادیان، سرمایه‌ای راهبردی برای توسعه آذربایجان‌غربی است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
الحاق اراضی در تمام شهرستان‌های استان زنجان در دست انجام است
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)