پخش زنده
امروز: -
معاونت هماهنگ کننده ارتش گفت: در انتهای سال رزمایش بزرگ مشترک ذوالفقار ارتش را به مرحله اجرا میآوریم که آنجا کلاً توان رزمی ارتش را تا جایی که میشود نشان داد، به معرض نمایش میگذاریم و ارزیابی بزرگی از خودمان انجام میدهیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، موضوع برنامه گفتگوی ویژه به دستاوردهای رزمایش مشترک پهپادی ارتش در سال ۱۴۰۲ اختصاص داشت که با حضور مهمانان برنامه امیر دریادار حبیب الله سیاری، معاونت محترم هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرمانده رزمایش پهپادی ارتش در سال ۱۴۰۲ و یونس شادلو، خبرنگار خبرگزاری صداوسیما (ارتباط تلفنی) بررسی شد.
سؤال: رزمایشی که به علت حساسیتهای تجهیزات نوآورانه بخشهایی از آن رسانهای شد و از محرمانگی بالایی برخوردار بود.
امیر دریادار سیاری: علت محرمانگی رزمایش این است که بالاخره در محیط رزمایش ما تجهیزات متعدد و متنوعی را به کار میگیریم که خیلی هایش نبایستی در اخبار پخش شود، چون ممکن است مورد سوءاستفاده دشمنان قرار بگیرد. فقط آن چیزی را که میتوانیم به معرض نمایش بگذاریم و در دید عموم قرار بدهیم اینها را در صحنه میآوریم، اما در صحنه رزمایش آن چیزی هم که نباید گفته شود را امتحان میکنیم؛ بنابراین به خاطر این موضوع این بحث محرمانگی اش وجود دارد که نمیتوانیم همه مسائل را باز کنیم و هم اتفاقاتی که میافتد و همه وسایلی را که مورد آزمایش قرار میگیرد، این جنبه محرمانگی پیدا میکند علتش این است.
سؤال: با توجه به اینکه در این رزمایش برخی تجهیزات نوآورانه تست شد، برخی از رونماییها انجام شد و با توجه به اینکه دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دائماً سناریوها و برنامه ریزیهای مختلفی را برای برهم زدن آرامش و امنیت انجام میدهند، چرا این رزمایش در این مقطع کنونی انجام شد؟
امیر دریادار سیاری: ببینید ما در سطح نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران، در طول سال به منظور ارتقای مهارت برای بالا بردن توان رزمی و در انتها بالا بردن توان بازدارنگی کشور در برابر هرگونه تهدید، رزمایشهای متعددی را انجام میدهیم در تخصصهای مختلف و در مقاطع مختلف زمانی اینها به مرحله اجرا درمی آید. در ارتش رزمایش در سطح نیروها، لشگرها، قرارگاههای منطقه ای، مناطق دریایی و مناطق هوایی به صورت تخصصی انجام میشود و بعد میآید در سطح نیرو شکل میگیرد و در سطح نیرو رزمایش انجام میشود، جمع بندی این نیروها تحت عنوان رزمایش مشترک ما در سطح ارتش انجام میدهیم. مثال، ما همین یک ماه قبل چهل روز قبل رزمایش تخصصی جنگ الکترونیک داشتیم که جمع بندی رزمایشهایی بود که در سطح نیروهای چهارگانه ارتش به مرحله اجرا درآمده بود. یا الان رزمایش پهپادی را پشت سر گذاشتیم، اضافه بر همه اینها باز همه رزمایشهای پهپادی، جنگ الکترونیک، سایبری، اطلاعاتی، تیپی، گردانی، همه اینها جمع میشود و در انتهای سال ما یک رزمایش بزرگ مشترک ذوالفقار ارتش را به مرحله اجرا میآوریم که آنجا کلاً توان رزمی ارتش تا آنجایی که میشود نشان داد به معرض نمایش میگذاریم و ارزیابی بزرگی را از خودمان انجام میدهیم که امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات و جوابگویی به هرگونه تهدید سطح آمادگی اش چقدر است؛ بنابراین رزمایشهای مااز اول سال شروع میشود و تا پایان سال هم هست هر سال هم این اقدامات انجام میشود و جزء برنامههای آموزشی و تمرینی است برای ارتقای مهارت.
سؤال: نکته ویژگی و موضوعی که در رزمایش مشترک پهپادی قابل توجه بود به ویژه در برنامه ریزیهای خود ارتش جمهوری اسلامی ایران در جهت پیشبرد اهداف، مخصوصاً در حوزه و موضوع پهپادها چه بود؟
امیر دریادار سیاری: ما برای پهپادمان همینطور که عرض کردم، رزمایش جداگانهای در نیروهای مان داریم و جمع بندی را در سطح ارتش انجام میدهیم و جمع بندی در رزمایش مشترک ذوالفقار باز خودش را نشان میدهد. پهپاد برای ما حائز اهمیت است، چرا، بخاطر اینکه اگر در جنگهای اخیر نگاه کنید ملاحظه میفرمایید که پهپاد جزء تجهیزاتی است که بالاخره توانمندی خودش را به معرض نمایش گذاشته است و اثرگذاری خودش را در پیروزی در میدان نبرد به معرض نمایش گذاشته است و ملاحظه میفرمایید که در دنیا هم به این موضوع توجه خاصی شده است؛ و باز نگاه میکنیم میبینیم که میزان پیشرفت پهپاد از چند سال گذشته تا امروز جهشی بوده است یعنی هر روز ما شاهد یک نوع پهپاد با یک ویژگیهای جدیدی هستیم. ما بررسی میکنیم، ما مستمر بررسی میکنیم، پژوهش میکنیم، دنبال میکنیم که سلاحی که امروز باید به تجهیزات مان اضافه بشود که جوابگوی مقابله با هرگونه تهدید در آینده داشته باشد، چیست، و ما غافلگیر نشویم. یکی از این موارد پهپاد است که الحمدالله به اهمیت موضوع در سطح نیروهای مسلح ما پی برده ایم ما، در ارتش جمهوری اسلامی ایران به این موضوع پی برده ایم و در دستور کارمان قرار گرفته است و نسبت به تولید پهپاد با همکاری وزارت دفاع، تولید مهمّات مورد نیاز پهپادها و تجهیز کردن پهپادها به انواع سامانههای مختلف مثل جنگ الکترونیک، اینها دارد پیش میرود و در رزمایشها هم آزمایش میکنیم و توانمندی مان را مورد ارزیابی قرار میدهیم و نگاه به آینده داریم که باز بتوانیم با توجه به نیاز آینده پهپادهای مورد نیاز را تأمین کنیم.
سؤال: هم در تولید، هم در تاکتیک، هم در نیروی انسانی و هم در منابع، وضعیت بسیار قابل دفاعی داریم.
امیر دریادار سیاری: اینها جمع میشود ما در بحث تولید امروز الحمدالله پهپادهای ما تماماً بومی است یعنی نمیتوانم بگویم حتی یک درصدشان مثلاً خارجی است، تماماً بومی است. کجا ساخته میشود، در خود نیروهای مسلح، در ارتش جمهوری اسلامی ایران، در نیروهای چهارگانه ارتش و در صنایع وزارت دفاع و کار مشترک، انجام میشود، قطعاً بدانید که شرکتهای دانش بنیان بسیار مؤثر هستند در همکاری برای ساخت پهپاد، هم پهپاد، هم بحث مهمات پهپاد، این حائز اهمیت است، چون جمع اینها توان پهپاد را بالا میبرد. خب همه اینها بومی است در داخل کشور ساخته میشود، شرکتهای دانش بنیان بسیار علاقهمند هستند به این موضوع، قشر جوان هم در ارتش هم در بیرون و هم در وزارت دفاع، بسیار علاقهمند هستند و به این کار میپردازند و پرداخته اند.
ما یکی از قدرتهای برتر پهپادی در جهان هستیم
امیر دریادار سیاری: میبینیم که الحمدالله دستاوردهای بسیار خوبی هم داشته اند، به صورتی که ما امروز ادعا میکنیم و میگوییم ما یکی از قدرتهای برتر پهپادی در جهان هستیم و این توانمندی وجود دارد، چون انواع پهپادهایی که ساخته شده است این را نشان میدهد. ما چه پهپادهایی الان در سازمانمان وجود دارد، ما پهپاد داریم با نوع شناسایی، البته ما میگوییم شناسایی، منتها شناسایی باز انواع و اقسامی دارد، پهپاد داریم با توانمندیهای رزمی، پهپاد رزمی، انواع اش مثلاً پهپاد انهدامی، پهپادی که میتواند موشک حمل کند، پهپادی که میتواند بمب حمل کند، پهپادی که میتواند سامانه اخلالگری را با خودش داشته باشد، پهپادی که میتواند اهداف را روی زمین به دقت شناسایی کند، در هوا به دقت شناسایی کند، رصد کند، پایش کند، کنترل کند، در دریا هم به همین ترتیب میتواند از روی شناور پرواز کند، در آسمان بالای دریا حضور داشته باشد، هدف اش را در دریا پیدا کند و بنا به دستور به آن هدف حمله کند. ببینید پهپاد با این ویژگیها به دست توانمند جوان ایرانی امروز در نیروهای مسلح، در ارتش و در سطح کشور با همکاری که الحمدالله وجود دارد، ساخته شده است. این نشان میدهد که توانمندی ما در بحث علم و دانش ساخت پهپاد الحمدالله بسیار بالا است، روی لبه دانش حرکت میکنیم و قطعاً میتوانیم نیازمندی آینده مان را هم تأمین کنیم. یک جمله مهم است اینکه این اتفاق زمانی میافتد که ما در همه این ابعاد با تحریم روبرو هستیم، اما از آنجایی که خواستن توانستن است و تکیه بر قشر جوان میتواند ما را به این نتیجه برساند با فکر باز، ذهن روشن، عشق و علاقه و انگیزه، الحمدالله با همه تحریمهایی که وجود داشته است، دست توانمند جوان ایرانی امروز این را برای ما به نتیجه رسانده است.
سؤال: راجع به این موضوع حتماً بیشتر صحبت میکنیم. ما امروز در رزمایش که بعدازظهر به اتمام رسید، در فواصل مختلف این رزمایش، با توجه به اینکه شما فرماندهی این رزمایش را برعهده بودید، شاهد تست برخی از تجهیزات بودیم، رونمایی از برخی از پهپادها بودیم. کدامها تست شد، کدامها رونمایی شد؟
امیر دریادار سیاری: همه پهپادهای ما که قدیمیتر بودند، مثال در رزمایش قبلی پهپاد هم که در سال گذشته انجام شد مورد ارزیابی قرار گرفتند، اما قطعاً آن پهپاد با همان نامی که امسال مورد ارزیابی قرار گرفته است، توانمندی و نوع آن با سال قبل متفاوت است. حالا در چه چیزهایی ممکن است متفاوت باشد، مثلاً در مداومت پرواز، شاید آن موقع پنج ساعت پرواز میکرده است، حالا ده ساعت پرواز میکند، سقف پرواز آن تا هزاران پا پرواز میکند، ارتباطات آن ارتباطاتی که ایستگاه زمینی اش با پهپاد بتواند داشته باشد، در چه بردی، چقدر ما افزایش داده ایم، چه نوع سلاحی را میتواند با خودش ببرد، چند تا سلاح را میتواند با خودش ببرد، دقت سلاح هایش چقدر است، اینها همه مسائلی است که در هر پهپادی که ما اسماً حالا چند تا اسمش را میگویم، مورد ارزیابی قرار میدهیم، قطعاً با سال گذشته متفاوت است. رزمایش پهپاد مثلاً ابابیل، پهپاد کمان، پهپاد. الان من اسامی شان از خاطرم میرود.
سؤال: از همین پهپاد کمان ۱۹ شروع کنیم، ویژگی هایش را به ما بگویید.
امیر دریادار سیاری: کمان ۱۹ که الان رونمایی شده است، پهپادی است که در تصویر هم نشان داده شد، حجم و وزنش کوچک است، سطحش پایین است، اما دستگاههایی روی آن نصب شده است که توانمندی انجام آن مأموریت را به خوبی دارد. مأموریت پهپاد کمان ۱۹ انجام اخلال راداری و ارتباطی هواپایه است و این در رزمایش امسال رونمایی و ارزیابی شد. حالا گفتم ابابیل، کمان، کرار، مهاجر، اینها انواع و اقسام پهپادهایی است که مورد ارزیابی قرار گرفته اند و از قدیم تا الان هم بوده اند. منتها هر کدام را که من اسم میآورم نسبت به گذشته تفاوتهایی دارند، حتی اگر شکل ظاهری آنها تغییر نکرده باشد، اما نرم افزاری اش و امکانات اش به طریقی تغییر کرده است که نسبت به گذشته کاملاً متفاوت است.
سؤال: راجع ویژگی کرار میخواهم سؤال بپرسم هم مختصری بیشتر راجع به کمان ۱۹ با هم صحبت کنیم. یک نکته بسیار حائز اهمیت در بین صحبتهای شما بود که پیشرفتهای پهپادی ما صنعت دفاعی ما در ارتش جمهوری اسلامی ایران و در نیروهای مسلح در عین تحریم جمهوری اسلامی ایران از سوی دشمنان. رزمایش در رسانههای مختلف بازتاب زیادی داشته است، اجازه بدهید که یک مروری داشته باشیم بر این بازتاب ها، جناب آقای یونس شادلو خبرنگار خبرگزاری صداوسیما روی خط ارتباطی ما هستند تا برای ما از این بازتابها بگویند. آقای شادلو مرور کنیم آنچه که در رسانهها از این رزمایش یاد شده است.
شادلو: ما بازتابها را داشتیم بررسی میکردیم و هم اکنون درحال بازگشت از منطقه عمومی رزمایش هستیم به سمت تهران، فعلاً از رونمایی پهپاد کرار رهگیر، بجز انتشار خبر آن که جزو معدود کشورهایی هستیم، حدوداً دو یا سه کشور است که چنین توانایی دارند که پهپاد با موشک یک پهپاد دیگر را رهگیری و منهدم کند که توسط پهپاد کرار این عملیات با موفقیت انجام شد، خیلی اقدام بزرگی است یعنی شما قابلیت یک جنگنده رهگیر هوایی در ابعاد کوچکتر را به یک پهپاد داده اید و همان مأموریت را میتواند انجام بدهد. نکته اش این است که در کجای ایران میتواند این عملیات انجام بگیرد، از روی کفی تریلی یا از پایگاههایی که هست یعنی محدودیت نداریم. فعلاً هنوز رسانهها نسبت به این خبر واکنشی نشان نداده اند با توجه به ساعت انتشار آن، اما نسبت به رونمایی پهپاد جنگال کمان ۱۹ از معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا سؤال پرسیده شده است و آن هم این نکته را بیان کرده است که ما از هرگونه دستیابی ایران به قدرتی که تهدید علیه ما باشد جلوگیری خواهیم کرد. امریکاییها حدوداً سه سال است به این موضوع اعتراف کرده اند که قدرت پهپادی ایران برتری هوایی آنها را در غرب آسیا از بین برده است و این اتفاق بعد از جنگ کره برای آنها بی سابقه بوده است. رسانههای معاند خیلی روی پهپاد کمان ۱۹ بررسی داشتند، خب به هر حال جثه کوچک این پهپاد دارد رهگیری آن بسیار سخت میکند، از طرفی با پهپادهای؟ جنگ الکترونیکی وسیعی که در آن قرار گرفته است یک هدف غیرقابل دستیابی یعنی خودش کورکننده همه نقاط راداری و رهگیری است و از طرفی منطقه وسیعی را تحت پوشش قرار میدهد. من فکر میکنم بیشتر بازتابها بعد از این رزمایش مربوط به کرار رهگیر باشد و اتفاقی که برای این پهپاد افتاده است که یک جنگنده چندمنظوره پهپادی ایران است.
سؤال: نکتهای که آقای شادلو به آن اشاره کردند؟
امیر دریادار سیاری: اسامی بعضی از پهپادها من یادم آمد، مثل مهاجر، مثل ابابیل، مثل کرار، مثل چم روش؟، هما؟، کمان، صادق، اینها تعدادی از این پهپادهایی است که الحمدالله ساخته شده است، اما عرض کردم تفاوت امسال با سال گذشته بسیار متفاوت است از جهت پیشرفت.
سؤال: یک نکتهای که الان آقای شادلو به آن اشاره کردند که مانور رسانههای مختلف را داشته است و خیلی آنها اشاره میکنند که ما جلوگیری میکنیم، ولی ما در هر مرحله رو به جلو داریم حرکت میکنیم در جهت امنیت مان، در جهت آرامش مان و رفاه مردم مان در کشورمان، به کرار اشاره کردند، میتوانیم بگوییم که کرار با توجه به ویژگیهایی که دارد، نکات و مانورهای رسانهای که در روی آن جنگنده کامل است؟
امیر دریادار سیاری: کرار اقدامی که انجام داد و بسیار هم مورد توجه قرار گرفت این بود که کرار مجهز است به موشک، موشک هوا به هوا و کرار قادر است که اهدافش را در آسمان پیدا کند، دنبال کند و قفل راداری روی آن داشته باشد و با موشک مورد اصابت قرار بدهد. این یک دستاورد بسیار ارزشمندی است که در این رزمایش پهپادی به معرض نمایش گذاشته شد و اگر دشمنان نسبت به این حساس هستند میشود گفت حق دارند، دستیابی به این دانش توسط سازندگان این پهپادها با وجود همه تحریمهایی که اشاره فرمودید یک موفقیت بسیار بزرگی است.
سؤال: ما در ویژگیهای رزمایش داشتیم که ۲۰۰ پهپاد رزمی شناسایی و انهدامی ارتش، تحت فرماندهی قرارگاه ذوالفقار مأموریتهای خودشان را انجام داده اند. انهدام اهداف برنامه ریزی شده، حالا در ارزیابی و گزارش خبرنگاران در بخشهای مختلف، میدیدیم که اهداف خیلی سختگیرانهای تمهید شده است.
امیر دریادار سیاری: بله اگر اشاره به تاکتیکها کنم، و بعد به این اهداف هم اشاره کنم، فکر میکنم که کافی است یعنی مقصودم را میرساند. ما در بحث تاکتیکهایی که استفاده کردیم در این رزمایش مثل گذشته است، اما متفاوت است با پیشرفتهایی که حاصل شده بود. مثلاً ما در روز عملیات انجام میدهیم حالا ما انجام دادیم، اما در شب ما امسال گسترده تمرینات انجام داده ایم. ما حدود ۱۰۰ تمرین پیش بینی کرده بودیم، ۲۰۰ فروند پهپاد، رزمی و شناسایی و جنگالی یا جنگ الکترونیکی و در شب، تمرینات متعددی را از این ۱۰۰ تمرین را ما در شب داشتیم که توانایی ما را بالا میبرد. ما در بحث پرواز جمع، تمرینات متفاوتی داشتیم، چند فروند پهپاد به اتفاق پرواز کنند و یک عملیاتی را انجام دهند. ما در بحث حملات ۳۶۰ درجه تمرین داشته ایم، یعنی نه اینکه از یک سمت مختلف پهپاد ما یکی بیاید و مثلاً یک عملیاتی را انجام بدهد، ۳۶۰ درجه اطراف مان پهپادهای ما به صورت جمع پرواز کردند و حمله کردند، این بسیار حائز اهمیت است. عملیات در فضای جنگ الکترونیک، شما میدانید که جنگ الکترونیک قادر است در فضای خودش ارتباطی را از بین ببرد و سیستم ناوبری را از بین ببرد و اینها را با مشکل مواجه کند که بالاخره اقدامات بعدی خواست دشمن را انجام بدهند، اما ما عملیات مان در فضای جنگ الکترونیک به خوبی انجام دادیم، ۳۶۰ درجه را عملیات انجام دادیم و به صورت انبوه کار انجام دادیم یعنی پروازهای پهپادی جمع، انبوه، ۳۶۰ درجه با در فضای جنگالی با ویژگیهایی که مهمات اینها داشت یعنی زدن اهداف، نقطه ای، زدن اهداف روی زمین، زدن اهداف روی هوا، که اشاره کردیم همان بحث کرار بود و زدن اهداف شناور درحال حرکت در دریا. خب این حائز اهمیت است.
ما میتوانیم آن هدف کوچک را به سطح مقطع راداری کم بزنیم
امیر دریادار سیاری: در مورد هدف که شما سؤال فرمودید، یک پهپاد کرار جسم خودش کوچک است، وزنش هم کوچک است، اما موشک دارد، میخواهد یک هواپیما را بزند، اما ما هدفی که به آن میدهیم یک هواپیمایی را به آن حجم هواپیما به آن نمیدهیم با حجم کوچک با سطح مقطع راداری کم به آن میدهیم که وقتی که به قول معروف میگوییم، چون صلاحیت است، پیش ما است، وقتی ما میتوانیم آن هدف کوچک را به سطح مقطع راداری کم بزنیم حتماً هدف هرچقدر بزرگتر باشد بهتر میزنیم. همین اتفاق روی زمین افتاده است شما اگر بخواهید یک هدفی را با مقیاس یک به یک انجام بدهید خب هدفی بزرگی است و راحت هم میشود آن را زد. اما ما آمده ایم هدف را با ابعاد بسیار کوچک درنظر گرفته ایم، مثلاً ساختمان فرماندهی، اتاق جنگ، انبار، سوخت، شبکه فلان، همه را کوچک اندازه گرفته ایم، گذاشته ایم که حالا اگر پهپاد ما دقت اش درست است، نقطه زن است و میتواند واقعاً با دقت بیاید در صحنه این کار را انجام بدهد، خلبان اش مهارت زیادی دارد این کار انجام شد. اهدافی که ما همه زدیم به مراتب از ابعاد هدف اصلی کوچکتر بوده است. اینجا دقت نظر و نقطه زنی پهپادها و دقت در هدف گیری را کامل نشان میدهد. شما دیدید در شناسایی اش هم همینطور بود. این پهپادی که رفت بالای سر ناوشکن امریکایی و درست بالای سر ناوشکن امریکایی بود، شما مستحضرید که شناورهای فرامنطقهای وقتی در این منطقه هستند هرگونه وسیله پروازی به آنها نزدیک شود در فاصله ۵ مایلی، ۵ کیلومتری به آن تذکر میدهند یعنی حدود ۱۰ کیلومتر مانده است به آن برسد به آن تذکر میدهند، اما چطور پهپاد ما میتواند پنهان پرواز کند بالا برود و درست بالای سر ناوشکن حضور پیدا کند و تصویر آن را شما در اخبار دیدید به دقت تمام این تصویر را گرفته است و فرستاده است. این میزان دقت پهپاد در توان شناسایی است، همینطور که میزان دقت پهپاد در زدن هدف زمینی، هوایی، هوا به هوا و دریایی است که شناور درحال حرکت را پهپاد به راحتی میزند. این پهپاد روی دریا هم میتواند از روی ناو بلند شود یعنی عمود پرواز است که خود این از دانش بالایی باید برخوردار باشد، دیگر نیازی به سامانه پرتاب یا حرکت روی باند ندارد، عمود از عرشه ناو بلند میشود و عمود میآید روی عرشه ناو مینشیند، یا از ساحل میتواند پرواز کند با برد بلند و مداومت پرواز زیاد، شاید همین پهپادی که این تصویر را نشان داده است به نظرم بالای ده ساعت پرواز کرده بود در منطقه، آن هم کجا، در آبهای شمال اقیانوس هند، یعنی فرض کنید نزدیک به ۵۰۰، ۶۰۰ کیلومتر فاصله با مرزهای جنوبی ما داشتند.
سؤال: راجع به مختصات انجام این رزمایش که نکتهای بود که شما به آن اشاره کردید، صحبت میکنیم از ویژگیهای رزمایش هم محسوب میشود، امیر یک نکته بسیار مهم که از شاخصها و ویژگیهای رزمایش امسال بود، سازماندهی رزمایش بود. چگونه بود امسال؟
امیر دریادار سیاری: عرض کنم که اول کسانی که در رزمایش شرکت کردند، ما قسمتی از توان پهپادی نیروی زمینی ارتش، نیروی پدافند ارتش، نیروی هوایی ارتش، نیروی دریایی و جنگال راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران را در این رزمایش مشترک به کار گرفته ایم. یعنی خواستیم کاملاً معنای مشترک آن اینجا جلوه کند و کامل معلوم شود. اهداف متعددی برای این رزمایش درنظر گرفته بودیم که الحمدالله من میتوانم به جرأت بگویم که بالای ۹۰، ۹۵ به اهداف مان دسترسی پیدا کردیم، منطقه رزمایش همینطور هم که در گزارشات هم آمد بیش از نیمی از جغرافیای جمهوری اسلامی ایران را پوشش داد باضافه شمال اقیانوس هند، همینطور که تصویر ناوشکن بیگانه هم نشان داده شد، تعداد تمرینات بسیار زیادتر بود، حدود ۱۰۰ تمرین داشتیم، تعداد پهپادها حدود ۲۰۰ فروند پهپاد شناسایی و رزمی در انواع مختلف در این رزمایش شرکت کردند، در مورد تاکتیکها عرض کردم که وضعیت چگونه بوده است، تفاوتهایی که این رزمایش با آن رزمایشهای قبلی ما داشته است که نشان از رشد قابل توجه و جهشی پهپاد نشان میدهد، همین که ما در نوع پهپادها، ساخت پهپادها، نوع تجهیزات پهپادها، دقت سلاحهای پهپادها، دقت شناسایی پهپادها و تاکتیکهایی که به آنها اشاره کردم از این پهپادها استفاده کردیم اینها واقعاً از تفاوتهای اساسی با رزمایشهای قبلی ما به معرض نمایش گذاشت .
سؤال: و به گونهای خودش دستاورد است.
امیر دریادار سیاری: بله اینها خودش دستاورد است. یه زمانی هم از دستاوردهایش هم صحبت کنیم، اجازه بفرمایید من میخواهم این را بگویم که دستاوردی که ما در ارتباط با این رزمایش داشتیم همانی که به همه اهدافی که در برنامه پیش بینی کرده بودیم، دسترسی پیدا کردیم، مهارت هایمان را بالا بردیم، اطمینانمان را از کارآیی پهپادهایمان بالا بردیم. اما مهمترین دستاورد آن این است اینکه تمام کارکنان دست اندرکار ساخت پهپاد، آنهایی که خلبانی میکنند، کارکنان فنی، آنهایی که میسازند، آنهایی که ارتباط اش را برقرار میکنند، آنهایی که پشتیبانی میکنند، مجموعه کسانی که سامانه پهپاد را برای ما میسازند و به کار میگیرند و در رزمایشها کار میکنند، به یک اعتماد به نفسی رسیده اند، آنچه که ساخته اند و امروز مورد ارزیابی قرار دادند بسیار ارزشمند است و به این اعتماد به نفس رسیده اند که ما در مقابل آینده جوابگو خواهیم بود، یعنی هر تهدیدی وجود داشته باشد، هرگونه در هر جایی و به هر طریقی که باشد، پهپاد ما جوابگو است در بعد کار خودش عرض میکنم، جوابگو است، این اعتماد به نفس امروز متعلق به جوان ما است، امروز به جوان باانگیزه ما است، امروز برای جوان باعلم و دانش ما است، امروز برای جوان ما است که با عشق وارد این عرصه شده است و من وقتی این را میگویم لذت میبرم از اینکه وقتی در صحنه هم که میبینم، میبینم قشر جوان با انگیزه با احساس و با علم و با دانش اعتماد به نفس اش آنقدر زیاد است که من به جرأت میگویم ما در آینده در مقابل با تهدیدات دچار غافلگیر فناورانه نخواهیم شد. این بزرگترین دستاوردی است که ما در رزمایش به دست آوردیم و مطمئن باشید با همین اعتماد به نفس ما در رزمایش سال آینده قطعاً بدانید که موفقیتهای بیشتری داریم. یکی از موردی که من باید اشاره کنم اینکه تشکر و قدردانی کنم از نیروی زمینی، پدافند، دریایی، هوایی، جنگال راهبردی، همه پشتیبانی کننده ها، سلسله مراتب، فرماندهی، همه و همه که کار کرده اند و تلاش کرده اند، از خانواده هایشان که همه سختیها را تحمل میکنند برای اینکه ما در عرصههای نبرد حاضر شویم، رزمایش کنیم، توان دفاعی کشور را بالا ببریم، اینها جای تشکر و قدردانی دارد و یکی از موارد مهمی که در این رزمایش نشان داده شد، پوشش خیلی خوب صداوسیما بود که با همه رزمایشها متفاوت بود، من از همه آن عزیزان هم تشکر و قدردانی میکنم.