• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۶۲۳۹
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۸
بین الملل » تحلیلی
نماینده کشورمان در جلسه شورای حکام آژانس در وین تاکید کرد

تعهد بالای ایران به تضمین ایمنی نیروگاه هسته‌ای

غریب آبادی: نظام ایمنی ایران در حال به روز رسانی مقررات ایمنی هسته ای با پشتیبانی دپارتمان همکاری های فنی آژانس و اتحادیه اروپا است.

شفافیت و تعهد ایران به تضمین ایمنی نیروگاه هسته‌ای  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما‏ از وین؛ نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین المللی در وین، طی سخنرانی در جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفت: مسئولیت ایمنی هسته‌ای بر عهده دولت عضو است. همچنین، آژانس نقش محوری در هماهنگی تلاش‌های بین المللی و ارائه تجربه و تخصص خود و نیز ارائه مشورت، برای ارتقا و تقویت ایمنی هسته‌ای در سطح جهانی دارد.
کاظم غریب آبادی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یک دولت دریافت کننده کمک‌های فنی آژانس، اهمیت کمک‌های ارائه شده از سوی آژانس به دولت‌های عضو را در تقویت زیرساخت‌های ایمنی هسته‌ای ملی آن‌ها به رسمیت شناخته و از این بابت تشکر می‌کند، افزود: در همین رابطه، توسعه منابع انسانی و تقویت ظرفیت‌ها بایستی به عنوان یک نکته کلیدی در ایمنی، بهره وری، و ثبات هرگونه برنامه هسته‌ای تلقی گردد. در همین رابطه، چنین کمکی نبایستی مشروط شده و یا ذیل هرگونه محدودیت از جمله در رابطه با دسترسی همگان به اطلاعات و منابع لازم برای عملکرد ایمن تاسیسات مرتبط هسته‌ای قرار گیرد.
نماینده دائم کشورمان در ادامه به تشریح وضعیت ایمنی نیروگاه بوشهر پرداخت و با اشاره به اینکه نیروگاه بوشهر اولین نیروگاه هسته‌ای عملیاتی در ایران می‌باشد که توسط یکی از معروف‌ترین شرکت‌های جهان یعنی "اتم استروی اکسپورت" روسیه ساخته شد، افزود: در این نیروگاه، امن‌ترین رآکتور‌های تحت فشار در نوع خود استفاده می‌شود و به خاطر اینکه ترکیب هماهنگی از برنامه‌های روسی و آلمانی دارد، ایمنی آن در جهان شاخص می‌باشد. از منظر معیار‌های ایمنی هسته ای، سه سطح نظارت در نیروگاه برق بوشهر برقرار می‌باشد: نخست، نظارت مستقیم که توسط پیمانکار اصلی اجرا می‌گردد و شامل یکی از بالاترین سطح ملزومات ایمنی در نوع خود می‌باشد؛ دوم، نظارت سازمان نظارت ایمنی هسته‌ای ایران، و سوم، استفاده از کمک فنی آژانس در چارچوب پروژه‌های گسترده همکاری فنی.
تشریح ماموریت‌های مختلف نظارتی آژانس از نیروگاه برق هسته‌ای بوشهر، بخش دیگری از صحبت‌های نماینده دائم کشورمان بود که در این رابطه اظهار داشت: در فوریه و مارس ۲۰۱۰، آژانس یک ماموریت "سرویس بازبینی مقرراتی یکپارچه" را انجام داد که راضی کننده ارزیابی شد. اعضای هیات اعزامی به این جمع بندی رسیدند که نظام ایمنی هسته‌ای ایران صلاحیت، ظرفیت و توانایی کافی را برای نظارت بر فعالیت‌های برق هسته‌ای دارد. همچنین قابل ذکر است که از سال ۲۰۱۱، ایران عضو اتحادیه جهانی بهره برداران برق هسته‌ای بوده که از آن زمان تاکنون، نیروگاه برق هسته‌ای بوشهر و شرکت بهره بردار را برای چندین بار در موقعیت‌های مختلف از جمله قبل و بعد از راه اندازی، ارزیابی کرده است.
وی در ادامه افزود: آژانس یک ماموریت رضایت بخش "بازبینی ایمنی عملیاتی" را نیز در سال ۲۰۱۸ از نیروگاه بوشهر انجام داد. این ماموریت، عملکرد‌های خوب نیروگاه را در چندین حوزه شناسایی کرد. همکاری بین آژانس و ایران، یک فرآیند جاری بوده و ماموریت پیگیری نیز قرار است در نوامبر سال جاری برای ارزیابی اجرای توصیه‌های ارائه شده، انجام گیرد. این نیز، نشان‌دهنده سطح دیگری از نهایت شفافیت و تعهد ایران برای تضمین ایمنی هسته‌ای نیروگاه است.
غریب آبادی در ادامه با اشاره به اینکه ایران، متعهد به بهره گیری از درس‌ها و تجربیات کشور‌های دیگر است، افزود: ایران و اتحادیه اروپا در حال همکاری بر اساس پیوست سوم برجام برای ایجاد یک مرکز ایمنی هسته‌ای در ایران هستند. بعلاوه، از سال ۲۰۱۷ و با همکاری اتحادیه اروپا، نظام ایمنی هسته‌ای ایران همراه با شرکت بهره بردار در حال انجام یک تست فشار دیگر در نیروگاه می‌باشند. از طرف دیگر، نظام ایمنی ایران همچنین در حال به روز رسانی مقررات ایمنی هسته‌ای با پشتیبانی دپارتمان همکاری‌های فنی آژانس و اتحادیه اروپاست.
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امضا تفاهمنامه ساخت خانه جودو وکمپ تیم ملی در قم
همایش پیشگامان رهایی در زاهدان
تشییع پیکر مطهر شهید گمنام در قزوین
محمدعلی فروغی، روشنفکری در خدمت قدرت و نفوذ خارجی
توسعه فضاهای آموزشی در دارخوین شادگان
کشف ۴۵ دستگاه ماینر غیرمجاز در خرمشهر
کمک فعالان مجازی تفت به آزادی یک زندانی
اتوبوس اماراتی‌ها دیر رسید؛ تأخیر یک ساعته در بازی استقلال - الوصل
بازداشت یک پیمانکار و گزینه شهرداری دورود در پرونده تخلفات مالی
واکنش روسیه به انتشار فایل مکالمه محرمانه با آمریکا
بهورزان در کنار مردم برای ارتقاء شاخص‌های سلامت
کشف بیش از ۱۰۰ کیلوگرم تریاک در شهرضا
تذکر به رئیس‌جمهور برای نحوه اجرای قانون «هوای پاک»
رفع تعرض حدود ۳ و نیم هکتار از زمین‌های ملی در گیلان
دستگیری قاتل مرد ۵۰ ساله در گتوند
همه مؤسسات نظرسنجی کاهش محبوبیت ترامپ را گزارش کردند
معرفی برترین‌های مسابقات کورس سوارکاری پاییزه کشور در گنبدکاووس
قطع جریان گاز ۷ آذر در شهرک صنعتی شکوهیه قم
حذف پینگ پنگ بازان ایران از جدول دونفره نوجوانان جهان
برگزاری مسـابقات قهرمـانی و انتخابی بانوان ووشو خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)