• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۷۷۳۸۱
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۲

کشتی‌های تفریحی با بادبان‌های خورشیدی جمع شونده

امروزه کشتی‌های کروز یکی از آلاینده‌ترین وسایل سفر هستند ، اما اخیرا شرکت کشتیرانی Hurtigruten Norway طرح مفهومی اولین کشتی بدون آلایندگی خود را معرفی کرد.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ،  کشتی‌های کروز مدرن، به ناچار ردپای آلودگی کربنی از خود به جای می‌گذارند. همین کشتی‌های غول پیکری که با آن‌ها به سفر می‌رویم و با آن‌ها از یبایی‌های اقیانوس لذت می‌بریم، در یک چرخش طعنه‌آمیز سرنوشت، همان طبیعت و اقیانوس زیبا را به کام نابودی می‌کشانند، چرا که برای هر سفر، چندین هزار لیتر سوخت فسیلی را دود کرده و به خورد طبیعت می‌دهند. اما این رویه می‌تواند به زودی تغییر کند، حداقل در یک چشم انداز ۷ ساله! شرکت کشتیرانی Hurtigruten Norway چند هفته پیش از جشن ۱۳۰ سالگی اش طرح مفهومی اولین کشتی بدون آلایندگی خود را معرفی کرد.
کشتی Sea Zero
کشتی‌های کروز یکی از آلاینده‌ترین وسایل سفر هستند. آن‌ها از مقادیر زیادی سوخت استفاده می‌کنند و مقدار زیادی زباله تولید می‌کنند. آلودگی صوتی ناشی از موتور‌ها زندگی دریایی را مختل می‌کند، به شنوایی حساس دلفین‌ها و نهنگ‌های غول پیکر آسیب می‌رساند و کل اکوسیستم آن‌ها ها را نابود می‌کند. در همین حال، برخی از اقتصاد‌ها به کشتی‌های کروز و مسافران آن‌ها متکی هستند. نروژ به عنوان یک کشور، ممکن است به طور کامل به درآمد از Hurtigruten Norway وابسته نباشد. با این حال، جوامع در طول مسیر برای امرار معاش خود روی سفر‌ها و گردش‌های منظم توریست‌ها با کشتی‌های کروز حساب می‌کنند.
 
کشتی Sea Zero
طبق گفته شرکت کشتی سازی مذکور و ۱۲ شریک دریایی آن برای این پروژه، Sea Zero، “بهینه‌ترین کشتی تفریحی جهان” را وارد چرخه سفر‌های دریایی می‌کند. این کشتی دارای باتری‌های ۶۰ واتی است که با انرژی تجدیدپذیر شارژ می‌شوند و این اتفاق چه در حالی که کشتی در بندر است، و چه زمانی که در حال سفر دریایی است، به وقوع می‌پیوندد. (در حالی که نروژ صادرکننده بزرگ نفت و گاز است، ۹۸ درصد انرژی مصرفی داخلی این کشور از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود)
 
فرایند شارژ باتری‌ها با انرژی باد و خورشید از بادبان‌های جمع‌شونده با پنل‌های خورشیدی تکمیل می‌شود تا باتری‌ها در حین سفر نیروی مورد نیاز را داشته باشند. این بادبان‌ها تا حداکثر ارتفاع ۵۰ متر با پانل‌های فتوولتائیک ۱۵۰۰ متر مربع و سطح باد ۷۵۰ متر مربع گسترش خواهند یافت. کشتی Sea Zero همچنین آنچه را که این شرکت به عنوان «اولین‌های دیگر» می‌نامد، از جمله مانور هوش مصنوعی و نیز تقلید از کابین خلبان هواپیما را در لیست تکنولوژی هایش به نمایش می‌گذارد. دیگر افزودنی‌های جدید شامل پروانه‌های ضد ضربه‌ی جدید موتور و پیشرانه‌های جمع شونده متعدد است.
 
برای دستیابی به هدف بهره برداری از کشتی در سال ۲۰۳۰ که شرکت برای خود تعیین کرده است، نمونه‌ی آزمایشی اولیه و ساده ۱۳۵ متری از این کشتی باید حداکثر در سال ۲۰۲۷ وارد پروسه تولید و آزمایش شود. تحقیق و توسعه فعلی بر تولید باتری، فناوری نیروی محرکه، طراحی بدنه و شیوه‌های اسکلت پایدار کشتی متمرکز است. هدا فلین، مدیرعامل Hurtigruten Norway گفت: «در طی یک مطالعه امکان‌سنجی دقیق، ما امیدوارکننده‌ترین و مناسب‌ترین فناوری‌ها را برای کشتی‌های کروز پیشگامانه آینده خود در نظر گرفته ایم. ما متعهد هستیم که ظرف چند سال کشتی‌ای را تحویل دهیم که از نظر بهره‌وری انرژی و پایداری از همه کشتی‌های دیگر پیشی بگیرد.»
کشتی Sea Zero
مهمان نوازی  تا ۵۰ درصد مصرف انرژی را کاهش می‌دهد
از ۵۰۰ مهمان در ۲۷۰ کابین (که توسط یک خدمه ۹۹ نفره خدمات ارائه می‌شود) دعوت می‌شود تا از طریق یک برنامه تعاملی مصرف انرژی خود را کاهش دهند.  Hurtigruten Norway می‌گوید توسعه فناوری‌های جدید برای خدمات هتل‌های پرمصرف در حال حاضر بسیار مهم است. در حال حاضر، تنها ۰.۱ درصد از کشتی‌های جهان از فناوری انتشار صفر استفاده می‌کنند. یک کشتی کروز بزرگ می‌تواند تولید آلودگی کربن ۱۲۰۰۰ خودرو را داشته باشد. با این حال، طبق ارقام انجمن بین‌المللی خطوط کروز (CLIA)، این صنعت در سال جاری هم از نظر مسافر و هم در درآمد، رکورد بالایی خواهد داشت. علاوه بر این، قرار است تا سال ۲۰۲۶، تعداد مسافران به ۱۲ درصد بالاتر از سطح قبل از کووید (COVID) افزایش یابد. اگر بخواهیم در آینده طبیعت و اقیانوسی زیبا برای گشت و گذار‌های دریایی باقی بماند، به ابتکارات بیشتری مانند Sea Zero آنهم هرچه سریع‌تر نیاز داریم. 
 
منبع: upi
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری چهارمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در لنده
درخشش دانش آموزان خراسان جنوبی در جشنواره پژوهشگران
آغاز ثبت سفارش ثبت سفارش برنج، جو و ذرت از فردا
آغاز توزیع علوفه و دان برای حیات وحش در برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی
توزیع بیش از پنجاه و یک هزار تن نهاده‌های دامی درخراسان شمالی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در دوره داوری درجه یک اسکیت کشور
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (یازدهم آذرماه ۱۴۰۴)
مسابقات بین‌المللی اسکی؛ ناکامی ۲ نماینده ایران در مارپیچ کوچک
درخشش اصفهانی‌ها در مسابقات جهانی کیوکوشین ماتسوشیما
۵ هزار نخ سیگار قاچاق در سملقان کشف شد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (یازدهم آذر ۱۴۰۴)
معرفی ۲ رقم جدید نخود دیم پاییزه
گلایه شهروند خبرنگار شوط از وضعیت راه روستایی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آذر
شکوه ایثار ، مراسمی برای مادران و همسران شهدای جاویدالاثر زنجان
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
پرداخت ۸.۵ میلیارد تومان تسهیلات به بافندگان مستقل زنجانی
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
اصلاح سهمیه سوخت و سوالات فراوان مردم
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)