پخش زنده
امروز: -
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مسکن باید از شکل سرمایه گذاری خارج و به کالای مصرفی تبدیل شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای جلیلی در گفتگو با شبکه خبر و پاسخ به ۲۰ سوال افزود: در بازار مسکن دو کار اساسی باید صورت بگیرد یکی سیاست اقتصادی مسکن است که باید شما حتما یک برنامه و سیاست را دنبال کنید که مسکن یک کالای مصرفی باشد نه کالای سرمایه ای؛ چون اگر مردم به عنوان کالای سرمایهای خریدند و مدام رشد قیمت پیدا کرد، شما همیشه عقب خواهید ماند؛ این روند را باید تصحیح کرد که ما برنامههای جدی داریم.
وی افزود: در یک سال اخیر به مجلس نامهای نوشتیم و اعلام کرده ایم که امروز در دستور کار مجلس است؛ مالیات بر خانههای خالی و مالیات بر عایدی سرمایه میتواند بازار مسکن را برای شما از حالت کالای سرمایهای خارج کند و در کنار این البته باید افزایش تولید مسکن را بر اساس نیاز جامعه انجام دهید.
آقای جلیلی ادامه داد: باید سالی ۸۰۰ هزار ازدواج داشته باشیم که متاسفانه به دلیل همین ضعف در بخش مسکن به ۵۰۰ هزار ازدواج رسیده است و باید سالی ۲۰۰ هزار مسکن روستایی حداقل بسازیم و حداقل ۲۰۰ هزار مسکن را که بافت فرسوده است بازسازی و تجدید بنا کنیم، در مجموع شما حداقل در سال باید یک میلیون مسکن جدید بسازید؛ حالا خیلی از جوانان ما و کسانی که در ابتدای زندگی هستند یا حتی کسانی که زندگی تشکیل دادند حتی آن آورده اولیه را برای ساخت مسکن ندارند.
وی تاکید کرد: باید بخشی از تسهیلات بانکی اختصاص پیدا کند به مسکن. یک زمانی میگفتند چرا ۳۶ هزار میلیارد پول داده شده است به مسکن مهر که میلیونها نفر با آن خانه دار شدند و عدهای میگفتند که این باعث تورم شد بعد همین الان متاسفانه روزانه دو هزار میلیارد دارد خلق پول میشود که این خلق پول نه در بخش کار تولیدی، مسکن و نه تسهیلاتی داده میشود به مردمی که نیاز دارند.
جلیلی افزود: بحث ما در بخش مسکن این است که برای ایجاد تحول باید برای کسانی که این امکان را ندارند بخشی از پول تسهیلات را تامین کنیم، زمین که در اختیار دولت است که باید تامین شود و بعد مدلی از ساخت مسکن که در مسکن مهر دنبال شد، اما به شکل جدید که نواقص مسکن مهر رفع شود، مد نظر خواهد بود.
وی در پاسخ به اینکه آیا اعضای کابینه خود را معرفی کردید و امکان دارد اسم بعضی از اعضای را از طریق شبکه خبر اعلام کنید؛ گفت: ما هشت سال است که با تشکیل دولت سایه کارگروههای تشکیل دادیم و سعی کردیم نسبت به موضوعهایی که در این دولت میگذرد بی تفاوت نباشیم.
وی گفت: سایه به سایه تحولات را دنبال کنیم این کارگروهها متشکل از جوانان متخصص این کشور، اساتید برجسته دانشگاهها و مدیران موفق پاکدست هستند که سال هاست تجربه داشتند، جمعی اینها یک گنج گران سنگی است که ظرفیت خوبی را برای قرار گرفتن در مسئولیتهای اصلی دولت به ما معرفی کرده است.
آقای جلیلی گفت: ما در مراحل مختلف و برنامههای مختلف با همین جمع برنامه هایمان را ارائه کردیم و کارهایی را که میخواهیم دنبال کنیم معرفی کردیم.
وی افزود: بدون شک حتما در آن دولت از کسانی استفاده میشود که بیشترین شایستگیها را دارند.
جلیلی: نرخ تورم مایه تاسف است
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه مرکز آمار ایران در اردیبهشت امسال نرخ تورم سالیانه را ۴۱ درصد و در همین ماه تورم نقطه به نقطه ۴۶.۹ دهم اعلام کرده شش ماه یا یکسال پس از انتخاب احتمالی جنابعالی به عنوان رئیس جمهور این نرخ چقدر کاهش پیدا خواهد کرد؟ گفت: چیزی که مشهود است نرخ تورم در ایران متاسفانه بسیار قابل تاسف است یعنی متوسط نرخ تورم در دنیا زیر ۵ درصد است و حتی برخی جاها دو نیم درصد است.
وی ادامه داد: اینکه نرخ تورم ما ۴۶ درصد است حتماً یک اشکالی دارد و مهم این است که شما بتوانید علت را برطرف کنید برخی از قولهایی که داده میشود من ظرف یک سال این کار را میکنم یا حتی ظرف دو سال این کار را میکنم و ما داشتیم در دولت اول آقای روحانی تورم زیر ۱ رقمی هم شد خوب این مناسب بود، اما براساس پرداختن به علت نبود این مثل یک فنری دوباره در میرود و میشود ۴۰ درصد که امروز با آن مواجه هستیم.
وی گفت: فکر میکنیم برای نرخ تورم باید به علت اصلی پرداخت و علت اصلی خلق نقدینگی بیخود است، تورم چه وقت پیش میآید؟ وقتی که پول از کالا بیشتر باشد. در ۴۷ سال گذشته پول در ایران ۴۲ هزار برابر شده، اما تولید کالا چند برابر شده است؟ یک آمار میگوید یک و هفت دهم برابر و ۴۲ هزار کجا - یک و هفت دهم کجا؟
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: میتوان تورم را حتی در یک مدت کوتاه به یک عدد یک رقمی هم رساند، اما این چه وقت ارزشمند است؟ وقتی که پایدار باشد نه اینکه دوباره مثل فنر ۴۰ درصد برسد.
جلیلی گفت: برآورد ما برای یک سال آینده این است حتما به نصف برسد و بعد باید هدف گذاری شود و به زیر نرخ متوسط جهانی برسد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برنامه شما برای کنترل قیمتها و گرانفروشی چیست؟ افزود: بنده خود اواخر اسفند برای خرید چایی رفته بودم روی چای ایرانی نوشته بود ۱۲۰ هزار تومان و میفروخت ۸۴ هزار تومان. این خیلی اختلاف است اتفاقاً همان روز فروشگاه دیگری رفتم همین جنس و کالا و با همان تاریخ تولید دیدم قیمت آن ۴۲ هزار تومان است؛ این اختلاف نشان دهنده این است که بازار ایراد جدی دارد که کالایی روش خورده ۱۲۰ هزار تومان در همان روز فروخته میشود ۸۰ هزار تومان و در یک فروشگاه دیگر ۴۲ هزار تومان فروخته میشود.
نامزد ریاست جمهوری افزود: باید حتما مدیریت شود و حتما چرخه تولید تا چرخه توزیع برنامه داشته باشد و نظارت کامل داشته باشیم، امروزیک فرصت بسیار خوبی در اختیار است این بحث میشود که از فضای مجازی استفاده اش همین است دولت الکترونیک بحثش همین است و ما فکر میکنیم و روی اینها بررسی کردیم وجلساتی را تشکیل دادیم که چگونه میتوان کالا را در چرخه تولید تا چرخه توزیع به گونهای قرارداد که همه چیز شفاف تحت نظارت باشد و این گونه نباشد که هرکس با یک قیمت متفاوت همان کالا را بخواهد بفروشد.
آقای جلیلی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آمار رسمی نرخ بیکاری ۱۰ درصد اعلام میشود، در سال اول ریاست جمهوری اگر رای مردم به جنابعالی باشد فکر میکنید چقدر این نرخ با ایجاد اشتغال پایدار کاهش پیدا خواهد کرد؟ گفت: ما نباید با مردم چه در موضوع نرخ تورم کاهش پیدا میکند یا افزایش یا نرخ بیکاری با آمار بازی و اعداد بازی کنیم. ممکن است یکی بگوید من نرخ را اینقدر میآورم پایین و سوال این است که چگونه میآورد پایین.
ممکن است بگوید این عدد را به نصف رسانده ام در تعریف شغلش این است که یک ساعت در هفته هم شغل حساب شود که این شوخی است باید دقیق بگوید این چیست.
ما بررسی کردیم که چگونه میتوانیم این را کاهش دهیم و ایجاد اشتغال با گلخانههای جدید با تولید باغی و بخش کشاورزی با صنایع تبدیلی و تکمیلی با تولیدات دامی تولیدات زراعی و شیلات هر کدام از اینها باید برآورد دقیقی داشته باشد.
ایجاد اشتغال را در صنعت نفت، پتروپالایشگاه، طرحهای پتروشیمی، بهینه سازی مصرف انرژی، توسعه معادن، ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکن و ما اینها همه را مشخص کردیم که با همه اینها چه میزان شغل پایدار و قابل اتکا برای خانواده ایجاد میشود.
این کارها نشان میدهد که شما در یک روند چهار ساله چه میزان شغل میتوانید ایجاد کنید که مشخص است در هر بخش چه کاری است که قابل اتکا باشد و نه شغل یک ساعت در هفته. جلیلی گفت: اگر صحبت از اشتغال زایی میشود باید صحبت دقیق باشد.
دولت سایه یک گفتمان است برای مطالبه مردم
آقای سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت سایه یک گفتمان است برای مطالبه مردم، گفت: سال ۹۲ نامزد انتخابات بودم روزی که انتخابات تمام شده تبریک گفتیم به آقای روحانی ومن گفتم ما کار ما تازه شروع شده است.
آقای سعید جلیلی افزود: آن زمان بعضیها گفتند این جمله شوخی است، اما من واقعا جدی گفتم این دولت سایه هم گفتیم منظورمان همین است دولت سایه یعنی یعنی سایه مردم بر سر دولت و اینکه قدم به قدم و سایه به سایه تحولات و رفتار دولت را دنبال کنند و اگر کارهایش خوب است، کمک کنند، چون دولت منتخب مردم است.
وی گفت: دولت کار خوبی را شروع کرد همه باید کمک کنند یک کمک به دولت این است که اگر کار خطایی میکند و برای تصحیح کمک شود. این میشود آن کار صحیح و یک کاری که دولت کاری را که غفلت میکند و کاری را ناقص انجام میدهد آن را کامل کنند.
جلیلی افزود: در این هشت سال در هر استانی در هر دانشگاهی که رفتم در جمع اساتید در جمع اصناف گفتم هر دانشگاه ما دولت سایه باشد حالا این دولت سایهها را تشکیل دادیم یک تشکیلات و حزب نیست یک گفتمان است و هر کسی در حد وسع اش باید تحولات را دنبال کند و بر آن تاثیر مثبت بگذارد در حد وسع و اطلاعاتی که دارد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: یکی از بهترین جاهایی که میتواند دولت سایه باشد یکی صدا و سیماست و باید باید این نقش را ایفا کند که اگر مثلاً در نامهای اعلام میشود یا اینکه اگر کسی انتخاب شد و برنامههایی را دارد اعمال میکند باید سایه به سایه در منظر افکار عمومی نشان بدهد آیا این با ان حرفهایی که میزدند انطباق دارد یا ندارد آیا روند درست طی میشود یا نه؟
جلیلی گفت: اگر سایه مردم بر سر دولت باشد سایه صدا و سیما بر سر دولت باشد و سایه رسانهها بر سر دولت باشد، میتواند کمک کند به شفاف شدن روند تصحیح کارهای غلط و تکمیل کارهای ناقص و تقویت و پشتیبانی کارهای خوب دولت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه مردم در یکی دو سال اخیر با تشویق مسئولان بورس و مقامات دولتی وارد بازار سرمایه شدند و بازار سرمایه به خصوص در چند ماه اخیر وضع خوبی ندارد شش ماه بعد از انتخابات و احتمال اینکه جنابعالی به عنوان رئیس جمهور شوید چه تفاوت محسوس در این بازار شکل خواهد گرفت؟ گفت: بازار سرمایه برای این است که مردم بتوانند پولهای خودشان را بیاورند کمک بشود به تولید کالا و اصل آن بازار اولیه است نه بازار ثانویه که متاسفانه دچار کارهایی مثل سوداگری و چیزهایی میشود که غیر به اصطلاح آن هدف تقویت تولید است. اینکه یک مسئول دولتی بیاید حتی برای بورس شاخص تعیین کند بگوید از اینقدر نیاید پایین، حتما چیزی غلطی است این حتما کاری است که نمیتواند نتیجه داشته باشد.
جلیلی افزود: بازار سرمایه یک عرصه خوب است هم برای مردم و هم برای دولت که سرمایه هایشان جهت پیدا کند در یک موضوع تولیدی خوب که این هم به رونق اقتصاد کشور کمک کند و هم به فرد کمک کند برای اینکه از سرمایه اش بهترین استفاده را بکند.
ما هدف مختلفی داریم که برخی طرحهای بزرگ در اختیار دولت است و مردم را در سود و زیان مشارکت دهد مثلا در بحثهای پتروپالایشگاه و صنعت نفت که مفصل توضیح دادیم.
اما آن چیزی که برای مردم اهمیت دارد این است اگر کسی حالا در این عرصه وارد میشود باید یک احساس امنیت داشته باشد این لازم اش دو تا بحث است که توضیح میدهم بین بازار پولی و بازار سرمایه و بیمه مرکزی یک هماهنگی باشد این اطمینان خاطر را ایجاد کند.
جلیلی ادامه داد: به عنوان یک راه حل مشخصی ما بحث اوراق تبعی و بیمه سهام را مطرح کردیم که حتماً در سه ماهه اول این را ارائه خواهیم کرد تا مردم اطمینان خاطر داشته باشند این فقط در سرمایه نیست شما وقتی ماشین میخرید نگران هستید که مثلاً ممکن است این ماشین با یک تصادف کم ارزش میشود، اما بیمه میآید آن اطمینان خاطر را به شما میدهد این را در بازار سرمایه میتوانیم داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آسیبشناسی سالهای اخیر نشان میدهد که بسنده کردن مقامات به گزارشهای مکتوب عملاً آنها را از درک واقعی زندگی مردم دور کرده شما در طول ریاست جمهوری آیا به جمع مردم خواهید رفت و اگر انتخاب بشوید، در شهر و روستا و در بازار خیابان حاضر هستید که سه ماه در میان در بین مردم حاضر شوید و شبکه خبر هم آن را زنده پخس کند؟ گفت: من یک جمله را خیلی بیان کردم کشور را با نمایش نمیشود اداره کرد کشور کار واقعی میخواهد. یک وقتی است شما میخواهید فقط کشور را اداره کنید این خوب است که هر سه ماه یکبار بیایید در خیابان با شبکه خبری فیلم بگیرید و بگویید به به.
وی تصریح کرد: با این روش کشور اداره هم نمیشود ما حتی در چهار سال آینده نباید به اداره اش اکتفا کنیم، کشور باید جهش پیدا کند جهش کشور مدیون این است و مرهون این است که شما بتوانید دقیق از موضوعات از آنچه در میدان میگذرد اشراف به لحظه داشته باشیدو این ساز و کارهای خاص خودش را میخواهد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ما در ۸ سال گذشته ۳۱ استان را رفتیم شهر به شهر، روستا به روستا و شهرکهای صنعتی و رفتیم با تک تک شان صحبت و اصناف را دعوت کردیم. حدود ۲۴ صنف دعوت کردیم و مسائل را بررسی کردیم و باید رئیس جمهور به عنوان کسی که میخواهد همه دستگاهها را هماهنگ کننده هم افزا کند، برای جهش، موانع را بردارد و خیلی فراتر از این باید از آنچه در جامعه میگذرد به لحظه مطلع باشیم.
آقای جلیلی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه مافیای واردات هست که عملاً مانع رشد ظرفیتهای داخلی شده شما چه میزان از این مافیا شناخت دارید و با ساختار و سیستم عملکردی پیچیده اش آشنایی دارید و برای مقابله با این غول پیدا و پنها چه برنامهای دارید؟ گفت: شما در یک جامعه ۸۰ میلیونی حتما یک درصد از جامعه کافی است بخواهد منافعی را بر اساس آن مقاصد بدی که دارد دنبال کند که حق بقیه را نادیده بگیرد و وقتی که ما در دولت حتی در مجلس در قوه قضائیه تصمیمگیری میکنیم آن یک درصد هم مینشیند تصمیم عکس آن را میگیرد و انگیزه خیلی بالای سودجویانهای هم دارد که میخواهد هر طوری که شد به مقصدش برسد مثلا شما میگویید ما در سه سال گذشته دولت نشسته تصمیم گیری کرده ۵۵ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تخصیص داده برای کالاهای اساسی قصد شان هم خیر بود که آقا مثلا ما به خاطر این که فشار بر مردم وارد نشود من ۵۵ میلیارد دلار در شرایط بد ارزی تخصیص میدهم برای اینکه کالاهای ضروری وارد بشود با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ به مردم برسد.
وی تصریح کرد: خود دوستان دولت میگویند این نرسید آن طور که شاید. ارزی که سال ۹۹ به انسولین اختصاص داده میشود بیشتر از سال ۹۸ است، اما در بازار انسولین مشکل پیش میآید و ارزی که برای نهادههای دامی تخصیص داده شده است برای مرغ کامل تخصیص داده شده وارد شده، اما به دست مردم نرسیده است اینها رو شما اسمش را میگذارید مافیا. معلوم میشود کسانی هستند که منافعشان در این است و من بحثم این است که دولت باید مسلط باشد اینکه میگویم سه ماه ما یک بار بازار مرغ ببیند خوب است یا نه شبکه خبر هم عکس بگیرد، بحث این است که ما باید این را با یک ساز وکار و یک سیستم مسلط کنترل کنیم و بدانیم این ارزی که من تخصیص دادم شفاف به کجا رسید، آیا جنس وارد نشد اگر وارد شد تو چه شبکهای توزیع میشود و ایا به دست مصرف کننده رسید یا نه؟
جلیلی گفت: اینجا خود شما باید از ظرفیت دولت الکترونیک و بعضی ساز و کارها مثل سوت زنی استفاده کنید، هم بعضی از موضوعات مثل همین شفاف کردن عرصهها استفاده کنید تا کسی نتواند عرصه و مجال فساد پیدا کند و این کاری است که باید در مبارزه با فساد انجام گیرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مبارز با فساد در بحث مافیا مبارزه با این اژدهای هفت سر مطالبه اصلی مردم است و گفته میشود که اگر در دستگاه اجرایی رصد به موقع اتفاق بیفتد پایش دقیق انجام شود عملاً فساد شکل نمیگیرد که به دستگاه قضایی کشیده شود؟ ادامه داد: حتی قبل از رصد من میخواهم بگویم بعضی وقتها سیاستگذاری است و بعضی وقتها خود دولت این سیاستهای غلط را دارد مثلا میآید برای واردات غیرضروری
تخصیص ارز میدهد و میگوید خلاف نکردم من هم رفتم آوردم سال ۹۲ گفتند مثلا چوب بستنی وارد کنیم مثلا در شرایط بد ارزی. هزاران قلم کالاهایی دارد به کشور وارد میشود خیلی از اینها واقعا غیر ضروری است که باعث میشود تولید شما ضربه بخورد کسی که در داخل چوب بستنی تولید میکند یک دفعه میبیند حجم زیادی وارد شد و جای او را گرفت و این به اشتغال شما لطمه میزند.
سعید جلیلی گفت: در مقاطعی از انتخابات دیده شده است کسانی رفتند ستادهای انتخاباتی و بعد به اتکای همین یکسری رانتها را گرفتند.
وی افزود: یکی از راههای خشک کردن مافیا زمان انتخابات و مراقبت در ستاد است اینکه که چه کسانی دارند میایند، چه کمکهایی میکنند و با چه اهدافی است بعد این افراد پشتپرده اش چیست مافیای سیاسی است که این زمینه مافیای اقتصادی را میتواند ایجاد کند.
جهش کشور با پیشرفت علمی
سعید جلیلی گفت: کشور را نباید فقط اداره کنیم بلکه باید جهش پیدا کند همراه با پیشرفت علمی.
آقای سعید جلیلی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره رونق تولید و رفع موانع در حوزه تولید گفت: در موضوع موانع تولید ۱۶ تا مسئله تبیین شده است که مشترک بود و حالا یک موضوعاتی بوده که خواسته یک صنف بوده است اما چیزهایی که همه اصناف برای تاکید کردند ۱۶ تا مسئله است که این 16 مسئله را برایش دقیق بررسی کردیم که چگونه می شود اینها را رفع کرد.
جلیلی گفت: یک مورد همین کمبود نقدینگی است و تامین مالی راه حل دارد، وقتی روزی دو هزار میلیارد خلق پول می شود اگر چه اصلش هم غلط است بحث این است که همین هم که دارد خلق می شود کجا می رود؟.
وی افزود: تولیدکننده می گوید به من نرسیده است یا بخشنامه های متعدد متعارض و در یک موضوع مثلا در شش ماه 10 بخشنامه متفاوت می بینید و در موضوع بیمه مجوزهای کسب و کار نیز همین طور است.
این 16 مسئله را ما دقیق بررسی کردیم از یک طرف تازه اینها کافی نیست مهم ترین بحث این است که تولید زمانی می تواند شکل بگیرد که در یک محیط سالم اقتصادی باشد و وقتی که تورم این فرمی افسار گسیخته نباشد وقتی که بازار ثبات داشته باشد اما وقتی روزی ۲ هزار میلیارد تومان خلق پول میشود این یعنی چه ؟ یعنی اینکه بانکها میتوانند با پول، پول بدست بیاورند و دیگر کسی سمت تولید نمیرود.
جلیلی تصریح کرد: شما باید حتما سوادگری را تضعیف کنید، باید آن را مانع بشویم و کاهش بدهیم تا تولید پیش برود همان سوال اول که اگر شما راجع به تورم برنامه نداشته باشید حتما بازار شما دچار مشکل می کند.
آقای جلیلی در ادامه به سوال دیگری در مورد ورود مقام ها به حاشیه ها و بگو مگوهاگفت : بحثهای بسیار مهمی که من این روزها زیاد مطرح کردم این است که اگر میخواهیم یک اصلاحی در کشور بشود باید یک تغییر و تحول اساسی در فرهنگ سیاسی کشور صورت بگیرد و اگر این فرهنگ سیاسی تحول مثبت را پیدا نکند عوارضی دارد که بعضی وقت ها میتواند تمام ظرفیتهای کشور را متوقف کند، کار نمایشی غلبه پیدا میکند بر کار اصلی.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر شما به نمایش اصالت دادی من با نمایش یک کار واقعی مخالف نیستم اما اگر مدیرکل شما و فرماندار شما می رفت به حاشیه سازی بیشتر می تواند مطرح شود، خوب طبیعی است که ممکن است این روند بیشتر شود و این در چه بستری صورت می گیرد؟ وقتی که شما از مسئولان و کارگزاران انتظار کار واقعی نداشته باشید، مطالبه کار واقعی نداشته باشید.
وی گفت: اما اگر مسئولان بدانند ظرف شش ماه ظرف یک هفته باید فلان موضوع را جواب بدهند اصلا زمینه ای که برود دنبال حاشیه، نخواهد بود. حاشیه ها از بیکاری و معطل بودن ناشی می شود، از اینکه کار واقعی نمی کند باید پوشش بدهد ضعف های خود را من عرضم این است که فقط این نیست که بگوییم آقای رئیس جمهور شما چه قول میدهید حالا طرف می آید قول می دهد و انجام نمی دهد بازهم اینجا نقش صدا و سیما مهم است اینجا نقش همان دولت سایه یعنی مردم باید شاهدی باشند بر رفتار دولت و باید قدم به قدم دنبال کنند.
جلیلی افزود: اگر می خواهید این حاشیه ها نباشد این کار یک نفر نیست این یک فرهنگ سیاسی می خواهد و رئیس جمهور یکی از مهمترین کار ویژهاش باید این باشد که در دولت خودش فرهنگ سیاسی مثبت را حاکم کند.
وی در پاسخ به سوالی دیگر مجری شبکه خبری درباره پیشرفت علمی کشور گفت: برنامه ما این است که نباید کشور روزمره اداره شود و در ۴ سال آینده جهش کشور بدون پیشرفت علم حتما یک چیز موهوم خواهد بود چون "العلم سلطان" را بارها مقام معظم رهبری تاکید کردند که اگر شما می خواهید یک جهش داشته باشید یک پیشرفت چشمگیر داشته باشید این بدون جهش و پیشرفت در عرصه علم صورت نمیگیرد و این علم ، علم مفید و نافذ است یک علمی که کاملاً با صنعت شما با نیازهای شما مرتبط باشد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: امروز پیشرفت های علمی خوبی در دانشگاهها داریم و یکی از مهمترین کارهای دولت باید این باشد که این زحمات اساتید دانشگاهها خاک نخورد .
جهش یک اقتضائات علمی دارد و ان را نباید به چند کارشناس در فلان وزارتخانه بسنده کنیم باید تمام ظرفیت علمی کشور را در این عرصه بسیج کنیم .
جلیلی گفت: باید پیشرفت کنیم اما در موضوع توسعه فضایی حتی ما در این چشم اندازمان این بوده است که باید به جایی برسیم که انسان را به فضا بفرستیم اما در این بخش مشکل داریم.
وی تصریح کرد: تا ۴ سال آینده کشور نباید فقط اداره شود باید جهش پیدا کندو ممکن است کسانی بگویند که نمیتوانیم اما این را به صراحت بیان کردم و می گفتم ما میتوانیم و شما نمیتوانید. مردم ما کارهای بزرگ انجام دادند حماسهای بزرگ آفریدند در صحنههای سخت طبیعتاً کسانی که در صحنه هایی مثل دفاع مقدس حماسهای بزرگ آفریدند در صحنه ای مثل کشاورزی، صنعت ، معدن، اقتصاد شرکتهای دانشبنیان که میتوانند بسیار بسیار بیشتر این حماسه بیافرینند و ان شاءالله ۴ سال آینده با انتخاب مردم چهار سالی پر از شکوفایی و افتخار خواهیم داشت. خیلی متشکرم.