فارس از کمبود معلم رنج میبرد
استاندار فارس گفت: استان فارس در حوزه آموزش و پرورش دچار مشکلاتی است که علاوه بر کمبود معلم، ساختمان دانشگاه فرهنگیان هم در شان این استان فرهنگی نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،محمدهادی ایمانیه در نشست شورای آموزش و پرورش که با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، گفت: یکی از حوزههایی که باید همه دست به دست دهند تا مشکلاتش حل شود، آموزش و پرورش است و اولویت اول مدیریت ارشد استان همین موضوع است، زیرا اگر مشکلات آموزش و پرورش حل شود، مشکلات کل جامعه اساسی بر طرف میشود.
استاندار فارس با بیان اینکه فارس از کمبود معلم رنج میبرد، افزود: در فارس در حوزه آموزش و پرورش مشکلات و کمبودهایی وجود دارد که علاوه بر کمبود معلم، ساختمان دانشگاه فرهنگیان نیز در شان این استان فرهنگی نیست و ما به عنوان مدیریت ارشد استان اعلام آمادگی میکنیم که در تهاتر با وزارت علوم و آموزش و پرورش با تغییر کاربریها مشکل فضای فیزیکی این دانشگاه حل کنیم.
وی ادامه داد: باید تدبیری اندیشه شود که با ابتکارات جدید و با همکاری و هم افزایی با نهادهای مذهبی و فرهنگی استان مدارس به سمت اعتقادی، دینی و مذهبی سوق دهد.
آموزش و پرورش فارس در راه اندازی هنرستانهای دانش بنیان پایلوت کشوری شد
مدیرکل اموزش و پرورش فارس گفت: خوشبختانه فارس برای راه اندازی هنرستانهای دانش بنیان به عنوان پایلوت کشوری انتخاب شده است که این میتواند در توسعه و هدایت متوازن تحصیلی دانش آموزان نقش بسزایی داشته باشد.
محمد خلیل عسکری هم در این جلسه گفت: در استان فارس ۶۱ هزار و دویست و چهل و دو نیروی انسانی وجود دارد و این استان با ۵۹ منطقه آموزشی بزرگترین آموزش و پرورش کشور از حیث تعداد مناطق آموزشی است.
مدیرکل اموزش و پرورش فارس گفت: در فارس تعداد ۹۴۱ هزار و دویست و چهار دانش آموز در چهل و سه هزار و نهصد و شصت کلاس درس مشغول تحصیل هستند.
وی گفت: در این استان پنج هزار و هشتصد و شصت و یک مدرسه عادی داریم که از هزار و نهصد و سی و چهار مدرسه عادی دولتی مختلط هستند که عمده این مدارس در دوره ابتدایی است.
عسکری گفت: باتوجه به اینکه دانش آموزان دختر در دوره ابتدایی به بلوغ میرسند این اختلاط مشکلاتی را نیز به وجود آورده است.
وی گفت: از کل نه هزار و دویست و سی و شش مدرسه استان ۳ هزار و صد و هفتاد و نه مدرسه مختلط داریم که در کنار انها تعداد صد و چهل و دو مدرسه شبانه روزی در استان وجود دارد که ۲۱ مدرسه شبانه روزی در حوزه عشایری دایر هستند.
مدیرکل اموزش و پرورش فارس گفت: در فارس هنرستان شبانه روزی عشایری نداریم که ضرورت دارد یک هنرستان شبانه روزی پسرانه و یک هنرستان شبانه روزی دخترانه راه اندازی شود.
عسکری گفت: میانگین تراکم دانش اموزی استان ۲۳ و چهار دهم است و این رقم در شیراز با توجه به اینکه ۳۰ درصد دانش اموزان استان در این شهر تحصیل میکنند بسیار بیشتر است.
وی گفت: در شهر شیراز سیصد و نوزده هزار و سیصد و پنجاه و پنج دانش اموز مشغول تحصیل هستند.
مدیرکل اموزش و پرورش فارس گفت: از کلان مسالههای آموزش و پرورش فارس در سال پیش رو بحث نیروی انسانی است که مجموع جذب ما در سال اینده ۵ هزار و سیصد و هفتاد و نه نفر خواهد بود که پیش بینی بازنشستگی در مهرماه سال اینده ۵ هزار و نهصد و شصت و شش نفر است.
عسکری گفت: ما اگر تنها جذب و بازنشتسههای سال پیش رو را در نظر بگیریم پانصد و هشتاد و هفت نیرو کمبود داریم.
وی گفت: در مجموع در استان ۱۱۴۷۷ نیرو کمبود داریم که برای جبران از هزار و پانصد و هشتاد و هشت نیروی بازنشسته استفاده خواهیم کرد و همچنین از ظرفیت هزار و چهارصدو یک عوامل اجرایی یعنی مدیران و معاونین استفاده میکنیم.
مدیرکل اموزش و پرورش فارس گفت: با این وجود برای سال اینده هشت هزار و دویست و چهل و هشت نیرو کمبود داریم که نیاز هست بستههای حمایتی ویزهای برای استان فارس در نظر گرفته شود.
عسکری گفت: خوشبختانه فارس برای راه اندازی هنرستانهای دانش بنیان به عنوان پایلوت کشوری انتخاب شده است که این میتواند در توسعه و هدایت متوازن تحصیلی دانش آموزان نقش بسزایی داشته باشد.
وی گفت: در فارس یازده مرکز آموزشی و رفاهی وجود دارد و همچنین ۶ درمانگاه فرهنگیان و ۳۵ خانه معلم وجود دارد که بعضی از اینها مثل مرکز آموزشی رفاهی اقلید نیاز به حمایت دارد.
مدیرکل اموزش و پرورش فارس گفت: مرکز اموزشی رفاهی شماره ۲ فرهنگیان فارس در فرهنگ شهر شیراز، جهرم و فسا و ساختمان درمانگاه داراب نیز نیاز به منابع مالی برای افتتاح دارد.
وی گف: استان فارس قطب درمانی کشور است که مراجعات زیادی از سراسر کشور به درمانگاههای این استان مراجعه میکنند که نیاز به تقویت و تجهیز ساختمان همراه بیمار داریم.
مدیرکل اموزش و پرورش فارس گفت: یک پروژه چهارصد و هشتاد و شش واحدی مسکن نیز از طریق صندوق ذخیره فرهنگیان در حال ساخت است که متاسفانه کم کاریهای در این زمینه شده است که نیازمند تاکید و پی گیری از سوی وزارت است.
عسکری افزود: استان فارس را به عنوان یک ظرفیت گردشگری میدانیم و خوشبختانه امسال دومین استان به لحاظ پذیرش گردشگران نوروزی بودیم که از این حیث نیازمند یک اردوگاه ملی هستیم.
وی ادامه داد: یکی از هشت دهکده ورزشی کشور به فارس اختصاص داده شده است که این یک فرصت خوب برای استان است.
مدیرکل اموزش و پرورش فارس گفت: در سالهای گذشته، استان فارس پذیرای مسابقات ورزشی بین المللی بود که این مسابقات در مجموعه ورزشی بعثت برگزار شد که اگر این مجموعه ورزشی تکمیل و بهسازی شود قطعا در اینده نیز میتواند میزبان و پذیرای بسیاری از مسابقات باشد.
وی گفت: در حوزه معاونت تربیت بدنی و سلامت نیز پروژههای نیمه تمامی دارد که خوشبختانه امروز ۴۲ پروژه ورزشی در استان افتتاح شد.
مدیرکل اموزش و پرورش فارس گفت: تعدادی تفاهم نامه با دستگاههای مختلف اجرایی در حال انعقاد است که اولین تفاهم ما با شهرداری بوده است که مطالبات ۹۴ میلیاردی از شهرداری نیز وجود دارد.
وی گفت: امروز کلنگ دانشگاه فرهنگیان استان نیز به زمین زده خواهد شد که این یک فرصت بزرگ برای آموزش و پرورش استان است.
مدیرکل اموزش و پرورش فارس گفت: ۲۱ هزار فرهنگی سراسر فارس در مسابقات ورزشی فرهنگیان استان شرکت کردند که هفته گذشته یکهزار و هشتصد نفر به مرحله استانی صعود کردند که این مسابقات با یک پیوست فرهنگی انجام شد.
وی گفت: مسابقاتی نیز برای دانش اموزان و اولیا دانش اموزان نیز برگزار خواهیم کرد.
مدیرکل اموزش و پرورش فارس گفت: خوشبختانه دستور حضور اموزش و پرورش فارس در هیات پژوهش استانداری استان نیز توسط استاندار نیز صادر شده است.