• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۲۰۰۸۰
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴
خوزستان » علمی فرهنگی

آنچه باید از تپش قلب و عوامل موثر در عملکرد این عضو حیاتی بدانید

متخصص قلب و عروق در خوزستان توضیحاتی درخصوص عوامل موثر در تپش قلب و عملکرد و حفظ سلامت قبل به عنوان یکی از اعضای حیاتی بدن را تشریح کرد.

آنچه باید از تپش قلب و عوامل موثر در عملکرد این عضو حیاتی بدانید
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، دکتر رضا زنگنه به خبرنگار ما گفت: عملکرد قلب طبیعی در گرو ۲ عمل فعالیت الکتریکی و مکانیکی این عضو حیاتی بدن است و این ۲ مورد لازم و ملزوم یکدیگر هستند، قلب با شرایط عادی به صورت نرمال ۶۰ تا ۸۰ ضربه در دقیقه ایجاد پالس الکتریکی می‌کند که به دنبال آن فعالیت الکتریکی را به دنبال دارد و باعث رسیدن اکسیژن و خون به همه اعضای بدن می‌شود.
 
وی افزود: درصورتیکه تعداد ضربان قلب کمتر یا بیشتر از این تعداد باشد یا نظم ضربان قلب غیرطبیعی باشد، با عنوان آریتمی یا اختلال‌های ریتم قلب شناخته می‌شود.
 
دکتر زنگنه ادامه داد: در حالت طبیعی کارکرد قلب، فرد ضربان آن را احساس نمی‌کند، ولی به هر دلیلی که فرد احساس ناخوشی به صورت افزایش شدت ضربان قلب یا افزایش تعداد و یا ایجاد وقفه در آن کرد، در ناحیه قفسه سینه، گردن یا گلو قابل احساس است و باعنوان اختلال ضربان قلب یا تپش قلب از آن یاد می‌شود.
 
عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پاسخ به این سوال که "نامیزان بودن تپش قلب اشاره به خطرناک بودن یا وجود عارضه‌ای در بدن است یا خیر؟ " می‌گوید: این وضعیت بستگی به تپش قلب دارد که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، ولی بیشتر تپش‌های قلب بیخطر هستند و مشکل خاصی برای فرد ایجاد نمی‌کنند، اما دسته خاصی است که می‌توانند مشکل ساز شوند و جان فرد را به خطر بیندازند و نیازمند پیگیری‌های تخصصی است.
 
متخصص قلب و عروق در خوزستان با بیان اینکه فشار‌های روحی-عصبی و جسمی، مهم‌ترین دلایل تپش قلب به شمار می‌روند، گفت: عوامل روحی و عصبی در ایجاد ضربان قلب بسیار شایع هستند و به دنبال استرس، اضطراب، اختلال‌های خلقی و سایر بیماری‌های روانپزشکی بروز می‌کنند و بیماران آن به صورت احساس سنگینی و گزگز در قفسه سینه و خصوصا اندام‌ها توصیف می‌کنند.
 
وی افزود: علل جسمی معمولا بر اثر سایر بیماری‌های داخلی، مصرف برخی دارو‌ها و برخی غذا‌ها بروز می‌کنند، بیماری‌هایی مثل پرکاری تیروئید، کم خونی، افت فشار خون، تب، کم آبی بدن، همچنین مصرف برخی از غذا‌ها و نوشیدنی‌های حاوی کافئین، مشروبات الکلی و دارو‌های آسم، کاهش وزن و کاهنده اشتها در ایجاد تپش قلب نقش دارند.
 
دکتر زنگنه ادامه داد: یکی از علل مهم تپش قلب که نیاز به پیگیری جدی و تخصصی دارد، تپش قلبی است که به دلیل مشکلات قلبی ایجاد شده باشد و علائمی دارد که از آن جمله می‌توان به درد قفسه سینه، تنگی نفس، سبکی سر و سرگیجه، سیاهی رفتن چشم‌ها و مهم‌تر از همه افت سطح هوشیاری اشاره کرد که ممکن است ناشی از مشکل قلب باشد و پیگیری‌های جدی می‌طلبد.
 
وی افزود: در این شرایط فرد باید در محیطی به دور از استرس قرار بگیرد، دراز بکشد و در حداقل زمان ممکن به مرکز تخصصی قلب منتقل شود تا مداخله‌های درمانی و علت یابی انجام شود.
 
عوامل موثر در تپش قلب را بشناسید
 
دکتر زنگنه در تشریح عوامل موثر در تپش قلب می‌گوید: معمولا مشکلات روحی و استرس بر همه اعضای بدن تاثیر می‌گذارد، یکی از اعضایی که این حالت‌های روحی و روانی تاثیر جدی می‌پذیرد، قلب و عروق است و بدون شک با ایجاد استرس، علامت‌های زیادی بروز می‌کند که یکی از آن‌ها تپش قلب، نگی نفس، احساس سنگینی در ناحیه قفسه سینه است، معمولا استرس به تنهایی عارضه جدی برای قلب ایجاد نمی‌کند، ولی اگر فرد دچار بیماری‌های زمینه‌ای ازجمله؛ دیابت، فشار خون، بیماری قلبی، افزایش چربی خون یا سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری‌های قلبی باشد، استرس می‌تواند به عنوان فاکتور تمام کننده، منجر به انفارکتوس قلبی یا آریتمی قلبی شود و برای فرد خطرناک شود.
 
وی درخصوص تاثیر استرس در عملکرد قلب گفت: معمولا استرس باعث تضعیف عملکرد قلب نمی‌شود، ولی عاملی است که می‌تواند سایر بیماری‌های قلبی را ایجاد کند و به دنبال آن بیماری ها، باعث کاهش عملکرد قلب شود، برای مثال ممکن است انفارکتوس که به دنبال استرس به وجود می‌آید، سبب افت عملکرد قلب یا کاهش‌ای اف شود، یا دنبال آرتیمی‌هایی که ایجاد می‌کند، در نهایت منجر به عملکرد این عضو شود، ولی استرس به تنهایی باعث ضعف عملکرد قلب نمی‌شود.
 
راه‌های پیشگیری از بروز عوارض قلبی
 
متخصص قلب و عروق در خوزستان در تشریح راه‌های پیشگیری از بروز عوارض قلبی می‌گوید: مهم‌ترین کار مدیریت استرس است، باید از محیط‌هایی که این شرایط روحی و روانی را ایجاد می‌کنند، دوری کرده و ورزش و فعالیت فیزیکی داشته باشیم، زیر ورزش در پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های قلبی و عروقی و کاهش استرس نقش مهمی ایفا می‌کند، بنابراین ورزش منظم و سبک و هوازی مثل پیاده روی و کوهنوردی، حداقل ۳ بار در هفته و به مدت ۴۵ دقیقه انجام شود.
 
دکتر رضا زنگنه افزود: باتوجه به اینکه برخی از غذا‌ها و نوشیدنی‌ها مثل مشروبات الکلی، کافئین، دارو‌های کاهنده اشتها و... جزو عوامل محرک تپش قلب محسوب می‌شوند، بنابراین خودداری از مصرف این خوراکی‌ها در کاهش عوارض قلبی نقش موثری دارد.
 
وی احساس تپش قلب یا تنگی نفس بعد از کار طولانی مدت را ناشی از خستگی و استرس عنوان کرد و ادامه داد: این علائم برای افراد جوان و کسانیکه دچار بیماری‌های قلبی نیستند، سابقه‌ای ندارند و علائم دیگری مشاهده نمی‌شود، معمولا بیخطر است و باید استراحت کافی و قرار گرفتن در محیطی آرام برطرف خواهد شد، ولی درصورتیکه فرد فاکتور‌های خطر یا علائم همراه را داشته باشد، حتما باید به پزشک مراجعه کند و این موضوع را جدی بگیرد.
 
دکتر زنگنه در پایان خواستار توجه جدی به فاکتور‌های بیماری‌های قلبی و عروقی ازجمله تپش قلب و به ویژه تنگی کرونر به عنوان شایع‌ترین عامل مرگ و میر مردم در سراسر دنیا و ایران شد و اضافه کرد: انتظار می‌رود مردم برای حفظ سلامتی خود از خوراکی‌های پرنمک و پرچرب و بدون ارزش غذایی و مسبب بسیاری از بیماری‌ها پرهیز کرده و فعالیت فیزیکی مناسب و هوازی مثل؛ پیاده روی، کوهنوردی، دو و میدانی، دوچرخه سواری، شنا و... که در کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی تاثیر دارند را فراموش نکنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مرمت تنها مسجد چهار مناره تاریخی در داراب
عطر شهدا در قم پیچید
کمک ۲ میلیارد ریالی جانباز کاشمری به حوزه سلامت
استقبال پرشور دانش‌آموزان هرمزی از پیکر مطهر شهید گمنام
رکوردی تازه در توسعه تجدیدپذیرها تا پایان سال
ویژه‌ برنامه‌های رادیو صبا در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) 
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن 
شهر قم با تشییع شهدا عطر آگین شد 
تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید گمنام در سازمان قضایی نیرو‌های مسلح خوزستان
فردا: سپاهان - الحسین در نبرد صدرنشینی
ورود اولین محموله کولبری از کشور پاکستان به خراسان جنوبی
امروز: تراکتور به دنبال ۳ امتیاز در خانه نسف قرشی
تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام -استان‌ها (۲)
نزاع خونین در خواف؛ ۲ نفر جان باختند
دیار علویان در سوگ بانوی دو عالم نشست
احترام نظامی فرمانده مرزبانی گلستان به شهدای گمنام
پخش زنده فوتبال ایران و چین تایپه در قاب شبکه ورزش
همراهی و فداکاری مردم، سرمایه‌ای بزرگ برای ایران اسلامی
دختر پرتابگر دیسک ایران هفتم شد
عملکرد نامطلوب برخی دستگاه‌های خوزستان در اجرای قانون هوای پاک 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
فرار رئال از شکست
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
آلودگی شدید هوا در تهران
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
پایان چشم انتظاری
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)