• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۱۸۵۴
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۷
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل
در چهار ماهه نخست امسال،

صادرات ۸۲ میلیون دلاری فرش، گلیم و گبه

سخنگوی گمرک: در چهار ماهه نخست امسال، بیش از ۸۲ میلیون دلار فرش، گلیم و گبه به ۵۷ کشور جهان صادر شده است.

صادرات ۸۲ میلیون دلاری فرش، گلیم و گبهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از گمرک؛ آقای سید روح اله لطیفی، افزود: در ۴ ماهه نخست سال جاری، بیش از ۸۲ میلیون و ۵۷۹ هزارو ۳۰۵ دلار برابر با ۲۰ هزار و ۸۸۶ تن فرش، گلیم و گبه به ۵۷ کشور جهان صادر شده است.
وی با اشاره به جایگاه ایران در تولید فرش، گفت: کشورمان بزرگترین تولید کننده فرش در جهان است و پیش از اجرای تحریم‌ها، بزرگترین صادر کننده فرش دنیا نیزبوده است ضمن آنکه تا سال ۹۷ بیش از ۳۰ درصد از فرش‌های صادراتی ایران به آمریکا صادر می‌شد، اما این رقم در سال ۹۸ به صفر رسیده است.
لطیفی افزود: کشور‌هایی نظیر کانادا، استرالیا، آلمان، ژاپن، ایتالیا، کویت، کنیا، عراق، پاکستان، زلاندنو، بحرین، بلژیک، قطر تایلند، چین، فرانسه، انگلستان، افغانستان، پاکستان، هند، دانمارک و... از کشور‌های مقصد صادرات فرش و گلیم وگبه ایرانی هستند ضمن آنکه در این میان افغانستان با ۱۸ میلیون و ۷ هزارو ۴۹۷ دلار، عراق با ۱۷ میلیون و ۴۰۶ هزارو ۵۵ دلار وپاکستان با ۵ میلیون و ۴۲۱ هزارو ۳۷۳ دلار اصلی‌ترین وبیشترین میزان واردات فرش ایرانی را به خود اختصاص داده اند و سه مقصد اصلی صادرات فرش‌های ایرانی بودند.
وی اضافه کرد: فرش ایران به علت کپی از نقوش آن توسط رقبا و رقابت‌های ناسالم در نیم قرن اخیر، دچار دگرگونی‌هایی در بازار‌های جهانی شده که از رشد شتابان آن کاسته است. فرش ایران به علت دارا بودن نقوش زیبا و سحرانگیز، هم‌چنین دوام و ریزبافی و داشتن رنگ‌های طبیعی و شفاف، از قدیم، در کلیه‌ی بازار‌های جهانی یگانه و بی‌رقیب بوده است. ولی در نیم قرن اخیر، سهم فرش ایران در بازار‌های جهانی رو به کاهش گذاشته و بازار صادرات، از حالت انحصاری به صورت رقابتی در آمده است.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک در خصوص صادرات گبه گفت: یکی از صنایع معروف ایران گبه فرش است که در این صنعت کشورمان تجربه زیادی دارند که از همین رو در بازار داخلی و خارجی شاهد استقبال خوبی از تولیدات ایران بوده است.
لطیفی ادامه داد:‌همچنین یکی دیگر از ویژگی‌های گبه فرش این است که این نوع فرش پرز‌هایی بلندی دارد که این خود تاثیر چشمگیری بر نرمی گبه می‌گذارد بنابر اطلاع برخی کارشناسان مطلع، ساکنین ژاپن علاقه زیادی به گبه فرش‌های ما دارند و گبه فرش‌هایی که از نقش و نگار‌های از حیوانات هستند و با نخ‌های طبیعی و کیفیت‌های عالی بافته می‌شود در کشور ژاپن خواهان زیادی دارد و ژاپنی‌ها اعلام کردند، که رنگ‌هایی که در به فرش‌ها بکار رفته است با سیستم و ذائقه‌ی مردم ژاپن همخوانی دارد. آن‌ها تاکید می‌کنند در ژاپن فروش خوبی دارند و فروش گبه‌های ایران دو یا سه برابر حصیر تاتامی ژاپن است بطوریکه آمار صادرات فرش وگبه ایرانی در ۴ ماهه نخست سال ۹۹ بیانگر این است که میزان ۲ میلیون و ۳۰۹ هزارو ۸۴۲ دلار به این کشور صادرات فرش گبه صورت گرفته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
خشک شدن تالاب بین المللی کانی برازان شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)