پخش زنده
امروز: -
مدیرکل امور عشایر فارس گفت: برای پایداری معیشت و درآمدزایی ضرورت دارد عشایر مراتع دار استان با مراجعه به اداره های منابع طبیعی از مزایای طرحهای مرتعداری استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،عبدالحمید کریمی افزود: ۴ میز تخصصی با عناوین گردشگری، صنایعدستی، زنجیره تولید گوشت قرمز و گیاهان دارویی در این ادارهکل تشکیل شده که با تشکیل این کارگروه در حوزه اشتغال پایدار و سهم عشایر در این حوزه قدم های مثبتی برداشته میشود.
مدیرکل امور عشایر فارس ادامه داد: این ادارهکل فعالیتهای خود را در قالب تسهیلات از محل تبصره ۱۶ برای تثبیت و صیانت از اشتغال عشایر آغاز کرده و این فعالیتها در سال ۱۴۰۲ در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ ادامه خواهد داشت.
کریمی با اشاره به اینکه براساس سرشماری ثبت شده جمعیت عشایر فارس ۱۲۰ هزار نفر است، گفت: ۲۶ هزار و ۷۸۰ خانوار عشایر کوچنده در فارس هستند که به عنوان اولین قطب عشایری کشور ۲.۵ تا ۳ درصد جمعیت فارس را شامل میشوند که نقش مولد گونهای در اقتصاد استان دارند و هر سیاه چادر خود یک بنگاه اقتصادی است.
مدیرکل امور عشایر فارس با بیان اینکه هفت دستگاه تانکر آبرسان به جمع تانکرهای آبرسانی استان اضافه شده است، گفت: این اقدام هر ماه حدود ۲۵ تا ۲۶میلیون تومان هزینه دارد.
وی به جذب ۴۲میلیارد تومان تسهیلات زنجیره گوشت قرمز بین عشایر با هدف تولید گوشت قرمز اشاره کرد و یادآور شد: پنل خورشیدی یکی از نیازهای جدی عشایر به شمار میرود؛ سال گذشته ۷۵۰ دستگاه پنل خورشیدی در بین عشایر توزیع شد، امسال این کار با شدت و قوت بیشتری دنبال میشود و امیدواریم بتوانیم بخش عظیمی از عشایر را پوشش دهیم.
کریمی با بیان اینکه در زمینه تأمین آب پایدار، برقرسانی و ساماندهی عشایر اقدامات خوبی انجام شده، گفت: هزار منبع آب پانصدمتری و منبع آب هزار متری با هدف بهرهبردن عشایر از آب آشامیدنی سالم بین عشایر توزیع شده است،همچنین ۲۳شرکت تعاونی در استان فارس وجود دارد که خدمات توزیع علوفه، خوراک دام و بحث آرد را که آذوقه عشایر در دورترین نقاط این استان است ارائه میدهند.