• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۷۹۱۸۰
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۹
بین الملل » تحلیلی
آخرین اخبار مربوط به ویروس کووید ۱۹

اعتراض کادر درمانی نیویورک به کمبود تجهیزات

کادر درمانی بیمارستان‌ها در شهر نیویورک آمریکا به کمبود تجهیزات ایمنی و حفاظتی برای مقابله با شیوع کرونا اعتراض دارند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما با افزایش شمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در بسیاری از کشور‌های جهان از جمله اروپا و بویژه آمریکا، دستورالعمل‌های بهداشتی و سیاست این کشور‌ها به مراقبت‌های پزشکی نتایج ملموسی نداشته است.
 
 
ارسال بیش از ۳۰ تن تجهیزات برای مقابله با کرونا از چین به ایران
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
ترکیه / هشدار یک پزشک عضو مجلس ترکیه درباره وخامت اوضاع
یک پزشک عضو مجلس ترکیه درباره وخامت اوضاع این کشور در پی شیوع ویروس کرونا هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، نجدت اویک کایوز پزشک و نماینده پارلمان ترکیه، درباره گسترش شیوع ویروس کرونا در این کشور هشدار داد.
اویک کایوز از اقدامات پیشگیرانه وزارت بهداشت ترکیه پس از اعلام ابتلای نخستین فرد به ویروس کرونا در این کشور، انتقاد کرد.
وی افزود: ارزیابی‌های وزارت بهداشت دقیق نیست، زیرا به سرعت صورت می‌گیرد و نتایج آن اولیه است و این موضوع به معنای آن است که فردی که مبتلا به ویروس کرونا نیست، ممکن است در آینده به این بیماری مبتلا شود. تردد زمینی در مرز‌های ترکیه با کشور‌های همسایه متوقف نشده است و بعضی افراد بدون آنکه آزمایش شوند، وارد ترکیه می‌شوند. پرواز‌ها از بعضی کشور‌ها به ترکیه هم همچنان ادامه دارد که این موضوع باعث گسترش شیوع ویروس کرونا خواهد شد.

 
آمریکا / نانسی پلوسی از عملکرد ترامپ در زمینه مقابله با کرونا انتقاد کرد
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از کمبود تجهیزات پزشکی ضروری برای مقابله با کرونا در این کشور و کوتاهی دونالد ترامپ در فراهم کردن آن‌ها انتقاد کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، نانسی پلوسی در گفتگو با سی ان ان در پاسخ به این سوال مجری شبکه که آیا تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کاهش قوانین سختگیرانه مربوط به مهار کرونا در مناطقی که کمتر بر اثر شیوع بیماری آسیب دیده اند، درست بوده است، گفت:
ابتدا باید بگویم چه اندازه غم انگیز است که از زمان امضای لایحه {کمک‌های اقتصادی به مردم آمریکا} توسط رئیس جمهور، تعداد فوتی‌های گزارش شده در کشورمان افزایش دو برابری داشته و از هزار نفر به دو هزار تن افزایش یافته است. این، دوره‌ای بسیار غم انگیز برای ماست، بنابراین باید همه احتیاط‌ها را در نظر بگیریم. انکار اولیه شیوع بیماری توسط رئیس جمهور آمریکا، مرگبار بود. تعلل او در فراهم کردن تجهیزات مورد نیاز، مرگبار است. اکنون نیز معتقدم بهتر است که به جای کاهش مقررات سختگیرانه، از مرگ افراد بیشتر جلوگیری شود.
پلوسی افزود: ما از همان ابتدا گفتیم که باید آزمایش، آزمایش و باز هم آزمایش صورت بگیرد تا بتوانیم ماهیت بیماری و دامنه شیوع آن را در مناطق مختلف ارزیابی کنیم. نمی‌دانم هدف این اقدام ترامپ چیست و دانشمندان به او چه گفته اند. نمی‌دانم که رئیس جمهور چه زمان مطلع شد و چه میزان آگاهی دارد.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با اشاره به اینکه کم اهمیت جلوه دادن شیوع بیماری توسط ترامپ در نهایت به قیمت جان باختن مردم آمریکا منجر شد، گفت:
ترامپ چند روز پیش نیز هنگام امضای لایحه گفت ۲۰ روز پیش همه چیز فوق العاده بود. در حالیکه این طور نیست، ما آن زمان نیز حدود ۵۰۰ مورد ابتلا و ۱۷ فوتی داشتیم. در مدت این ۲۰ روز نیز از آنجایی که آمادگی لازم را نداشتیم، اکنون شمار مبتلایان به ۱۰۰ هزار نفر و تعداد جان باختگان به دو هزار نفر رسیده است.
ما خواستار اقدام یکپارچه برای پیشبرد کار‌ها هستیم، اما نمی‌توانیم به ترامپ اجازه دهیم که آنچه را رخ داده است، دستکم بگیرد. از آنجایی که آزمایش‌های صورت گرفته ناکافی است، ما حتی از ابعاد شیوع بیماری آگاه نیستیم. نخستین طرح مصوب در کنگره ما در ارتباط با آزمایش {کرونا} و دومین طرح نیز در ارتباط با تأمین ماسک بود. البته هر دو این مصوبه‌ها در واکنش به شرایط فوق العاده بود. با وجود این، ما هنوز کیت‌های آزمایشی و تجهیزات حفاظتی کافی نداریم.
پلوسی افزود: من از همه شما رسانه‌ها تشکر می‌کنم که نیاز‌های کادر پزشکی و امدادگران ما را که جانشان را برای نجات افراد دیگر به خطر انداخته اند، منعکس می‌کنید. بنابراین، باید "انکار" و "به تأخیر انداختن" را متوقف کنیم و در عوض، تجهیزات لازم را برای ایالت‌ها فراهم کنیم تا آن‌ها نیاز‌های بیمارستان ها، کادر درمانی و امدادگران را برطرف کنند و جانشان به خطر نیافتد.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به انتقادات فرماندار نیویورک از کاستی‌های مصوبه اقتصادی ۲ تریلیون دلاری در آمریکا گفت:
به نظرم این لایحه فقط یک کمک هزینه اولیه بود و ما باید اقدامات بیشتری انجام دهیم. ما در مجلس نمایندگان آمریکا طرح کمک دویست میلیارد دلاری را پیشنهاد دادیم که نهایتا با رقم ۱۵۰ میلیارد دلار موافقت شد و هیچ کدام از این ارقام کافی نیست، زیرا نیاز‌های ما به شکل روز افزون در حال افزایش است. من با جروم پاول رئیس بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) گفتگو کردم و از او خواستم که اقدامات به مراتب بیشتری انجام دهد، زیرا آن‌ها اختیارات چنین کاری را دارند و اختیارات آن‌ها از زمان تصویب لایحه مشوق اقتصادی بیشتر نیز شده است. البته ما باید در مصوبه‌های خود به مسائل دیگری مانند تجهیزات حفاظتی، افزایش مرخصی‌های پزشکی کارکنان، فراهم کردن زمینه آزمایش دادن مردم و پوشش هزینه‌های مراجعه به پزشک، رسیدگی کنیم. همچنین ظالمانه بود که بودجه اختصاص یافته به ناحیه کلمبیا آمریکا، چند صد میلیون دلار کمتر از سایر ایالت‌ها بود.
ایالت ها، شهرداری ها، بیمارستان و مراکز درمانی همه به منابع بیشتری نیاز دارند. ما در کالیفرنیا و دیگر ایالت‌ها نیاز‌های بسیاری داریم، چرا بیمارستان‌ها باید با مسئله کمبود تجهیزات و خطر مرگ روبرو هستند. به عنوان مثال، برخورداری از دستگاه تتفس مصنوعی (ونتیلاتور) مسئله مرگ و زندگی است.
 
هند / تصاویر تعجب آور از ازدحام ده‌ها هزار نفری مردم در دهلی نو
با وجود خطر شیوع ویروس کرونا، تصاویر تعجب آوری از ازدحام مردم در شهر دهلی نو پایتخت هند منتشر شد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، در حالی که دولت هند اعلام کرد برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، قانون منع آمد و شد در این کشور اجرا می‌کند، تصاویری از ازدحام ده‌ها هزار نفر در ایستگاه‌های قطار دهلی نو منتشر شد. 
ده‌ها هزار نفر از کارگرانی که در دهلی نو کار می‌کنند، با توجه به اعلام منع آمد و شد قصد دارند پایتخت هند را به طرف شهر‌های خود ترک کنند و به همین علت در ایستگاه‌های قطار جمع شده اند. 
 
مغرب / ضعف رسیدگی به مبتلایان به کرونا در مغرب
تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، ضعف رسیدگی به مبتلایان به ویروس کرونا در بیمارستان‌های مغرب را نشان می‌دهد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، فعالان شبکه‌های اجتماعی تصاویری را از داخل یکی از بیمارستان‌های مغرب منتشر کردند که ضعف رسیدگی به مبتلایان به ویروس کرونا و افرادی را که در قرنطینه قرار دارند، نشان می‌دهد.
در این تصاویر، یکی از زنانی که در قرنطینه قرار دارد، از شدت گرسنگی گریه می‌کند و فریاد می‌زند.
 
ترکیه/ تصاویری از انتقال اجساد قربانیان کرونا در ترکیه
تصاویری از انتقال اجساد قربانیان ویروس کرونا در یکی از شهر‌های ترکیه منتقل شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، فعالان شبکه‌های اجتماعی، تصاویری را از انتقال اجساد قربانیان ابتلا به ویروس کرونا در یکی از شهر‌های ترکیه منتشر کردند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

کانادا / افزایش تقاضا برای خرید اسلحه در کانادا در پی شیوع کرونا
نشریه اوتاوا سان در گزارشی نوشت در پی شیوع ویروس کرونا، تقاضا برای خرید اسلحه و مهمات به شکل غیرمعمولی در کانادا افزایش یافته است.
در پایگاه اینترنتی نشریه کانادایی اوتاوا سان آمده است: نگرانی در مورد کمبود‌های قریب‌الوقوع، احتمالاً عامل اصلی پشت تقاضای فزاینده برای خرید سلاح و مهمات در زمان بحران کنونی کرونا است. این مسئله را یکی از خرده فروشان شهر ادمونتون در ایالت آلبرتای کانادا به نشریه پست میدیا نیوز اعلام کرد.
اسلحه فروشی‌ها در سراسر آمریکا و کانادا شاهد افزایش تقاضا در زمان بحران ویروس کرونا هستند. به نظر می‌رسد این روند به شهر ادمونتون واقع در ایالت آلبرتای کانادا نیز سرایت کرده است.
روز شنبه زمانی که با یکی از خرده فروشی‌های اسلحه در سطح شهر ادمونتون تماس گرفتیم، این پیام رایانه‌ای را شنیدیم: انواع مهمات و اسلحه، از جمله تفنگ‌های لوله کوتاه و تپانچه‌ها و تفنگ‌های شکاری و ذخایر مهمات به پایان رسیده است.
زمانی که پست میدیا نیوز، با یک اسلحه فروشی دیگر تماس گرفت آن‌ها به خاطر نگرانی از ایجاد هراس و وحشت خرید، از اظهار نظر در مورد روند فروش اسلحه و مهمات خودداری کردند.
جیم اُسادزوک، مالک فروشگاه «سِبارمز گانز اند گیِیر» واقع در شمال غربی شهر ادمونتون در این باره گفت خریداران کانادایی احتمالاً از ترس کمبود، به خرید اسلحه روی آورده‌اند.
وی همچنین گفت پدرش که در آمریکا زندگی می‌کند به او گفته قفسه‌های فروشگاهش خالی شده است. برخی از اسلحه فروشی‌ها درآمریکا شاهد صف‌های طولانی در مقابل خود هستند.
جیم اُسادزوک افزود این مسئله باعث کمبود اسلحه و مهمات در کانادا می‌شود، زیرا اسلحه فروشی‌های کانادایی از آمریکا مهمات خود را تهیه می‌کنند؛ بنابراین زمانی که در آنجا اسلحه و مهمات تمام شود، در کانادا هم دیگر مهمات و اسلحه وجود نخواهد داشت.
جیم اُسادزوک گفت: «مردم به میزان گسترده در حال ذخیره سازی نیستند، اما هر یک، یکی دو جعبه اضافی مهمات خریداری می‌کنند و من فکر می‌کنم برای فصل شکار، دیگر مهماتی وجود نخواهد داشت.»
جیم اُسادزوک همچنین گفت بیشتر مهماتی که برای فروش موجود است از آمریکا وارد کانادا می‌شود. هر زمان که در آمریکا تقاضا برای خرید سلاح گرم افزایش می‌یابد، خریداران کانادایی شاهد عرضه محدود این محصولات هستند.
علاوه بر مهمات، مشتریان در فروشگاه جیم اُسادزوک اخیراً به خرید تفنگ شکاری نیز علاقه نشان داده اند، دلیل این علاقه برای جیم اُسادزوک مشخص نیست.
جیم اُسادزوک گفت خریداران همچنین چادر، کیسه خواب و کوله پشتی نیز می‌خرند که در این وقت سال امری غیر معمول است.
اوایل هفته جاری، خرده‌فروشی سلاح‌های گرم «کالگاری» به پست میدیا نیوز گفت که به خاطر سقوط ارزش دلار کانادا، خریداران کانادایی احتمالاً نگران کاهش قدرت خرید خود به ویژه در مورد محصولات آمریکایی خواهند بود.
اما شرکت جی. آر. کاکس تاکید کرد که ذخایر اسلحه و مهمات این شرکت همچنان پر است، زنجیره تامین با ثبات است، اما وحشت و هراس خرید میان مردم غیرقابل توجیه است.
ایالت آلبرتای کانادا به طور آشکار، خرده فروشی‌های سلاح گرم را جزو خدمات ضروری محسوب نمی‌کند، این برخلاف برخی ایالت‌های آمریکاست که در آنها، این فروشگاه‌ها جزو خدمات ضروری به حساب می‌آیند.

فرانسه / عملیات تخلیه بیماران
مهمترین عملیات تخلیه بیماران آلوده به ویروس کرونا در فرانسه روز یکشنبه برای انتقال ۳۶ بیمار از شرق به غرب این کشور انجام گرفت.
شرق فرانسه بیش از دیگر مناطق آن به ویروس کرونا آلوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دو قطار سریع السریع که تجهیزات پزشکی در آن نصب شده بود به طور هم زمان حدود ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه به وقت گرینویچ ایستگاه‌های مولوز و نانسی را با ۳۶ بیمار ترک کردند. بیماران در وضع مراقبت‌های ویژه بودند.
هدف از این کار تخلیه بیماران بیمارستان گران ایست بود که تا روز شنبه ۳ هزار و ۷۷۷ بیمار در آن بستری بودند و ۷۸۶ نفر از آن‌ها به دستگاه ههای تنفسی وصل بودند. از ۲ هزار و ۳۱۴ نفری که تاکنون در فرانسه جان خود را به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ (Covid-۱۹)، از دست داده اند ۷۵۷ نفر در همین منطقه و بیمارستان بودند. فرانسوا براون، رئیس بخش اورژانس منطقه متس در این باره می‌گوید باید تخت‌ها تخلیه شوند و باید روح تازه‌ای به بخش‌های مراقبت‌های ویژه داده شود.
بر اساس این گزارش، ده‌ها بیمار در روز‌های اخیر از گران ایست از راه‌های نظامی، غیر نظامی، هوایی و زمینی به دیگر بیمارستان‌های فرانسه و حتی به بیمارستان‌هایی در آلمان، سوییس و لوکزامبورگ انتقال داده شده اند.
یک قطار سریع السریع پنجشنبه گذشته ۲۰ بیمار را به بیمارستان‌های پیی –دو- لوار، واقع در شمال نوول آکیتن منتقل کرد.
منطقه نوول-آکیتن با ۴۹۰ نفر بستری تا روز شنبه که ۱۲۷ نفر آن‌ها تحت مراقبت‌های ویژه بودند، تاکنون کمترین تاثیر را از شیوع ویروس کرونا در فرانسه گرفته است.
ماری اودیل سایار، مدیر کل مرکز بیمارستان‌های متس در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد در جنگ تامین تخت مراقبت‌های ویژه برای بیماران با توجه به امکاناتی که ما در سراسر کشور داریم، ما پیروز خواهیم شد. اما با هوشمندی، درایت و کمک مناطق مختلف فرانسه به همدیگر این کار انجام خواهد گرفت.
 
مقام اسبق انگلیس خواستار افزایش آزمایش‌های کرونا شد
پایگاه اینترنتی اسکای نیوز در گزارشی نوشت: جرمی هانت وزیر پیشین بهداشت انگلیس خواستار آزمایش‌های گسترده از مردم این کشور برای تشخیص آلودگی به ویروس کرونا شد تا بدین ترتیب، قرنطینه‌هایی که به منظور مقابله با شیوع این بیماری برقرار شده است، هر چه سریعتر پایان یابد.
وی در این باره گفت: انگلیس باید از عملکرد کشور‌هایی مانند کره جنوبی، سنگاپور و آلمان تقلید کند، زیرا این کشور‌ها از آزمایش‌های گسترده و جمعی برای کنترل موفقیت آمیز شیوع بیماری کووید-۱۹ استفاده کرده اند.
وی در روزنامه ساندی تلگراف در این باره نوشت: "رستوران‌ها در کره جنوبی آزاد هستند. در تایوان می‌توانید به خرید بروید. دفاتر و ادارات در سنگاپور باز هستند. این کشور‌ها پس از سپری کردن همه گیری مرگبار ویروس سارس، اکنون از مسیر دشوار، آموخته اند که چگونه باید در قبال یک بیماری همه گیر رفتار کنند. "
کره جنوبی پس از چین، دومین کشوری بود که با مشکل کرونا روبرو شد، اما آزمایش‌های گسترده از مردم این کشور توانست نرخ ابتلا به این بیماری را به شکل قابل توجهی پایین نگه دارد. در این کشور روز یکشنبه تنها ۱۰۵ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ به ثبت رسید. همچنین شمار مرگ و میر مردم در این کشور بر اثر ابتلا به کرونا، کمتر از ۱۰ نفر در روز است.
هانت همچنین از آلمان به عنوان نمونه‌ای نام برد که آزمایش‌های صورت گرفته در آن، چهار برابر آزمایش‌هایی است که در انگلیس صورت گرفته است، در حالی که تنها ۳۴۲ مورد مرگ بر اثر ابتلا به این ویروس در این کشور رخ داده است. این رقم کمتر از نیمی از آمار مرگ و میر مربوط به انگلیس است.
تا پایان هفته گذشته، آزمایش آلودگی به ویروس کرونا برای کارکنان خط مقدم «خدمات ملی سلامت» در دستور کار قرار گرفت، اما هانت خواستار آن شد که این آزمایش‌ها بیشتر صورت پذیرد و "همه کارکنان بخش خدمات ملی سلامت و کارکنان خانه‌های سالمندان، به صورت هفتگی مورد آزمایش قرار بگیرند" تا دیگر این نگرانی وجود نداشته باشد که این افراد، بیماران را به ویروس آلوده کنند.
وی تصریح کرد زنجیره تامین کیت‌های آزمایش در جهان با کمبود روبرو است، اما دانشمندان و تولید کنندگان انگلیسی می‌توانند زیرساخت‌های لازم برای آزمایش و بررسی نمونه‌ها را ایجاد کنند.
وی افزود "رعایت فاصله اجتماعی به صورت گسترده، به بخش خدمات ملی سلامت طی هفته‌های آینده کمک خواهد کرد، اما این اقدام، یک ابزار صریح و قاطع است که تاثیرات اقتصادی گسترده‌ای را در پی خواهد داشت. زمانی که موج جدید فرا می‌رسد، باید از آزمایش‌های گسترده به عنوان یک ابزار دقیق استفاده کنیم. "
هانت که بیشترین سابقه تصدی سمت وزارت بهداشت انگلیس را در کارنامه خود دارد در این باره گفت آزمایش‌های گسترده از مردم، باعث وضوح و شفافیت بیشتر و تعیین و مهار موارد شیوع بالقوه خواهد شد.
وی در این باره نوشت "هر کجا که آلودگی را بیابید، می‌توانید موارد مبتلا را جدا و آن‌ها را مهار کنید. با آزمایش‌های گسترده از مردم، به همراه پیگیری دقیق و موشکافانه هر فردی که با بیمار کووید-۱۹ در تماس بوده است، می‌توانید زنجیره انتقال را پاره کنید. "
در خصوص پیگیری افرادی که با بیماران کووید-۱۹ در تماس بوده اند، وی تصریح کرد که چنین اقدامی نیازمند منابع گسترده‌ای است، اما افزود دولت‌های محلی می‌توانند با برنامه ریزی بخش‌ها و به کار گرفتن نیرو‌های دولتی، این اقدام را انجام دهند.
وی از سنگاپور، که تنها دو مورد فوت بر اثر ابتلا به بیماری را داشته است، به عنوان یک نمونه نام برد و گفت در این کشور از همه درخواست شده است تا از یک برنامه موبایلی (اپلیکیشن) استفاده کنند. این برنامه، اطلاعات افراد را به صورت گمنام منتقل می‌کند؛ بنابراین اگر فردی به ویروس آلوده شود، همه افرادی که نزدیک او قرار داشته اند، اطلاع پیدا می‌کنند.
وی در اشاره به تاثیر این گونه اقدامات بر آزادی‌های مدنی، اعلام کرد: همه این اطلاعات رمزگذاری و پس از ۲۱ روز، نابود خواهد شد. وی افزود آزادی مردم سنگاپور در مقایسه با کشور‌هایی که مجبور به تحمل تعطیلی کامل کشور شدند، به میزان بسیار کمتری محدود شد.
 
انگلیسی‌ها باید خود را برای قرنطینه‌ای طولانی آماده کنند
وزیر دست راست بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس روز یکشنبه هشدار داد به علت شیوع ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹»، مردم انگلیس باید خود را برای قرنطینه‌ای طولانی‌تر آماده کنند.
دولت انگلیس دوشنبه گذشته به منظور مهار شیوع ویروس کرونا در این کشور، دستور قرنطینه سراسری برای مدت دست کم سه هفته را صادر کرد.
براساس آخرین آمار رسمی، در این کشور ۱۷ هزار و ۸۹ نفر به ویروس «کووید-۱۹» مبتلا شده اند و یک هزار و ۱۹ نفر نیز جان خود را از دست داده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مایکل گاو وزیر کابینه انگلیس در شبکه بی. بی. سی. گفت: من نمی‌توانم پیش بینی دقیقی داشته باشم، اما فکر می‌کنم که همه باید خود را برای دوره‌ای طولانی که این محدودیت‌ها ادامه خواهد داشت، آماده کنند.
وی افزود: دوست داشتم بتوانم پیش بینی کنم که این محدودیت‌ها چه زمانی پایان خواهد یافت، اما اکنون آنچه اهمیت دارد این است که طی هفته‌های آینده دستورالعمل‌های سخت گیرانه‌ای که در زمینه فاصله گذاری‌های اجتماعی داده شده است، کاملا رعایت کنیم.
به نوشته «ساندی تایمز»، نیل فرگوسن، اپیدمیولوژیست کالج سلطنتی لندن اعلام کرد قرنطینه کشور احتمالا باید تا پایان ماه مه و شاید اوایل ماه ژوئن ادامه یابد. خوش بینانه‌ترین حالت، پایان ماه مه است.
بوریس جانسون در نامه‌ای خطاب به ۳۰ میلیون خانوار انگلیسی هشدار داد شرایط رو به وخامت است و رعایت قوانین مربوط به قرنطینه، امکان بازگشت سریعتر به شرایط عادی را فراهم خواهد ساخت.
بنا بر اعلام دفتر نخست وزیری انگلیس، جواب تست نخست وزیر محافظه کار انگلیس که دارای علائم خفیف ابتلا به ویروس کرونا بود مثبت شد، اما وی همچنان رهبری دولتش را برای مقابله با ویروس کرونا بر عهده دارد.

انگلیس / احتمال افزایش مدت تعطیلی‌ها برای مقابله با کرونا
پس از آن که یک کارشناس برجسته هشدار داد: تعطیلی‌ها در انگلیس به سبب شیوع ویروس کرونا باید تا ماه ژوئن (اواسط خرداد) ادامه پیدا کند، دولت انگلیس روز یکشنبه اعلام کرد ممکن است تعطیلی‌ها مدت قابل توجهی ادامه یابد.I
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مایکل گوو وزیر کابینه انگلیس در این خصوص خاطر نشان کرد: نمی توانم پیش بینی دقیقی انجام دهم، اما به نظر من، همه باید خود را برای مدت قابل توجهی جهت ادامه این اقدامات آماده کنند. 
از مردم انگلیس خواسته شده است برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، در هر مکانی که هستند، بمانند.
 
آمریکا / تصاویر رسیدن تانک و خودرو‌های زرهی به نیویورک
تصاویری از رسیدن ده‌ها دستگاه تانک و خودروی زرهی به شهر نیویورک آمریکا برای کمک به تدابیر مربوط به مقابله با شیوع ویروس کرونا، منتشر شد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، رسیدن ده‌ها دستگاه تانک و خودروی زرهی به شهر نیویورک آمریکا را نشان می‌دهد. هدف از ارسال تانک ها، خودرو‌های زرهی و نظامی ارتش آمریکا به شهر نیویورک که با قطار به این شهر منتقل شدند، کمک به اجرای تدابیر مربوط به مقابله با شیوع ویروس کروناست.
 
عربستان / مرگ چهار نفر دیگر بر اثر ویروس کرونا درعربستان
سخنگوی وزارت بهداشت عربستان سعودی روز یکشنبه از چهار مورد مرگ جدید برا اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد تا شمار جان‌باختگان کرونا در عربستان به هشت نفر برسد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از ریاض، بنا بر اعلام هربستان سعودی، با تائید ابتلای ۹۶ نفر دیگر به کووید-۱۹، مجموع کل مبتلایان به این بیماری در عربستان به ۱۲۹۹ نفر رسیده است.
 
سندرز: مردم نمی‌توانند از عهده هزینه‌های بیمارستان بر آیند
برندی سندرز نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: اعتراض پزشکان و پرستاران در نیویورک به کمبود تجهیزات
مردم در حال جان باختن هستند. می‌دانند بیمارند، اما به بیمارستان نمی‌روند چراکه نمی‌توانند از عهده هزینه‌ها بر آیند. این موضوع یک ننگ بین المللی است. ما باید مراقبت بهداشتی را به یک حق تبدیل کنیم.
 
جهان/ شمار مبتلایان از ۶۸۰ هزار نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از ۶۸۰ هزار نفر فراتر رفت.
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان به ۶۸۱ هزار نفر افزایش یافت. شمار قربانیان ویروس کرونا هم به حدود ۳۲ هزار نفر رسید.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
انگلیس/ افزایش شمار فوتی‌ها بر اثر کرونا در انگلیس به ۱۲۲۸ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره لحظاتی پیش در خبر فوری گزارش داد: وزارت بهداشت انگلیس اعلام کرد شمار فوتی‌های ابتلا به ویروس کرونا در این کشور با ۲۰۹ نفر افزایش به ۱۲۲۸ نفر رسید.
 
ایرلند / شیوع کرونا، ایرلندی‌ها را تا دو هفته دیگر خانه نشین کرد
مقامات ایرلند به مردم این کشور دستور داده اند به علت شیوع کرونا تا دو هفته دیگر در خانه هایشان بمانند و به جزء موارد ضروری از خانه هایشان خارج نشوند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، ویروس کرونا تاکنون بیش از ۲۰۰ کشور و منطقه مختلف در سراسر دنیا را آلوده کرده و ایرلند نیز یکی از آنهاست. مقامات ایرلند برای جلوگیری از شیوع افسارگسیخته بیماری به مردم دستور داده اند که تا ۱۲ آوریل در خانه هایشان بمانند. طبق اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، شمار مبتلایان به کرونا در ایرلند بیش از ۲۴۰۰ نفر است و تعداد جان باختگان نیز ۳۶ تن است که ۱۴ نفر آن‌ها روز شنبه (دیروز) جانشان را از دست دادند.

 
آمریکا/ تضمینی نیست که گرمای هوا شیوع کرونا را کاهش دهد
پزشکان متخصص در زمینه بیماری‌های عفونی می‌گویند تضمینی نیست که افزایش گرما در برخی مناطق آمریکا، میزان ابتلا به کرونا را در این کشور کاهش دهد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، همزمان با شیوع گسترده کرونا، هوا در مناطق جنوب شرق آمریکا گرم و تابستانی شده است که این ممکن است به علت تغییرات آب و هوایی باشد. در روز‌های اخیر، دمای هوا در مناطق مختلف آمریکا از تگزاس تا فلوریدا افزایش بی سابقه‌ای داشته است و برخی معتقدند این مسئله به کُند شدن روند شیوع بیماری کمک می‌کند. اکنون این سوال مطرح است که آیا گرمای هوا به مقابله با شیوع کرونا کمک خواهد کرد؟
دکتر آنتونی فائوچی، متخصص بیماری‌های عفونی در آمریکا می‌گوید نباید عجولانه قضاوت کرد! فائوچی گفت: امیدواریم که شاهد آن باشیم که با گرمای هوا، نرخ ابتلا به بیماری کاهش یابد، گرچه تضمینی وجود ندارد و ممکن است این طور نشود.
فائوچی، رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های واگیردار آمریکا، پیش از این نیز گفته بود که ویروس جدید کرونا بسیار مرگبارتر از آنفلوانزا است.
 
آلمان / خودکشی یک مقام آلمانی در پی نگرانی از شرایط اقتصادی
نخست وزیر ایالت هسه آلمان روز یکشنبه از خودکشی توماس شفر وزیر اقتصاد این ایالت در پی نگرانی شدید از مشکلات اقتصادی ایجاد شده بر اثر شیوع ویروس کرونا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، جسد شفر ۵۴ ساله روز شنبه نزدیک یک خط آهن پیدا شد و دادستانی بر این باور است که وی خودکشی کرده است.
فولکر بوفیر نخست وزیر ایالت هسه در این خصوص خاطر نشان کرد: "ما شوکه شده ایم و بسیار ناراحت هستیم. 
وی افزود: شفر ۱۰ سال در سمت وزیر اقتصاد ایالت هسه بود و شبانه روز برای کمک به نجات شرکت‌ها و کارکنانشان از اثرات اقتصادی شیوع کرونا کمک می‌کرد و به نظر می‌رسد وی به شدت نگران اوضاع بود.
 
چین / مقام چینی: ۴۵ بیمار جدید کرونا در چین شناسایی شد
یکی از مقامات بهداشت چین در یک کنفرانس خبری اعلام کرد ۴۵ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا در روز شنبه گزارش شده است که از این تعداد ۴۴ نفر، از خارج از چین وارد کشور شده اند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش تلویزیون سی سی تی وی، می‌فنگ سخنگوی کمیسیون سلامت ملی چین در یک نشست خبری در روز شنبه گفت در روز ۲۸ مارس - از ساعت صفر تا ساعت ۲۴:۰۰ - تمامی مناطق استانی، در مجموع ۴۵ مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا را گزارش کردند، از جمله ۴۴ بیمار که از خارج از چین وارد این کشور شدند و همچنین یک مورد ابتلای داخلی در استان هنان.
با این حساب تعداد کل مبتلایانی که از خارج از چین وارد کشور شده‌اند به عدد ۶۹۳ می‌رسد.
به گفته سخنگوی کمیسیون سلامت ملی چین، پنج نفر هم از مبتلایان به ویروس کرونا در استان هوبی جان خود را از دست دادند.
تعداد ۲۸ مورد مشکوک جدید نیز شناسایی شدند که ۲۷ مورد آن از خارج از چین وارد کشور شده و یک مورد در استان گانسو در شمال غرب کشور قرار دارد.
در مجموع ۴۷۷ نفر بعد از بهبود، از بیمارستان مرخص شدند. بنابراین، تا پایان روز شنبه، تعداد کل مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در چین به عدد ۸۱۴۳۹ نفر رسید، از جمله ۲۶۹۱ بیمار که هنوز تحت درمان هستند و ۷۴۲ نفر از آن‌ها در شرایط بحرانی به سر می‌برند، و ۷۵ هزار و ۴۴۸ بیمار هم بعد از بهبود، از بیمارستان مرخص شده اند. تعداد ۳۳۰۰ نفر هم جان خود را از دست داده اند و ۱۷۴ نفر نیز مشکوک به داشتن ویروس کرونا شناسایی شده اند.
کمیسیون سلامت ملی چین همچنین گفت تعداد ۱۸ هزار و ۵۸۱ مورد تماس نزدیک نیز وجود داشته است که همچنان تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارند.
می‌فنگ گفت هیچ مورد جدید یا بیمار مشکوک جدیدی در روز شنبه در استان هوبی گزارش نشده است.
تعداد ۴۶۷ بیمار در این استان به تازگی و بعد از بهبود از بیمارستان مرخص شده اند که همگی در شهر ووهان هستند. ۵ مورد فوتی نیز در شهر ووهان گزارش شد.
هنوز دو هزار و ۵۴ مورد مبتلا در استان هوبی وجود دارد، از جمله ۲۰۴۵ نفر در شهر ووهان. از میان آن‌ها ۷۱۰ نفر در شرایط بحرانی به سر می‌برند، از جمله ۷۶ نفر در شهر ووهان.
تا روز شنبه ۶۷ هزار و ۸۰۱ مورد ابتلای قطعی در این استان گزارش شده است که از این میان، ۶۲ هزار و ۵۶۵ بیمار درمان شده اند، از جمله ۴۵ هزار و ۴۱۸ نفر در شهر ووهان. تعداد ۳۱۸۲ بیمار نیز در اثر ابتلا جان خود را از دست دادند که دو هزار و ۵۴۳ نفر از آن متعلق به شهر ووهان است.
 
آمریکا / برای نخستین بار، یک نوزاد در آمریکا بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت
برای نخستین بار در آمریکا، یک نوزاد زیر یک سال در شیکاگو بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، به گفته مقامات بهداشتی آمریکا، تحقیقات کامل برای برای تأیید علت مرگ این نوزاد ادامه دارد؛ هنوز مشخص نیست که آیا این نوزاد به بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا بوده است یا خیر. اما کارشناسان می‌گویند شیوع کرونا مشکلی برای اکثر کودکان ایجاد نخواهد کرد. پیش از این نیز مرگ یک نوزاد دیگر که کمتر از یک سال سن داشت، در چین گزارش شده بود که آن نوزاد به بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا بود.

بلژیک / استفاده از ماسک‌های غواصی برای جبران کمبود دستگاه‌های تنفس
با افزایش شدید بیماران مبتلا به ویروس کرونای جدید در بلژیک که نیاز به کمک تنفسی دارند، کادر پزشکی در بروکسل، پایتخت این کشور، حالا برای تسکین ریه‌های بیماران، از ماسک‌های غواصی استفاده می‌کنند.
این ایده در ایتالیا که با ۱۰ هزار مورد مرگ ناشی از «کووید-۱۹» بیشترین آمار تلفات را به خود اختصاص داده است، شکل گرفت. بیمارستان‌های دیگر کشور‌ها نیز همین راه را دنبال کرده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این ماسک‌ها برای بیماران دچار مشکلات تنفسی حاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف از این کار اجتناب از وخیم‌تر شدن بیماری و جلوگیری از لوله گذاری در نای بیمار و قرار دادن فرد زیر دستگاه تنفسی است.
اما بیمارانی که حالشان بسیار وخیم است و دچار کمبود اکسیژن هستند، نیازمند لوله گذاری در نای و قرار گرفتن زیر دستگاه تنفس در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.
استفاده از ماسک‌های غواصی یک راه حل موقتی برای بیمارانی است که باید در بخش مراقبت‌های ویژه باشند، اما تخت و دستگاه تنفس برای آن‌ها در دسترس نیست.
 
ایتالیا / درخواست دانشجویان ایرانی در ایتالیا برای بازگشت
به گزارش خبرنگار صدا و سیما از رم، همزمان با نزدیک شدن به اوج ویروس کرونا در ایتالیا شمار زیادی از دانشجویان ایرانی مقیم این کشور خواستار بازگشت به کشور شدند. در پی درخواست تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی سرگرم تحصیل در ایتالیا از سفارت جمهوری اسلامی ایران در رم جهت برقراری پرواز اضطراری برای بازگرداندن آن‌ها به کشور، موضوع از طریق سفارت به وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران و شرکت هواپیمایی ایران ایر منعکس و مقرر شد موضوع در ستاد ملی مبارزه با کرونا طرح و در صورت تصویب، اقدامات لازم برای برنامه ریزی این پرواز صورت پذیرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
آمریکا / پزشکان و پرستاران در نیویورک به کمبود تجهیزات حفاظتی اعتراض دارند
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، کادر درمانی در بیمارستان‌های نیویورک آمریکا از ازدحام بیش از اندازه بیماران داخل مراکز درمانی گلایه دارند. به گفته پرستاران، هر روز، بیماران بیشتری با علائم سرفه، تب و چشمانی وحشت زده به بیمارستان‌های نیویورک مراجعه می‌کنند و همین مسئله، نگرانی کادر پزشکی و پرستاران را درباره سلامت خودشان به همراه داشته است. پرستاران در محله برانکس در شهر نیویورک آمریکا به کمبود تجهیزات ایمنی نظیر ماسک و دستکش که برای حفظ سلامت آن‌ها در خط مقدم مبارزه با کرونا نیاز است، گلایه دارند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
همچنین روز شنبه، افسران پلیس شهر نیویورک زیر باران ایستادند تا به سومین مأمور پلیس این شهر که بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته است، ادای احترام کنند. جسد این کارآگاه پلیس شهر نیویورک با ۲۳ سال سابقه که "سِدریک دیکسون" نام دارد، دیروز از بیمارستان منتقل شد. به گزارش پلیس نیویورک، حدود ۷۰۰ نفر از کارکنان پلیس این شهر اکنون به کرونا مبتلا شده اند و نتایج آزمایش آن‌ها مثبت بوده است.
 
اندونزی / تایید ۱۳۰ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در اندونزی
یک مقام وزارت بهداشت اندونزی روز یکشنبه گفت آلودگی ۱۳۰ نفر دیگر به ویروس کرونا تایید شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز با آلوده شدن این افراد به ویروس کرونا، مجموع تعداد افرادی که در اندونزی به کرونا مبتلا شده اند به ۱۲۸۵ نفر رسید.
این مقام وزارت بهداشت اندونزی گفت ۱۲ نفر دیگر به سبب آلودگی به ویروس کرونا فوت کرده اند و مجموع تعداد فوت شدگان به ۱۴۴ نفر رسیده است. وی تعداد افراد بهبود یافته را ۶۴ نفر اعلام کرد.
اندونزی تا کنون بیش از ۶۵۰۰ نفر را در سراسر این کشور از لحاظ ابتلا به کرونا آزمایش کرده است
 
ممنوعیت مسافرت بین شهر‌ها در سوریه
مسافرت بین شهرها، مراکز استان‌ها و حومه از ساعت ۱۴ امروز به وقت محلی در سوریه به اجرا گذاشته شده است.
 
 
شمار مبتلایان به کرونا در روسیه از مرز ۱۵۰۰ نفر گذشت
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
هلند - کرونا موارد مرگ ناشی از کرونا در هلند به ۱۳۲ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، تعداد افراد آلوده به کرونا در هلند به میزان ۱۱۰۴ نفر افزایش یافت و به مجموع ۱۰۸۶۶ نفر رسید و شمار جان باختگان نیز در این کشور ۱۳۲ نفر ثبت شده است.
 
عربستان/ ثبت ۱۸ مورد جدید ابتلا در شهر جده
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: روز گذشته ۱۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در شهر جده عربستان ثبت شد و شمار مبتلایان به کرونا در این شهر به ۱۷۲ نفر افزایش یافت.
 
اروپا / اختلاف کشور‌های اتحادیه درباره مقابله با شیوع کرونا
همزمان با ادامه سریع شیوع ویروس کرونا در جهان از جمله قاره اروپا، کشور‌های اتحادیه اروپا برای مقابله با شیوع آن دچار اختلاف شده اند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، در حالی که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از مرز ۶۵۰ هزار نفر گذشته است، کشور‌های اروپایی درباره چگونگی مقابله با شیوع این ویروس دچار اختلاف شده اند و تلاش می‌کنند جلوی گسترش انتشار آن را بگیرند.
زینب عزیر گزارشگر المنار با اشاره به این که اوضاع قاره اروپا در پی شیوع ویروس کرونا رو به وخامت بیشتر می‌رود افزود: اسپانیا، ایتالیا، آلمان و فرانسه بیشترین خسارت را از شیوع این ویروس متحمل شده اند. در این اوضاع اسفبار، ۹ کشور اروپایی از جمله فرانسه، ایتالیا و اسپانیا خواستار اختصاص اعتبار مشترک برای مقابله با این ویروس شدند که آلمان با آن مخالفت کرد. در این حال جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا به اتحادیه اروپا ده روز مهلت داد راه حلی برای اوضاع وخیم همه کشور‌های اتحادیه پیدا کند. وی و همتای اسپانیایی وی از پیش نویس پیشنهادات شورای اروپا انتقاد کردند و آن را ناکافی و ناامیدکننده دانستند.
سرجیو ماتارلا رئیس جمهور ایتالیا گفت: امیدوارم قبل از آن که دیر شود، همه، خطری را که اروپا با آن روبروست درک کنند. در خصوص منافع مشترک باید همبستگی وجود داشته باشد.
در ادامه گزارش آمده است: در حالی که ایتالیا آمار جدیدی از قربانیان کرونا را به ثبت رساند و حدود یک هزار نفر در این کشور طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند، کارشناسان مرکز بهداشت ملی این کشور پیش بینی کردند شیوع این ویروس در روز‌های آینده به اوج خود برسد، اما در همین حال از کاهش سرعت شیوع آن خبر دادند.
گزارشگر با اشاره به اوضاع فرانسه در پی شیوع ویروس کرونا گفت: فرانسه هم وضع بهتری ندارد. رئیس اتحادیه بیمارستان‌های این کشور هشدار داد در صورتی که بیمارستان‌ها برای مقابله با این بیماری به حال خود رها شوند و از آن‌ها حمایت نشود فاجعه بزرگی به وقوع خواهد پیوست. وی افزود افزایش مبتلایان به این بیماری باعث خواهد شد بیمارستان‌های پاریس و اطراف آن تا ۴۸ ساعت آینده دیگر قادر به پذیرش بیماران بیشتر نباشند.

نروژ / شمار مبتلایان در نروژ از مرز ۴۱۰۰ نفر فراتر رفت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در نروژ با ۲۵۷ نفر افزایش به ۴۱۰۲ نفر رسید.

دانمارک / شمار مبتلایان به کرونا در دانمارک به حدود ۲۴۰۰ نفر افزایش یافت
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت دانمارک اعلام کرد با ابتلای ۱۹۶ نفر دیگر به ویروس کرونا، مجموع مبتلایان در این کشور به ۲۳۹۵ نفر افزایش یافت.

لبنان / شمار جان باختگان بر اثر کرونا در لبنان به ۱۰ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد دو نفر دیگر در این کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و شمار جان باختگان بر اثر کرونا در لبنان به ۱۰ نفر رسید.

ثبت ۴۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در عراق
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: وزارت بهداشت عراق اعلام کرد ابتلای ۴۱ نفر دیگر به ویروس کرونا در عراق به ثبت رسیده و به ۵۴۷ نفر افزایش یافته است.

موریتانی / ثبت سه مورد جدید ابتلا به کرونا
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: وزارت بهداشت اتیوپی اعلام کرد سه مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور به ثبت و مجموع مبتلایان به کرونا به ۱۹ نفر رسیده است.

جیبوتی / ابتلای ۴ نفر دیگر به کرونا در جیبوتی
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: ابتلای چهار نفر دیگر به ویروس کرونا در جیبوتبی به ثبت رسیده و مجموع مبتلایان به ۱۹ نفر افزایش یافته است.

سوئد / افزایش شمار مبتلایان به ۳۷۰۰ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: مسئولان وزارت بهداشت سوئد اعلام کردند شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور ۲۵۳ مورد دیگر افزایش یافت و به ۳۷۰۰ نفر رسید.
 
پویش حمایت از قهرمانان مبارزه با کرونا در لبنان
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، مردم لبنان ساعت ۲۰ امشب به وقت بیروت، بر فراز بام‌ها و ایوان منازلشان از قهرمانان مبارزه با کرونا (پزشکان، پرستاران، مسئولان داروخانه‌ها و پاکبانان) قدردانی می‌کنند.
 
آمریکا/بیمارستان‌های نیویورک شبیه میدان جنگ شده است
به گزارش رادیو کانادا، بیمارستان‌های نیویورک به علت هجوم بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شبیه "میدان جنگ" شده است.
دکتر تنزیب حسین متخصص بیماری‌های ریوی و مراقبت‌های ویژه در تشریح اوضاع حاکم بر بیمارستان‌های نیویورک می‌گوید:" حال بیماران بد و روز به روز بدتر می‌شود. شرایط جسمانی آن‌ها همچنان بد و نگران کننده است و هر روز تعداد زیادی از آن‌ها می‌میرند. "
در اواسط ماه مارس بیمارستان دانشگاهی لانگن در شهر بروکلین که دکتر تنزین حسین نیز در آن کار می‌کند، اولین موج بزرگ بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را که شرایط بسیار بدی هم داشتند پذیرش کرد. به رغم استفاده از دستگاه‌های تنفس مصنوعی، تنها یکی از این بیماران نجات پیدا کرد. طبق تازه‌ترین خبرها، همین بیمار نیز هنوز تحت درمان قرار دارد.
دکتر حسین نوزدهم مارس که تازه بحران کرونا در نیویورک شکل گرفته بود، در صفحه فیسبوک خود تصویری از سطل آشغال‌های پر از تجهیزات محافظتی مثل ماسک و دستکش منتشر کرد و گفت:"ما با کمبود ماسک و کمبود تخت روبرو هستیم. کمبود پرسنل درمانی هم مشهود است ضمن این که برخی از پرسنل درمانی موجود نیز بیمار می‌شوند. مشکلات و کمبود‌هایی که داریم تقریبا هر روز دوبرابر می‌شود. بیماران از زیر دستگاه‌های تنفسی زنده بیرون نمی‌آیند. به نظر می‌رسد سن و سال بیماران چندان تعیین کننده نیست. "
یک هفته پس از آن دومین موج کرونا از راه رسید: بیمارانی که هفته گذشته با علایمی از جمله سرفه، تب و التهاب ریه در بیمارستان بستری شده بودند، حالشان بدتر شد به طوری که پزشکان مجبور شدند بسیاری از آن‌ها را به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل کنند.
دکتر حسین می‌گوید:" شرایط برای پزشکان اورژانس به شدت نگران کننده است. همه بیمارانی که در بیمارستان پذیرش می‌کنیم پس از پنج روز، مثل برگ درخت می‌افتند و می‌میرند. اکثریت بیمارانی که بستری می‌شوند توانایی رهایی از کووید-۱۹ را ندارند. "
هیچکس از خطر این بیماری در امان نیست. وضعیت در دیگر بیمارستان‌های نیویورک نیز همین طور است. در هفته‌های اخیر و به ویژه در روز‌های اخیر شمار شهروندان نیویورکی که به علت ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست داده اند به پانصد و هفده نفر افزایش یافته است. چهارشنبه هفته پیش بیمارستان المارست در منطقه کوئینز از مرگ سیزده بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در عرض تنها بیست و چهار ساعت خبر داد.
هر روز شمار زیادی از شهروندان نیویورک در برابر مراکز درمانی و بیمارستان‌ها صف می‌کشند تا از آن‌ها تست غربالگری کرونا گرفته شود. ماموران پلیس اطمینان می‌دهند که در این صف‌ها فاصله لازم برای جلوگیری از شیوع بیماری رعایت می‌شود.
دست کم ۲۹ هزار و ۱۵۸ تن از ساکنان منطقه گروس پوم همچنان بیمار هستند و آمار بیماران این منطقه همچنان افزایش می‌یابد.
اما نگرانی بزرگ دکتر حسین این است که بیماری کووید-۱۹ به هیچ کس در هیچ سن و سالی رحم نمی‌کند. تصور این که برخی افراد در برابر این بیماری آسیب پذیر نیستند، تصوری باطل است چرا که حتی افراد جوان نیز از این بیماری در امان نیستند.
دکتر حسین می‌گوید وقتی یک فرد سی یا سی و پنج ساله که از یک هفته پیش مرتب سرفه می‌کند و به راحتی نمی‌تواند تنفس کند وارد بیمارستان می‌شود، ما بلافاصله به او می‌گوییم که احتمالا باید انتوباسیون یا تراشه گذاری نای روی او انجام دهیم. در عین حال فوری از او می‌خواهیم که اگر حرفی با نزدیکان یا خانواده اش دارد به آن‌ها بگوید. چرا که می‌دانیم وقتی یک آرامبخش به او دادیم و تراشه گذاری نای را روی او انجام دادیم، دیگر هیچ تضمینی وجود ندارد که امکان صحبت دوباره با او را داشته باشیم.
به گفته دکتر حسین، بیشتر از آمار و ارقام و شمار مبتلایان و قربانیان کووید-۱۹، همین لحظات سخت است که روحیه پزشکان و کادر درمان را تضعیف می‌کند. ضمن این که در حال حاضر هیچ دارو و درمان موثری نیز برای نجات بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در اختیار نداریم و این واقعا ناراحت کننده است.
دکتر حسین افزود در رابطه با خطر ابتلای پزشکان و پرسنل درمان به این بیماری نیز باید بگویم که این اجتناب ناپذیر به نظر می‌رسد. با این حال ما کار خودمان را انجام می‌دهیم چرا که متعهد به انجام خدمت در هر شرایطی شده ایم.
به محض این که شمار موارد ابتلا به کووید-۱۹ در منطقه با سرعت زیاد رو به افزایش گذاشت، اندریو کوئومو فرماندار ایالت نیویورک اعلام کرد برای تامین تجهیزات پزشکی و محافظتی بیمارستان‌ها همه تلاش خود را به کار خواهد گرفت و تلاش خواهد کرد شمار تخت‌های بیمارستان‌های ایالت را از ۵۳ هزار به ۱۴۰ هزار افزایش دهد.
ایالت نیویورک با حدود ۲۰ میلیون نفر جمعیت با فاصله زیادی از دیگر ایالت‌های آمریکا آلوده‌ترین ایالت به کووید-۱۹ محسوب می‌شود. تا کنون ۵۲ هزار و ۳۱۸ مورد تایید شده ابتلا به این بیماری و ۷۲۸ مورد مرگ و میر تایید شده ناشی از این بیماری را ثبت کرده است.
این آمار تقریبا ۱۰ برابر بیشتر از آمار کانادا و کمی کمتر از نیمی از کل موارد ثبت شده در سرتاسر آمریکا است. در عرصه بین المللی نیز تنها کشور‌های چین، ایتالیا، اسپانیا و آلمان موارد بیشتری را گزارش کرده اند.
اما طبق اطلاعاتی که فرماندار نیویورک در اختیار دارد، هنوز بدترین قسمت ماجرا از راه نرسیده است. از چند روز پیش مسئولان ایالت از جمله فرماندار نیویورک بار‌ها هشدار داده اند که اوج همه گیری کرونا در ایالت اواسط آوریل اتفاق خواهد افتاد.
دکتر تنزیب حسین نیز همین نظر را دارد. او می‌داند که وضعیت قبل از این که بخواهد بهتر شود، وخیم‌تر خواهد شد. به گفته وی، پیامی که در حال حاضر می‌توان به شهروندان داد کاملا روشن است: لازم است که تدابیر پیشگیرانه به ویژه فاصله گیری اجتماعی با دقت هر چه تمامتر به اجرا گذاشته شود و همه تدابیری که مقامات به منظور جلوگیری از شیوع بیشتری بیماری به کار گرفته اند، کاملا رعایت شود.
دکتر حسین خطاب به همه شهروندانی که در خانه‌های خود مانده اند، تاکید کرد:" کاری که شما می‌کنید از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین از خانه خارج نشوید. این کار ایثار است و من کاملا آن را درک می‌کنم. فداکاری شما با ماندن در خانه، شرایط را برای ما در بیمارستان‌ها تغییر خواهد داد. "
 
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در بوسنی و هرزگوین
آلن شیرانیچ وزیر بهداشت جمهوری صربسکای بوسنی و هرزگوین با تایید افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور گفت: تاکنون ۱۶ هزار و ۵۵ نفر تحت نظارت پزشکی قرار گرفته اند. طی۲۴ ساعت گذشته از بین ۴۰۳ مورد آزمایش، ۳۸ مورد آن‌ها مثبت بوده است که در بین این مبتلایان یک پزشک و یک پرستار نیز دیده می‌شود.
شهرداری بانیالوکا نیز از تمدید قرنطینه برای دو هفته دیگر خبر داد و گفت اعمال محدودیت و اقدامات مربوط به حمل و نقل شهری مدارس خدمات شهری و اجتماعات عمومی تا ۱۴ روز دیگر تمدید می‌شود.
تعداد مبتلایان در بوسنی و هرزگوین تا کنون ۳۲۳ نفر است که ۶ نفر فوت کرده و ۸ نفر نیز بهبود یافته اند.
 
بحران کرونا در انگلیس همچنان ادامه دارد
شبکه تلویزیونی بی بی سی در گزارشی به بررسی تازه‌ترین تحولات بیماری کرونا در انگلیس و سایر کشور‌های دنیا پرداخت و تازه‌ترین آمار مبتلایان و قربانیان کووید ۱۹ را اعلام کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
مجری گفت: در حالی که کشور‌های مختلف در سراسر دنیا با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، تعداد قربانیان این بیماری به حدود ۳۱ هزار تن رسیده است. موارد قطعی ابتلا به کووید ۱۹ به بیش از ۶۶۵ هزار تن افزایش یافته است.
مجری افزود: در انگلیس، بوریس جانسون نامه‌ای به همه خانواده‌ها ارسال کرده و به همه هشدار داده که بحران کرونا قبل از آنکه بهتر شود بدتر خواهد شد. تا کنون بیش از هزار نفر از شهروندان انگلیس در اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند.
ایرلند شمالی به تازگی قوانین جدیدی وضع کرده که بر اساس آن، چنانچه کسب و کار‌ها قرنطینه را نقض کنند ۵ هزار پوند جریمه خواهند شد.
در اروپا نیز تعداد قربانیان این بیماری به بیش از ۲۰ هزار تن رسیده است.
در کره جنوبی، کسانی که از خارج باز می‌گردند باید دو هفته در قرنطینه قرار گیرند. این کشور در حال حاضر نزدیک به ۱۰ هزار مبتلای قطعی دارد.
اما استرالیا اعلام کرده انتقال کووید ۱۹ در این کشور روند نزولی پیدا کرده است. در آمریکا که اکنون به کانون اصلی شیوع کرونا در دنیا تبدیل شده ظرف دو روز، آمار جانباختگان دو برابر شد و به بیش از دو هزار نفر رسید.


عربستان / اعمال ممنوعیت ورود و خروج در استان جده
عربستان سعودی ورود به جده و خروج از این استان را ممنوع و ساعت آغاز منع آمد و شد در جده را سه بعد از ظهر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از دبی، ساعت منع آمد و شد در جده پیشتر از هفت بعد از ظهر آغاز می‌شد.
عربستان سعودی در ریاض، مکه و مدینه نیز از هفته گذشته اقدامات مشابهی انجام داده است.


روسیه / بیش از هزار مورد ابتلا در مسکو
شهردار مسکو روز یکشنبه اعلام کرد موارد ابتلا به ویروس کرونا در این شهر از هزار نفر فراتر رفت و این اپیدمی در پایتخت روسیه وارد مرحله‌ای جدید شد.
سرگئی سوبیانین، شهردار مسکو در وبلاگ شخصی خود نوشت: «شرایط شیوع ویروس کرونا در مسکو وارد مرحله‌ای جدید شده است. بیش از یک هزار مورد ابتلا در شهر به ثبت رسیده است. هیچ کس در امان نیست. نمونه شهر‌های تاسف بار ایتالیا، اسپانیا، نیویورک که در آن‌ها ده‌ها و صد‌ها نفر روزانه جان خود را از دست می‌دهند، پیش چشم ماست.»
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بنا بر اعلام مقامات روسیه، تا به این لحظه در مجموع یک هزار و ۱۴ نفر در مسکو به ویروس «کووید-۱۹» مبتلا شده اند که ۱۳ نفر از آن‌ها کودک و ۳۲ نفر نیز سالخورده هستند.
در مجموع، ۱۵۳۴ مورد ابتلا و هشت مورد مرگ در سراسر روسیه ثبت شده است و ۶۴ نفر نیز بهبود یافته اند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ۲۵ مارس (چهارشنبه گذشته) از مردم خواست در خانه هایشان بمانند و این هفته سر کار نروند.
شهردار مسکو نیز دستور تعطیلی کافه ها، رستوران‌ها و مراکز تجاری به جز فروشگاه‌های مواد غذایی و داروخانه‌ها را در این شهر از تاریخ ۲۸ مارس (دیروز) تا ۵ آوریل (یکشنبه آینده) صادر کرد.
دکتر آناتولی آلستین، از آکادمی علوم نیویورک روز شنبه هشدار داد یک ماه پیش رو، اوج شیوع ویروس کرونا در روسیه خواهد بود.
 
اسپانیا / شمار مبتلایان به حدود ۷۹ هزار نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به حدود ۷۹ هزار نفر رسید و شمار قربانیان هم به ۶ هزار و ۵۲۸ نفر افزایش یافت.
 
کرونا/ ۲۵۷ مورد ناشی از کرونا در سوئیس
به گزارش رویترز، دولت سوئیس اعلام کرد شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور به ۱۴۳۳۶ نفر رسیده است و تاکنون ۲۵۷ نفر جان باخته اند.
 
انگلیس در هفته پیش رو با وضعیت اضطراری ملی روبروست
ایندیپندنت نوشت: بخش خدمات درمانی انگلیس با سخت‌ترین هفته کاری خود روبروست.
به گزارش این نشریه انگلیسی، هفت روز آینده بخش خدمات درمانی انگلیس با چالشی بی سابقه روبرو خواهد بود، زیرا تعداد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در این کشور که برای نجات جان شان به درمان نیاز دارند، به تدریج به سطحی ناپایدار نزدیک می‌شود و پیش بینی‌های موجود از این حکایت دارد که تعداد این بیماران هر چند روز، ممکن است دو برابر شود.
در سراسر انگلیس، بیمارستان‌ها به تخت اضافی نیاز دارند. تعداد تلفات کرونا در این کشور از مرز هزار نفر گذشت. افزایش تلفات این بیماری در انگلیس از ۷۵۹ به ۱۰۱۹ نفر، بیشترین افزایش آن ظرف یک روز به شمار می‌رود.
استفن پاویس رئیس بخش خدمات درمانی انگلیس در کنفرانس خبری گفت: هرچند هر مورد مرگ، تأسف بار است، تلفات کمتر از ۲۰ هزار نفر نتیجه خوبی برای انگلیس به شمار می‌رود. وی افزود: "این نتیجه خوبی است، اما فقط در صورتی محقق می‌شود که ما زنجیره انتقال ویروس را قطع کنیم. "
در عین حال، نگرانی فزاینده‌ای در بین مسئولان بخش خدمات درمانی انگلیس و پرستاران ارشد وجود دارد. آن‌ها به ایندیپندنت گفتند با کمبود تخت برای بیمارانی روبرو هستند که برای نفس کشیدن به کمک نیاز دارند و همچنین این نگرانی وجود دارد که تعداد زیادی از کادر درمانی، خودشان هم بیمار شوند.
یکی از سرپرستاران در بیمارستانی در میدلندز به این روزنامه گفت: هم اکنون مراقبت ویژه "غیرقابل تصور است و کادر درمانی را با محدودیت‌های موجود برای درمان چنین بیمارانی مواجه ساخته است. "
نیکی کِرِدلند رئیس انجمن انگلیسی پرستاران بخش مراقبت‌های ویژه افزود: "ما هر کاری در توان داریم، انجام می‌دهیم، اما پرستاران ما در این بخش پاسخگوی تعداد بیماران نیستند. ما مجبوریم بپذیریم که نمی‌توانیم همه را نجات دهیم. "
پیش بینی می‌شود لندن در ۱۰ روز آینده، بیشترین تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا را داشته باشد.
بخش خدمات درمانی انگلیس روز جمعه تأیید کرد: ۶۳۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان هستند که نیمی از این تعداد در لندن بستری هستند. مایکل گاو عضو کابینه انگلیس روز جمعه گفت تعداد مبتلایان به کرونا هر سه یا چهار روز، دو برابر می‌شود و لندن بدون ۴ هزار تخت اضافی که در مرکز اکسل این شهر فراهم شده است، قادر نخواهد بود به این بیماران پاسخ دهد.
پیش بینی می‌شود بیمارستان‌های میدانی بیشتری در چند هفته آینده در بیرمنگام و منچستر گشایش یابد تا از فشار بر بیمارستان‌های محلی کاسته شود.
اما تعداد بیماران کرونایی به سرعت رو به افزایش است و بخش خدمات درمانی انگلیس در هفته‌های پیش رو فشار شرایطی را تحمل خواهد کرد که به سرعت به یک وضعیت اضطراری ملی تبدیل می‌شود.
در دستورالعملی که بخش خدمات درمانی انگلیس روز پنجشنبه صادر کرد، آمده است: همه کادر درمانی بیمارستان ها، از جمله افرادی که پرستار نیستند، ممکن است مجبور شوند به مراقبت از بیماران نیازمند مراقبت‌های ویژه کمک کنند.
کردلند گفت: "اوضاع در لندن بسیار بد است. ما می‌دانیم که این شرایط را به تدریج در بقیه نقاط کشور هم خواهیم داشت. ما نمی‌توانیم ظرف چند روز یا چند هفته، نیرو‌های غیرمتخصص را برای کار در بخش مراقبت‌های ویژه آماده کنیم. "
وی هشدار داد پرستاران و بقیه کادر درمانی در چند ماه آینده، تبعات روانی جدی این مسئله را تجربه خواهند کرد، "کادر درمانی هر روز شاهد مرگ بیماران متعدد در یک شیفت کاری خود هستند؛ کسانی که قادر نیستند به آن‌ها کمک‌هایی را ارائه کنند که تا پیش از این امکان پذیر بود. خطر فشار‌های روانی بعد از این بحران، قطعاً بسیار زیاد خواهد بود. "
 
روسیه/ تدابیر گسترده در مسکو و بستن بسیاری از مراکز عمومی
مقامات روسیه همزمان با تشدید تدابیر اتخاذ شده برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در مسکو، دستور تعطیلی رستوران‌ها و کافه‌ها را صادر کردند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، علاوه بر این پارک‌های بزرگ مسکو نیز به مدت یک هفته بسته شدند.
اریج محمد خبرنگار شبکه در مسکو در گزارشی از سطح شهر مسکو به ورودی یکی از پارک‌های بزرگ این شهر اشاره کرد که به دستور مقامات شهر بسته شده است. وی در ادامه همراه با پخش تصاویری از سطح شهر به خلوت شدن خیابان‌ها و کاهش تردد شهروندان اشاره کرد و افزود: عبور و مرور در خیابان‌ها به شدت کاهش پیدا کرده است و شهروندان بر اساس دستور مقامات ترجیح می‌دهند در منزل بمانند. خودرو‌های ویژه نیز خیابان‌های شهر را ضدعفونی می‌کنند.
یکی از شهروندان می‌گوید: اتخاذ تدابیر پیشگیرانه همیشه خوب است و صرفا نباید به دوره شیوع بیماری‌ها محدود شود هر چند این روز‌ها به تدابیر ویژه‌ای نیاز دارد. برخی افراد به شدت دچار ترس هیستریک شده اند که من با آن‌ها موافق نیستم. مردم تا حد امکان باید آرامش خود را حفظ کنند.
دیگر شهروند روس گفت: حضور مردم در خیابان‌ها کاهش پیدا کرده است که اتفاق بسیار خوبی است.
خبرنگار در ادامه با اشاره به بسته شدن بسیاری از مغازه‌ها گفت: بسیاری از خدمات از طریق اینترنت در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد. مقامات مسکو حتی به مردم توصیه کرده اند از رفتن به مراکز دینی خودداری کنند تا از هرگونه تجمع جلوگیری شود.

وزارت بهداشت لبنان: ۴۳۸ نفر به ویروس کرونا مبتلا هستند
وزارت بهداشت لبنان شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۴۳۸ نفر اعلام کرد.
وزارت بهداشت لبنان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: آزمایش کرونا ۲۶ نفر در شبانه روز گذشته مثبت بود و با این حساب تاکنون ۴۳۸ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند. در این اطلاعیه آمده است: ۳۰ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۱۰ نفر هم جان باختند.


افزایش مناطق تحت قرنطینه در پنج استان ترکیه
رسانه‌های ترکیه از قرنطینه شدن حدود بیست روستا و قصبه در پنج استان این کشور خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، روستای یوکارحاجی کوی از توابع شهرستان چکرک از استان یوزگات، روستای کاینارجا از توابع شهرستان کولونجاک استان مالاتیا، سه روستا از توابع شهرستان‌های گمیک و باشکاله استان وان، سه روستا در استان تونجلی و افزایش سه روستا به مناطق تحت قرنطینه در استان ریزه از مناطقی هستند که مقررات قرنطینه کرونایی در حال اجراست.
بنا بر اعلام روزنامه سوزجو چاپ ترکیه منشآ انتقال کرونا ویروس به استان‌های وان، تونجلی و مالاتیا توسط افراد ناقلی بوده که از استانبول به این مناطق رفته اند.
گفتنی است در چارچوب تدابیر کرونایی دولت ترکیه مقررات قرنطینه‌ای بین سی استان این کشور را از دیروز آغاز کرده است.
 
فرانسه/دو شهردار جان خود را از دست دادند
مقامات فرانسوی روز یکشنبه از مرگ دو شهردار در شرق این کشور به علت آلودگی به ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، معاون شهرداری منطقه «بوری بوگه» (Beurey-Bauguay) در شهرستان کوت دور (Côte-d'Or) در شرق فرانسه گفت ژاک لاژن، شهردار این منطقه یک هفته پس از حضور در اقدامات مربوط به دور نخست انتخابات شهرداری‌ها دچار علائم ابتلا به ویروس کرونای جدید شد.
وی با بیان اینکه شهردار ۸۲ ساله این منطقه شامگاه چهارشنبه در بیمارستان جان خود را از دست داد، افزود او نخستین فردی است که در این منطقه به علت کرونا جان خود را از دست داده است.
همچنین در شهرستان «با-رن» (Bas-Rhin) در شرق فرانسه نیز یک شهردار جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده است.
فرانسوا لانتز ۷۴ ساله، شهردار منطقه «سن-نابور» (Saint-Nabor) در شهرستان «با-رن» نیز روز جمعه بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان جان خود را از دست داد.
وی که از سال ۲۰۰۸ شهردار این منطقه است، در انتخابات شهرداری‌ها نامزد نشده بود، ولی یکشنبه ۱۵ مارس به همراه دو تن از معاونانش در شعبه رأی گیری حضور داشت.
معاون اول وی گفت: «فردای انتخابات هر سه ما علائم ابتلا به کرونا را داشتیم. احتمالا ما قبل از انتخابات به این ویروس مبتلا شده بودیم.»
به علاوه در فرانسه، مرگ یک معاون شهرداردیگر به علت ابتلا به کووید-۱۹ و همچنین ابتلای چند مسئول و ناظر انتخاباتی به این ویروس، خشم مردم را نسبت به مقامات درخصوص تصمیم برای برگزاری انتخابات شهرداری‌ها به رغم شیوع ویروس کرونا در این کشور برانگیخته است.
 
فرانسه/وزیر سابق فرانسوی جان باخت
در فرانسه دفتر مطبوعاتی شورای او – دو– سن Hauts-de-Seine اعلام کرد پاتریک دوجیان، رئیس شورای عمومی این منطقه و وزیر سابق دولت نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور پیشین این کشور نیمه شب شنبه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آزمایش کرونا این سیاستمدار ۷۵ ساله روز چهارشنبه مثبت اعلام و وی در بیمارستان در همین بخش بستری شد.
وی روز پنجشنبه در پیامی در صفحه توئیتر خود اعلام کرده بود: «من به این ویروس دچار شدم و مستقیما شاهد اقدامات استثنایی پزشکان و کادر درمانی هستم. خسته، اما با ثبات به لطف آن‌ها (پرشکان و پرستاران) از زحمات آن‌ها برای همه بیماران تشکر می‌کنم.»
ژرار لارشه، رئیس سنای فرانسه در پیامی توئیتری اعلام کرد: «از شنیدن خبر مرگ پاتریک دوجیان بسیار متاثر شدم. فردی شجاع که خود را وقف شهر و منطقه اش کرد. به خانواده و همراهانش تسلیت می‌گویم.»
این وکیل حرفه‌ای سابقه طولانی در زمینه خدمات مختلف از جمله شهرداری، نمایندگی و مشاور دولتی در کارنامه داشت و از سال ۲۰۰۷ رئیس شورای عمومی او – دو –سن بود.
 
انتقال بیماران کرونایی با قطار در فرانسه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس، کمبود ظرفیت‌های بیمارستانی در برخی مناطق شرق فرانسه باعث شده است گروهی از بیماران مبتلا به کرونا با قطار‌های مخصوص به بیمارستان‌های سایر مناطق منتقل می‌شوند.
 
آمریکا/ تعدادی از مناطق در آمریکا مناطق بحران زده اعلام شدند
همزمان با ادامه نگرانی‌ها درباره امکانات بخش بهداشت در درمان آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا، تعدادی از ایالت‌های این کشور منطقه بحران زده اعلام شد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا به بیش از ۱۲۵ هزار نفر رسید که تقریبا نیمی از آن‌ها مربوط به ایالت نیویورک است. بیش از دو هزار نفر نیز در این کشور بر اثر کرونا جان باخته اند.
تا کنون نوزده منطقه آمریکا به سبب شیوع کرونا منطقه بحران زده اعلام شده اند.
محمد جمعه خبرنگار شبکه در واشنگتن در گفتگویی با اشاره به آمار و ارقام مبتلایان به کرونا و جان باختگان به سبب این ویروس گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد قرنطینه نیویورک، نیوجرسی و کنتیکت را بررسی می‌کند، اما پس از انتقادات فرماندار ایالت نیویورک که این اقدام را غیرقانونی دانست، از تصمیم خود منصرف شد و در توئیتی اعلام کرد پس از رایزنی با مشاوران خود به این نتیجه رسیده است که نیازی به قرنطینه کردن نیست.
خبرنگار ادامه داد: نگرانی‌هایی نیز درباره کمبود تجهیزات پزشکی وجود دارد. علاوه بر این دولت فدرال تلاش می‌کند با همکاری دولت محلی جلوی انتشار ویروس را بگیرد. رئیس جمهور در آخرین مورد، کلرادو را منطقه بحران زده اعلام کرد.

نگرانی از شیوع کرونا در هند با بازگشت کارگران
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
انگلیس/ هشدار جانسون درباره وخیم‌تر شدن اوضاع
نخست وزیر انگلیس درباره وخیم‌تر شدن اوضاع این کشور با گسترش شیوع ویروس کرونا هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، بوریس جانسون که خودش به ویروس کرونا مبتلا شده است، هشدار داد انگلیس به سوی شرایط وخیم تری در شیوع این بیماری حرکت می‌کند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
جانسون افزود: پس از اوج شیوع ویروس کرونا در انگلیس می‌توانیم منتظر آغاز گشایش در اوضاع باشیم. انگلیس گام‌های درستی برای آماده شدن بر می‌دارد. وی در اعلامیه‌ای که در بین همه خانه‌ها در انگلیس توزیع شد، از مردم خواست با عمل کردن به توصیه‌های بهداشتی، برای جلوگیری از گسترش شیوع کرونا همکاری کنند. گفتنی است شمار قربانیان کرونا در جهان از ۳۱ هزار نفر گذشت که بیش از دو سوم آن در کشور‌های اروپایی است.

سازمان ملل / تعویق کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای
سازمان ملل متحد اعلام کرد به علت شیوع بیماری کووید-۱۹ (Covid-۱۹)، برگزاری کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای سال ۲۰۲۰ به زمان دیگری موکول خواهد شد و شاید تا یک سال دیگر برگزار نشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بخش مطبوعاتی سازمان ملل متحد روز یکشنبه اعلام کرد نظر به وضع ناشی از همه گیری ویروس کرونا در جهان، کشور‌های عضو تصمیم گرفتند، برگزاری کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در سال ۲۰۲۰ را به تاریخ دیگری و به محض اینکه شرایط مهیا شود، موکول کنند.
کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای قرار بود در ۲۷ آرویل تا ۲۲ ماه مه در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شود.
گوستاوو زلووینن، رئیس منتخب این کنفرانس در ۱۳ مارس پیشنهاد داد که برگزاری کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بعد از یک نشست اجرایی کوتاه مدت در ۲۷ آوریل امسال به زمان دیگری موکول شود. اما شیوع سریع ویروس کرونا در نیویورک و بسته شدن مقر سازمان ملل متحد از ۱۶ مارس برگزاری حتی نشست اجرایی را نیز غیر ممکن ساخت.
کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای از سال ۱۹۷۵ هر پنج سال یک بار برگزار می‌شود.

مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه از مرز یکهزار و ۵۰۰ نفر گذشت
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه از مرز یکهزار و ۵۰۰ نفر فراتر رفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از مسکو، ستاد عملیاتی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در وزارت بهداشت روسیه اعلام کرد: با شناسایی ۲۷۰ مورد جدید از ابتلای قطعی به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته، تعداد کل مبتلایان به این ویروس به هزار و ۵۳۴ نفر رسید. همچنین در شبانه روز گذشته ۴ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و شمار جان باختگان به ۹ نفر رسید. در ۲۴ ساعت گذشته با بهبودی ۱۵ نفر، تعداد بهبود یافتگان به ۶۴ نفر رسید. از فردا دوشنبه و با هدف جلوگیری از افزایش شدید شیوع ویروس کرونا، تعطیلی یک هفته‌ای در سراسر روسیه آغاز می‌شود.


توکیو/بررسی امکان برگزاری بازی‌های المپیک در ژوئیه سال آینده
رسانه‌های ژاپن روز یکشنبه گزارش دادند امکان برگزاری بازی‌های المپیک توکیو در ژوئیه سال ۲۰۲۱ در دست بررسی است.
گروه سمعی بصری ان اچ کی ژاپن روز یکشنبه گزارش داد برگزارکنندگان بازی‌های المپیک توکیو ۲۰۲۰ که به علت بحران شیوع کرونا در جهان به سال ۲۰۲۱ موکول شده، اما تاریخ دقیقی برای برگزاری آن مشخص نشده است، امکان برگزاری این بازی‌ها را در ژوئیه سال آینده بررسی می‌کنند.
ان اچ کی با استناد به منابع نزدیک به برگزارکنندگان بازی‌های المپیک اعلام کرد در حال حاضر تاریخی که برای برگزاری بازی‌های المپیک در سال ۲۰۲۱ بیشتر از همه مد نظر مسئولان برگزاری این مسابقات است، بیست و سوم ژوئیه سال آینده است.
احتمال برگزاری مسابقات در این تاریخ پس از آن مطرح شد که یوریکو کویکه، فرماندار توکیو روز جمعه گزینه دیگری را درباره زمان برگزاری بازی‌های المپیک در سال آینده مطرح کرد و گفت می‌توان این بازی‌ها را در فصلی برگزار کرد که دمای هوا در پایتخت ژاپن پائین آمده باشد.
وی تصریح کرد برگزاری بازی‌های المپیک در این تاریخ می‌تواند شرایط را به ویژه برای برخی مسابقات از جمله دو ماراتن در توکیو آسانتر کند. مکانی که برای برگزاری دو ماراتن المپیک توکیو در سال ۲۰۲۰ تعیین شده، منطقه ساپورو در شمال ژاپن است.
مسئولان کمیته بین المللی المپیک تصمیم گرفته بودند دو ماراتن را در ساراپورو برگزار کنند چرا که دمای هوای این منطقه در تابستان نسبت به توکیو ملایم‌تر است.
روزنامه آساهی شیمبون نیز نوشت یورشیرو موری مسئول برگزاری بازی‌های المپیک توکیو و تیم تحت سرپرستی وی در حال حاضر با مقامات کمیته بین المللی المپیک درباره تاریخ‌های متعددی مطرح شده برای برگزاری این بازی‌ها رایزنی می‌کنند.
یوشیرو موری نیز در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی ژاپن اعلام کرد گفتگو‌های مسئولان ورزشی ژاپن و کمیته بین المللی المپیک احتمالا تا یک هفته دیگر به نتیجه خواهد رسید.
بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو که قرار بود بیست و چهارم ژوئیه تا نهم اوت برگزار شود و پس از آن بازی‌های پارالمپیک از بیست و پنجم اوت تا ششم سپتامبر برگزار شود، به علت شیوع ویروس کرونا در جهان به سال ۲۰۲۱ موکول شد. اتخاذ چنین تصمیمی برای بازی‌های المپیک در زمان صلح امری بی سابقه است.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن سه شنبه گذشته در زمان اعلام تعویق یک ساله بازی‌های المپیک توکیو تاکید کرد بازی‌های المپیک تاییدی بر شکست قطعی کرونا خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک نیز اعلام کرد همه گزینه‌ها درباره تاریخ دقیق برگزاری مسابقات المپیک روی میز است و قطعا تاریخ برگزاری این بازی‌ها به تابستان محدود نخواهد شد. این اظهارنظر توماس باخ راه را برای گمانه زنی‌ها درباره برگزاری بازی‌های المپیک در دیگر فصول سال باز کرد.
شبکه ان اچ کی ژاپن روز یکشنبه اعلام کرد مشعل المپیک به مدت یک ماه در مجتمع ورزشی دهکده المپیک در فوکوشیما خواهد ماند. در زمان فاجعه هسته‌ای سال ۲۰۱۱ ژاپن، این مرکز محل استقرار هزاران نیروی بشردوست بود که بر ضد پیامد‌های این فاجعه تلاش می‌کردند.

فلسطین/ شمار مبتلایان به کرونا در کرانه باختری به ۱۰۴ نفر رسید
شمار مبتلایان به کرونا در کرانه باختری اشغالی رود اردن به ۱۰۴ نفر رسید بر همین اساس تدابیر رسمی و غیر رسمی برای تشویق شهروندان به ماندن در منزل در زمان اجرای مقررات منع آمد و شد اتخاذ شده است.
یافا استیتی خبرنگار شبکه تلویزیونی روسیا الیوم در گزارشی با اشاره به تدابیر فردی و رسمی اتخاذ شده برای تشویق مردم به ماندن در منزل برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا افزود: علاء بدارنه عکاس فلسطینی در رام الله با انتشار تصاویری از زندگی عادی مردم قبل از شیوع ویروس کرونا آن‌ها را تشویق کرده است برای تکرار صحنه‌های زندگی عادی، در منزل بمانند. شهردار رام الله نیز در صفحه‌های خود در شبکه‌ای اجتماعی بخشی را به کودکان اختصاص داده است و در این بخش‌ها برای کودکان قصه پخش می‌کند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش هفت درصدی تماس‌ها با سامانه ۱۴۱ در مهر
مبارزه با استکبار بخشی از هویت اسلام است
پایان عملیات بتن‌ریزی پل کلیدی در جاده تراب
توقیف کامیون سنگین بار در محور ایلام – اسلام‌آباد
گمرک صنم بلاغی پلدشت، شاهراه ارتباط تجاری با همسایگان
قطع گاز برخی مشترکان فردا در شیراز
واریز بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال به حساب اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان
برخورد خسارت بار جرثقیل با ۳ خودرو در مشهد
پزشکیان خواستار برنامه‌ریزی پایدار برای اجرای طرح پزشک خانواده شد
توقیف لندکروز میلیاردی قاچاق در نی ریز
گامی نو در مسیر درمان سرطان
مسیر‌های ترافیکی در خیابان‌های حافظ و نفت شیراز تغییر کرد
حمایت از تجاری‌سازی و صادرات صنایع خلاق فرهنگی
توقف تیم ملی فوتسال ایران در گام نخست بازی‌های همبستگی
آغاز جشنواره بازی‌های بومی‌محلی در مراکز سیار کانون سراسر کشور
تاکید بر اجرایی شدن مصوبات قبلی شورای هماهنگی ترافیک استان
آشنایی با تبدیل ایده‌های بزرگ از مرحله‌ی ذهنی به عمل در چهارمحال و بختیاری
برپایی نمایشگاه سوگواره فاطمی در وامین
۲ طرح ورزشی در فریمان، معطل تامین اعتبار
بافق با شکست استقلال صدرنشین شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)