جهاد کشاورزی مازندران
افزایش ۱۵درصدی تامین کود اوره
۵۲هزار تُن کوداوره (ازته) تا پایان شهریور امسال، با افزایش ۱۵ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال میان کشاورزان مازندرانی توزیع شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران با بیان اینکه بر اساس توصیه موسسه تحقیقات خاک و آب، این شرکت رقمی را به عنوان برنامه ابلاغی میزان مصرف کودهای بخش کشاورزی به استانها را ابلاغ میکند گفت: ۵۲هزار تُن کوداوره (ازته) تا پایان شهریور امسال، با افزایش ۱۵درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال میان کشاورزان مازندرانی توزیع شد.
مجید سلطانی با اشاره به اینکه همه کودهای ازته (اوره)، بدون هیچگونه افزایش قیمت تا پایان امسال در اختیار کشاورزان مازندران قرار میگیرد افزود: بر اساس برنامه ابلاغی پارسال، ۹۸هزار تُن کود ازته، ۱۳هزار تُن کود فسفاته و ۳۰هزار تُن کود پتاسه تامین، تهیه و در اختیار کارگزاران استان قرار گرفته، تا در سطح مازندران ارائه گردد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران، همچنین با اشاره به تامین و توزیع فقط ۱۰درصد کودهای پتاسه و فسفاته به دلیل وارداتی بودن، توزیع نشدن و نیز توقف فروش و تغییر از ارز ترجیحی به ارز نیمایی تا پایان شهریور امسال گفت: ۸۰درصد کودهای مصرفی کشاورزان را اوره(ازته) تشکیل داده و سعی این شرکت بر انعقاد قرارداد، از محل تولید داخلی و شرکتهای تولیدکننده کودهای شیمیایی در سطح کشور برای در اختیار قرار دادن کودهایی با قیمت ارزان میان کشاورزان استان است.
سلطانی با بیان اینکه برای طرح تامین کود، به زودی میزان تولید کودهای سوپر فسفات ساده که جایگزین کودهای تریپل مصرف میشود، در قالب کودهای فسفاته با قیمت مناسب در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت افزود: کودهای وارداتی پس از دریافت مجوز توسط دولت، باید ارز آن اختصاص یافته تا این کودها در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران به تامین همه کودهای وارداتی تا قبل از افزایش قیمت کودهای فسفات و پتاس، با ارز ۴هزار و ۲۰۰تومانی اشاره و تصریح کرد: از زمان ابلاغ بخشنامه، نهادههای کشاورزی از محل ارز نیمایی با اختلاف قیمت ۵برابری، تامین میشود.
سلطانی با بیان اینکه کودهای ازته با قیمت قبل در اختیار آنان قرار گرفته و افزایش قیمت گرانفروشی محسوب میشود گفت: پارسال ۲۹۰تُن بذر شالی خریداری شده که بعد از بوجاری و کیسهگیری با مواد ضدعفونی کننده، در اختیار کشاورزان مازندران قرار گرفته است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه امسال هم ۵۰۰تُن بذر شالی خریداری و تا پایان مهر، خرید آن ادامه داشته تا به میزان ۸۰۰تُن افزایش یابد، از تولید هزار تُن بذر برنج شامل ارقام محلی، طارم هاشمی، فجر، شیرودی، ندا و تیسا بر اساس برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی به شرکت خدمات حمایتی خبر داد و افزود: کیفیت تولید بذرها از وظایف این شرکت محسوب شده و کارشناسان شرکت خدمات حمایتی از تولید بذر تا زمان برداشت، نظارت کامل داشته و بعد از مثبت بودن نتایج بذر در آزمایشگاهها، در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
وی، با اشاره به در اختیار قراردادن ۳۰۰تُن انواع سموم حشرهکش و قارچکش خریداری شده پارسال بین کارگزاران برای توزیع میان کشاورزان، به بهره برداران توصیه کرد: هر کارگزار دارای کُد دریافت شده از شرکت خدمات حمایتی مازندران، باید اقلام دریافت شده از این شرکت را بر اساس قیمت مصوب در اختیار کشاورزان قرار داده، و کشاورزان با مشاهده هر گونه تخلف، موارد را به سامانه ۱۵۵۹ اعلام کنند.
گفتنی است؛ این سامانه، شبانه روز آماده دریافت پیشنهادات، انتقادات و هر گونه سوال در زمینه کشاورزی و نیز پیگیری و پاسخ است.