• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۲۹۷۷۰
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۸

هشدار ایران, اروپا را به عقب نشینی وادار کرد

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از توافق طرفین برجام برای تمدید زمان بررسی اختلافات در مکانیسم ماشه خبر داد, آیا اتحادیه اروپا به دنبال روشن شدن سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری امریکاست؟

هشدار ایران, اروپا را به عقب نشینی وادار کرد

«جوزف بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشرشد اعلام کرد  نامه‌ای را در تاریخ ۱۴ ژانویه از وزیران خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا در رابطه با ارجاع اجرای تعهدات ایران تحت برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به کمیسیون مشترک دریافت کردم که به فعال سازی مکانیسم حل اختلاف منجر شد. به تبع آن مذاکرات دوجانبه و جمعی گسترده‌ای را انجام دادم. همه طرف‌های برجام بر تصمیم خود برای حفظ توافق که به نفع همه است، تاکید کردند.
"بورل" افزود: با وجود اختلاف بر سر شروط، درباره نیاز به زمان بیشتری با توجه به پیچیدگی مسائل توافق شده وجود دارد و از این رو جدول زمانی مکانیسم حل اختلاف تمدید شد. همه توافق کردند مذاکرات در سطح کارشناسی برای رفع نگرانی‌ها درباره اجرای توافق هسته‌ای و تأثیرات گسترده‌تر خروج آمریکا از آن و اعمال دوباره تحریم‌ها که همه طرف‌های برجام درباره آن ابراز تأسف کرده‌اند، ادامه یابد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: کمیسیون مشترک روند پیشرفت مذاکرات را به طور منظم بررسی خواهد کرد و نشست بعدی خود را در ماه فوریه (بهمن) برگزار خواهد کرد.
پس از اینکه ایران در واکنش به خروج امریکا از برجام و عمل نکردن تروئیکای اروپا به تعهدات برجامی خود گام پنجم در کاهش تعهدات هسته ای خود را برداشت سه کشور اروپایی انگلیس, فرانسه وآلمان  اروپا اعلام کردند ساز و کار فعال سازی مکانیسم ماشه را بررسی خواهیم کرد. این رویکرد اروپا سبب شد تا علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در باره کاهش همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در خصوص خروج ایران از ان پی تی(معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای ) در صورت مطرح شدن موضوع هسته ای ایران در شورای امنیت هشدار دهند.
به نظر می رسد هشدارهای  ایران کارساز بوده و اکنون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه برجام هیچ جایگزینی ندارد  بر نیاز به زمان بیشتر برای گفتگو در باره حل اختلافات سخن می گوید.
ایران در گام پنجم کاهش تعهدات هسته ای خود اعلام کرد به هرمیزان و هر مقدار که نیاز داشته باشد غنی سازی اورانیوم را در دستور کار قرار خواهد داد و اکنون به نظر می رسد تروئیکای اروپایی به این نتیجه رسیده است که هشدارهای تهران جدی است و درصورت اجرایی کردن مکانیسم ماشه دیگر برجام از بین خواهد رفت.
در چنین شرایطی به نظر می رسد تروئیکای اروپا با خریدن وقت سعی دارد اوضاع را تا زمان انتخابات ریاست جمهوری امریکا و تعیین تکلیف ترامپ اداره نماید و چه بسا گفتگوهای کارشناسی طولانی با ایران و نمایندگان چین و روسیه برگزار نماید و تهران را متقاعد نماید که طی این مدت در خصوص غنی سازی اورانیوم به اجرای حداقل کاهش تعهدات  هسته ای خود اکتفا کند.  
در این خصوص به گزارش روزنامه آمریکایی  وال استریت ژورنال اشاره می شود که به نقل از دیپلمات های غربی نوشت،  سران اروپا به طور رسمی از ایران خواسته اند به اقداماتی که در زمینه نقض توافق هسته ای در ماه های اخیر انجام داده است، خاتمه دهد. اما دیپلمات های اروپایی انتظار ندارند ایران چنین کاری انجام دهد و به طور خصوصی اعلام کرده اند آمادگی دارند این اقدامات را تحمل کنند و به گفتگو با ایران ادامه دهند. آنها خود را آماده می کنند تا بعد از پایان دوره 60 روزه به مذاکرات ادامه دهند. 
از سویی ترامپ تصور می کرد که با همسویی  اروپا با امریکا و فعال کردن مکانیسم ماشه می تواند تهران را برای نشستن پشت میز مذاکره برای تحمیل توافق  جایگزین برجام تحت فشار قرار دهد اما هشدارهای تهران  نشان داد که چنین 
خواب و خیالی تعیبرناپذیر است  و از همین رو این احتمال وجود دارد که شاهد شکاف در مواضع اروپا و امریکا در خصوص برجام باشیم. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قهرمانی طباطبایی در مسابقات آزاد شطرنج باواریا
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان
۵۵ هکتار زمین برای طرح جوانی جمعیت تملک شد
آغاز عملیات اجرایی قطعه سوم باند دوم جاده خیرآباد ـ دهدشت
اطلاعیه انسداد گردنه خروسه در جاده مریوان
طرح سدرا، پلی میان خلاقیت و اقتصاد دانش‌بنیان
جمع آوری یک واحد غیرمجاز ضایعات پلاستیک در ارومیه
شطرنج بازان برتر اردبیل مشخص شدند
مشارکت گسترده نیرو‌های مسلح عراق در انتخابات مجلس
برپایی نمایشگاه تجسمی «واندالیسم» در ارومیه
تداوم خشکسالی با کاهش بارندگی در استان
آشنایی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه با سرویس‌های FTTH
تحصیل ۱۴ هزار دانشجو در دانشگاه پیام نور لرستان
نقش غیر قابل انکار معلمان در ترتیب نیرو‌های کارآمد در جامعه
خدمات زیربنایی نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی نیازمند اعتبار ۲۵ همتی
فعالیت ۲۲ کارگاه در استان تهران برای دو گانه سوز کردن خودروها
آیین عصر شعر علامه اقبال لاهوری برگزار شد
هوشمندسازی اولین مدرسه‌ روستایی در کلات
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
جشنواره ورزشی گردشگری «هما» در رامیان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
نشست سران قوا برگزار شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)