پخش زنده
امروز: -
نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری برای تحقق شعار سال جدید "جهش تولید و مشارکت مردم"، تشویق و توجه به تعاونیها و مبارزه با انحصارگرایی و ایجاد تولید آزاد را پیشنهاد کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی در گفتگوی ویژه خبری صداوسیمای مازندران با موضوع؛ بررسی تحقق شعار سال "جهش تولید با مشارکت مردم"، ضمن گرامیداشت رور ارتش و یاد و خاطره شهدای اخیر کشورمان در دمشق اظهار کرد: خاک ما ناموس ماست و جنایت رژیم صهیونیستی در بمباران کنسولگری جنایت بزرگی بود.
وی ضمن اظهار امیدواری از عملیاتی شدن شعار سال، علت نامگذاری شعار سال توسط رهبری، افزود: مسائل فرهنگی از اولویت و مسائل اقتصادی از فوریت بیشتری برخوردار است و رهبر بزرگورمان هر ساله گرههای اصلی اقتصاد را شناسایی کرده و نامی متناسب با آن انتخاب میکنند که کدی برای توجه همه مسئولان است تا ماشین اقتصاد بهتر حرکت کند.
آیت الله محمدی لائینی خاطرنشان کرد: اقتصاد در زندگی انسان حرف اول را میزند از نگاه دینی هم همینطور است، از نظر جامعه شناختی هم آسیبهای اجتماعی معلول مسائل اقتصادی است، پس اگر اقتصاد درست شود خیلی از مسائل دیگر حل میشود و این حق، حق واقعی مردم است که خودکفا شوند، فقر و احتیاج انسان را ذلیل میکند و برخلاف عزت نفس است.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به نقش مردم در تحقق شعار سال، افزود: مشارکت مردم به این معنا نیست که فقط خصوصیسازی شود، در آغاز اصل ۴۴ قانون اساسی توضیح داده شده که اقتصاد جمهوری اسلامی ما در سه بخش دولتی، تعاونیها و بخش خصوصی است که تعاونیها باید نقش مهمی داشته باشند یعنی ۲۵ درصد اقتصاد در این بخش باشد.
نماینده ولی فقیه در مازندران بیان کرد: اگر بخش تعاونیها جدی گرفته شود مردمی شدن اقتصاد تحقق پیدا میکند ولی اگر فقط بخش خصوصی اقتصاد را در دست بگیرد مردمی شدن نیست، چرا که مقام معظم رهبری از کلمه بسیج مردمی در حوزه اقتصاد استفاده کردند یعنی عامه مردم باید دست اندرکار باشند نه اینکه مردم اجیر چهار بنگاه بزرگ باشند در اصل هر فرد باید کارفرمای خودش باشد.
امام جمعه ساری ادامه داد: در اقتصاد سرمایهداری دنیای امروز یا نئولیبراستی چهار سرمایهدار بزرگ آمدند اقتصاد را در دست گرفتند و بقیه همه کارگر اینها هستند، اما اگر ما اقتصاد را خرد کرده و به سراغ بنگاههای کوچک اقتصادی که زیر ۵۰ نفر نیرو داشته باشند برویم خود به خود بدنه اجتماع را وارد کار میکنیم و همه خودشان صاحب کار میشوند و دلسوزی و انگیزه کاری آنها بیشتر میشود.
این مسئول همچنین گفت: تصدیگری دولت در موارد خاص در قانون مشخص شده است، واگذاری کار به مردم در قالب تعاونی باید صورت بگیرد و منجر به تولید شود، در اصل ۴۳ آمده که دولت باید ابزار لازم کار را فراهم کند، الان در یک کشور پیشرفته بیش از ۱۳ میلیون نفر در بنگاههای کوچک زیر ۵۰نفر کار میکنند مسئله دیگر اینکه با انحصار باید برخورد شود.
وی اضافه کرد: اینکه یک حوزه اقتصاد و تولید را دست افراد محدود بدهیم آسیب میرساند پس برای مشارکت اقتصادی راهکار تشویق و توجه به تعاونیها و مبارزه با انحصارگرایی و ایجاد تولید آزاد را میتوان درنظر گرفت.
آیت الله محمدی لائینی بیان کرد: میگویند طبق آمار نرخ مشارکت تعاونیها در اقتصاد مازندران زیر ۵درصد محقق شد و تعاونیها مشکل دارند و فقط اسمشان است، برنامه هفتم توسعه بناست اجرایی شود و شعار سال را در قالب این برنامه باید پیگیری کرد، اما مقام معظم رهبری معدل اجرا شدن ۶ برنامه قبلی را ۳۵ درصد اعلام کردند که زیبنده نیست امسال باید شعار بیش از ۵۰ درصد محقق شود.
نماینده مردم مازندران در خبرگان رهبری تصریح کرد: نگاه حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب این است که اگر مردم در هر زمینه ورود پیدا کنند موفق هستیم، تاکنون شعارش بوده، اما میدان برای آنان باز نبود، بنگاهداری بانکها و تصدیگری دولت موانع کار است که مقام رهبری در سال گذشته مطرح و تاکید کردند.
آیت الله محمدی لائینی اعلام کرد: بنده امسال و سالهای گذشته هم به آقای استاندار و هم به همه مسئولین گفتم که شما گزارشی بدهید ببینید چقدر از شعار سال گذشته عملی شده و همینطور اینکه سفر قبلی ریاست جمهوری به مازندران مصوباتی داشت بگوئید چند مصوبه عملی شده که نیاز با ارائه گزارش است.
وی گفت: البته در استان در بحث تورم و نرخ بیکاری توفیقاتی داشتیم، در رشد اقتصادی هم سالها صفر بودیم و سال گذشته بیش از ۴ درصد رشد داشتیم و بیش از ۶۰هزار تن صادرات اقلام کشاورزی داشتیم، اما فاصلهها تا نقطه مطلوب که واقعا آرمانی هم نیست زیاد است.
نماینده ولی فقیه در مازندران خطاب به مسئولان خواستار شد: موانع را برطرف و با دیوانسالاری اداری برخورد کنید، نیاز به انقلاب اداری داریم، یکی از بهترین حوزههایی که میتوانیم نمونههایی از بنگاههای کوچک اقتصادی و مشارکت مردمی را نشان بدهیم حوزه کشاورزی است که تولیدات و مشارکت مردمی در آن بالاست، اما مشکل داریم موانع در مسیر صادرات است، کشاورزی و صنایع تبدیلی باید با هم باشند، نمیشود که نزدیک سه میلیون تن تولید داشته باشیم، اما صنایع تبدیلی خیر.
این مسئول ادامه داد: صادقانه حرفها را بگوئیم، مشکلات را بگوئیم، تعویض روزانه مدیران کار دست مردم میدهد، ثبات مسئولیتی بحث دیگری است، میز خدمت چرا برگزار میشود اگر اداره شما کارآمد است؟
ادارات ما چابک نیستند، حرف مردم را بیشتر گوش کنیم، موانع را برطرف کنیم، سال گذشته و امسال در حوزه برنج و مرکبات مشکل و افت قیمت داشتیم حالا در بحث برنج تصمیماتی گرفته شد که دیرهنگام بود، بارها با مسئولان از مشکلات گفتیم.
گفتنی است در این گفتگو با فتح الله پور رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مازندران مصاحبه تلفنی برقرار شد و درباره تحقق نقش ۲۵درصدی تعاونیها در حوزه تولید سوال شد که آمار تحقق را زیر ۵ درصد اعلام و درباره پیشرفتهای محقق شده در حوزه اقتصادی استان مطالبی بیان کرد.