• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۴۰۴۹
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۶
اقتصادی » آب و انرژی
شانزدهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران

مدیریت مصرف‏، مانع سرمایه گذاری اضافه میلیاردی

وزیر نیرو، آشنایی با مفاهیم مدیریت مصرف را، مانع از هزاران میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف آب و برق دانست.

امسال سالی فراموش نشدنی در صنعت برق کشوربه‌گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛آقای رضا اردکانیان درشانزدهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، در آئین جشن تحقق برنامه عبور موفق از دوره اوج مصرف برق تابستان ۱۳۹۹ (برنامه ۰۹۹) که در قالب پروژه‌های "ساز و کاری" برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: ما در زمان اوج مصرف امسال علاوه بر اینکه خاموشی برنامه ریزی شده نداشتیم، توانستیم عرضه برق به صنعت را ۱۱ درصد، بخش کشاورزی را ۴.۵ درصد و صادرات برق را تا ۳۰ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه ما امسال کاهش تولید برق نداشتیم گفت: با مدیریت مصرف انجام شده در بخش برق صرفه جویی اتفاق افتاده است که از محل این صرفه جویی، سرمایه گذاری در محل‌های مختلفی انجام دادیم که از جمله آن گذر موفقیت آمیز از زمان اوج مصرف در شرایط تحریمی فعلی است که این کار داغ کاهش تولید، توقف یا نارسایی درخدمات رسانی برق را بردل تحریم کنندگان خواهد گذاشت.
اردکانیان با اشاره به نیاز شهر‌های مختلف کشور به کابل‌های خود نگهدار افزود: با نصب این کابلها، خاموشی‌های ناشی از حوادث و آسیب به درختان کاهش خواهد یافت ضمن اینکه زیبایی شهری نیز افزایش می‌یابد.
وی با بیان اینکه امسال در بخش خانگی ۵۳۰ مگاوات صرفه جویی انجام شده است گفت: اصلی‌ترین راه نجات برای توسعه پایدار، درست مصرف کردن است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه تاکنون ۸.۴ میلیون نفر از آب شرب پایدار برخوردار شدند اضافه کرد: تا تابستان ۱۴۰۰ وعده ما برای آب رسانی به ۱۰ میلیون نفر روستایی محقق خواهد شد.
 
امسال سالی فراموش نشدنی در صنعت برق
وزیر نیرو: در سال‌های ۹۷ و ۹۸ تجربه موفقی در تاریخ مدیریت آب و انرژی کشور ثبت شد و البته امسال نیز از سال‌های فراموش نشدنی در تاریخ صنعت برق کشور است.
آقای رضا اردکانیان هم‌زمان با شانزدهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، در آئین جشن تحقق برنامه عبور موفق از دوره اوج مصرف برق تابستان ۱۳۹۹ (برنامه ۰۹۹) که در قالب پروژه‌های "ساز و کاری" برگزار شد، با یادآوری سیلاب‌های وسیع اواخر سال ۹۷ و اوایل سال ۹۸ در حدود ۲۵ استان کشور بویژه خورستان افزود: در این عرصه هم تلاش، فعالیت، تخصص، همت بالا و مسئولیت پذیری همه دست‌اندرکاران عرصه مدیریت منابع آب و بویژه استانداران فراموش نشدنی است.
وی تصریح کرد: ما تحریم‌های سخت و گسترده‌ای را تجربه می‌کنیم و طبیعتا همه تلاش کرده‌ایم که با تدارک لازم، افزایش تاب‌آوری جامعه را در برابر این تحریم‌های ظالمانه فراهم کنیم؛ هم در عرصه برق و هم آب، وزارت نیرو و دستگاه‌های همراه در سازمان دولت و در بخش خصوصی و مردم، نقش مهم و تاثیرگذاری داشتند.
وی با اشاره به خشکسالی گسترده در سال آبی ۹۷-۹۶ که موجب کاهش منابع آب در مخازن سد‌های چند منظوره بویژه در استان خوزستان شد، ادامه داد: ما به یک باره در تابستان ۹۷ با کاهش حدود ۵ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق‌آبی مواجه بودیم.
اردکانیان گفت: مدیریت آن سال آبی از سختی‌ها و ویژگی‌های خاصی برخوردار بود که جز با فرهنگ تدبیر، همت والا، تلاش شبانه‌روزی و درک صحیح عرصه مدیریت منابع آب به عنوان یک عرصه میان بخش عملی نبود که نزدیکی و فعالیت مستمر همکاران ما در وزارت کشور و استانداری‌ها بسیار حائز اهمیت بود و استانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت در استان‌ها مانند یک همکار نزدیک، دوشادوش وزیر نیرو و مدیران ارشد صنعت آب و برق در تب و تاب خشک‌ترین سال نیم قرن اخیر بودند.
وزیر نیرو افزود: بلافاصله بعد از سال آبی ۹۷-۹۶، در سال آبی ۹۸-۹۷ ما با یکی از پرآب‌ترین سال‌ها در ۵۰ سال اخیر مواجه بودیم.
اردکانیان اضافه کرد: بر اساس آمار ثبت شده، آن سال یکی از سه سالی بود که پرآب‌ترین و پربارش‌ترین سال‌ها را در تاریخ ۵۰ ساله نشان می‌داد.
وی ادامه داد: ما بعد از پشت سر گذاشتن این دو تجربه که بویژه در سال‌های تحریم که به معنای حداکثر سازی استفاده از ظرفیت‌های موجود قلمداد می‌شد، برنامه خاموشی صفر ۹۸ را در تابستان ۹۸ در دستور کار داشتیم.
وزیر نیرو گفت: طبق آمار، دست‌کم در یک دهه قبل از سال ۹۷، هر سال در تابستان با افزایش اوج بار یا زمان اوج مصرف تابستان به میزان حدود ۵ درصد مواجه بودیم؛ یعنی علاوه بر پاسخگویی به همه نیاز‌ها در همه بخش‌ها در طول سال، سالانه حدود دو تا سه هزار مگاوات و بلکه بیشتر صرفا برای پاسخگویی به اوج بار تابستان و افزایش نسبت به سال قبل ظرفیت‌سازی کرده، نیروگاه احداث و سرمایه‌گذاری کنیم تا تابستان را بدون خاموشی پشت سر بگذاریم.
اردکانیان افزود: آنچه به عنوان مدیریت مصرف در دستور کار این دوره مدیریت وزارت نیرو است، مقدمه‌ای بر مدیریت تقاضاست.
وی گفت: طبیعتا در تابستان سال‌های ۹۷، ۹۸ و امسال اگر قرار بود در بر همان پاشنه بچرخد باید در هر تابستان علاوه بر سایر نیاز‌ها صرفا برای عبور موفق بدون خاموشی از زمان اوج مصرف (پیک) چندین هزار مگاوات نیروگاه بیشتر سرمایه‌گذاری می‌کردیم که البته فارغ از تحریم، این روند، روند قابل ادامه و پایداری نبوده، نیست و نخواهد بود.
اردکانیان با بیان اینکه با جمعیت رو به رشدی مواجه هستیم، افزود: مدیریت مصرف به معنای صرفه‌جویی نیست، بلکه عمدتا ناظر بر اصلاح روش‌های مصرفی است و مدیریت تقاضا هم عرصه توسعه‌یافته‌تری نسبت به میدان و عرصه مدیریت مصرف است.
وزیر نیرو ادامه داد: ما در این سال‌ها و دوره فشار‌های حداکثری، تمام استعداد‌های خودمان را هم به کار گرفتیم و در هر دو عرصه مدیریت مصرف و تقاضا داریم کار می‌کنیم؛ به نوعی جبران مافات نسبت به سال‌هایی است که در تابستان‌ها پیک مصرف بالایی داشتیم.
وی در این مراسم از همکاری استانداران با وزارت نیرو در گذر موفق از اوج مصرف برق در تابستان ۹۹ قدردانی کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طرح هوشمند سازی موتورخانه‌های ادارات دولتی و مدارس در چهارمحال و بختیاری
خودسوزی در دادسرای عمومی و انقلاب کهنوج
حفظ قهرمانی، هدف اصلی حضور در پاراآسیایی جوانان
توزیع شیر در مدارس قم از ۱۵ آذر
جشن اکران فیلم دختر برقی در سینما آزادی کرمانشاه
مسئولان پای میز خدمت در بوکان
عملیات علیه سازمان فتو در ترکیه
پیگیری درخواست‌های ۱۰۵ نفر از مراجعین به دادگستری خوزستان
یزد در آستانه گره‌گشایی بزرگ ترافیکی
برگزاری مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس اردبیل
افزایش جابجایی مسافر از پایانه‌های مسافربری خوزستان
معرفی کشاورزان و تولیدکنندگان برتر فارس
مردم ایران میراث دار نهضت جنگل و روحیه استکبار ستیری یک روحانی مبارز
اعزام کاروان راهیان نور اشنویه به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برتری مس کرمان بر فرازبام خاییز دهدشت درلیگ برتر هندبال
انتشار بیش از ۱۲۰ عنوان کتاب دفاع مقدس در کهگیلویه و بویراحمد
بیش از ۶ میلیون تخلف ساکن در پایتخت اعمال قانون شده‌اند
متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در آبان ماه
حفاظت ۴ هزار نیرو از ۳۰ میلیون هکتار عرصه‌طبیعی کشور
«مسئولیت و سازندگی»، منتخب کتاب فصل دانشجویان شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
تلاش آمریکا برای نفوذ در بوسنی و هرزگوین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)