پخش زنده
امروز: -
در پی اظهار نظرهای مقامات عربستانی مبنی بر اینکه روند کاهش تولید و صادرات نفت را به منظور حمایت از بازار نفت ادامه میدهند، قیمت نفت در بازار جهانی در معاملات امروز نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، افزایش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ در پی اظهار نظرهای مقامات عربستانی مبنی بر اینکه روند کاهش تولید و صادرات نفت را به منظور حمایت از بازار نفت ادامه میدهند، قیمت نفت در بازار جهانی در معاملات امروز نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین برنت دریای شمال، یکی از مهمترین مراجع قیمتگذاری نفت خام در بازار بینالمللی که شامل نفت خام برداشتشده از چاههای نفت انگلیس و نروژ در دریای شمال است، برای تحویل در ماه ژانویه با ۸۵ صدم درصد افزایش نسبت با پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۸۰ دلار و ۶۹ سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت (WTI)، نفت خام سبکی که در غرب تگزاس استخراج میشود و از آن به عنوان شاخصی برای قیمتگذاری نفت در بازارهای جهانی استفاده میشود، برای تحویل در ماه ژانویه با ۸۲ صدم درصد افزایش نسبت با پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۷۶ دلار و ۳۶ سنت رسید.
تحلیلگران و کارشناسان مسائل نفتی و بازار انرژی از شرکت DNB
میگویند این افزایش، ازسرگیری ملایم افزایش قیمتها در بازار نفت را بعد از فروشهای زیاد دو هفته گذشته را نشان میدهد. در دو هفته گذشته قیمت نفت در بازار جهانی تقریبا ده درصد کاهش یافت.
هان تان کارشناس شرکت خدمات مشاورهای و مدیریت سرمایه گذاری اگزینتی هم در تحلیل و ارزیابی وضعیت بازار میگوید قیمتهای امروز واکنشی است به سخنان وزیر انرژی عربستان سعودی که علیه سودا گران در بازار سخن گفت.
وزیر انرژی عربستان سعودی گفت سوداگران در بازار مشکل امروز بازار هستند نه تقاضا برای نفت در سطح جهانی. این افراد میگویند تقاضا برای نفت در سطح جهانی رو به کاهش است، اما این اشتباه است.
به هر حال دو شاخص نفتی (وست تگزاس اینترمیدیت وبرنت دریای شمال) اکنون به پایینترین میزان از ماه ژوییه تاکنون رسیده اند.
کارستن فریختش کارشناس کومرتسبانک میگوید کنار رفتن حق بیمه ریسک یا صرفه قبول خطرـ مقدار اضافی پولی که سرمایه گذار یا سرمایه گذاران انتظار دارند در انجام معامله، به علت پذیرش خطر در اوضاع و شرایط بحرانی به دست آورند ـ به دلیل افزایش تنشهای فراگیر امنیتی و تشدید بحران ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه، دیگر دلیل کافی برای این اوضاع و شرایط نیست. چون قیمت نفت در بازار جهانی اکنون حتی کمتر از زمان قبل از آغاز جنگ اسرائیل و گروه فلسطینی حماس در پی عملیات هفت اکتبر «طوفان الاقصی»، شده است.
این کارشناس افزود اکنون نگرانیها بیشتر مربوط به تقاضا برای نفت در سطح جهانی است.
کارشناسان کومرتسبانک میگویند قیمتهای نفت اکنون تحت آنچنان فشاری هستند که تمدید کاهشهای داوطلبانه عربستان سعودی در سه ماهه نخست یعنی در ماههای ژانویه، فوریه و مارس سال آینده نیز محتمل است.
عربستان سعودی اعلام کرده است از میزان سهمیه تولیدی اش تا آخر امسال یک میلیون بشکه کمتر تولید میکند. روسیه نیز اعلام کرده است برای حمایت از بازار، از میزان سهمیهای که در چارچوب گروه نفتی اوپک پلاس، اوپک+، متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و کشورهای متحد غیر عضو آن به ویژه روسیه برایش تعیین شده است، ۳۰۰ هزار بشکه کمتر تولید میکند. با این کاهشها، عرضه نفت خام در سطح جهان تقریبا در روز حدود یک میلیون بشکه نسبت به تقاضا برای نفت در سطح جهانی، کسری خواهد داشت.
تصمیم دو کشور عربستان سعودی و روسیه برای کاهش بیشتر تولید و صادرات نفت، علاوه بر توافق کاهش تولیدی است که از ماه مه گذشته روند اجرای آن آغاز شده و قرار است تا پایان سال ۲۰۲۴ نیز ادامه داشته باشد. در این توافق ۹ کشور از جمله عربستان سعودی، روسیه، بغداد، امارات عربی متحده و .. شرکت دارند. مجموع کاهش تولید این ۹ کشور به یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز میرسد.