ادامه کار خانه هنرمندان اصفهان بدون تغییر کاربری
خانه هنرمندان اصفهان تغییر کاربری نخواهد داد وبا مالکیت بنیاد شهید با همین عنوان به کار خود ادامه میدهد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ چند ماه پیش ادارهکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان ادعای مالکیت عمارت خانه هنرمندان اصفهان را مطرح و مستندهای خود را به دادگاه ارائه کردو کمتر از دو ماه پیش با رأی قوه قضائیه این عمارت واقع در پارک ایثارگران به مالکیت بنیاد شهید درآمد و بر اساس حکم دادگاه، در اداره کل ثبت اسناد و املاک به نام بنیاد شهید ثبت شد.
این عمارت تاریخی حدود ۳۰ است به عنوان زیر مجموعه حوزه هنری اصفهان، مرکزی برای گردهم آمدن هنرمندان نصف جهان بود، اما با علنی شدن تغییر مالکیت آن، چند روزی است، هنرمندان اصفهان واکنشهای مختلفی به علت نگرانی و به نشانه اعتراض در خصوص این موضوع داشته اند، از تجمع تا نامه نگاری به مسئولان استانی تا کشوری.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان درباره تصمیم نهایی برای کاربری و سرنوشت خانه هنرمندان اصفهان گفت: خانه هنرمندان یک مجموعه فرهنگی است و بنیاد شهید هم ماهیتی فرهنگی دارد و با همکاری و همدلی هنرمندان هیچ تغییری کاربری خانه هنرمندان صورت نخواهد گرفت.
داریوش وکیلی، افزود: بنیاد شهید مدافع حقوق جامعه ایثارگران است و با همکاری هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر میتوان گامهای مؤثری برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برداشته شود.
وی همچنین درباره پیشنهاد حوزه هنری مبنی بر اجاره این بنا از بنیاد شهید هم گفت: در مورد این مباحث حقوقی هنوز توافق نشده و بخشهای حقوقی حوزه هنری اصفهان و ادارهکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان باید به موافقت برسند.
رئیس حوزه هنری استان اصفهان هم گفت: مالکیت عمارت خانه هنرمندان از ابتدا به بنیاد شهید تعلق داشته و با این نام، حدود ۲۵ سال است به عنوان مرکز گردهمایی هنرمندان اصفهان بوده است.
مهدی احمدی فرتأکید کرد: بحثی در خصوص مالکیت این مکان نیست، اما در مورد کاربری آن امیدواریم همچنان خانه هنرمندان بماند و نیازی نیست که هنرمندان نگران این موضوع باشند و یا بخواهند حرکتی انجام دهند.
وی ادامه داد: این موضوعی، حقوقی است، اکنون نیز از سوی امور حقوقی حوزه هنری تهران و شخص رئیس حوزه هنری کشور پیگیری میشود.
ساختمان خانه هنرمندان اصفهان از آثار تاریخی دوره قاجار در بوستان ایثارگران بین پل خواجو و پل بزرگمهر جای گرفته و در بیست و چهارم اسفند سال ۱۳۸۴ به شماره ۱۵۱۸۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این ساختمان دو طبقه دارد و هر طبقه با مساحت حدود ۴۰۰ مترمربع دارای پنج اتاق به اضافه یک تالار بزرگ و ایوانهای پیرامونی است و اطراف ساختمان را سراسر فضای سبز فراگرفتهاست.
خانه هنرمندان اصفهان در سال ۱۳۷۳ برای گسترش خدمات فرهنگی و هنری و پشتیبانی از هنرمندان خدمات خود را زیر نظر حوزه هنری آغاز کرد و کاربری کنونی آن سینما، نگارخانه، تئاترهمچنین تالار همایش و کنفرانس است.