• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۵۶۲۲۴
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۲
اجتماعی

بیت المقدس ۷ نوشدارو پس از مرگ سهراب

اگرچه عملیات بیت المقدس هفت با هدف بازپسگیری شلمچه طرح‌ریزی و اجرا شد، ولی این اقدام [نوشدارویی پس از مرگ سهراب]بیش نبود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ پس از سقوط فاو باید بر استحکام خطوط پدافندی این منطقه راهبردی افزوده می‌شد و یا یک تک مختل کننده در منطقه اجرا می‌ کردند تا بتوان سازمان رزم دشمن را بر هم زدو یا عملیات آنان را به تأخیر انداخت.
پس از بازپس گیری فاو، ارتش بعثی عراق ظرف هشت ساعت شلمچه را پس گرفت؛ از دست دادن شلمچه برای رزمندگان بسیجی، سپاهی و جهاد سازندگی بسیار دردناک بود؛ از همه بیشتر تک موفق عراق و بازپس ستاندن شلمچه فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در شوک فرو برد؛ زیرا آنان می دیدند دستاوردهایی که ظرف سه ماه جنگ خونین و شبانه روزی در عملیات های کربلای پنج و هشت حاصل کرده بودند و تصویب قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد را –که تا اندازه ای به خواسته های جمهوری اسلامی ایران توجه کرده بود- همچون برگه برنده ای در برابر سیاسیون کشور می پنداشتند، در هشت ساعت بر باد رفته است.
فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، توانسته بودند بیش از شصت هزار نفر از نیروهای مردمی، نیورهای سپاه و کمیته های انقلاب اسلامی را از آذرماه سال 1365 تا فروردینماه سال 1366 هجری شمسی در قالب دو اعزام بزرگ «سپاهیان محمد (ص) و سپاه مهدی (عج)» وارد جبهه های نبرد سازند؛ به کارگیری این حجم نیروی انسانی در عملیات های کربلای چهار، پنج و هشت فارغ از تلفات بسیار سنگین در آن نبردها، نتوانسته بود اهداف راهبردی جمهوری اسلامی ایران را برای ختم شرافتمندانه جنگ تأمین کند؛ با این حال پس از تصویب قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد در 29 تیرماه سال 1366 هجری شمسی (برابر با بیستم جولای سال 1987 میلادی) -که در آن بندهایی نیز به نفع کشورمان دیده می شد- سبب گردید تا فرماندهی وقت کل سپاه و برخی از اعضای ستادش این تحلیل را که عملیات های اجرا شده توسط سپاه در جبهه شلمچه سبب عزم ابرقدرت ها برای پایان دادن به جنگ با هدف پیشگیری از شکست حتمی صدام و عدم وصول جمهوری اسلامی ایران به اهداف راهبردی خویش بوده است را به تمام رده های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتقل کنند ولی روند جنگ از آغازین روزهای سال 1367 هجری شمسی با سقوط فاو ظرف 36 ساعت در روزهای بیست و هشتم و بیست و نهم فروردین ماه و شلمچه در هشت ساعت در چهارم خردادماه آن سال، صحت آن تحلیل را به تردید مبدل کرد.
بازپسگیری شلمچه توسط ارتش بعثی عراق بار دیگر فضای ایام بحرانی کشور پس از عدم فتح در عملیات کربلای چهار را در اذهان تک تک فرماندهان زنده کرد؛ با این تفاوت که در عملیات کربلای چهار، تک از سوی نیروهای خودی صورت گرفته و علیرغم شکست در آن عملیات، هیچ یک از مناطق متصرفی را از دست نداده بود ولی اکنون عراق تک کرده و ظرف هشت ساعت توانسته بود تمام زمینی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ظرف 2448 ساعت (102 روز برابر با سه ماه و دوازده روز) در آن با دادن چند ده هزار نفر شهید موفق به پیشروی های محدودی در عمق منطقه شده بود بازپس ستاند.
یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که پس از سقوط فاو و شلمچه به شدت زیر سؤال رفته بودند، عملیات بیت المقدس هفت را جهت بازپسگیری شلمچه طرحریزی کردند.
سرانجام عملیات بیت المقدس هفت با رمز «یا أَبا عَبدِ اللهِ الحسین» (ع) در نخستین ساعات بامداد دوشنبه 23 خرداد 1367 هجری شمسی (مطابق با 28 شوال سال 1408 هجری قمری و برابر با 13 ژوئن سال 1988 میلادی) در منطقه عمومی شلمچه آغاز شد.
عملیات تا نزدیک ظهر پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت و اکثر یگان های عمل کننده به اهداف اولیه خود در پنج ضلعی و کانال پرورش ماهی رسیده بودند اما پاتک های سنگین یگان های زبده ارتش تا بن دندان مسلح عراق، افت شدید استعداد پرسنلی بر اثر تلفات سنگین در حین عملیات، ضعف شدید یگان های آمادی در رساندن آب و مهمات به خطوط درگیری و نیز گرمای بی سابقه هوا در منطقه، سبب شد که این نبرد بیش از یک عملیات انهدامی دستاورد دیگری نداشته باشد؛ شاید تنها نکته مثبت نظامی این عملیات، اسارت افرادی همچون فرماندهی تیپ 429 پیاده ارتش عراق بود؛ زیرا وی بعدها در جریان بازجویی ها، از آماده شدن ارتش بعثی عراق برای بازپسگیری جزایر مجنون در آینده نزدیک خبر داد.
به هر حال، عملیات بیت المقدس هفت علیرغم دستاوردهای ضعیف نظامی جمهوری اسلامی ایران در صحنه جنگ، آخرین اقدام آفندی نیروهای مسلح در جنگ تحمیلی بود و رزمندگان اسلام برغم شرایط حقیقتاً نابرابر چه از لحاظ استعداد پرسنلی و چه از لحاظ مسائل لجستیکی هرگز کم نگذاشتند و در نهایت شجاعت و شرافت تا آخرین قطره خون در خاک مقدس شلمچه در رکاب امامشان عاشورایی در کربلای خمینی برای دفاع از حریم اسلام و جمهوری اسلامی ایران ایستادگی کردند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازگشت پروازهای لوفت‌ هانزا به ایران
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)