• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۹۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۰
فارس » اجتماعی

انتشار اطلس هوایی و اقلیم شناسی استان فارس

اطلس هوایی و اقلیم شناسی استان فارس تهیه و منتشرشد.

انتشار اطلس هوایی و اقلیم شناسی استان فارسبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس،رئیس دفتر فناوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: اطلس هوا و اقلیم شناسی استان فارس به عنوان یک مجموعه مرجع در حوزه هوا و اقلیم شناسی کشاورزی تهیه شده است.
 
  • حسین صحرائیان جهرمی با اشاره به اینکه اطلس مذکور شامل نقشه‌های هم مقدار آب و هوایی (هم دما، هم رطوبت، هم بارش و …) است، تصریح کرد: رسم نقشه‌ها آب و هوا این امکان را در اختیار کاربر قرار می‌دهد تا بتواند به سهولت و آسانی یک دید کلی از شرایط آب و هوایی منطقه داشته باشد، اطلاعات اولیه مورد نیاز خود را استخراج و شرایط آب و هوایی مناطق مختلف را با یکدیگر مقایسه کند.

وی به موقعیت جغرافیایی استان فارس  اشاره کرد و افزود: این استان به‌طور تقریبی بین مدار‌های ۲۷ و ۳۲ درجه شمالی و نصف‌النهار‌های ۵۰ و ۵۶ درجه طول شرقی واقع شده و از نظر اقلیمی در سه دسته کوهستانی، معتدل و گرم قرار گرفته است.

رئیس دفتر فن آوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ابراز کرد: نقشه‌های تهیه شده در این دفتر در سه دسته بلند مدت (طولانی مدت ۲۰ ساله)، میان مدت (ماهانه، فصلی و سالانه)، کوتاه مدت (نقشه‌های موردی در سال ۹۸) رسم شد.
وی، به مراحل تهیه اطلس هوا و اقلیم شناسی استان فارس اشاره کرد و افزود: اولین مرحله از مراحل کار دریافت آمار اقلیمی است که این آمار از ایستگاه‌های سینوپتیک، اقلیم‌شناسی و باران‌سنجی سازمان هواشناسی استان فارس، ایستگاه‌های خودکار هواشناسی اسکادا و کما (متعلق به سازمان جهاد کشاورزی استان فارس) تهیه شد و بعد از دریافت داده‌ها، "آزمون‌های آماری صحت سنجی" انجام شد.
صحرائیان جهرمی با بیان اینکه پس از اطمینان از صحت داده‌ها و یا اصلاح و بازسازی آن‌ها به رسم نقشه‌ها اقدام شد، گفت: به منظور رسم نقشه‌های مورد نیاز از نرم‌افزار ArcGIS (ماژول ArcMap) و روش‌های مختلف زمین آمار برای میان یابی داده‌ها استفاده و در نهایت بهترین روش برای رسم هر نقشه انتخاب شد.
این کارشناس با اشاره به اینکه پارامتر‌های آماری مورد بررسی شامل بارش، میانگین دمای روزانه و متوسط تبخیر از دشت طولانی مدت (بازه‌ی آماری ۲۰ ساله) و دما (کیمنه، بیشینه، میانگین)، رطوبت نسبی و بارش در سال ۱۳۹۸ بود، اضافه کرد: از دلایل انتخاب این پارامتر‌ها می‌توان به اهمیت و نقش پررنگ اقلیم شناسی در بخش کشاورزی اشاره کرد به طور مثال داشتن اطلاعات از کمینه دما می‌تواند به پیش‌بینی رخداد سرمازدگی کمک کند از سوی دیگر دما و بارش دو پارامتر اصلی هواشناسی بوده که نقش عمده‌ای در تعیین اقلیم منطقه داشته و سایر پارامتر‌ها هر یک به نحوی در آن‌ها مستتر شده‌اند. همچنین این دو پارامتر به میزان قابل توجهی در رشد و نمو گیاهان اثر گذار بوده و کوچک‌ترین تغییری در آن می‌تواند اثرات جبران ناپذیری را به بارآورد، بنابراین مطالعه و بررسی این پارامتر‌ها در حوزه‌ی هواشناسی و خصوصاً هواشناسی کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس دفتر فناوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: هوا و اقلیم شناسی دانشی است که در آن نمی‌توان به اطلاعات و دانش موجود در خصوص یک نقطه و یا یک پهنه کوچک و محلی اکتفا کرد، زیرا شرایط آب و هوایی اطراف بر منطقه‌ی مورد نظر سایه افکنده و آن را تحت الشعاع خود قرار می‌دهد بنابراین همواره باید شرایط آب و هوایی در مقیاس‌های وسیع‌تر مورد بررسی قرار گیرند تا بتوان به درک درست‌تری از شرایط موجود دست یافت فایل PDF این مجموعه که با استفاده از کلیه داده‌های در دسترس در واحد هواشناسی دفتر فن‌آوری‌های نوین تهیه شده، در پورتال سازمان جهاد کشاوزی، بخش فن‌آوری‌های نوین، زبانه هواشناسی به منظور استفاده علاقمندان قرار گرفته است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و نهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
رونمایی از اوراق منتخب خاوران نامه در باغ و عمارت جهانی اکبریه
سه کشته در حوادث رانندگی گلپایگان
خراسان شمالی میزبان تیم‌های واکنش سریع جمعیت هلال‌احمر کشور
فیلم های امروز شبکه های سیما برای مخاطبان
راه اندازی سایت تلفن همراه بیمارستان شهید زارع ساری
قدردانی شورای اسلامی شهر بجنورد از سربازان گمنام امام زمان عج
سما شهبازی مغلوب نماینده میزبان شد
محدودیت های ترافیکی محورهای مواصلاتی مازندران 
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
فراخوان دومین المپیاد ملی هنر
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (بیست و نهم آبان ۱۴۰۴)
تفاهم نامه خدمات فیبر نوری به مراکز فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی منعقد شد
شناگر ایران به فینال ۱۰۰ متر کرال پشت نرسید
پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه احداث پل جاده روستایی زو – قزلقان در بجنورد 
توقف دختر پینگ پنگ باز ایران مقابل نماینده روسیه
برپایی ۱۲ کارگاه آموزشی در نوزدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
پرداخت ۲۷۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز طرف قرارداد تأمین اجتماعی زنجان
راه یابی تیم «ب» والیبال ساحلی ایران به جمع ۱۶ تیم برتر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)