• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۳۱۲۰۳
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
همایش هموویژلانس و مدیریت خون بیمار؛

کاهش هزینه های بیمار ­با مدیریت مصرف خون

مدیرعامل سازمان انتقال خون: با مدیریت مصرف خون، ضمن کاهش هزینه‌های بیمار می‌توان به اقتصاد جامعه کمک کرد

کاهش هزینه های بیمار ­با مدیریت مصرف خونبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر علی اکبر پور فتح اله در همایش سه روزه هموویژلانس و مدیریت خون بیمار در قزوین با بیان اهمیت مدیریت خون بیمار، چالش‌ها و راهکار‌ها و نقش آن در اقتصاد سلامت گفت: باید به سمت مدیریت خون بیمار برویم تا به جای اینکه روی انتقال خون تمرکز شود روی خود بیمار تمرکز داشته باشیم.
وی افزود: چالش دیگر نظام سلامت افزایش جمعیت سالمندی است که از یک سو هزینه سلامت را بالا می‌برد و نیاز به خون و فرآورده‌های آن در درمان‌های مربوط به این گروه از جمعیت روبه افزایش است و از سوی دیگر با پیری جمعیت، اهدا کنندگان زیادی از اهدای خون بازنشسته می‌شوند و جایگزین ندارند که باید برای آن تدبیری اندیشید.
دکترپور فتح اله یادآورشد: آمار‌های جهانی نشان می‌دهد دو سوم خون مصرفی در اروپا در افراد بالای ۵۰ سال مصرف شده است در صورتی که با پیری جمعیت، تعداد اهدا کننده به شدت کاهش پیدا می‌کند.
وی تأکید کرد: طب ما باید به سمت اقتصادی شدن برود و با هزینه مؤثر کارآیی بالا می‌رود.
دکتر پورفتح اله گفت: یکی از مؤثرترین روش‌ها برای ذخیره سرمایه ها، توجه به سه موضوع «کم خونی، خون ریزی و انتقال خون» است که باید جدی گرفته شود، زیرا اکنون بیش از ۲۷ درصد جمعیت دنیا دچار کم خونی هستند و ۳۹ درصد بیماران که جراحی شده اند از کم خونی رنج می‌برند.
وی افزود: خون ریزی در واقع فریاد بیمار در برابر پزشک است و باید بیمار به آن توجه کند و هر چقدر این خونریزی کمتر شود بسیاری از مشکلات از جمله عفونت بیمارستانی و مصرف خون کم شده و مدیریت منابع صورت می‌گیرد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران تصریح کرد: اگر کم خونی درمان نشود در جراحی‌ها نیاز به انتقال خون بیشتر می‌شود و عوارض و هزینه‌ها نیز افزایش می‌یابد.
دکتر پورفتح اله گفت: سالانه بیش از ۱۵۰ میلیون تزریق خون در دنیا صورت می‌گیرد که اگر آن را مدیریت کنیم پیشرفت بزرگی در اقتصاد سلامت ایجاد می‌شود بنابراین باید پیامد‌های تزریق گلبول قرمز را بررسی کنید و بدانید وقتی تزریق خون صورت می‌گیرد گاهی برای بیمار فاجعه آفرین است.
وی افزود: بررسی روی ۸ هزار بیمار نشان می‌دهد تزریق چه پیامد‌هایی داشته و خطر مرگ را تا ۶ برابر بالا برده است.
دکترپور فتح اله گفت: در جهان سالانه ۲۰ میلیارد دلار در سه بخش خون گیری، خون ریزی و انتقال خون هزینه می‌شود که اقتصاد نظام سلامت ایجاب می‌کند که خون بیمار مدیریت شود؛ بنابراین پزشکان باید بدانند هر تزریق خون را نباید اهدای زندگی تلقی کرد، زیرا هر مورد تزریق می‌تواند توأم با عوارض باشد.
وی ادامه داد: باید به بیماران آموزش داد که مطالبه گر باشند و از پزشک بپرسند چرا به تزریق خون احتیاج دارد و پیامد‌های آن را از پزشک بپرسد.
دکترپور فتح اله گفت: توجه به تعرفه گذاری خدمات مدیریت خون بیمار، گواهی صلاحیت تجویز خون، ادغام مدیریت خون بیمار با کمیته‌های انتقال خون بیمارستانی و آموزش همگانی برای بیماران و پزشکان تجویزکننده خون از برنامه‌هایی است که به مدیریت انتقال خون کمک می‌کند.
همایش ۳ روزه هموویژلانس و مدیریت خون بیمار با حضور علی اکبر پور فتح اله، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، محمد حسین برادران، مدیرکل انتقال خون استان، منوچهر مهرام، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین و ۳۵۰ پزشک، پرستار و کارشناس بانک خون در دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایستادگی در برابر نظام سلطه، دفاع از حاکمیت الهی
تداوم راه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
سیر تا پیاز یک سناریوی کشته سازی دیگر در دهدشت
پاسخ زائران حاج قاسم به یاوه گویی‌های رییس جمهور منفور آمریکا
اعتبار آمریکا در عرصه بین‌الملل مخدوش شده است
واکنش هنرمندان کرمان به یاوه گویی‌های اخیر ترامپ تروریست
اهدای ۵۰۰ سری جهیزیه ازدواج آسان به زوج‌های جوان
دستگیری سه گروه شکارچی متخلف در ملکان
دستور دکتر پزشکیان برای بررسی جامع ناآرامی های استان ایلام
ایران حسین (ع) تا ابد پیروز است
تکذیب انفجار در بندر شهید رجایی
اصناف بازوی مردمی و توانمند نظام هستند
آتش سوزی در یک جایگاه تهران به دلیل نقص فنی یک خودرو
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان؛ ۱۵ دی ۱۴۰۴
کاهش کیفیت هوا در سمنان
پایان ۳ روز خلوت عاشقان با خالق هستی
نجات هوایی دو مادر باردار از منطقه صعب‌العبور در آذربایجان شرقی
بزرگداشت یار دیرین حاج قاسم؛ حاج حسین پور جعفری
جلسه شورای عالی قوه قضائیه ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
بسته خبر‌های کوتاه ۱۵ دی ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
آتش سوزی درکارخانه کاله آمل
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)