• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۴۶۶۲
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۸
صفحه نخست » کل اخبار
خطر اوج مجدد کرونا در کشور

افراد بی علامت هم ماسک بزنند

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: اگر مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نکنند و اعتقادی به رعایت مسائل بهداشتی نداشته باشند، مطمئنا با اوج مجدد بیماری در کشور روبرو می‌شویم.

افراد بی علامت هم ماسک بزنندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر مسعود مردانی با تاکید بر اینکه موج دوم کرونا هنوز آغاز نشده است، گفت: باید ببینیم دقیقا چه اتفاقی رخ داده است.  در اسفند ماه سال گذشته در اهواز روزانه حدود پنج تا هفت بیمار کرونایی داشتیم. در حالی همان زمان در قم، گیلان، تهران و... تعداد بیشتری بیمار داشتیم.  این موضوع نشان می‌دهد که اوایل شیوع کرونا، اهواز تحت‌الشعاع بیماری قرار نگرفت. اما اکنون با برگزاری جشن‌ها، عروسی‌ها، مراسم عزاداری و... ابتلای افراد به ویروس افزایش یافته است.  در واقع طبق مشاهدات ما در آن منطقه، وضعیتی که در اهواز ایجاد شده،  همان موج اول بیماری است که با تاخیر آغاز شده است.

کرونا تمام نشده است

وی با بیان اینکه موارد جدید بیماری کووید-۱۹ رو به افزایش است، افزود: این موضوع سه علت دارد؛  اولا بهبود سیستم بیماریابی در کشور را شاهد هستیم، ثانیا مراجعه مردم به آزمایشگاه‌های تشخیصی برای انجام تست PCR بیش از گذشته شده است. به‌طوری که در ابتدای شیوع بیماری سه آزمایشگاه در کشور در این بخش فعال بودند، اما اکنون بیش از ۶۰ مرکز اخذ تست را انجام می‌دهند. در وهله سوم نیز که اهمیت بسیار زیادی دارد افزایش تحرکات اجتماعی است. در عید نوروز و سیزده‌بدر رعایت خوبی صورت گرفت، اما اکنون می‌بینیم حضور و تحرک در خیابان‌ها حتی نسبت به قبل از شیوع کرونا در کشور بیشتر است. این نشان می‌دهد مردم به این تصور دچار شده‌اند که کرونا تمام شده است.


وی با ابراز تاسف نسبت به عادی انگاشتن بیماری کووید-۱۹ توسط مردم، ادامه داد: در روز‌های گذشته چندین مشاوره پزشکی عفونی پیش از انجام اعمال جراحی به بیمارانم ارائه دادم و مشاهده کردم اکثر مراجعین طی دو هفته اخیر به شهر‌های شمالی سفر کرده‌اند. به طور مثال خانم‌های باردار پیش از ورود به اتاق زایمان مشاوره می‌شوند و تمامی خانم‌های بارداری که بنده مشاهده کردم طی دو هفته قبل به شمال سفر کرده بودند. آیا برای یک خانم بارداری که ۹ ماه از فرزند خود مراقبت کرده و در ماه آخر باردری است، سفر به شهر‌های شمالی ضرورتی دارد؟ همین افراد در صورت ابتلا به کرونا یک بیمارستان را درگیر می‌کنند، زنحیره انتقال بیماری را تقویت می‌کنند و ...


این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: بی‌مهابا شدن مردم نسبت به بیماری به سه علت رخ داده است؛ اول آنکه ترس‌شان از کرونا ریخته است. در حال حاضر مردم به این آگاهی رسیده‌اند که هرکس به کرونا مبتلا شود، قرار نیست بمیرد؛ بنابراین این تصور برایشان به وجود آمده که حتی اگر مبتلا شوند، حتما بهبود خواهند یافت. دوم آنکه اعتقاد به فاصله‌گذاری اجتماعی به کمتر از ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است و سومین علت، افزایش سفر‌ها است. سفر‌هایی که در فروردین ماه و عید نوروز تا ۸۰ درصد کاهش یافته بود، اکنون حتی بیش از زمانی شده است که کرونا در کشور شیوع نداشت. نمونه بارز آن تعطیلات آخر هفته است که آمار روانه شدن مردم به شهر‌های شمالی را افزایش داد.  


مردانی با بیان اینکه اعتقاد به در خانه ماندن نیز در میان مردم کاهش داشته است، بیان کرد: در تمام اپیدمی‌های عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، اولین جایی که تعطیل می‌شود مدارس و دانشگاه‌ها است و آخرین جایی که بازگشایی در آن انجام می‌گیرد نیز مدارس و دانشگاه‌ها هستند؛ اما در حال حاضر اصرار می‌شود که دانشگاه‌های شهریه‌ای باز شود، زیرا شهریه‌ها عقب افتاده. درست است که موضوعات این‌چنینی برای اقتصاد مملکت موثر است، اما وقتی شما سلامت نداشته باشید، اقتصاد به چه درد می‌خورد؟.  


وی افزود: با برداشتن طرح ترافیک، افزایش تردد در مناطق مرکزی شهر تهران وحشتناک بود و تردد افزایش یافته بود. یکی از علل اجرای طرح ترافیک، کنترل این موضوع بود، اما مقرر شده است طرح ترافیک دو هفته به صورت آزمایشی اجرا شود و اگر ببینند این آزمون تجربی منجر به افزایش موارد ابتلا می‌شود، مطمئنا دوباره آزاد خواهد شد.

حتی افراد بی‌علامت هم ماسک بزنند


مردانی در خصوص استفاده از ماسک، اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی بویژه برای کشور‌هایی مانند ما که برخی مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را مضحکه قرار دادند توصیه می‌کند حتی مردم بدون علامت هنگام خروج از منزل از ماسک استفاده کنند.

اگر مردم هشدار‌ها را جدی نگیرند، با اوج مجدد کرونا در کشور مواجه می‌شویم


وی در پاسخ به این سوال که آیا به دنبال همزمانی اجرای طرح ترافیک، سفر رفتن مردم در روز‌های اخیر، برگزاری امتحانات نهایی مدارس و...، امکان افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا طی روز‌های آتی وجود دارد یا خیر؟ تصریح کرد: اگر مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نکرده، ماسک استفاده نکنند، اعتقادی به رعایت مسائل بهداشتی نداشته باشند و... مطمئنا ما با اوج مجدد بیماری در کشور روبرو خواهیم بود. هنوز موج دوم کرونا آغاز نشده است، اما هم موج دوم و هم موج سوم اتفاق می‌افتد، اما زمان آن بستگی به رفتار مردم خواهد داشت، امیدواریم هشدار‌ها را جدی بگیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در مرکز اسلامی مسکو
رایزنی تلفنی بن سلمان و ترامپ درباره ایران و مذاکرات
سناتور آمریکایی: راه پایان جنگ اوکراین از پکن می‌گذرد
وقوع انفجار مهیب در استان ادلب سوریه
هیلاری کلینتون: نظام انتخاباتی آمریکا متعلق به دوران برده‌داری است!
تحریم های آمریکا علیه روسیه تشدید می شود
برگزاری آیین گرامیداشت رهبر شهید انقلاب در نیکاراگوئه
بیانیه مقاومت عراق در خصوص حفظ سلاح و تقویت توان نظامی
کوبا دوباره در خاموشی رفت
برنامه پرواز‌های فرودگاه و حرکت شناور‌های بندرگاه کیش، ۲۰ تیر
اسپانیا با غلبه بر بلژیک حریف فرانسه در نیمه نهایی جام جهانی شد
هشدار ایران به آمریکا؛ نقض تعهدات با اقدام متقابل روبه‌رو خواهد شد
۱۷ شهید و ۱۱۵ مصدوم در تجاوز آمریکا به ۶ شهر
بزرگداشت قائد شهید امت از سوی مقام معظم رهبری در قم
هر مسئول وفادار به امام شهید باید انتقام را اولویت بداند
اعلام دوباره مخالفت حزب‌الله لبنان با توافق و مذاکره با رژیم اسرائیل
تشییع و خاکسپاری شهیدان عموری و توکلی زاده در گلزار شهدای اهواز
راهیابی وفایی به جمع ۸ نفر برتر لیگ قهرمانی اسنوکر ۲۰۲۶
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ تیر ۱۴۰۵
دو شهید و زخمی در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادعا‌های جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
مراسم گرامیداشت رهبر شهید انقلاب در قم برگزار می‌شود
رواق دارالذکر حرم رضوی، آرامگاه ابدی رهبر شهید انقلاب
برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش عرضه و مصرف گوشت قرمز
دو کشته در درگیری شخصی مسلحانه در منطقه سرافرازان مشهد
پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی آرام گرفت
دوران جدیدی با راهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای آغاز کرده‌ایم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۹ تیر ۱۴۰۵
فردا؛ کالابرگ تیرماه برای کد‌های ملی ۳، ۴، ۵ و ۶ شارژ می‌شود
فیلمی از مزار مطهر رهبر شهید انقلاب در رواق دارالذکر
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۹ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
ذوالقدر: در حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد
حمله به ایران حین مراسم تشییع؛ اوج سقوط اخلاقی ترامپ بود
بیروت مذاکرات را به عقب‌نشینی اسرائیل از لبنان گره زده است
مراسم تشییع پیکر "قائد شهید امت" در مشهد _ ۶
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم  (۱۷ نظر)
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۱۶ نظر)
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم  (۴ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۳ نظر)
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد  (۲ نظر)
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵  (۲ نظر)
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۲ نظر)
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان  (۲ نظر)
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی  (۱ نظر)
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی  (۱ نظر)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)
بیانیه وزارت‌خارجه درباره نقض تفاهم‌نامه اسلام‌آباد توسط آمریکا  (۱ نظر)