حضور ۵۵۷ بانوی پژوهشگر ایرانی در میان پژوهشگران پُر استناد
بر اساس گزارش مؤسسه استنادی علوم جهان اسلام ۵۵۷ بانوی پژوهشگر ایرانی در میان پژوهشگران پراستناد حضور دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام گفت: بر اساس آخرین گزارش این مؤسسه ۵۵۷ بانوی پژوهشگر ایرانی در میان پژوهشگران پراستناد حضور دارند.
سید احمد فاضل زاده افزود: یکی از شاخصهای مرجعیت علمی، تعداد دانشمندان پراستناد هر کشور است که بانوان پژوهشگر ایرانی در عرصه مرجعیت علمی در سطح ملی و بین المللی جایگاه ویژهای دارند.
وی افزود: از میان گروههای پر استاد یک درصد، ۲ درصد و پر استناد مؤسسه ISC، بانوان پژوهشگر پراستناد بیشترین حضور را در میان ۲ درصد برتر یکساله به خود اختصاص داده اند.
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام یادآور شد: فهرست پژوهشگران پراستناد بر حسب تعداد استنادهایی که در پایگاههای معتبر استنادی مانند وب آو ساینس، اسکوپوس و آی اس سی دریافت کرده اند و نیز برخی از شاخصهای پژوهشی دیگر، هر ساله اعلام میشود.
فاضل زاده عنوان کرد: براساس آخرین گزارش مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام،۱۳۵ بانوی پژوهشگر ایرانی در ۱۲ حوزه موضوعی علوم کشاورزی، پزشکی بالینی، زیست شناسی، زیست شیمی، شیمی، داروشناسی و سم شناسی، علم اعصاب و روان، مهندسی، علم مواد، روانپزشکی و روانشناسی، علوم کامپیوتر، میان رشتهای، علوم اجتماعی، در فهرست پژوهشگران یک درصد جهان قرار دارند.
وی اضافه کرد: مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، با استفاده از دادههای نمایه شده در این پایگاه، پژوهشگران ایرانی پراستناد علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و معماری را شناسایی میکند که در آخرین فهرست اعلامی این مؤسسه، پژوهشگران پراستناد در بازه زمانی ۱۰ ساله (۱۴۰۰-۱۳۹۱) معرفی شدهاند که در این میان ۴۶ نفر از بانوان پژوهشگر ایرانی در ۱۳ حوزه موضوعی کسب و کار، مدیریت و حسابداری، علوم جغرافیایی، روان شناسی، علوم اجتماعی، علم اطلاعات و دانش شناسی، زبان و زبانشناسی، علوم تربیتی، علوم اقتصادی، جامعه شناسی و علوم سیاسی، زبان و ادبیات، علوم تاریخی، الهیات و معارف اسلامی و دیگر حوزهها امتیاز لازم را کسب کردند.
فاضل زاده ادامه داد: بر اساس «فهرست دانشگاه استنفورد» نیز ۶۰ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد ۲ درصد برتر جهان در هشت حوزه موضوعی پزشکی بالینی، شیمی، زیست پزشکی، فناوریهای راهبردی هوش مصنوعی، نانو، کشاورزی، شیلات و جنگلداری، فیزیک و نجوم، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهندسی حضور دارند.
وی افزود: بر این اساس ۳۱۶ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد ۲ درصد برتر جهان (عملکرد یکساله) در ۱۴ حوزه موضوعی پزشکی بالینی زیست پزشکی، شیمی، مهندسی، کشاورزی، شیلات و جنگلداری، فناوریهای راهبردی مانند هوش مصنوعی، نانو، فناوری اطلاعات و ارتباطات، علوم زمین و محیط زیست، فیزیک و نجوم، محیط زیست، طراحی و ساخت، بهداشت عمومی و خدمات بهداشتی، زیست شناسی، علوم اجتماعی، ارتباطا ت و متن پژوهی امتیاز لازم را کسب کرده اند.