• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۰۴۹۶۵
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۷
خراسان جنوبی » اجتماعی
گامی به سوی مصرف بهینه

گزارش مکتوب ....اجرای طرح مدیریت سبز در دانشگاه بیرجند

اجرای طرح مدیریت سبز دانشگاه بیرجند در حوزه آب و پسماند سبب کاهش مصرف آب در دانشگاه بیرجند به نصف مقدار قبلی شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، در سالهای اخیر، کمبود بارندگی سببگزارش مکتوب ....اجرای طرح مدیریت سبز در دانشگاه بیرجند گامی به سوی مصرف بهینه کاهش سطح آب منابع زیرزمینی در منطقه شده است. خشکسالی­های متوالی و چندین ساله سبب شده تا در سال­های اخیر همه دانشگا­ه­های استان بخصوص دانشگاه بیرجند دچار معضل تأمین آب مصرفی شود، زیرا  قناتی که بخشی از آب مورد نیاز این دانشگاه را تأمین می­ کرد خشک شده و سطح آب چاه­های مورد استفاده در حدود 40 متر افت داشته است.

تأمین آب 12 هزار دانشجو، دغدغه دانشگاه بیرجند

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه هم اکنون  آب مورد نیاز دانشگاه بیرجند به وسیله 7 حلقه چاه تأمین می­شود، گفت: حدود 12 هزار دانشجو در 6 مجموعه خوابگاهی دانشگاه اسکان دارند و در صورت برنامه ریزی نکردن، در آینده ای نزدیک با یک معضل شدید منطقه ای برای تأمین آب روبرو خواهیم شد.

خامسان با بیان اینکه سال آبی گذشته در شهرستان بیرجند 101 میلیمتر باران باریده است، افزود: بارندگیهای خوب امسال که تاکنون بیش از 130 میلیمتر به طور میانگین بوده هرچند ارمغانی برای سالی پر از خیر و برکت است اما خشکسالی چندین ساله استان را جبران نمی کند .

اجرای طرح مدیریت سبز با استفاده از تصفیه فاضلاب خاکستری

وی با بیان اینکه دانشگاه بیرجند برای کاهش اثرات کم آبی، طرح مدیریت سبز را در این دانشگاه اجرا می کند، افزود: مرحله اول اجرای این طرح استفاده بهینه از آب و بازیافت فاضلاب خوابگاه­های دانشجویی است و علاوه بر آن در سه حوزه کلیدی مدیریت پسماند، بهینه ­سازی مصرف آب و پایش آن در این طرح اقداماتی صورت می گیرد.

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه در حوزه مدیریت پسماند هدف اصلی، جداسازی فاضلاب خاکستری و استفاده از پساب تصفیه شده در آبیاری فضای سبز دانشگاه است، افزود: بیش از 60 درصد حجم فاضلاب یک مجموعه را فاضلاب خاکستری شامل پساب حمام، ظرفشویی و روشویی تشکیل می دهد بنابراین ذخیره و بازیافت این منبع بزرگ می­تواند سبب کاهش قابل توجهی در مصرف آب شرب و همچینن صرفه­ جویی قابل توجه در هزینه­ ها شود.

دکتر خامسان افزود: با توسعه و افزایش ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب موجود، حجم زیادی از آب  به چرخه مصرف دانشگاه برگردانده و حتی لجن آبگیری شده ناشی از فرآیند تصفیه فاضلاب برای تولید کمپوست استفاده می شود.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از یک میلیارد و 400 میلیون تومان برای اجرای طرح مدیریت سبز دانشگاه بیرجند هزینه شده، است گفت:  با هدف بهینه ‌سازی مصرف آب و تصفیه فاضلاب در دانشگاه بیرجند، این دانشگاه برنامه‌ها و طرح‌های اجرایی خود را در چهار بخش 1- مدیریت پسماند شامل احداث فاضلاب خاکستری برای 14 خوابگاه، توسعه تصفیه خانه مرکزی دانشگاه، انتقال پساب برای آبیاری فضای سبز، آبیاری قطره ای و بارانی تحت فشار، مدیریت لجن و تهیه کمپوست، 2- بهینه‌سازی مصرف آب 3- پایش مصرف آب و 4-  کاشت گیاهان کم مصرف، اجرا می کند.

کاهش مقدار مصرف آب و هزینه ها به نصف، با مدیریت سبز

رئیس دانشگاه بیرجند افزود: این دانشگاه برای اجرای این 4 بخش، در سال 97 برای قطره ای کردن آبیاری فضای سبز بیش از 50 میلیون تومان هزینه  کرد که پس از جداسازی آب فضای سبز از آب شهری و پساب فاضلاب، میزان مصرف آب و هزینه ها در سال 97 نسبت به سال 96 ، 50 درصد کاهش داشت.

اقدامات اجرا شده در مدیریت سبز

دکتر خامسان با بیان اینکه استفاده از لوازم کاهنده مصرف آب در ساختمان­های دانشگاه و کاشت گیاهان کم مصرف از جمله موارد اجرا شده در بهینه سازی مصرف آب در دانشگاه بیرجند است، گفت: تاکنون در اجرای طرح مدیریت سبز دانشگاه برای اصلاح لوله کشی فاضلاب در خوابگاهها و ساختمانهای اداری و آموزشی37 میلیون تومان، بازسازی دو دستگاه دیگ در خوابگاه صدف دو  32 میلیون تومان، احداث چاهک و ایستگاه پمپاژ آب 12 میلیون تومان، اصلاح لوله کشی فضای سبز و نصب پکیج تصفیه فاضلاب خاکستری در خوابگاه توحید 35 میلیون تومان، توسعه و افزایش توان نیروگاه فتو ولتائیک 100 میلیون تومان، بکارگیری پنجره ها و شیشه های دو جداره در برخی ساختمانها 28 میلیون و 800 هزار تومان، اصلاح لوله کشی در سرویسهای بهداشتی خوابگاههای ابوذر، صدف دو و یک، سلف خواهران شوکت آباد و آشپرخانه سرو 2،  37 میلیون تومان هزینه شده است.

وی گفت: نصب ترموستاتهای دیجیتال برای مبدلهای مجموعه آبی میلاد و نصب 12 کنتور آب و 12 کنتور گاز برای پایش مصرف انرژی از دیگر اقداماتی است که تاکنون برای کاهش هزینه ها  و اجرای طرح مدیریت سبز دانشگاه بیرجند انجام شده است.

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه اقدامات برای طرح مدیریت سبز در دانشگاه همچنان ادامه دارد، افزود: برای انجام این کارها به تنهایی دانشگاه بیرجند نمی تواند آن را به سرانجام مطلوب برساند بلکه باید حمایتهایی از سوی نهادها و مسئولان استانی و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گیرد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد از رئیس جمهور
راه اندازی شعبۀ استان خوزستان انجمن علمی مطالعات نهج‌البلاغه
تکمیل طرح‌های نیمه تمام و بهبود فضای کسب و کار در خراسان شمالی
اولین برف پاییزی ارتفاعات خلخال را سفید پوش کرد
پیروزی پرگل المپیاکوس و گلزنی طارمی
جنجال بر سر تغییر یک نام صهیونیستی در ایرلند
وداع باشکوه با شهید خوشنام در همدان
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
تشییع و خاکسپاری یک شهید گمنام در بندرعباس
رقابت ۵۰ دانش‌آموز مازندرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی
روز‌های پایانی برداشت سیب زمینی در اقلید
عزت ایران اسلامی مرهون فداکاری مادران شهداست
لحظه‌ای را در ارتقای توان دفاعی ایران از دست نداده‌ایم
ضرورت مدیریت یکپارچه آب با توسعه‌ی همکاری‌های منطقه
نیکسون و کشتار دانشجویان، از تهران تا آمریکا
قم میزبان آئین تجلیل از مادران و همسران شهدا
استقرار بالگرد آتش نشانی در دزفول
استقلال قم راهی فینال شد
قوانین موجود، ظرفیت لازم برای سالم‌سازی محیط اجتماعی را دارند
تشریح برنامه هاودستاورهای توسعه ای آذربایجان غربی دربرنامه زنده استاندار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
تأکید پزشکیان بر بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)