• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۹۹۰۱۳
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۵
فارس » اجتماعی

بوم گردی وگردشگری عشایری استان فارس

جامعه عشایر کوچنده فارس به دلیل شیوه زندگی و فرهنگ و سنت‌های اصیل و ارزشمند و ارتباط تنگاتنگ با جاذبه‌های طبیعی، یکی از جوامع تاثیرگذار در اقتصاد گردشگری است.

بوم گردی وگردشگری عشایری استان فارسبه گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،بوم گردی یا اکوتوریسم در جامعه عشایر، به دلیل اینکه عشایر سالیان سال در یک زیست بوم خاص زندگی می‌کنند. موجب رشد و پایداری زیست بوم شده و می‌توانند در زمینه بوم گردی مشارکت و فعالیت داشته باشند. توجه به داشتن پرتنوع‌ترین جمعیت عشایری در فارس توسعه این گونه از گردشگری می‌تواند به‌عنوان یکی از مزیت‌های رقابتی در حوزه صنعت گردشگری باشد.
سنت و فرهنگ جامعه عشایر، کوچ عشایر، طبیعت بکر و جاذبه‌های طبیعی و مواهب طبیعی خدادادی، شیوه زندگی، موسیقی و لباس و غذای سنتی، تولیدات دامی و فراورده‌های لبنی سالم طبیعی، تولیدات صنایع دستی با ارزش، گیاهان داروئی وصنعتی وخوراکی موجود در محیط زندگی عشایر همگی می‌توانند الهام بخش فعالیت‌های اقتصادی پایدار و زمینه ساز اشتغال مولد و جذب گردشگر بعنوان اشتغال پایدار و مکمل شیوه معیشتی و افزایش درآمد اقتصاد مبتنی بر دامداری باشد. تغییر نگرش به زندگی عشایری و ایجاد تحول در کار کرد اقتصادی جامعه عشایری همراه با حمایت‌های آموزشی وترویجی جهت جذب گردشگر توسعه پایدار این جامعه را رقم خواهد زد.

  • مدیرکل امور عشایر فارس گفت:از سال ۹۴ تا کنون بیش از ۱۰۰ متقاضی گردشگری و بوم گردی در مناطق مختلف مستعد گردشگری و بوم گردی جامعه عشایر را به اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری معرفی نموده است که در حال اخذ پروانه و مجوز فعالیت بوم گردی عشایری هستند.
     وی افزود:هم اکنون بیش از ۲۰ کانون فعال بوم گردی عشایری دارای مجوز در قالب اقامتگاه‌های بوم گردی عشایری در نقاط مختلف ییلاقی و قشلاقی مشغول به فعالیت است که با ایجاد اشتغال و افزایش در آمد خانوار‌های عشایری موثر هستند.
عشایر استان فارس با سه ایل بزرگ قشقایی، خمسه، لر (ممسنی وبویراحمد) و ۸ طایفه مستقل، یک از جوامع مهم و تاثیر گذار در اقتصاد کشور و رونق گردشگری استان است. این جامعه با ۱۹ زیست بوم و ۲۷۲۷۹ خانوار و ۱۴۷۷۹۰ نفر جمعیت و ۵/۱۲ درصد از عشایر کشور، قطب عشایر کشور به‌شمار می‌روند همچنین این جامعه بیش از ۵۷ هزار متر مربع انواع صنایع دست‌بافت نفیس و فرآورده‌های دامی را تولید و به بازار عرصه می‌کند و با در اختیار داشتن ۶۷ درصد مراتع (۷/۵ میلیون هکتار) یکی از جوامع تاثیر گذار در جذب گردشگر و نقش بارزی در تحولات اقتصادی استان از منظر بوم گردی و گردشگری دارد.
لباس‌های رنگی، صنایع دستی پر طرفدار و کهن، از جاذبه‌های جامعه عشایر است که فصول مختلف سال را در ییلاق و قشلاق می‌گذرانند. زندگی عشایری دنیایی هیجان انگیز و پر مشقت دارد.
برپایی نمایشگاه‌های ایرانگردی و برنامه‌ریزی برای تور‌های ویژه برای تماشای زندگی عشایر در ییلاق و قشلاق بهترین نوع تبلیغ برای گردشگری عشایر خواهد بود.
فروش گبه، لبنیات، لباس محلی و صنایع‌دستی عشایر به گردشگران موجب توانمند‌سازی اقتصاد این گروه از اقوام اصیل ایرانی می‌شود.
اداره کل امور عشایر فارس آماده هر نوع همکاری و هم یاری برای هماهنگی‌های لازم در دستگاه‌های متولی گردشگری و بوم گردی ها، دفاتر مسافرتی و هتل‌ها در خصوص بهره گیری مناسب از این ظرفیت است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اهدای تجهیزات پزشکی به هلال احمر سروستان
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
برگزاری جشنواره مالک اشتر در شهرستان جاسک
افزایش آلودگی هوا شهرهای صنعتی؛ وضعیت قرمز در ارومیه و مشهد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود
توسعه بدون ملاحظه محیط زیست، توسعه نیست
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
وزیر خارجه ونزوئلا: در شورای امنیت به پیروزی رسیدیم
زلزله ۶.۲ ریشتری ژاپن را لرزاند
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
تأکید وزیران امور خارجه ایران و کوبا بر ضرورت تقویت همکاری‌های دوجانبه
تیراندازی در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا
ساخت اردوگاه پنج هزار متری والیبال ایران
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های صنعتی
لغو مسابقات فوتبال در تهران در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه
صدور دستور موقت برای بازیکن تیم فوتسال گیتی پسند
«کاپیتان»، به زودی در شبکه سه سیما
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شریفی به فجر سپاسی پیوست
راه‌اندازی شبکه‌های «شورا» و «آرا» ویژه انتخابات شورا‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
غیر حضوری شدن مدارس تهران
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)