• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۱۲۸۶۱
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶

بیشتر باکتری‌های موجود در آشپزخانه‌ها بی ضرر هستند

بر اساس تحقیقات جدید دانشمندان مشخص شد، باکتری‌های یافت شده در آشپزخانه‌ها عمدتا بی ضرر هستند. در این مطالعات ۷۴ آشپزخانه از ۵ کشور اروپایی مورد مطالعه قرار گرفت.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، احتمالا تاکنون بار‌ها شنیده اید که میلیون‌ها باکتری در آشپزخانه شما وجود داشته و به طور خاص سینک‌های ظرفشویی و اسکاچ‌های آشپزخانه بیشترین حجم این باکتری‌ها را در خود جای داده اند. اگرچه این موضوع از نظر علمی درست است، اما مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد: بیشتر این باکتری‌ها بی خطر محسوب می‌شوند.
بیشتر باکتری‌های موجود در آشپزخانه‌ها بی ضرر هستند

دکتر بیرگیت موئن محقق حوزه امنیت و کیفیت غذا در موسسه تحقیقات غذا، شیلات و آبزی پروری نروژ، در این رابطه گفت: ما قبلاً تغییرات قابل توجهی در استاندارد‌های آشپزخانه، شیوه‌های آماده سازی غذا و الگو‌های نظافت بین فرانسه، نروژ، پرتغال، رومانی و مجارستان پیدا کرده ایم.

در این مطالعه، محققان از جمعیت باکتری‌ها از سینک‌ها، تخته‌های برش، میز، دستگیره‌ها و ظروف تمیز کننده، اسفنج‌ها و پارچه‌هایی که در آشپزخانه استفاده می‌شوند، نمونه برداری کردند.

با وجود تعداد زیاد گونه‌ها و تفاوت‌های قابل توجه در تنوع باکتریایی بین نمونه ها، محققان ۹ نوع باکتریایی را که معمولاً با منابع محیطی مرتبط هستند در بیشتر آشپزخانه‌هایی که نمونه برداری شد، شناسایی کردند که آن‌ها را به عنوان میکروبیوتای هسته توصیف کردند. این باکتری‌ها شامل اسینتوباکتر، سودوموناس، انهیدروباکتر، انتروباکتریاسه، سایکروباکتر، کرایزوباکتریوم، باسیلوس و استافیلوکوکوس بودند.

در این گزارش، نویسندگان تاکید کردند: برخی از آشپزخانه‌ها فاقد لوله کشی آب، برخی فاقد سینک داخلی و برخی فاقد ماشین ظرفشویی بودند. آن‌ها همچنین با وجود روش‌های مختلف تهیه غذا، عادات غذایی و تفاوت در بهداشت دست و آشپزخانه که هر دو بر احتمال عفونت تأثیر می‌گذارند، بررسی‌های خود را ادامه دادند.

دکتر موئن در این رابطه گفت که انگیزه مطالعه انجام شده، کنجکاوی نویسندگان بود، زیرا پیش از این باکتری‌های موجود در غذا، روده، بیمارستان‌ها و تولید مواد غذایی حرفه‌ای به خوبی مورد تحقیق قرار گرفته بودند، اما اطلاعات کمی در مورد میکروب‌هایی که در آشپزخانه خانگی زندگی می‌کنند، وجود داشت. وی در ادامه توضیحاتش افزود: با همکاری قبلی در بین کشورها، ما فرصتی منحصر به فرد برای بررسی این موضوع داشتیم.

پژوهشگران این تیم مطالعاتی می‌دانستند که باکتری‌های مضر از طریق غذای آلوده وارد آشپزخانه می‌شوند و نوع این باکتری‌ها در کشور‌های مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال، سالمونلا در نروژ مشکلی نیست، اما شایع‌ترین علت گزارش شده بیماری‌های ناشی از غذا در بخش اصلی اروپا است. 

به گفته موئن، داشتن اطلاعات کافی درباره باکتری‌های ساکن در آشپزخانه خانگی می‌تواند برای کمک به پیشگیری از بیماری‌های انسانی مورد استفاده قرار گیرد و شاید حتی منجر به طراحی‌های بهداشتی‌تر آشپزخانه شود.

شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی انجمن میکروبیولوژی آمریکا (Applied and Environmental Microbiology) منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نعمت بی دریغ، ایران غرق در برکت برف و باران
برگزاری همایش حقوقی و آموزشی هیأت نظارت شهرستان‌های استان گیلان در رشت
دعوت بازیکن گیلانی به اردوی تیم ملی فوتبال جوانان ایران
سفر استانی رئیس جمهور به خراسان جنوبی
تقابل دو تیم لیگ دسته اولی شمال و جنوب فوتبال کشور در رشت
افزایش ۳ میلیون مترمکعبی ذخیره سد جیرفت
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
تصاویر بارش برف در شهرستان های خراسان رضوی
برنامه ریزی برای برگزاری مراسم معنوی اعتکاف ۵۰۰ نفر از فومنی‌ها
قطع برق با برنامه در محدوده کمربندی شمالی قائم‌شهر
نظارت بر بازار میوه شب یلدا
بدمینتون بین‌المللی قزاقستان؛ تداوم عملکرد قابل قبول نمایندگان ایران
تاکنون خسارت قابل توجهی در جیرفت گزارش نشده است
برگزاری میز خدمت جهادی در شیرکوه آستانه اشرفیه
جنایت صهیونیست ها در غزه با استفاده از هوش مصنوعی
افزایش تعداد مدارس در شهرستان اسلامشهر
بارندگی در مناطق جنوب و جنوب غربی استان ادامه دارد
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان فصل بهار
انسداد مسیر سربیژن به راین به دلیل بارش برف
صدور ۲۱ هزار و ۲۸۶ فقره حواله‌ کود‌ کشاورزی در استان زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مجازی شدن مدارس هشت شهرستان خوزستان در ۲۶ آذر  (۱ نظر)
انحراف اتوبوس در محور رفسنجان–کرمان ۱۵ مصدوم برجا گذاشت  (۱ نظر)