• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۷۵۴۸۶
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۴
اقتصادی » بازاروتجارت

پیشرفت ۶۶ درصدی طرح شناسه‌دار کردن کالاها

معاون وزارت صمت گفت: طرح شناسه‌دار کردن کالاها تاکنون ۶۶ درصد پیشرفت داشته و اصلاح نظام بازار مشهود است به‌طوریکه خود تولیدکنندگان؛ تولید و تأمین برخی کالا‌ها را پیشنهاد دادند و ضمانت می‌کنند.

قاچاق بیش از ۲ میلیارد دلاری قطعات خودرو به کشوربه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت و سعید نیرومند معاون مدیرکل امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور در برنامه «رادیو گفتگو» به تشریح تشدید برخورد با قاچاق کالا و ارز پرداختند. 

مجری: طرح الزام شناسه‌دار کردن کالا‌ها از جمله لوازم یدکی و دیگر موارد تا چه حدی موفقیت‌آمیز بوده است؟ 
برادران: لوازم یدکی بیش از دو و نیم میلیارد دلار در سال به داخل کشور قاچاق می‌شود که علاوه بر ارز بری موجب تضعیف تولید ملی، اشتغال و مشکلات ایمنی در قالب استفاده از محصولات بی کیفیت و تقلبی را بیشتر نمایان می‌کند. ما از تاریخ ۱۵ فروردین ماه در قالب طرحی مشخص، سلسله اقدامات سیستمی را در راستای اصلاح نظام بازار انجام دادیم که مورد اقبال تولیدکنندگان و توزیع کنندگان قرار گرفت و آن شناسه دار کردن کالا‌های وارداتی و تولید داخل است که دارای ضمانت باشد و اگر چنانچه مشتری از کیفیت قطعه و محصولی رضایت نداشته باشد، بتواند بر اساس ضمانت کالا از تولید کننده مطالبه و یا شکایت کند که حتی توزیع کنندگان محصول هم باید پاسخگو باشند و مسئولیت را بپذیرند.

شناسه و کدرهگیری کالا‌ها در شفایت بازار موثر بوده و کالای اصل را از کالای غیر اصل مشخص می‌کند و راهی برای ورود دستگاه‌های نظارتی و قضایی ایجاد می‌کند و با طراحی سامانه‌هایی رسیدگی و پیگیری شکایات مردمی بهتر انجام می‌شود.

مجری: توان اجرایی وزارت صمت در خصوص سامانه‌ کالای قاچاق به چه میزان است؟
برادران: شرط موفقیت هر کاری همکاری تمام دستگاه‌ها و مردم است، اگر در مقطعی مردم کار را مطالبه کردند، اما دولت آن کار را ناقص انجام داد نتیجه‌اش قطعاً توفیق اقدام نخواهد بود.

اکنون رویکرد تولیدکنندگان، مجموعه اتاق بازرگانی، مجموعه انجمن‌های تخصصی تولیدکنندگان کالا، شبکه‌های توزیع در فضای مجازی، شبکه‌های توزیع کالا در سطح عرضه و همچنین مردم این است که در هر صورت باید شفافیت و دقتی در بازار صورت گیرد.

طرح شناسه‌دار کردن کالاها تاکنون ۶۶ درصد پیشرفت داشته و اصلاح نظام بازار مشهود است به‌طوریکه خود تولیدکنندگان؛ تولید و تأمین برخی کالا‌ها را پیشنهاد دادند و ضمانت می‌کنند.

مجری: آیا قرار است طرح شناسه کالا هم به فراموشی سپرده شود؟
برادران: برای اینکه شفاف‌سازی کنیم باید روال قانونی را طی کنیم. دولت مجری قوانین است. بحث شناسه و کد رهگیری کالا در قالب قوانین به دستگاه‌ها تکلیف شده است.

مجری: ظرفیت‌های قانونی کم نیست؟
برادران: در شرایط فعلی بنده به عنوان رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالای وزارت صمت فقط مجری آن قوانینی هستم که قبلاً هم بوده، در ۶ ماه اخیر در برخی گرو‌ه‌های کالایی نسبت به ۶ سال قبل، حدود دو برابر شناسه کالا صادر کردیم که این قطعاً بازار را شفاف می‌کند و انحراف کالا را به حداقل می‌رساند. نگاه ستاد مبارزه با قاچاق کالا مقطعی، احساسی و شعاری نیست.

عزم جدی دستگاه‌ها برای برخورد با قاچاق کالا

مجری: قاچاق ارز به سه مقوله؛ کالا‌هایی که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند، کالا‌هایی که به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شوند و خرید و فروش کالا‌های قاچاق در کشور دسته‌بندی می‌شود. شما با کدام یک از مقوله‌های قاچاق بیشتر درگیر هستید؟
نیرومند: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با کمک ۲۷ دستگاه عضو ستاد با هرگونه خروج غیر قانونی کالا به‌ویژه کالا‌های اساسی برخورد می‌کند.

طبیعتاً هر ۳ موضوع در دستور کار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. صادرات رسمی قاعدتاً ساز و کار خودش را دارد و تولیدکنندگان از مجاری قانونی این کار را انجام می‌دهند، اما قاچاق خروجی که در واقع همان صادرات غیررسمی و صادرات خلاف قانون است، زمانی بود که که یارانه دولتی به کالاهای اساسی تخصیص پیدا می‌کرد و با افزایش نرخ ارز و گرانی این محصولات در خارج از مرز، میل برای صادرات رسمی و غیررسمی را به وجود آورد.

برای نخستین بار در سال‌های ۹۷-۹۸ موضوع قاچاق دام از کشور مطرح شد که به دلیل قیمت بالا، حدود ۴ برابر قیمت واقعی نسبت به داخل کشور در کشور‌های حاشیه مورد توجه قرار داشت.

مجری: قبل از آن هم گندم بود.
نیرومند: بله، در دوره‌های مختلف هم موضوع خروج غیرقانونی گندم وجود داشت. البته قیمت دلار نباید تعیین کننده موضوع خروج کالا از کشور باشد، گاهی اوقات تغییرات اقتصادی در کشور‌های همسایه موجب ورود کالا به کشور یا خروج کالا از کشور می‌شود.

به عنوان مثال در گذشته قاچاق دام از پاکستان به کشور وارد می‌شد، ولی بعد از آن شاهد خروج دام به سمت کشور‌های همسایه بودیم.

با ایجاد سامانه‌های ثبت و سازوکار‌های نظارتی، نظارت بر چرخه تولید و عرضه بیشتر شده و زمینه خروج کالا‌های اساسی از بین می‌رود. از سال‌ها پیش موضوع قاچاق سوخت وجود داشت ولی به طور کلی در یکی دو سال گذشته موضوع قاچاق بیشتر معطوف به کالا‌های اساسی و یارانه‌ای می‌شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز به کار پردیس خبرگزاری صداوسیما
رادیو تریبون معرفی ظرفیت‌ها و پیشرفت استان‌ها در خراسان جنوبی
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
تداوم روز‌های آلوده با چاشنی رطوبت و مه در خوزستان
اعزام ۹۵ دانش آموز کلاله‌ای به مناطق عملیاتی جنوب کشور
آغاز جشنواره تئاتر مازندران
پیروزی تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان مقابل تیم فیلیپین
تأکید ایران و کرواسی بر گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه محیط‌زیست
رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان فلسطین
افزایش نقدشوندگی از اهداف راه اندازی مرحله معاملات پایانی
اعزام کاروان راهیان نور دانش آموز دختر بهشهری به جنوب کشور
بررسی نقش پژوهش‌های راهبردی در بهره وری انرژی
بررسی لایحه «نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» در کمیسیون اجتماعی
سارقان ۵۰۰ کیلوگرم غلات در دام پلیس اندیمشک
جریمه میلیاردی قاچاقچی گل مصنوعی در لرستان
بررسی گزارش بسیج سازندگی در کمیسیون حمایت از تولید مجلس
پاداش مدال آوران بازی‌های آسیایی جوانان بحرین پرداخت شد
دستغیب برای ارائه گزارش دیوان محاسبات به کمیسیون بودجه می‌آید
ابوالفضل زندی در صدر جدول رده بندی جهانی
برادران صادقیان رقبای خود را در رقابت‌های جهانی پاریس شناختند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)