• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۰۶۱۳
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۸
صفحه نخست » عمومی
چقدر به واکسن کرونا نزدیکیم؟

واکسن کرونا چه‌وقت؟

بیش از ۱۴۰ مرکز تحقیقاتی در تلاش برای ساخت واکسن ویروس کرونا هستند. این واکسن‌ها چگونه تست می‌شوند و چقدر به ساخت آنها نزدیکیم؟

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از یورونیوز، بیش از ۱۴۰ مرکز تحقیقاتی در جهان در حال تلاش برای ساخت واکسن ویروس کرونا هستند.

ساخت واکسن معمولا به سال‌ها زمان برای آزمایش و تست روی افراد مختلف نیاز دارد، اما نظر به اهمیت همه گیری کرونا و بسیج عمومی برای حل این معضل، دانشمندان امیدوارند بتوانند واکسن آن را بین ۱۲ تا ۱۸ ماه بسازند. اما واکسن‌ها چگونه تست می‌شوند و چقدر به ساخت واکسن کرونا نزدیک هستیم؟

نخست باید دانست برای آنکه واکسن به مرحله تولید سراسری برسد، باید ۴ مرحله را با موفقیت از سر بگذارند:

مرحله پیشا‌کلینیکی: در این مرحله محققان واکسن را به حیوانات تزریق می‌کنند تا ببینند آیا سیستم ایمنی آنان پاسخ مناسب را می‌دهد یا نه.

فاز ۱: در این مرحله واکسن به گروه کوچکی از افراد داده می‌شود تا مشخص شود واکسن بی‌خطر هست یا نه. محققان در این مرحله درباره ابعاد و چگونگی واکنش سیستم ایمنی بدن اطلاعات بیشتری کسب می‌کنند.

فاز۲: واکسن به صد‌ها نفر تزریق می‌شود تا دانشمندان علاوه بر مسئله بی‌خطر بودن واکسن، بتوانند دوز یا مقدار درست دارو را برای تجویز تنظیم کنند.

فاز۳: واکسن به هزاران نفر تزریق می‌شود تا میزان اثرات جانبی نادر و همینطور بی‌تاثیری آنان در بعضی افراد مشخص شود. در این فاز یک گروه کنترل نیز وجود دارد که به افراد آن واکسن جعلی یا اصطلاحا «دارونما» داده می‌شود تا دانشمندان بتوانند با مقایسه به درک بهتری از عملکرد واکسن برسند.

مطابق آمار‌هایی که تا کنون منتشر شده است در حال حاضر:

۱۴۲ مرکز در مرحله پیشاکلینیکی هستند و آزمایشات انسانی را شروع نکرده اند.

۱۷ مرکز در فاز ۱ و در حال آزمایش ایمنی واکسن روی گروه کوچک هستند.

۱۴ مرکز در فاز ۲ و در مرحله تست گسترده‌تر انسانی هستند.

۶ مرکز نیز در فاز ۳ و در مقیاس هزاران نفری مرحله تست نهایی واکسن را شروع کرده اند.

تاکنون هیچ واکسنی برای استفاده عمومی تایید نشده است، با این حال شش مرکز پیشرو هرکدام در تلاشند زودتر به واکسن برسند.

در میان مراکزی که اکنون در فاز ۳ و نهایی آزمایش واکسن هستند، شرکت بیوتکنولوژی «مدرنا» در آمریکا قرار دارد. واکسن نوآورانه این شرکت که به نام «اِم‌آر‌اِن‌اِی-۱۲۷۳» (mRNA-۱۲۷۳) شناخته می‌شود با توالی آران‌ای پیام‌رسان کار می‌کند به نحوی که بدن را تحریک می‌کند تا پروتئین موردنیاز حیاتی برای مقابله با ویروس را خود تولید کند.

هنوز هیچ واکسن تایید شده‌ای که از این روش ساخته شده باشد برای بیماری‌های عفونی مجوز نگرفته است. با این حال مقامات این شرکت دارویی می‌گویند در صورت موفقیت، تولید این واکسن در مقیاس عظیم به مراتب آسان‌تر از واکسن‌های سنتی خواهد بود.

دانشگاه آکسفورد نیز از مراکزی است که فاز ۳ و نهایی آزمایش واکسن را در برزیل و آفریقای جنوبی شروع کرده است. واکسن آکسفورد در واقع از روی یک ویروس سرماخوردگی ساخته شده است که معمولا شامپانزه‌ها را درگیر می‌کند. برای این کار محققان اول از همه ویروس سرماخوردگی شامپانزه را جدا می‌کنند و آن را به لحاظ ژنتیکی طوری تغییر می‌دهند که قابل سرایت به انسان نباشد. سپس در مرحله بعد ژن‌هایی به ساختار سلولی اضافه می‌کنند که کارشان ساختن پروتئین‌های مخصوص از ویروس کووید-۱۹ یا اصطلاحا گلیکو پروتئین است. سپس آن را به داوطلبان تزریق می‌کنند.

این تکنیک در واقع همان تکنیکی است که دانشمندان آکسفورد پیش از بروز همه گیری کرونا درگیر امتحان آن بودند تا برای دو ویروس مرس و ابولا به واکسن برسند. دلیل اینکه این دانشگاه در تلاش برای رسیدن به واکسن کرونا از دیگر موسسات و دانشگاه‌های جهان جلوتر است نیز به همین مسئله باز می‌گردد.

دانشگاه ملبورن در استرالیا نیز یکی دیگر از مراکزی است که واکسن تولیدی خود را وارد فاز ۳ کرده است. این واکسن بر مبنای یک واکسن ۱۰۰ ساله متعلق به بیماری سل ساخته شده است.

گمان نمی‌رود این واکسن افراد را در مقابل کووید-۱۹ محافظت کند، اما ممکن است باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

در میان شرکت‌هایی که فاز ۳ آزمایش انسانی خود را شروع کرده اند، سه شرکت از چین نیز وجود دارند. انستیتو بیولوژی ووهان، انستیتو بیولوژی پکن و شرکت چینی سینواک.

سینواک برای واکسن خود از ذرات غیرفعال شده کووید-۱۹ استفاده می‌کند و اکنون فاز ۳ آمایش انسانی خود را در برزیل انجام می‌دهد.

شیوع جهانی ویروس کرونا که از آغاز سال جاری میلادی با خروج از چین به تقریبا تمامی کشور‌های جهان سرایت کرده است، تاکنون باعث ابتلای بیش از ۱۷ میلیون نفر در جهان شده است. از این تعداد تاکنون نزدیک به ۱۰ میلیون نفر بهبود یافته‌اند و بیش از ۶۶۰ هزار نفر نیز جانشان را از دست داده‌اند.

 

واکسن کرونا چه وقت؟

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دیدار غریب آبادی با نخست وزیر قطر
تمدید مهلت ارسال آثار به سوگواره «رهبر شهید»
اجرای مزرعه الگویی خشکه‌کاری برنج در خرمشهر برای مدیریت مصرف آب
آمادگی روحانیان کردستانی برای بدرقه آقای شهید ایران
دلتنگی مردم مازندران برای رهبر شهید
استقرار قطب فناوری‌های فضایی و دانش‌بنیان‌ها در منطقه ویژه پیام
مهر و موم ۵ کافی‌ شاپ در مشهد
افزایش دمای هوا و خطر گرمازدگی
بازخوانی شکوه بدرقه رهبر مجاهد شهید، از جلال میلاد تا یادمان شهادت در دل‌های رهروان ولایت
آمادگی کامل صداوسیمای استان یزد برای پوشش زنده و گسترده آیین تشییع رهبر شهید
اسامی نفرات دعوت شده به اردوی تیم کشتی آزاد نوجوانان
کشف ۳.۵ تن چوب تاغ قاچاق در خمینی‌شهر
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در فریمان
اجباری برای تامین کالا‌های اساسی از آمریکا نداریم
خدمات برخط و ابزار‌های هوشمند برای زائران اربعین فعال شد
استقرار ۱۳۵ اکیپ امدادی سایپا در مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع
رویداد ایده پردازی افق ، پیوند صاحبان ایده و صنعتگران
ثبت ۱۲ هزار و ۱۸۰ شکایت در سامانه پاسخگویی آموزش و پرورش
پایان همکاری پرسپولیس با اوسمار ویرا
رفع تصرف ۳۴۵۰ متر مربع از اراضی ملی در بیرجند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات
جزئیات بزرگ‌ترین طرح ترافیکی تهران برای مراسم بدرقه رهبر شهید انقلاب
محدودیت ترافیکی در اطراف مراسم تشییع رهبر شهید اعمال می شود
پرداخت مطالبات گندم‌کاران شرط حفظ خودکفایی در تولید گندم
انتقاد عارف از وضعیت معیشت استادان دانشگاه
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است
شهروندان صبح چهارشنبه اطلاعیه نحوه فعالیت ادارات را از منابع رسمی دنبال کنند
تعیین محل اعتبارات جدید برای پرداخت پول گندم
نخستین مدال‌آور المپیک تاریخ کشتی ایران درگذشت
اولین حضور تیم چادرملوی اردکان در آسیا/ پیام تبریک استاندار به مناسبت صعود تاریخی تیم چادرملوی اردکان
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات  (۲۱۲ نظر)
انتقاد عارف از وضعیت معیشت استادان دانشگاه  (۶ نظر)
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم  (۳ نظر)
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران  (۳ نظر)
توسعه کنتور‌های هوشمند گاز و آغاز نصب در منازل  (۱ نظر)
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب  (۱ نظر)
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟  (۱ نظر)
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است  (۱ نظر)
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم  (۱ نظر)
امیر سرتیپ شیخ: قدرت ایران دشمن را به میز مذاکره کشاند  (۱ نظر)
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب از نرم‌افزار‌های مسیریاب اعلام می‌شود  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها  (۱ نظر)
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری  (۱ نظر)
تمهیدات گسترده مدیریت شهری برای مراسم وداع و تشییع رهبر شهید ؛ ۴ پهنه پارک خودرو تعیین شد  (۱ نظر)