• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۸۹۲۷۲
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۰
بین الملل » آفریقا

افزایش همکاری‌های چین و آفریقا از طریق ابتکار یک کمربند یک جاده

چین و آفریقا با استفاده از ابتکار یک کمربند یک جاده در حال گسترش همکاری‌ها از جمله در زمینه اکتشافات فضایی هستند.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی سی جی تی ان، ابتکار یک کمربند یک جاده همکاری میان اعضاء را حتی فراتر از سیاره زمین ارتقاء داده است. چین در حال ارتقای علوم و فناوری به دیگر کشور‌ها از طریق این ابتکار است. حالا چین به دنبال انتقال فناوری به کشور‌هایی نظیر مصر است. پکن با سرمایه گذاری بر طرح‌های مرتبط فضایی می‌گوید نه تنها به دنبال تقویت مصر است بلکه تمامی کشور‌های آفریقایی هم می‌توانند از این طریق توانمند شوند.

ابتکار یک کمربند یک جاده می‌تواند به تقویت همکاری میان چین و مصر در زمینه‌های بسیاری کمک کند. شاید هیجان انگیز‌ترین پیشرفت در زمینه علوم فضایی و فناوری صورت گرفته است. تنها در سال‌های اخیر، ده‌ها دانشمند در دو کشور دیدار‌های زیادی با هم داشته و اقدام به تبادل دانش در خصوص فناوری‌های پیشرفته کرده اند. چین به این کشور در آفریقای شمالی کمک کرده تا بواند تعدادی از تلسکوپ‌های بسیار پیشرفته را برای رصد اشیاء نزدیک در فضا بسازد. دانشگاه قاهره از این کمک چین تشکر کرده است.

اسامه شلبی مدیر مرکز علوم فضایی دانشگاه قاهره: زمانی که اکثر کشور‌ها در این زمینه‌ها با هم همکاری دارند این موضوع را می‌توان همکاری تجاری میان آن‌ها دانست که در آن تمام تمرکز بر به دست آوردن بیشترین سود از خدمات ارائه شده است. اما تمایل به اشتراک گذاشتن دانش وابسته به علوم و انتقال فناوری تنها با چین محقق می‌شود. ما همکاری صادقانه‌ای با چین در تمامی زمینه‌ها داریم و بدون این حمایت‌ها مصر نمی‌توانست به این سرعت چنین دانشی را به دست آورد. ما باید به سمت بومی سازی فناوری فضایی حرکت کنیم.

از طرح‌های اجرایی شده بین دو کشور می‌توان به مرکز واحد ساخت ماهواره و مرکزی برای آزمایش این ماهواره اشاره کرد. متخصصان چینی و مهندسان مصری در حال ساخت ماهواره بومی در این کشور هستند و مصر میزبان آژانس فضایی این قاره (قاره آفریقا) است. انتظار می‌رود این همکاری‌ها برای تمامی کشور‌های آفریقایی سودمند باشد.

شریف صدقی مدیر آژانس فضایی مصر:
همکاری مصر و چین با ایجاد مرکز یکپارچه سازی مونتاژ و آزمایش ماهواره به ثمر نشسته است. این بزرگترین مرکز ماهواره‌ای در (غرب آسیا) خاورمیانه محسوب می‌شود. ما در حال حاضر در تلاشیم تا با کمک کشور‌هایی نظیر غنا، کنیا، اوگاندا، نیجریه و سودان جنوبی موجب توسعه ماهواره‌های آفریقا شویم. علاوه بر این ما با کمک کنیا و اوگاندا به دنبال توسعه دوربین مجهز به سنجش از دور هستیم که این تجهیزات با پلتفرم توسعه یافته توسط ایرباس و ایستگاه فضایی بین المللی اجرایی شده است. مرکز سنجش از دور چین و افریقا که اخیرا راه اندازی شده می‌تواند به عنوان کاتالیستی به منظور دستیابی نسل جدید به افق‌های جدید فناوری‌های فضایی مورد استفاده قرار گیرد.

در طول سه سال گذشته دانشمندان چینی با گروهی از متخصصان مرکز فضایی مصر در زمینه تولید ماهواره‌های نظارتی موسوم به «مصر سَت ۲» همکاری داشته است. این ماهواره جدید با هدف نظارت بر رویداد‌های آب و هوایی ساخته شده است. این ماهواره جدید آزمایش شده و قرار است تا پایان سال جاری میلادی به فضا پرتاب شود.


در کنار حمایت‌های فنی چین و سرمایه گذاری در طرح‌های فضایی در مصر، دانشجویان در سفر به چین در مطالعات تحصیلات پسادکتری شرکت می‌کنند. آن‌ها با پروفسور‌ها ملاقات کرده و درباره طرح هایشان با آن‌ها گفتگو می‌کنند. متخصصان می‌گویند این همکاری می‌تواند بنیان یک برنامه فضایی جامع را برای مصر به ارمغان بیاورد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
باشگاه ملی قاف، میزبان دو نوجوان از چهارمحال و بختیاری
تجلیل از برگزیدگان ستاد اقامه نماز در سمنان
سیصد و هفتاد و نهمین جلسه شورای شهر تهران
هفته 14 لیگ برتر فوتبال ایران؛ عبور تراکتور از سد پیکان در تبریز
نخستین دوره کارآموزی قضائی جذب ویژه روحانیت
نمایشگاه کتاب؛ سرسبد اتفاقات فرهنگی استان است
نهایی شدن مدل اجرایی تثبیت ریزگرد‌ها در منطقه سیستان
شیلات ایران؛ از خودکفایی تا ارزآوری جهانی
ستکا؛ سامانه‌ای برای شفافیت و رصد کامل تولید و توزیع کالا‌های اساسی
حیات فاطمی نقشه راه زندگی تمدن‌ساز اسلامی است
رونمایی از ۳۰۰ اثرجدید پژوهشی در قم
آغاز جابجایی ریل راه آهن از تپه هفت هزار ساله دامغان
رونمایی از تجهیزات فرایندی بومی یک شرکت دانش‌بنیان در ایران‌ساخت
کشف هشت تن هیزم جنگلی در اردبیل
رویداد ملی استارتاپی گردشگری خلاق
اعلام امادگی استاندار کرمان برای حمایت از توسعه ورزش ووشو
برگزاری رویداد شب علم در زابل
سارق ۱۵ میلیارد طلای مسروقه در زرقان دستگیر شد
جنگ امروز، جنگ روایت‌ها و اعتقادات آخرالزمانی است
ثبت چهارمین برد شهرداری ارومیه در ورامین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)