اخبار کرونا از سراسر جهان
موج دوم شیوع کرونا چه موقع و چگونه خواهد بود؟
موج وحشتناک نخست همه گیری بیماری کووید- ۱۹ هنوز در جهان به پایان نرسیده است که دانشمندان نگران موج دوم این بیماری هستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار درباره کرونا در نقاط مختلف جهان به شرح ذیل است:
بیش از به دو هزار مبتلا به کرونا در مجارستان
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت مجارستان؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به دو هزار و ۹۸ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ وزارت بهداشت مجارستان اعلام کرد تاکنون ۲۱۳ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته و حدود ۲۸۷ نفر هم بهبود یافته اند.
وضع فوق العاده در گرجستان بار دیگر تمدید شد
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از باکو به نقل از دفتر نخست وزیری گرجستان، مدت وضعیت فوق العاده در این کشور که قرار بود دهم ماه می به پایان برسد بار دیگر تا بیست و دوم ماه میتمدید شد.
مسئول دفتر نخست وزیری علت تمدید مدت وضعیت فوق العاده را دوره پیک کرونا در ۳-۴ هفته آینده در این کشور اعلام کرد.
وضعیت فوق العاده در گرجستان بار دیگر تمدید شد.
استفاده از ماسک در پایتخت آلمان اجباری شد
استفاده از ماسک در وسائط نقلیه عمومی در برلین از هفته آینده اجباری شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از برلین، با وجود آنکه همچنان ماسک کالایی کمیاب است بر اساس دستور العمل دولت ایالتی برلین افراد باید به نحوی جلوی دهان و بینی خود را بپوشانند؛ یا با ماسک و یا با شال یا دستمال.
برگزاری مراسم مذهبی در پایتخت آلمان از ۱۵ اردبیهشت مجاز خواهد بود.
به دنبال درخواست پیروان ادیان برای رفع محدودیتها در برگزاری مراسم مذهبی، مقامات ایالتی در پایتخت آلمان اعلام کردند از ۱۵ اردبیهشت این مراسم با حفظ ضوابط بهداشتی و با حضور حداکثر ۵۰ نفر مجاز خواهد بود.
افزایش مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
با ابتلای ۴۴ نفردیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان، تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۱۴۸۰ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از باکو به نقل از قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان، امروز با تأیید ابتلای ۴۴ شهروند دیگر به کرونا تعداد مبتلایان به این ویروس در کشور به ۱۴۸۰ نفر و با بهبودی ۷۴ نفردیگر مجموع افراد بهبود یافته به ۸۶۵ نفر رسید.
با فوت یک نفر دیگر براثر کرونا هم تعداد جان باختگان بر اثر این ویروس در این کشور به ۲۰ نفر افزایش یافت.
هم اکنون مجموع مبتلایان موجود این کشور که در مراکز درمانی بستری هستند ۵۹۵ نفراعلام شده است که حال ۱۴ نفر از آنها وخیم، ۲۰ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار گزارش شده است.
گزارشهای اعلام شده قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان نشان میدهد در چند روز گذشته تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور در مقایسه با بهبود یافتگان کمتر است.
وضع ویژه قرنطینه در جمهوری آذربایجان که پیش از این از پنجم تا بیستم آوریل (برابر با هفدهم فروردین ماه تا یکم اریبهشت ماه) اعلام شده بود از دیروز تا چهارم ماه می تمدید شده است.
بیش از چهار هزار مبتلا به کرونا در فنلاند
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در فنلاند از مرز چهار هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سن پترزبورگ، موسسه ملی بهداشت و رفاه اجتماعی فنلاند اعلام کرد با اضافه شدن ۱۴۶ مورد جدید طی بیست و چهار ساعت گذشته، شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۴۰۱۴ رسید.
همچنین در شبانه روز گذشته ۴۳ نفر براثر کرو نا در این جمهوری جان باخته اند. این بالاترین آمار مرگ و میر کرونایی ثبت شده در یک شبانه روز در فنلاند است. ویروس کرو نا در این کشور پنج و نیم میلیونی، مجموعا جان ۱۴۱ نفر را گرفته است.
وضعیت ۲۰۲ نفر از بیماران وخیم اعلام شده است. بیشتر افراد آلوده به ویروس کرونا در پایتخت این کشور هستند. از سوی دیگررسانههای فنلاند از احتمال آلودگی فاضلابهای این کشور به ویروس کرونا خبر داده اند. کارشناسان موسسه بهداشت و رفاه فنلاند احتمال آلودگی فا ضلابهای این جمهوری به ویروس کوید نوزده را رد نکرده اند، ولی اعلام کرده اند آب آشامیدنی این کشور سالم است.
شمار مبتلایان به کرونا در اسلوونی به ۱۳۳۵ نفر افزایش یافت
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت اسلوونی؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به هزار و ۳۳۵ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ وزارت بهداشت اسلوونی اعلام کرد تاکنون ۷۷ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته و حدود ۱۹۳ بیمار نیز بهبود یافته اند.
انگشت اتهام کارشناسان به چین درباره شیوع کرونا در جهان
کارشناسان حقوق بین المللی میگویند پکن مسئول خسارتهای جهانی ناشی از همه گیری ویروس کرونا است که در شهر ووهان چین ظهور کرد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، بیماری کرونا ناشی از ویروس کووید - ۱۹ دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان ظاهر شد. پس از آن ویروس تقریبا در سراسر جهان شیوع یافت.
آمریکا، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و انگلیس بیشترین تعداد مرگ و میر ناشی از این بیماری را ثبت کرده اند. بسیاری از کشورها به ویژه چین و آمریکا به دلیل این همه گیری رو در روی هم قرار گرفته اند.
چین در ابتدا به دلیل عدم شفافیت و به اشتراک گذاشتن با تاخیر و ناقص اطلاعات مربوط به بیماری با سازمان جهانی بهداشت مورد انتقاد قرار گرفته بود. چین همچنین با تهدید تحریم و تقاضای غرامت بسیاری کشورها رو به روست.
با این حال دولت چین میخواهد این مسئله سیاسی نشود و اطمینان میدهد که از همان ابتدا اطلاعات به سرعت و با شفافیت با سازمان جهانی بهداشت، دیگر سازمانهای بین المللی و کشورها به اشتراک گذاشته شده است. پروفسور فورت فو تلیائو از دانشگاه حقوق آکادمی سینیکا در تایوان میگوید چین با وجود دادهها سازمان جهانی بهداشت را به موقع در جریان شیوع احتمالی قرار نداد.
شیوع کرونا در اندونزی
افزایش ۳۵۷ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در روز سه شنبه در اندونزی، تعداد مبتلایان از آغاز شیوع ویروس کرونا را در این کشور را به ۷ هزار و ۱۳۵ نفر رساند.
یک مقام وزارت بهداشت اندونزی اعلام کرد: با افزایش ۲۶ مورد جدید مرگ و میر، شمار قربانیان ویروس کرونا در اندونزی به ۶۱۶ تن رسیده است. وی افزود: تاکنون از ۴۶ هزار و ۷۰۰ نفر تست غربالگری به عمل آمده و ۸۴۲ نفر نیز بهبود یافته اند.
کرونا در هند به مرز ۱۹ هزار رسید
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند به حدود ۱۹ هزار نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، از آغاز شیوع این ویروس تاکنون، تعداد مبتلایان در هند به هجده هزار و ۹۸۵ نفر رسیده است.
سه هزار و ۲۶۰ نفر از بیمارستان مرخص شدند.
۶۰۳ نفر نیز جان باختند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در اسلواکی به هزار و ۱۷۳ نفر
براساس تازهترین اطلاعات وزارت بهداشت اسلواکی؛ شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به هزار و ۱۷۳ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ وزارت بهداشت اسلواکی اعلام کرد تاکنون ۱۳ نفر نیز براثر ابتلا به کرونا در این کشور جان باخته اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت اسلواکی حدود ۲۵۱ بیمار نیز بهبود یافته اند.
مخالفت وزرای خارجه اتریش و آلمان با اقدامات شتابزده در گشایش مرزها
وزرای خارجه اتریش و آلمان در کنفرانس ویدئویی وزرای خارجه کشورهای آلمانی زبان درباره گشایش احتمالی مرزها برای مسافران تابستانی، مخالفت خود را با اقدامات شتابزده اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ سخنگوی وزارت امور خارجه اتریش امروز در گفتگو با خبرگزاری اتریش گفت: در این کنفرانس ویدئویی؛ وزرای خارجه بر هماهنگی بسیار نزدیک تاکید و اعلام کردند نباید اقدامات شتابزده در خصوص گشایش مرزها اتخاذ کرد. این کنفرانس ویدئویی با شرکت وزرای خارجه اتریش؛ آلمان؛ سوییس؛ لیختن اشتین و لوگزامبورگ برگزار شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اتریش تاکید کرد: تصمیم برای گشایش احتمالی مرزها باید با توجه به آمار مبتلایان به کرونا اتخاذ شود. در این نشست تاریخ مشخصی تعیین نشد.
سازمان ملل: شیوع کرونا ممکن است باعث دوبرابر شدن گرسنگان در جهان شود
برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد روز سه شنبه اعلام کرد شمار افرادی که با ناامنی غذایی شدید در جهان مواجه هستند طی سال کنونی ممکن است به دلیل آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا، دو برابر شود و به ۲۶۵ میلیون نفر برسد.
عارف حسین از کارشناسان ارشد اقتصادی و رئیس بخش تحقیقات، ارزیابی و نظارت برنامه جهانی غذا در اظهارات خود در این باره گفت بیماری کووید – ۱۹ برای میلیونها نفر که از قبل با معضل گرسنگی دست به گریبان بودند، احتمالا فاجعه بار خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو، با توجه به تاثیر کاهش درآمدهای حاصل از بخش گردشگری، کاهش سفرها و دیگر محدودیتهای مرتبط با شیوع ویروس کرونا، انتظار میرود حدود ۱۳۰ میلیون نفر در جهان طی سال کنونی به صورت جدی در معرض گرسنگی قرار بگیرند و این افراد، به جمعیت ۱۳۵ میلیون نفری که قبلا با این مشکل مواجه بودند، افزوده شوند.
مسافران پاکستانی از امارات به کشورشان بازگشتند
منابع خبری در پاکستان از بازگشت هزار و ۱۸۰ مسافر سرگردان پاکستانی از امارات متحده عربی به کشورشان خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد به نقل از سایت خبری"دیلی پاکستان"، روند بازگشت مسافران سرگردان پاکستان از کشورهای خارجی همچنان ادامه دارد و در آخرین پروازهای صورت گرفته، بیش از ۱۱۸۰ تبعه پاکستانی به کشورشان بازگشتند.
بر اساس گزارش رسانههای محلی، همهی این افراد پس از ورود به خاک پاکستان مورد پایش سلامت قرارمی گیرند و برای گذراندن مدت قرنطینه به هتلهای مد نظر دولت منتقل شدند.
به گفته منابع خبری سازمان هواپیمایی ملی پاکستان امروز نیز ۳ پرواز دیگر برای بازگشت مسافران و کارگران پاکستانی از امارات انجام خواهد داد.
مدارس و رستورانهای اتریش از اواسط ماه مه باز میشوند
سباستین کورتس صدراعظم اتریش در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد مدارس و رستورانهای اتریش از اواسط ماه مه میتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.
صدراعظم اتریش با اشاره به اینکه اتریش در مبارزه با ویروس کرونا موفق بوده است و شمار مبتلایان در این کشور همچنان رو به کاهش است؛ افزود: از پانزدهم ماه مه همه رستورانها و قهوه خانههای کشور میتوانند فعالیت خود را از سربگیرند و تا ساعت یازده شب برای مهمانان باز خواهند بود.
صدراعظم اتریش با تاکید بر استفاده از ماسک توسط کارکنان رستورانها و قهوه خانهها، تصریح کرد همه کسب و کارها در اتریش از دوم ماه مه میتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.
وی درباره تعطیلات تابستانی اتریشیها گفت سفر به دیگر کشورهای اروپایی به آمار مبتلایان کشورها بستگی دارد و به اتریشیها توصیه کرد که تابستان امسال را در اتریش بمانند.
کورتس گفت خود او نیز تصمیم دارد تعطیلات تابستانی را در اتریش بگذراند.
مراکز مذهبی مانند کلیساها نیز احتمالا از اواسط ماه مه بازگشایی میشوند.
موج دوم شیوع ویروس کرونا چه موقع و چگونه خواهد بود؟
به نوشته یو اس ای تودی ، موج وحشتناک نخست همه گیری بیماری کووید- ۱۹ هنوز در جهان به پایان نرسیده است که دانشمندان نگران موج دوم این بیماری هستند.
موج دوم شیوع کرونا ممکن است حتی وخیمتر از موج نخست آن باشد و دهها هزار تن را که از موج نخست بیماری در امان مانده بودند به کام مرگ بکشاند یا موج دوم ممکن است سبکتر باشد و بسیاری از افراد بدون هیچ نشانهای با سطح ایمنی بالاتر از آنچه پیش بینی میشد به این بیماری مبتلا شوند. در این باره هیچ پیش بینی مستدل و مطمئنی وجود ندارد، زیرا بسیاری از حلقههای اطلاعات مربوط به فرآیند شیوع و ابتلا به کووید- ۱۹ همچنان مفقود هستند.
-پیتر مارکس مدیر مرکز تحقیقات و ارزیابی بیولوژیک اداره غذا و داروی آمریکا که بر مراحل تولید واکسن کرونا نظارت دارد میگوید: متاسفانه تا زمانی که واکسنی برای این ویروس وجود نداشته باشد، بعید نخواهد بود که ما شاهد موج دوم یا حتی موج سوم شیوع کووید- ۱۹ باشیم. البته من از این فکر میترسم، اما باید واقع بین باشیم.
-نخستین سوالی که به ذهن متبادر میشود این است که آیا کسی که مبتلا به کووید- ۱۹ شده است در برابر ابتلای مجدد به آن مصون است و اگر اینطور باشد برای چه مدت؟ کسانی که مبتلا به اوریون میشوند تا آخر عمر در برابر این بیماری مصونیت پیدا میکنند. مصونیت در برابر گونههایی از سرماخوردگی معمولی که در نتیجه ابتلا به انواع مختلفی از ویروس کرونا ایجاد میشود ظرف یک سال از بین میرود. گونههای مختلف بسیار گسترده هستند.
-کووید- ۱۹ نوعی بیماری جدید محسوب میشود که هیچ داده مستدل و متقنی درباره مصونیت نجات یافتگان از آن وجود ندارد,، ولی با توجه به شباهتهای آن با ویروسهای مختلف گونه کرونا مانند سندرم حاد تنفسی (سارس) و سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس) پیش بینی میشود دست کم تا حدودی این مصونیت را منتقل کند. احتمالاً خیلیها کووید - ۱۹ را بدون علامت گرفته اند و خودشان نمیدانند. هر دو گروه احتمالاً تا حدودی مصونیت دارند. حتی اگر ایمنی مادام العمر نباشد، ویروس ممکن است آن قدر افراد را آلوده کرده باشد که پیدا کردن قربانیان جدید برای آن دشوار شود.
-مارک لیپیسچ استاد همه گیر شناسی در کالج بهداشت عمومی چان در دانشگاه هاروارد میگوید: این بدین معنی است که ممکن است حتی قبل از ساخت واکسن، ما از طریق مصونیت طبیعی، به نوعی مصونیت گلهای دست پیدا کنیم.
-گریگوری پولند استاد داروشناسی در کلینیک مایو در مینه سوتا تاکید کرد: در صورت بازگشت کرونا، احتمالا مناطقی که در دور نخست چندان شدید آلوده نشده باشند، متحمل شدیدترین لطمات خواهند شد و موج دوم بیشتر مناطقی را درگیر خواهد کرد که در بردارنده بیشترین افراد مستعد به ابتلا به کرونا هستند.
-عامل دیگر این است که آیا ویروس در جاهای سردتر و آب و هوای خشکتر دوام و طول عمر بیشتری خواهد داشت. یکی از دلایل رواج بیشتر آنفلوآنزا در فصل زمستان همین است. زیرا در فصول سرد ویروس این بیماری بیشتر عمر میکند و مردم در فضاهای بسته بیشتر در معرض تماس با یکدیگر و ابتلا به ویروس آنفلوآنزا قرار دارند.
-مایکل مینا استاد اپیدمولوژی در مرکز بیماریهای واگیر در مدرسه بهداشت عمومی چان در دانشگاه هاروارد میگوید: ما هیچ ایدهای نداریم که آیا گرمتر شدن هوا به ما در غلبه بر این ویروس کمک خواهد کرد. اگر در فصل تابستان چنین اتفاقی روی ندهد، خیلی متعجب خواهیم شد که در فصل پاییز شاهد بازگشت مجدد کووید- ۱۹ نباشیم.
-الگوهای در دست بررسی نشان میدهد شرایط مناسب شیوع کووید- ۱۹ مشابه آنفلوآنزا است، یعنی حدود اکتبر تا ماه مه و دوره اوج بیماری نیز بین ماههای اکتبر تا نوامبر باشد. به عبارت دیگر اگر رفتار ویروس جدید کرونا شبیه آنفلوآنزا باشد، ویروس در فصل زمستان به نیمکره جنوبی نقل مکان خواهد کرد و دوباره در ماههای سرد سال به نیمکره شمالی باز خواهد گشت.
-موج نخست شیوع کرونا که جهانیان هم اکنون در حال تجربه آن هستند، پیامدهای شدیدی داشته، زیرا هیچکس دربرابر آن مصونیت نداشته است. اما سرانجام ممکن است مانند بیماری آنفلوآنزا در الگوی تکرار سالانه قرار بگیرد و اگر این موج با موج سالانه آنفلوآنزای زمستانی همزمان شود، آنگاه بیمارستانها مملو از بیمار خواهند شد.
-به گفته کارشناسان برای جلوگیری از وقوع این مسئله، باید آزمایشهای گستردهای شود و افرادی که با بیمار در تماس بوده اند در محل ردیابی و شناسایی شوند تا همه کسانی که در معرض ویروس قرار داشته اند پیدا شوند و برای حداقل ۱۴ روز در قرنطینه قرار گیرند.
-به اعتقاد کارشناسان، نحوه رفتار ما در اندازه و ابعاد و شدت موجهای بعدی بیماری کووید- ۱۹ نقش بسزایی ایفا میکند. مردم میتوانند با دقت و وسواس زیاد در شستشوی مداوم دستها و نیز ادامه رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پوشیدن ماسک در محلهای شلوغ و پرتردد به این کار کمک کنند. افزون بر آنها نظارت و ارزیابی بیشتر و در دسترس بودن تستهای تشخیص کرونا به صورت گسترده، کمک خواهد کرد تا موج دوم شیوع کووید- ۱۹ خیلی کوچکتر از موج نخست باشد.
-آزمایشهای تب سنجی و اندازه گیری دمای بدن در مدارس و مراکز تجاری، کاری که هم اکنون در آسیا میشود، مفید و سازنده است. کووید- ۱۹ به راحتی قابل سرایت به دیگران است و دوره نهفتگی طولانی دارد که میتواند به راحتی ظرف یک هفته از ۱۰۰ مورد شناخته شده، ۶۵ هزار تن را طی هفتههای آینده آلوده سازد.