• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۵۷۵۴۶
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۷
سیستان و بلوچستان » اجتماعی

گرماي هوا و افزايش مصرف برق در سیستان و بلوچستان

گرماي هوا اين روزها در استان مصرف برق را افزايش داده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز سیستان و بلوچستان ، مردم استان بايد توجه داشته باشند که با کمي صرفه جويي ، کمک فراواني به بهره مندي همه شهروندان از نعمت برق خواهد کرد. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
یکی از راه‌های صرفه‌جویی در مصرف برق، استفاده از نور طبیعی برای روشنایی است، بهتر است هر زمان که برای‌تان امکان دارد به‌جای استفاده از نور مصنوعی از نور طبیعی خورشید استفاده کنید. فرقی نمی‌کند در اداره هستید یا منزل، این روش خوبی برای صرفه جویی در مصرف برق است. استفاده از نور طبیعی باعث شادی بیشتر در محیط کار و نیز خانه می‌شود. حتی می‌توان بخشی از نیاز به برق را با استفاده از چراغ مطالعه رفع کرد و همچنین استفاده از پرده‌ها و کرکره‌های نازک به حضور بیشتر نور در فضای اتاق کمک می‌کند.
لامپ کم‌مصرف نصب کنید
لامپ‌های رشته‌ای را با لامپ‌های فلورسنت (CFL) یا لامپ‌های LED که هم نور بیشتری دارند و هم انرژی کمتری مصرف می‌کنند، تعویض کنید. لامپ‌های رشته‌ای بخش زیادی از انرژی مصرفی را به گرما تبدیل کرده و آن را هدر می‌دهند. لامپ‌های فلورسنت و LED هم انرژی خیلی کمتری مصرف می‌کنند و هم طول عمر بالاتری دارند.
چراغ‌ها را خاموش کنید یا خانه را چراغانی نکنید!
خاموش کردن چراغ‌ها روشی بسیار ساده و البته کاربردی برای صرفه جویی در مصرف برق است. شب‌ها و زمان تاریکی به جای اینکه هرکدام از اعضای خانواده در یک اتاق بنشیند و چراغ روشن کند، می‌توان در یک یا دو اتاق جمع شد یا از چراغ مطالعه در اتاق‌های دیگر استفاده کرد. از طرفی وقتی خانه را ترک می‌کنید، حتماً چراغ‌ها را خاموش کنید.
لوازم برقی اضافه را از برق بکشید
آیا می‌دانید لوازم برقی که خاموش است، ولی دوشاخه‌ی آن به برق وصل است هم برق مصرف می‌کنند؟ 
کامپیوتر را در زمانی که استفاده نمی‌کنید، از برق بکشید. لازم نیست تلویزیون‌تان همیشه به برق باشد، شاید کشیدن تلویزیون مسخره به نظر بیاید، اما این‌کار در صرفه جویی در مصرف برق و هزینه‌ها مؤثر است. سیستم صوتی و اسپیکر‌ها را از برق بکشید.
شارژر تلفن، لوازم برقی آشپزخانه، سشوار و هرچیزی را که با برق کار می‌کند، در صورت لازم نداشتن از برق بکشید.
وسایل برقی کم‌مصرف را جایگزین وسایل برقی قدیمی و پرمصرف کنید
در گذشته شرکت‌های لوازم‌برقی توجهی به میزان مصرف انرژی وسایل تولیدی خود نمی‌کردند. امروزه مدل‌های جدیدتر لوازم برقی به گونه‌ای طراحی و ساخته می‌شوند که علاوه‌بر صرفه جویی اقتصادی، کیفیت بالاتری نیز داشته باشند. اگر یخچال‌فریزر قدیمی، گاز، فر، ظرف‌شویی، لباس‌شویی یا خشک‌کن قدیمی دارید، بهتر است به فکر تعویض آن باشید.
به‌دنبال وسایلی باشید که رده‌ انرژی بالاتری دارند. لوازم‌برقی که رده انرژی دارند به شما کمک می‌کنند تا در هنگام خرید از میزان مصرف انرژی وسایل برقی آگاه شوید. 
قبل از بازکردن درِ یخچال تصمیم بگیرید چه چیزی لازم دارید. بازوبسته کردن سریع در یخچال باعث می‌شود دمای یخچال پایین نیاید. همچنین بهتر است مرتب نوار‌های درِ یخچال و فریزر را بررسی کنید و درصورتی‌که کهنه شده‌اند و خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده‌اند، آن‌ها را تعویض کنید.
از تمام ظرفیت لباس شویی وظرف شویی استفاده کنید.
لازم نیست سماور یا کتری آب مدام روشن باشد.
خانه‌ی خود را عایق کنید
این کار یکی از راه‌حل‌های مهم در اتلاف انرژی داخل خانه است، از برق تا گرما و سرمای خانه. باری عایق کردن، تمام درز‌ها و شکاف‌های در و پنجره‌های خانه را خوب بگیرید تا از هدررفت انرژی جلوگیری شود. عایق بندی درست منزل باعث می‌شود هوای سرد در تابستان و گرم در زمستان از شکاف در و پنجره به‌هدر نرود.
برای شکاف در و پنجره می‌توانید از نوار‌های درزگیر استفاده کنید. در زمستان نیز می‌توانید از پلاستیک‌های بزرگ برای پوشاندن پنجره‌ها استفاده کنید تا انرژی کمتری هدر برود.
از آب گرم کمتر استفاده کنید
برای گرم کردن آب، انرژی زیادی مصرف می‌شود. البته منظور این نیست که با آب سرد دوش بگیرید، اما به دمای آب در هنگام شست‌وشو توجه داشته باشید و بیشتر از نیاز خود، آب را گرم نکنید. از عایق بودن لوله‌کشی آب گرم مطمئن شوید؛ این کار باعث می‌شود انرژی کمتری در زمان انتقال آب به هدر برود.
به‌جای حمام‌کردن طولانی بهتر است یک دوش ۲۰ دقیقه‌ای بگیرید تا آب و انرژی کمتری هم مصرف شود.
از کولر کمتر استفاده کنید
درست است که گاهی بدون کولر اصلاً نمی‌توان زندگی کرد، ولی دلیلی هم ندارد که از اول بهار تا آخر تابستان کولر مدام روشن باشد. روش‌های دیگری هم برای خنک کردن وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. مثلاً در شب‌هایی که هوا خنک‌تر است، پنجره‌ها را باز بگذارید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حادثه دریایی در نزدیکی سواحل عمان
تعطیلی های مرگبار سالروز استقلال آمریکا
هشدار حماس درباره کارشکنی رژیم صهیونیستی در اجرای توافق آتش‌بس
درخواست عون از ترامپ برای خارج کردن اسرائیل از لبنان
تشییع امام شهید جبهه مقاومت را یک گام بزرگ به جلو می‌برد
کرکوک عراق هم چهارشنبه برای تشییع رهبر شهید انقلاب تعطیل شد
فراخوان دوباره چارچوب هماهنگی عراق برای حضور گسترده در تشییع رهبر شهید امت
ارسال موشک از لهستان به اوکراین به درخواست آمریکا
انتقاد سرمربی تیم فوتبال مصر از بی‌تفاوتی جهانی به رنج فلسطینیان
هشدار مسکو به کی‌یف درباره پاسخ شدید تلافی‌جویانه
هشدار نهاد مالی اروپا درباره ادامه جنگ با ایران
قدردانی حماس از مواضع شجاعانه رهبر شهید انقلاب در دفاع از فلسطین
حضور مردم استان‌ها برای تشییع رهبر شهید در قم
واکنش بقایی به لفاظی وزیر خارجه آلمان درباره تنگه هرمز
اوقات شرعی اهواز، ۱۶ تیرماه ۱۴۰۵
واکنش سازمان ملل به دخالت ترامپ در تعلیق کارت قرمز بازیکن آمریکایی
نماز بر پیکر رهبر شهید در‌ مسجد‌ مقدس‌ جمکران‌ اقامه‌ می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ تیر ۱۴۰۵
دریادار احمدیان: تا آخر پای عهد خود ایستاده‌ایم
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جزئیات مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید در قم
­برنامه بازی‌های امشب و بامداد فردا جام جهانی؛ بار دیگر تقابل رونالدو با اسپانیا
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / دوشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۵
آغاز خرید مرحله جدید کالابرگ از امروز ۱۵ تیر ۱۴۰۵
تمهیدات حداکثری حمل و نقل عمومی برای تشییع پیکر امام مجاهد
مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران در تهران
تصاویر هوایی از حضور میلیونی مردم در تشییع پیکر رهبر شهید
گلچین تصاویر تشییع رهبر شهید انقلاب
واریز اعتبار کالابرگ الکترونیک کد ملی با رقم آخر ۰، ۱ و۲ از امروز
مترو در مسیر تشییع ۱۵ تیر فعال است؛ احتمال بسته شدن موقت برخی ایستگاه‌ها
بازتاب حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب در رسانه‌های جهان
مازندران فردا سه شنبه تعطیل است
خبرنگاران راوی آخرین دیدار مردم با آقای شهید ایران (۱)
ورود خودروی حامل پیکر آقای شهید ایران به مسیر تشییع
انسجام ملت؛ گذار از مصائب به سوی درخشش جهانی
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن  (۱۶ نظر)
لفاظی‌های سخیف رئیس جمهور آرژانتین علیه ایران نشانه ورشکستگی اخلاقی  (۲ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۴)  (۲ نظر)
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد  (۱ نظر)
مسیر تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در تهران  (۱ نظر)
زمان اقامه نماز بر پیکر مطهر آقای شهید ایران مشخص شد  (۱ نظر)
شعار‌های انقلابی و دلنوشته‌های عاشقانه عزاداران بر دیوار‌های مصلی  (۱ نظر)
مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب در مصلای تهران _ ۳  (۱ نظر)
توزیع بیش از یک تن حلیم نذری در وزوان اصفهان  (۱ نظر)
پویش «باید برخاست»، با موضوع بدرقه آقای شهید ایران  (۱ نظر)
روایت خبرنگاران از حزن و اندوه تا عزت و امید (۳)  (۱ نظر)
حضور پرشور مردم دلداده در مراسم وداع با پیکر قائد شهید امت (۱)  (۱ نظر)
داروخانه‌های کشور فعال هستند  (۱ نظر)
تاکید وزیر راه و شهرسازی بر تسهیل تردد عزاداران تشییع رهبر شهید  (۱ نظر)
آغاز پویش ملی «هدیه نماز»؛ بدرقه رهبر شهید با میلیون‌ها سجده عاشقانه  (۱ نظر)