• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۶۵۵۷
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۰
سمنان » اقتصادی
گزارش مکتوب

کویرهای صورتی ...

این روزها در استان کویری سمنان ، دیدن زمین های پر گل دیگر تعجب آور نیست ، گلستان هایی که مناطق خشک و بیابانی سمنان را به زمین های مملو از گل های صورتی محمدی تبدیل کرده است .

کویرهای صورتی ...به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سمنان با اجرای طرح های اقتصادی کشاورزی به فهرست استان های پرورش دهنده گل محمدی وارد شده است .
درختچه ای برگ ریز که ارتفاع آن به 2 متر نیز می رسد و شاخه های آن با خارهای تیز و محکمی حفاظت می شود.
گل محمدی ؛ مقاوم به کم آبی
کویرهای صورتی ...مزارع گل محمدی به صورت عمده در ۱۴ استان کشور وجود دارد که بیشترین سطح زیر کشت آن به ترتیب در استان‌های فارس، اصفهان، مرکزی، سمنان و کرمان و آذربایجان شرقی است.
آنچه باعث شد گل محمدی در استان سمنان با اقبال کشاورزان مواجه شود ، مقاومت این درختچه به کم آبی و شوری آب است .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان می گوید : سطح زیر کشت گل محمدی در این استان در سال آبی جاری 30 هکتار افزایش یافته و به 285 هکتار رسیده است .
لطف الله رضایی با بیان اینکه گلکاران مشغول برداشت گل محمدی هستند پیش بینی کرد : امسال بیش از 600 تن گلبرگ از گلستان‌های استان برداشت شود.
رضایی می گوید : اجرای طرح کشت گل محمدی در استان سمنان موفق بوده و برای افزایش و توسعه صنایع تبدیلی گل محمدی برنامه ریزی شده است.
 
گل چینی ؛ اشتغالزایی معطر
کویرهای صورتی ...بیشترین سطح زیر کشت گل محمدی در استان سمنان در دامغان ، شاهرود ، مهدیشهر و میامی است.
بنابراین بیشترین کارگران دائمی و فصلی چه در وقت کاشت ، چه در زمان داشت و چه موقع برداشت در این شهرستان ها فعال می شوند.
خانم روزبه و 2 فرزندش از جمله این کارگران هستند که این روزها در گلستان های گل محمدی امیریه دامغان به گل چینی مشغولند.
گل چینان کار خود را از ساعت پنج صبح آغاز می کنند و روزانه تا 20 کیلوگرم گل می چینند.
احمد افضلی کارشناس اقتصادی معتقد است : ایجاد اشتغال در فصل مناسب، امکان فرآوری و ارزش افزوده برای محصول، کم‌آفت بودن و مقاومت به سرما و بهره‌مندی مناسب از بارندگی‌های زمستانه و برداشت زود هنگام از مزایای توسعه کشت و برداشت گل محمدی است.
 
گل های پول ساز
کویرهای صورتی ...علاوه بر پرورش گل و گل چینی ، فعالیت هایی  نظیر گلاب گیری و خشک کردن گل و غنچه ، از دیگر محورهای اشتغال زایی گل محمدی در استان سمنان است .
رضایی معاون جهاد کشاورزی استان می گوید : پرورش دهندگان گل محمدی محصول خود را به صورت گلاب، گل محمدی تر، گل محمدی خشک، غنچه خشک شده و نهال گل محمدی به فروش می‌رسانند.
از فرآورده‌های این گیاه در صنایع دارویی، عطرسازی، فرآورده‌های بهداشتی، آرایشی و صنایع غذایی استفاده می‌شود به این منظور علاوه بر کارگاه های گلاب‌گیری خانگی ، کارخانه فرآوری گل محمدی هم در استان سمنان فعال است.
معاون جهاد کشاورزی استان سمنان معتقد است : این کارخانه پاسخگوی حجم محصول تولیدی در استان سمنان است با این همه به دلیل پراکنش کشت گل محمدی و وسعت استان ، برنامه ریزی برای انطباق دادن میزان تولید هر منطقه با  صنایع فناوری در دسترس ضروری است.
 
تولید محمدی های شناسنامه دار
کویرهای صورتی ...تولید گل محمدی با کیفیت و استانداردهای جهانی برای اسانس گیری ، هدف دیگری است که در استان سمنان دنبال می شود.
سید حسن میرعماد رییس سازمان جهاد کشاورزی می گوید: تأمین نهال مناسب از نهالستان‌های استاندارد در دستور کار است و به این منظور از رقم‌های مناسب با عملکرد اسانس با کیفیت تکثیر شده و برای توسعه کشت در استان سمنان استفاده می شود.
به گفته میرعماد، در این سال زراعی ، 49 هزار بوته گل محمدی به صورت کشت بافتی و عاری از ویروس تامین شده و به پرورش دهندگان یارانه نهال تعلق گرفته است .
وی همچنین پرداخت کمک هزینه کشت به میزان یک میلیون و 600 هزار تومان برای هر هکتار و تسهیلات سامانه سیتا با سود 7 تا 9 درصد را از کمک های سازمان جهاد کشاورزی برای توسعه کشت گل محمدی در استان سمنان بر می شمرد.
میرعماد می گوید : علاوه بر زمین های کم آب جنوب استان سمنان ، اراضی کم بازده به ویژه اراضی شیب‌دار مناطق شمالی این استان هم انتخاب خوبی برای محل پرورش گل محمدی است .
 
گل در بر گل
کویرهای صورتی ...مهد پرورش گل محمدی در استان سمنان ، امیریه دامغان است ، همان جا که آیین سنتی گل غلتان نوزادانش با قدمتی صد ساله ، هر سال از هزاران گردشگر از سراسر کشور پذیرایی می کند.
والدینی که نوزاد کمتر از یک سال دارند ، نوباوه خود را به امیریه می آوردند و در مراسم غل غلتان ، نوزاد را در میان گلبرگ های گل محمدی می غلتانند.
در باور محلی ها ، غلتاندن بدن نوزاد در ميان برگ هاي گل محمدي، سبب حفظ طراوت و شادابي و دور ماندن از بيماري هاي مختلف به ويژه آلرژي و حساسيت هاي فصلي مي شود. 
جشنواره گل غلتان به عنوان اولين اثر معنوي استان سمنان و دومين اثر معنوي كشور پس ار نوروز به ثبت ملي رسيده است
همین جشنواره علاوه بر اقلیم مناسب امیریه سبب شده است بخش عمده ای از اراضي كشاورزي این شهر به کشت گل محمدي اختصاص داده شود تا علاوه بر تامین گل های مورد نیاز جشنواره ، امیریه ای ها در زمینه تولید گل محمدی و فرآورده های آن در استان سمنان سرآمد شوند.
شهردار امیریه می گوید :  سطح زیر کشت گل محمدی در امیریه 10 هکتار است که با طرح های توسعه ای قرار است سال آینده به 12 هکتار افزایش یابد.
 به گفته محمد عوض آبادیان ، گلستان های محمدی امیریه که به صورت قطره ای آبیاری می شود، به مرکزی برای گشت و گذار گردشگران تبدیل شده است و علاوه بر شکوفایی بخش اشتغال گردشگری ، موجب رونق اقتصادی وزیبایی سیمای شهر می‌شود .

گل ملی ایران در مسیر صادرات  
کویرهای صورتی ...ایران به همراه ترکیه و بلغارستان در زمینه کشت و کار گل محمدی به‌عنوان یک محصول استراتژیک در دنیا مطرح است .
بیش از 40 ژنوتیپ گل محمدی در ایران شناسایی شده است و در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 محصولات اولیه فراوری گل محمدی شامل اسانس اول و اسانس دوم و اسانس تام گلاب، کانکریت رز، ابسولوت رز و گل خشک است که در بین آنها بیشتر گلاب برای ما ایرانی ها آشناست.
تبدیل شدن زمین های کویری به گلستان های محمدی ، نمود عینی تحقق بخشی از اهداف اقتصاد مقاومتی و استفاده بهینه از آب در استان سمنان است.
گل محمدی استان سمنان هم علاوه بر گلاب گیری به روش های خانگی و صنعتی و خشک کردن و تولید غذای زنبور عسل ، برای اسانس گیری که ارزش افزوده بیش از 50 درصدی دارد هم بکار می رود .
با اینکه استان سمنان هنوز آنچنان که باید و شاید به عرصه صادرات گل محمدی وارد نشده است ولی اگر بدانیم هر لیتر اسانس گل محمدی 6 هزار دلار قیمت دارد ، بیشتر برای ورود به این بخش تلاش می کنیم .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ویژه برنامه‌های صدا و سیمای استان زنجان در میلاد حضرت علی(ع) و سالگرد حاج قاسم
سوابق تاریخی آمریکا به‌روشنی حاکی از الگوی مستمر مداخله و اعمال فشار است
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
۱۳ رجب، تجلی نور ولایت در کعبه مبارک
حضور دکتر پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
دیدار رئیس رسانه ملی با رهبر شیعیان بحرین در قم
پیشرفت ۸۰ درصدی مقاوم‌سازی مسکن در ماهنشان
دیدار و تجلیل رئیس رسانه ملی از خانواده معزز شهید شاکری
دیدار رئیس رسانه ملی با خانواده شهید تکلو
هم‌افزایی حوزه و رسانه برای تولید آثار فاخر دینی / رسانه ملی در حوادث یک سال اخیر مدال افتخار گرفت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ دی ۱۴۰۴
ثبت بیش از ۲۱۷ هزار تخلف سرعت و اضافه‌بار در جاده های استان زنجان
تخصیص زمین به بیش از ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۴ به افق قم
صبح و‌نشاط بجنوردی ها در آستانه روز پدر
سیره علوی، چراغ راه خدمت‌گزاران به نظام مقدس جمهوری اسلامی
آغاز مراسم معنوی اعتکاف در مساجد و مصلی کیش
نماد «فاتح خیبر» در میدان امام خمینی (ره) پایتخت رونمایی می‌شود
بارش برف در جاده کرج‌کندوان
بازگشایی محور گله‌بادوش شهرستان الیگودرز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب اموال عمومی در آبدانان
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند
احزاب نقش حلقه‌های بین حاکمیت و مردم را ایفا می‌کنند
فرایند انتخابات میاندوره ای خبرگان و مجلس شورای اسلامی آغاز شد
باید میان معترضان و اغتشاشگران تفکیک قائل شد
نیروهای مسلح آماده‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه شده‌اند
اعلام اسامی داوران و ناظران هفته پنجم لیگ برتر هندبال بانوان
تشییع پیکر بسیجی شهید «امیرحسام خدایاری فرد» در کوهدشت
فوتسال قهرمانی کارگران کشور
قدردانی آیت‌الله شبیری زنجانی از تلاش‌های رسانه ملی
وبینار تخصصی نگهدارنده‌های تاسیسات و لرزه‌گیر‌های مکانیکی
شکست ملی پوشان هندبال در دیدار‌های دوستانه بحرین
افزایش بودجه زیرساخت‌های گردشگری از ۲.۵ به ۴۸ همت
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)