• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۴۳۳۶۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
متخصصان چه می گویند

کرونا و تاثیر آن بر بیماری های کبدی

 کرونا ویروسی است که به همه جای بدن حمله می‌کند و کبد هم از این قاعده مستثنی نیست و می‌تواند این بخش از بدن را نیز درگیر کند.

به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، ویروس کرونا می تواند علاوه بر شبکه ریوی، درگیری در ارگان های مختلف بدن از جمله گوارش، کبد، قلب و عروق ایجاد کند.
هرچند علائم کرونا در افراد مختلف، متفاوت است، اما  این ویروس می تواند ارگان های مختلف بدن را درگیر کند.
متخصصان معتقدند، یکی از ارگان های مهمی که در برخی مبتلایان به کرونا درگیر می شود، کبد است، کبد می تواند در کنار ریه، سیستم گوارش و سایر ارگان ها درگیر باشد یا حتی این عضو مهم بدن به تنهایی درگیر شود و افراد دچار عوارض کبدی شوند.
 
کرونا و تاثیر آن بر بیماری های کبدی
 

از افزایش آنزیم تا زردی و نارسایی کبدی


علائم گوارشی مانند درد شکم، تهوع، استفراغ و اسهال را در بیماران کرونا شایع است اما در برخی مواقع علایم عوارض کبد به صورت بالارفتن آنزیم‌های کبدی یا حتی مواردی مانند زردی یا نارسایی کبدی بروز پیدا می کند که می تواند به دلیل درگیری مستقیم سلول های کبدی با ویروس کرونا باشد.
متخصصان می گویند: کرونا مانند سایر ویروس ها نظیر مونونوکلئوز عفونی، سایتومگالو ویروس و ویروس های هپاتیتی می تواند در کنار علائم عمومی مانند خستگی، بیحالی، درد بدن، تب و لرز سبب ایجاد آسیب و التهاب در کبد شوند.
 

چگونه کبد را محافظت کنیم؟

 
دکتر محمد امانی فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد، بهبود کیفیت زندگی، تغذیه مناسب، تحرک و ورزش را از مهمترین عوامل درمان بیماری هایی مانند چاقی و کبد دانست و افزود: این موارد می تواند به بهبود شرایط ایمنی و سلامت عمومی فرد کمک کند و نیز در مقابل بیماری های مهلک همچون کرونا اثرات مفیدی داشته باشد.
 
وی با اشاره به اینکه برخی از داروها هم می تواند عوارضی روی کبد ایجاد کند، گفت: وجود بیماری های زمینه ای در کبد مثل انواع هپاتیت های مزمن C و B و التهاب کبد ناشی از مصرف الکل یا کبد چرب هم می تواند زمینه ساز درگیری بیشتر کبد و حتی مرگ و میر بیشتر شود.

کرونا و تاثیر آن بر بیماری های کبدی


کرونا و افزایش آنزیم های کبدی

 
کرونا یکی از دلایل مهم افزایش آنزیم‌های کبدی است؛ از این رو، لازم است در صورت مراجعه افراد دارای آنزیم‌های کبدی بالا، این افراد از لحاظ ابتلا به کرونا تحت معاینات پزشکی قرار گیرند.
به عقیده متخصصان، بالا بودن آنزیم کبدی یک بیماری زمینه ای محسوب می‌شود، این بیماری در کنار سایر بیماری‌های زمینه ای دیگر مانند فشار خون، دیابت و نارسایی کلیوی، خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.
افراد دارای بیماری‌های زمینه ای بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به بیماری کرونا قرار دارند و توصیه می شود این افراد با رعایت اصول بهداشتی، کنترل بیماری زمینه ای با مصرف به موقع و منظم داروها و دقت در رژیم غذایی برای تقویت نظام  ایمنی بدن، از خود مراقبت کنند تا دچار بیماری کرونا نشوند.

دکتر علویان بر لزوم رعایت دقیق شیوه نامه های بهداشتی در جامعه تاکید کرد و گفت: کادر پزشکی از مردم انتظار دارند که با رعایت توصیه های بهداشتی، زمینه کنترل و پیشگیری بیماری کرونا را فراهم کنند تا شاهد کاهش مبتلایان و بستری ها در مراکز درمانی باشیم.

کرونا و تاثیر آن بر بیماری های کبدی


آیا خودایمنی کبد قابل درمان است؟

 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در مورد اینکه آیا بیماری خودایمنی (اتوایمیون) کبد قابل درمان است، توضیح داد: اگر این بیماری زود تشخیص داده شود، امکان بهبودی قطعی در مبتلایان به این بیماری وجود دارد. در بیماری اتوایمیون، نظام ایمنی بدن به سلول‌های کبد حمله کرده و سبب التهاب سلول‌های کبدی و در صورت عدم کنترل و درمان به تدریج باعث مشکلات جدی در کبد می‌شود.
دکتر موید علویان با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد افراد مبتلا به خودایمنی کبد علامت ندارند، بیان داشت: خستگی، ضعف، خارش و زردی از جمله علائم غیراختصاصی این بیماری است.

وی، عوامل ژنتیکی و محیطی را از مهمترین دلایل ابتلا به این بیماری اعلام کرد و گفت: در بررسی های علمی ثابت شده است که استرس سبب بروز این بیماری هم می شود.
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با اشاره به اینکه زنان بیشتر مبتلا به بیماری خودایمنی کبد می شوند، افزود: همچنین هپاتیت های ویروسی، بیشتر مردان را درگیر می کند.

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
اگر برروی کبد لکعه ای دیده شود ممکن هست کرانا باشدومی توان در منزل دمان کرد
نظر شما
آخرین اخبار
­جام جهانی فوتسال بانوان ۲۰۲۵؛ پیروزی پرگل دختران ایران مقابل پاناما
سخنگوی سپاه: دقت موشک‌ها را افزایش داده‌ایم
خانوار‌ها هم به زنجیره تأمین مالی وصل می‌شوند
عملیات مروارید ضربه سخت نیروی دریایی ارتش به بعثی‌ها
بسیج میراث پاک‌ترین فرزندان انقلاب است
هم‌افزایی دانشگاه‌ها و پارک علم و فناوری استان همدان
پایان بررسی طرح ملی هوش مصنوعی در مجلس
آغاز رزمایش هماهنگی زمستانی راهداری با تمرکز بر گردنه‌های برف‌گیر
تاکید پزشکیان بر پیگیری طرح‌های مهار گاز‌های همراه
بررسی نحوه اجرای قانون کالابرگ الکترونیک با حضور وزیر تعاون
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای فیشینگ در شهرستان انزلی
چین اولویت اصلی ایران برای همکاری در حوزه گردشگری
راه اندازی برنامه به زبان عبری در شبکه افق
موج همدلی مردم در آیین باشکوه بسیج در شهرستان‌های گلستان
روز‌های پایانی هفته و فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی سیما
جشن رنگارنگ برگ ریزان پاییز در بوستان مردم همدان 
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود
تولد بیش از ۲۵۰ نوزاد با اجرای طرح نفس در سمنان
عملیات طرح آبرسانی به بانه در مراحل پایانی
گرگان بر بام همبستگی؛ هنگامه‌ای از وحدت در اجتماع بزرگ بسیجیان گلستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
هشدار درباره موج جدید آنفلوآنزا: شدت بالا، سرایت سریع و ضرورت پیشگیری
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)