عادت هایی که تهدیدی بر سلامت مردان هستند
مدیر گروه سلامت خانواده و تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عادات غلطی مانند مصرف سیگار، الکل، اعتیاد به مواد مخدر، عدم توجه به تغذیه سالم و ورزش را از جمله فاکتورهای تهدید کننده در سلامت مردان دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر اهدایی وند با اشاره به فاکتورهای خطر در سلامت مردان گفت: در کشور ما امید به زندگی در مردان حداکثر ۷۲,۵ سال و در زنان حداکثر ۷۵.۵ سال برآورد شده و این در حالی است که مردان در معرض فاکتورهای خطر محیطی و شغلی بیشتری نسبت به زنان هستند.
وی افزود: از طرف دیگر پایین بودن سطح سواد سلامت در مردان، عدم توجه و مراجعه به موقع به مراکز بهداشتی و درمانی برای غربالگری و درمان به موقع بیماریها منجر به تاخیر در مداخلات لازم در مردان و در نتیجه شیوع روزافزون ابتلای مردان به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، فشارخون و سرطان شده است.
اهدایی وند خاطرنشان کرد: به دنبال استقرار طرح تحول سلامت در کشور برنامه ارائه خدمات سلامت مردان نیز در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تقویت شده و در این راستا اقدامات متعددی صورت گرفته است.
وی گفت: این اقدامات شامل تشکیل پرونده بهداشتی، معاینات پزشکی، مشاوره و مراقبتهای تغذیهای و روان و آموزش گروههای هدف در قالب گروههای سنی در مردان و توزیع مکمل ویتامین D است.
مدیر گروه سلامت خانواده و تغذیه معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان بر اهمیت سلامت جمعیت کثیر مردان شاغل کشور اعم از کارمندان، کارگران و صنوف در بخش صنعت، کشاورزی و سایر ارگانها تاکید کرد و گفت: مشارکت و همکاری همه جانبه سازمانها برای ارتقای سلامت کارکنان برای دستیابی به اهداف سلامت مردان از اهمیت بالایی برخوردار است.