• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۷۰۲۵۴
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۷
خوزستان » اجتماعی
گزارش مکتوب...

بازی با مرگ

برخی اتفاقات ساخته و پرداخته سوء مدیریت‌ها هستند و ربطی به طبیعت ندارد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خوزستان؛ در کنار ساحل کارون آرام قدم میزنی و نوری چشمت را خیره به خود می کند جلوتر که می روی چیزی را می بینی که باورش سخت است .

کودکانی را می بینم که در کنار ساحل کارون خم و راست می شوند.جلوتر می روم تا بهتر ببینم. انگار چیزی از روی زمین بلند می کنند و درون کیسه ای که بر دوش نحیف خود دارند می گذارند. بوی خاصی را احساس می کنم. بویی شبیهه بتادین یا مایع ضد عفونی .

جلوتر که می روم نوری چشمم را به خود خیره می کند .باورم نمی شود .نیدلهای سرنگهایی را می بینم که همچون خارهایی نا منظم در کنار ساحل خود نمایی می کنند .آن طرف تر پارچه و باندهای بهداشتی . کمی جلوتر کیسه های بیمارستانی و سرُم.

به کودکی که در جلویم خم و راست می شود تا این اشیاء را جدا کند می گویم چه خبراست اینجا .چه می کنی.

می گوید : دارم پلاستیک ها را جمع می کنم تا بفروشم .او با دستان کوچکش سرنگ ها و لوازم پلاستیکی بیمارستانی را جدا می کرد تا پس از تفکیک بفروشد. باورش سخت بود اما کار او بازی با مرگ بود.

پس از مشاهده ، چرایی ریختن این زباله های عفونی را باید جویا می شدم. جان انسانهایی که در آن حوالی پرسه می زدند در خطر بود. پسماندهاي بيمارستاني يکي از معضلات بهداشتي و زيست محيطي اند که به دليل دارا بودن عوامل خطرناک، سمي و بيماريزا از حساسيت ويژه اي برخوردارند.

بازی با مرگ

ماجرا را از مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان جویا شدم . او با تایید تخلیه زباله‌های عفونی یکی از بیمارستان‌های اهواز در ساحل رودخانه کارون می گوید: طبق شواهدی که شهروندان در فضای مجازی منتشر کرده اند و گزارشات دریافتی از شهروندان، کارشناسان محیط زیست از ساحل شرقی رودخانه کارون در اهواز،  کنار پل سوم بازدید و تخلیه زباله‌های عفونی در این محل را مشاهده و تایید کردند. حجم این زباله‌ها در حدود یک خودروی باری ۶ تنی، شامل انواع زباله‌های عفونی و گان‌های بیمارستانی است که طبق مستندات به دست آمده مربوط به بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز می باشد .

آنطور که آقای اشرفی می گفت: علاوه بر تذکر به شهرداری و دانشگاه علوم پزشکی، در این زمینه پرونده قضایی تشکیل و از عاملان تخلیه پسماندهای عفونی به دادگاه شکایت می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان می گوید: با توجه به شیوع بیماری کرونا و نگرانی‌ شهروندان از انتقال ویروس، تخلیه پسماندهای بیمارستانی کاری بسیار خطرناک و آلوده کننده محیط انسانی بوده.

پیگیر ماجرا از روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اهواز شدم.

به گفته مسئولان بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز این مرکز جهت انتقال و دفن بهداشتی پسماندهای عفونی و غیرعفونی تولید شده با سازمان پسماند کلان شهر اهواز قرارداد دارد و روزانه انتقال پسماند از این مرکز به محل دفن توسط وسایل نقلیه مخصوص سازمان پسماند صورت می‌گیرد.

آنطور که مسئولان این بیمارستان می گویند: با توجه به اینکه حجم عمده پسماندهای رها شده در حاشیه جاده ساحلی را نخاله‌های ساختمانی تشکیل می‌دهند به نظر می‌رسد که این اتفاق توسط وسایل نقلیه  حمل نخاله‌های ساختمانی رخ داده که در این بین تعدادی از کیسه‌های زباله که حاوی زباله‌های غیرعفونی موجود در فضای باز بیمارستان بوده و با توجه به حضور چندین پیمانکار ساختمانی در این مرکز، اکنون کارشناسان مشغول بازبینی دوربین‌های مداربسته و شناسایی خاطی یا خاطیان هستند تا در اسرع وقت برخورد قانونی با آنان به عمل آید.

اما تصویر دیگر نشان از آتش زدن پسماندهای بیمارستانی این بار در حوالی منطقه کوت عبدا... دارد.

بازی با مرگ

موضوع را از زبان مدیر بیمارستان شهید بقایی ۲ اهواز در خصوص تخلیه زباله‌های بیمارستانی در محدوده شهری جویا شدم . دکتر سلیمان کمایی گفت: با هماهنگی نیروی انتظامی صورت‌جلسه‌ای تنظیم شده که مسئول تخلیه این زباله‌ها شهرداری است و صورت‌جلسه‌ نیز به دادگاه‌ ارسال شده و این موارد تخلف را در دادگاه پیگیری خواهیم کرد.

تصاویری که در فضای مجازی منتشر شده ، نشان می‌دهد پسماند‌های بیمارستان بقایی اهواز در اطراف شهر کوت‌عبدالله تخلیه می‌شود و سپس اقدام به سوزانده آن می‌شود.

او معتقد بود مسئولیت زباله‌ها پس از خروج از بیمارستان با شهرداری اهواز است و در این خصوص قراردادی با سازمان پسماند شهرداری اهواز منعقد کردیم و ماهیانه ۲۲ میلیون تومان از بیمارستان به شهرداری برای دفع زباله‌های بیمارستان پرداخت می‌شود.

به گفته مدیر بیمارستان شهید بقایی ۲ اهواز در روزهای گذشته نیز گزارشی در خصوص تخلیه زباله‌های بیمارستان در نزدیکی سه‌راه تپه اهواز به ما رسید و نماینده بیمارستان در کلانتری ۲۰ نیروی انتظامی هم حضور پیدا کرد و با مستندات ثابت شد که مسئولیت پسماند بیمارستانی در خارج از بیمارستان بر عهده شهرداری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان می گوید: با هماهنگی سازمان پسماند شهرداری اهواز هم اکنون زباله‌ها جمع آوری شده، اما هنوز مشخص نیست پیمانکار شهرداری اهواز و یا دانشگاه علوم پزشکی اهواز این زباله‌ها را در ساحل رودخانه تخلیه کرده و باید این مساله مورد بررسی قرار گیرد.

بازی با مرگ

مدیرعامل سازمان پسماند در واکنش به تخلیه زباله های عفونی در ساحل کارون گفت: براساس توافق سازمان نظام پزشکی و دستگاه قضایی ، سازمان پسماند شهرداری اهواز وظیفه جمع آوری، حمل و دفن بهداشتی پسماندهای عفونی، بیمارستانی و پزشکی را پس از بی خطرسازی توسط تولیدکننده بر عهده دارد.

آقای قنواتی گفت در تاریخ 16 اسفند پس از دریافت گزارشی نسبت به تخلیه غیرقانونی زباله های عفونی در کنار  ساحل کارون، نسبت به جمع آوری و پاکسازی محل اقدام شد.

آنطور که آقای قنواتی می گوید : قرار است با پیمانکار متخلف در این زمینه برخورد قاطع و قانونی شود.

همان طور که می دانیم زباله های بیمارستانی یا پزشکی از خطرناک ترین زباله های صنعتی می باشند که اگر در دفع اصولی و بهداشتی آنها دقت لازم را به عمل نیاوریم، صدمات جبران ناپذیری بر سلامت افراد جامعه و محیط زیست و تمام جانداران اطرافمان خواهیم گذاشت. پس بهتر است به محیط زیستمان بیشتر اهمیت دهیم .

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روایت آیین سنتی پخت پلو پامنبری در چاشم مهدیشهر
تداوم حضور مقتدرانه مردم کردستان در تجمعات شبانه
ترکیب تیم ملی ژیمناستیک هنری ایران برای بازی‌های آسیایی ناگویا
انس عاشقانه نسل نو با نماز با برنامه‌های خلاقانه و مشارکت دانش‌آموزان
گشایش نمایشگاه کتب یک عمر آگاهی در حرم رضوی
تیگارد بر سکوی نایب‌قهرمانی بسکتبال ۳ به ۳ کایسری
واگذاری دبیرخانه کمیته ملی توسعه به سازمان محیط زیست
آغاز غربالگری تنبلی چشم در استان گلستان
حضور ورزشکاران زنجانی در هجدهمین اردوی آماده‌سازی تیم ملی روئینگ بانوان در ارومیه
خدمت‌رسانی ویژه مترو برای شرکت‌کنندگان در مراسم بزرگداشت امام شهید
اجرایی شدن طرح هزار میدان، هزار بازار ویژه زنان کارآفرین در خراسان رضوی
معرفی نخستین حریف تیم فوتبال جوانان ایران در ترکیه
انتقال سهمیهٔ سوخت به کارت بانکی کلید خورد
آغاز نشاء برنج در شهرستان باشت
سی و سومین نمایشگاه صنعت آرایشی و بهداشتی
خرید ۱۵۰۰ تن گندم در مرکز خرید پیرکندی خوی
«کلاه‌برداران» منتشر شد
تبادل نظر در خصوص راهکار‌های ارتقای مدیریت طرح محله محور شهرستان کمیجان
پایانِ رویایِ خام؛ لیندسی گراهام، سناتور ایران‌ستیز در حسرت نابودی ایران ، جان سپرد
منحنی شاخص ۱۰ صنعت صعودی شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
کاروان بزرگ زائران اربعین «عشاق‌الحسین(ع)» از رامشیر به سوی کربلا
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان
علی نعمتی به لوسیل قطر پیوست
برنامه زمان‌بندی مدیریت بار اضطراری برق تبریز
کمربندی برغان تا دو ماه آینده افتتاح می‌شود
تشییع شهید علیرضا زارعی ثانی در بردسکن؛ وداع با پدری که نوزاد دوماهه‌اش را به یادگار گذاشت
حمله سپاه به پایگاه آمریکایی دُقم در عمان
کاخ سفید دیگر برای ترامپ امن نخواهد بود!
امروز؛ آغاز توزیع کارت آزمون کارشناسی ارشد
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد
جام جهانی ۲۰۲۶؛ برنامه مرحله نیمه نهایی با چهار مدعی قهرمانی
آبادان، هندیجان و ماهشهر هدف پرتابه‌های دشمن
قدردانی سازمان بین‌المللی دریانوردی از کشتی ناجی ایرانی
اطلاعیه خاموشی‌های موقت برق در استان کهگیلویه و بویراحمد
سازمان تروریستی سنتکام از حمله به ایران خبر داد
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید  (۸ نظر)
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد  (۳ نظر)
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد  (۳ نظر)
مرگ لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب آمریکا  (۳ نظر)
گوترش: ایران و آمریکا مذاکره را از سرگیرند  (۲ نظر)
آغاز فعالیت مواکب اربعین حسینی در مرز‌های خوزستان از ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد  (۱ نظر)
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان  (۱ نظر)
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی در تیر ماه  (۱ نظر)
کاخ سفید دیگر برای ترامپ امن نخواهد بود!  (۱ نظر)
ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ آغاز شد  (۱ نظر)
سامانه یکپارچه خدمات مشترکان شرکت‌های برق منطقه‌ای عملیاتی شد  (۱ نظر)
قالیباف: دوران توافقات یک‌طرفه به پایان رسیده است  (۱ نظر)
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند  (۱ نظر)
مرکز فرماندهی و کنترل پهپادی آمریکا در بحرین ویران شد  (۱ نظر)