دولت آماده ساماندهی موضوع کالای ته لنجی
رئیس جمهور گفت: برای ساماندهی ته لنجی دولت آمادگی دارد تا لایحه آن را با کمک مسئولان استانی و کشوری در صورت نیاز اصلاح کند که هم مشکل ته لنجی و ملوانان حل شود و هم به قوانین تجاری و اقتصادی کشور خللی وارد نشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان بوشهر با بیان اینکه مدیران برای خدمات صادقانه به مردم نگاه تحولی داشته باشند، گفت: کندی کار را در بروکراسی سازمانی کشور شاهد هستیم که باید این وضع متحول شود.
او با بیان اینکه چابکسازی و تحول باید به صورت جدی دنبال شود، افزود: مشکلات با نامه و تلفن حل نمیشود بلکه باید مسائل به صورت شبانهروزی و با انگیزه بالا دنبال شود.
رئیس جمهور افزود: اخلاص، عزم، اراده و تلاش خستگی ناپذیر حاج قاسم الگوی مناسبی برای ما مدیران در گره گشایی از مشکلات مردم و خدمت به جامعه است.
او گفت: بهترین زمینه قرب ما مدیران بعد از انجام دادن واجبات و ترک محرمات خدمت به مردم است.
آیتالله رئیسی به متحول شدن چهره شهرها و روستاها اشاره کرد و افزود: در روستاها امکانات خوبی فراهم شده است و زیرساختهای مناسب نظیر جاده، مدرسه، خانه بهداشت، گاز، آب و برق به برکت انقلاب اسلامی ایجاد شده است.
او با اشاره به اینکه باید اقتصاد در روستاها مد نظر قرار گیرد، عنوان کرد: باید کاری کنیم که کشاورزی برای کشاورزان بهصرفه باشد و اقتصاد روستا نیز فعال باشد و شاهد ماندگاری مردم روستاها باشیم.
رئیس جمهور گفت: بین وضع مطلوب و وضع موجود تفاوت وجود دارد و باید تلاش کنیم که از وضع کنونی به وضعیت مطلوب برسیم و این کار را باید من و شما به عنوان خادمان مردم انجام دهیم.
او با تجلیل از کارهای صورت گرفته در استان بوشهر، افزود: توقع داریم هر کاری که به تاخیر افتاده مانند راهآهن بوشهر - شیراز جبران شود.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه کار مردم نباید روی زمین بماند، اضافه کرد: مسئولان فرهنگی در استان بوشهر با محوریت امام جمعه، هویت اسلامی بوشهر و مقاوت که ریشه در صدها سال این استان دارد باید حفظ شود و توسعه یافتگی باید در جهت حفظ این هویت باشد.
او به ظرفیتهای زیاد استان بوشهر از جمله دریا و ساحل اشاره کرد و ادامه داد: ما حدود پنج هزار کیلومتر ساحل داریم، ولی سه تا چهار درصد از درآمد ناخالص ما از طریق دریا است که باید کار تحولی در این زمینه صورت گیرد.
رئیس جمهور با تاکید بر استفاده از نیروهای مردمی، سرمایههای انسانی و بومی گزینی، گفت: اولویت در همه دستگاهها باید استفاده از نیروهای بومی باشد مگر اینکه تخصصی در استان وجود نداشته باشد.
او با بیان اینکه دانشجویی که در دانشگاه بوشهر تحصیل میکند باید بداند زمینه کار در این استان وجود دارد، افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنها متولی ایجاد شغل نیست بلکه همه دستگاههای دور این میز میتوانند شغلی که منجر به فعالیت و خط تولید شود ایجاد کنند.
آیتالله رئیسی خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی گفت: همه مدیران موظف هستند برای ایجاد زمینه اشتغال در استان تلاش کنند.
او ادامه داد: زمینه لازم از جمله اقتصاد دریا، کشاورزی، دیجیتال و صنایع پایین دستی که اشتغالزا هستند در استان بوشهر فراهم است.
رئیس جمهور در خصوص مسئولیت اجتماعی صنایع در استان بوشهر نیز گفت: به همه وزارتخانهها و شرکتها تاکید میکنم در این زمینه اهتمام ویژه داشته باشند و برای مسئولیتهای اجتماعی خود در منطقه همت کنند.
او در خصوص ساماندهی کالاهای همراه مسافر، ته لنجی یا ملوانی با اشاره به درخواست یکی از طلایهداران این استان در رابطه با جدا کردن خرج ملوانان از کولهبران و اینکه اینها یک مساله و آنها مساله جداگانهای دارند گفت: این مساله منطقی است، چون ۲ موضوع است و میتواند در ۲ بخش مورد توجه قرار گیرد.
آیتالله رئیسی افزود: باید به گونهای رفتار کرد که فعالان در کالای همراه ملوان به زندگی خود برسند و از طرفی بحث صادرات و وادرات هم نقض نشود و روی برخی کارهای تجاری هم تاثیر مثبت و نه منفی داشته باشد.
او بیان کرد: بحث کالاهای ته لنجی داد و ستدی به شمار میرود و بهعنوان کار سنتی و قدیمی منطقه که ریشه در سالهای گذشته دارد شناخته میشود.
رئیس جمهور ادامه داد: استاندار، نمایندگان مردم در مجلس و معاون اجرایی با ملوانان و سایر دست اندرکاران این بخش بنشینند نقطه نظرات آنها را بشنوند و این لایحه تهیه شده اگر معلوم شود که در جایی باید اقدام سریعی صورت گیرد این آمادگی در دولت است به نحوی که این عزیزان دچار مشکل نباشند.
او تاکید کرد: ما معتقد هستیم مساله کالای همراه مسافر و ته لنجی باید به گونهای مدیریت شود که هم مشکل ته لنجی و ملوانان حل شود و هم به قوانین تجاری و اقتصادی کشور خللی وارد نشود.
آیتالله رئیسی با اشاره به اینکه برخی از کارها با پیگیری خوب انجام شده از جمله مساله کالاهای اموال تملیکی، یادآور شد: در سفر قبل وضعیت انبارها مناسب نبود که دوستان قضایی وارد کار شدند احکامی که مربوط به آنها بود انجام، احکام صادر و انبارها سامان یافت.
به گفته او مسائل مهم باید در شورای اداری مطرح شود و با استفاده از حوزه اختیارات خود نسبت به حل سریع مسائل اقدام شود.
رئیس جمهور در خصوص محیط زیست، هم گفت: حفظ محیط زیست برای ما مهم است، اما نباید مانعی برای سرمایه گذاری و تولید باشد.
او خطاب به رئیس سازمان محیط زیست گفت: برخی از مراکز تولیدی ما الان منتظر نظر محیط زیست هستند، نباید اینگونه باشد اگر جایی واقعا معلوم باشد محیط زیست نکتهای دارد دلایل آن را مطرح کنید تا مردم و تولید کننده بداند.
آیتالله رئیسی جمهور بیان کرد: اینطور نباشد که بگویند هرجا بخواهد کاری انجام شود محیط زیست به کار، گیر میدهد.
او با اشاره به اینکه سرمایه گذاری که براساس سخنان استاندار بوشهر قرار است در استان سرمایه گذاری کند نباید مشکل محیط زیست داشته باشد بلکه باید با همت بالا کار بررسی شود.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت نظر کارشناسان، افزود: اگر نظرهای کارشناسی منتهی به متوقف شدن کارهای توسعه کشور شود اصلا نباید زیر بار این نظرات رفت. او گفت: آنچه در دور اول و دوم سفر به استان بوشهر مصوب شده است، باید با شجاعت و جدیت مدیران دنبال شود.