• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۰۷۰۲۱
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۳

سر عربستان در نشست اتحادیه عرب به سنگ خورد

نشست وزیران امور خارجه اتحادیه عرب به درخواست عربستان با هدف مقابله با ایران وحزب الله در حالی برگزار شد که این نشست به دلیل غیبت وزرای خارجه، عراق، سوریه، الجزایر، عمان، لبنان، قطر و حتی امارات متحد سعودی ها در آن،  وزن بالایی نداشت.

سر عربستان در نشست اتحادیه عرب به سنگ خورد

روز یکشنبه وزیران امور خارجه اتحادیه عرب به درخواست عربستان در قاهره تشکیل جلسه دادند تا با ادعاهای سعودی  ها علیه ایران وحزب الله، همسویی خود را به نمایش بگذارند اما در عمل این نشست با غیبت کشورهای مطرحی چون سوریه، عراق، لبنان، الجزایر، عمان، قطر و حتی امارات از وزن بالایی برخوردار نبود و برخی کشورها شرکت کننده مانند جیبوتی و بحرین هم که در این نشست از خود حرفی جز تکرار دیکته های سعودی ها نداشتند.
هر چند هدف از شکل گیری اتحادیه عرب مقابله با اشغالگری رژیم صهیونیستی بوده است و این اتحادیه از زمان تاسیس هیچ خاصیتی جز صدور بیانیه های بی ارزش نداشته است حالا با نزدیک شدن سعودی ها به رژیم صهیونیستی، این اتحادیه روز یکشنبه با  فشار و تطمیع سعودی ها بیانیه ای را علیه ایران و حزب الله صادر کرد که در آن تهران به دخالت در کشورهای عربی و ایجاد ناامنی متهم و بار دیگر از حزب الله  به عنوان یک حزب تروریستی یاد شد. در این بیانیه همچنین ادعای سعودی ها تکرار شد که مدعی هستند حمله موشکی انصارالله یمن به ریاض به وسیله موشک بالستیک ایرانی بوده است.
غیبت کشورهای مطرح در این نشست بیانگر این واقعیت است که در جهان عرب هم ادعاهای عربستان در مورد ایران و حزب الله قابل قبول نیست ضمن اینکه خود سعودی ها متهم اصلی بسیاری از حوادث تروریستی در عراق وسوریه ولبنان هستند؛ عربستان اختلافات شدید ارضی ومرزی با برخی اعضا چون کویت و قطر دارد و در برخی دیگر از کشورها چون یمن وبحرین بطور مستقیم مداخله کرده است.
از دیگر نکات این نشست این بود که عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان از کشورهای شرکت کننده خواست که موضوع ادعایی دخالت ایران در امور کشورهای عربی را به شورای امنیت ارجاع نمایند اما احمد ابوالغیط دبیر کل اتحادیه عرب گفت هنوز تصمیمی برای بردن پرونده ایران به شورای امنیت وجود ندارد و این موضوع علاوه بر نمایش اختلافات در این اتحادیه این واقعیت را روشن کرد که اتحادیه عرب  قصد رویارویی با ایران را ندارد و دلیلی نیز برای رویارویی نمی بیند ضمن اینکه ارجاع این ادعاها به شورای امنیت هم ره به جایی نخواهد برد. اکنون برای برخی اعضای شورای امنیت نیز دروغ بودن ادعاها وفرافکنی عربستان روشن شده است بطوری که این مسئله در خصوص ماجرای سعد حریری نخست وزیر لبنان واکنش روسیه و حتی فرانسه را به دنبال داشت.
حالا برای عربستان پس از شکست در تشکیل جبهه ای متحد از اعراب علیه ایران، تنها این راهکار باقی مانده  است که به دولت ترامپ و برقراری روابط و ائتلاف با رژیم صهیونیستی دل خوش کند که نتیجه این هم چیزی جز افتادن نقاب نفاق آنان نخواهد بود.
در این ارتباط اشاره می شود که یووال اشتایتس وزیر انرژی رژیم صهیونیستی فاش کرد که از مدتها قبل با سعودی ها در باره نگرانی ها مرتبط با ایران، تماس های محرمانه ای با مقامات عربستان سعودی برقرار کرده است. او در پاسخ به سوالی در این باره که چرا این تماس ها محرمانه باقی مانده بود، گفت که به درخواست طرف مقابل این تماس ها محرمانه مانده بود که این می تواند به معنی این باشد که سعودی ها حالا به طرف علنی شدن این روابط پیش می روند حتی اگر این رابطه با تنفر واعتراض افکار عمومی روبرو شود.      
 
---------------------------------
رضا محمدمراد
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آتش‌سوزی خودروی قاچاق سوخت باز هم در هرمزگان کشته داد
وقوع دو حادثه مرگبار در آذربایجان شرقی 
افزایش غلظت غبار در سمنان
تبدیل شهرک بعثت تبریز به منطقه ویژه فناوری‌های نوین
آگاهی، مهم‌ترین سد مقابل ویروس اچ آی وی
مسیر پایدار برای سوریه، روندی فراگیر تحت رهبری سوری هاست
تقویت تشکل‌های مردمی برای افزایش مشارکت در انتخابات شوراها
خوزستان در دومین دوره جام رسانه امید کشور قهرمان شد
سیوان و گشودن پنجره‌ای به سوی ایلام زیبا
هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
ملی پوشان فیتنس امیدوار به کسب نشان جهانی
بسته خبر‌های کوتاه ۲۸ آبان ۱۴۰۴
شناسایی اولویت‌های آذربایجان شرقی در آستانه سفر رسمی رئیس جمهور
محمد سیستانی: داور اهل ترکیه جریان بازی را تغییر داد
رنگرز: کشتی‌گیران با وجود خستگی به بازی‌های کشور‌های اسلامی آمدند
وحدت اقوام و مذاهب، پشتوانه امنیت و توسعه کشور است
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ نشان برنز میرزاطیبی در پرش با نیزه
بی کفن بازگشتند؛ با پلاکی به نام گمنامی
بازگشت کشتارگاه صنعتی مرغ ممسنی به چرخه تولید
صعود تیم ملی فوتبال ایران در رده بندی فیفا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)