• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۲۰۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۲
علمی و فرهنگی » فضای مجازی
یورونیوز:

اتکای بیش از حد به ابزار‌های هوش مصنوعی بر رشد شناختی دانش‌آموزان اثر منفی می‌گذارد

یورونیوز نوشت: محققان می‌گویند در حالی که ابزار‌های هوش مصنوعی مانند «چت جی پی تی» می‌تواند به دانش‌آموزان کمک کند، اما اتکای بیش از حد به این ابزار‌ها ممکن است مانع رشد شناختی آنها شود.

اتکای بیش از حد به ابزار‌های هوش مصنوعی بر رشد شناختی دانش‌آموزان اثر منفی می‌گذارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از یورونیوز، استفاده از هوش مصنوعی (AI) در کلاس درس بستر بحث‌های متعددی بوده و صاحبنظران هنوز در تلاشند تا نقش آن را تعریف و روش‌های موثری برای نظارت بر استفاده از آن ایجاد کنند.
 
با این حال و بر اساس تحقیقات جدید، هوش مصنوعی در موارد خاص می‌تواند به ویژه برای دانش‌آموزانی که با عملکرد‌های اجرایی مانند تمرکز و توجه دست و پنجه نرم می‌کنند، مفید باشد و به پر کردن شکاف‌های عملکردی در بین دانش‌آموزان کمک کند.
 
مطالعه‌ای که اخیراً توسط محققان دانشگاه «لوند» در سوئد انجام شده، به چگونگی درک دانش‌آموزان نوجوان از مفید بودن هوش مصنوعی در کلاس درس پرداخت.
 
«یوهان کلارین» نویسنده اصلی این مطالعه گفت: ما متوجه شدیم دانش‌آموزانی که چالش‌های عملکرد اجرایی بیشتری دارند، ابزار‌های هوش مصنوعی مولد را برای کار‌های مدرسه، به‌ویژه برای تکمیل تکالیف مفید می‌دانند.
 
به گفته او، این امر ظرفیت ابزار‌های هوش مصنوعی را به عنوان کمک‌های حمایتی برای دانش‌آموزانی که با فرآیند‌های شناختی ضروری در جهت موفقیت تحصیلی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، برجسته می‌کند.
 
محققان ارتباطی بین تمایل و ترجیح دانش‌آموزان برای استفاده از هوش مصنوعی و گرایش آنها به تجربه سطوح بالاتری از برخی مشکلات از جمله مسائل مربوط به برنامه‌ریزی، تنظیم هیجانات و تکمیل وظایف شناسایی کردند.
 
یافته‌های این پژوهش در نشریه Frontiers in Artificial Intelligence منتشر شد.
 
این تحقیق بر اساس دو مطالعه انجام شد؛ اولین مطالعه شامل ۳۸۵ دانش‌آموز ۱۲ تا ۱۶ ساله از چهار مدرسه ابتدایی در جنوب سوئد بود و دومی هم بر روی ۳۵۹ دانش‌آموز ۱۵ تا ۱۹ ساله متمرکز بود که در همان دبیرستان ثبت‌نام کرده بودند.
 
مطالعات نشان داد ۱۴.۸ درصد از دانش‌آموزان جوان‌تر، از هوش مصنوعی مولد به عنوان بخشی از ابزار آموزشی خود استفاده می‌کردند، در حالیکه این عدد در دانش‌آموزان بزرگتر ۵۲.۶ درصد است.
 
در میان ربات‌های چت هوش مصنوعی، «چت جی پی تی» مورد ۷۰ درصد دانش‌آموزان جوان‌تر و ۸۸.۹ درصد از دانش‌آموزان بزرگ‌تر است.
 
حمایت از دانش‌آموزان بدون اینکه مانع رشد آنها شود
 
بر اساس این مطالعه، دانش‌آموزانی که در تکالیف مدرسه خود با چالش‌هایی مانند مشکلات برنامه‌ریزی و انعطاف‌پذیری شناختی مواجه بودند، ابزار‌های هوش مصنوعی را به‌ویژه برای تکمیل تکالیف مفید یافتند.
 
«کلارین» می‌گوید: از آنجایی که این دانش‌آموزان ممکن است در تکمیل تکالیف مدرسه‌شان مشکل داشته باشند، یک ابزار حمایتی که آنها را در آخرین مراحل تکالیف مدرسه راهنمایی می‌کند، ممکن است احتمال تکمیل به موقع آن را افزایش دهد.
 
آنها همچنین از هوش مصنوعی به‌عنوان یک ابزار جبرانی برای تسهیل انجام وظایف پیچیده یا غلبه بر مشکلات برنامه‌ریزی استفاده کردند.
 
با این حال، محققان هشدار دادند که استفاده مداوم از ابزار‌های هوش مصنوعی برای تکالیف مدرسه، خطر اتکای بیش از حد به آنها را به همراه دارد.
 
استفاده از هوش مصنوعی برای تکمیل تکالیف ممکن است منجر به کاهش رشد مهارت‌های شناختی حیاتی شود؛ به‌ویژه در دوران نوجوانی، که دوره‌ای کلیدی برای توسعه عملکرد‌های اجرایی است.
 
در نتیجه، اتکای شدید به هوش مصنوعی در این مدت و روی آوردن به آن به عنوان یک راه‌حل سریع به جای یادگیری چگونگی غلبه بر مشکلات می‌تواند در پیشرفت طبیعی این توانایی‌ها در دانش‌آموزان جوان اختلال ایجاد کند و انجام کار‌های پیچیده را در زندگی برای آنها دشوارتر کند. 
 
«کلارین» گفت: اگر دانش‌آموزان به جای تقویت توانایی‌های موجود خود به هوش مصنوعی تکیه کنند، این می‌تواند رشد را متوقف کند یا حتی منجر به زوال مهارت‌های شناختی ضروری برای تکمیل موفقیت‌آمیز تکالیف مدرسه شود.
 
او افزود: چنین تغییری ممکن است پیامد‌های بلندمدتی داشته باشد، زیرا مهارت‌های مبتنی بر عملکرد‌های اجرایی نه تنها برای موفقیت تحصیلی بلکه برای نتایج مهم‌تر زندگی نیز ضروری است.
 
با این حال، از آنجایی که هوش مصنوعی به پیشرفت سریع خود ادامه می‌دهد و در آموزش ادغام می‌شود، به‌ویژه برای دانش‌آموزان جوان، نیاز به اطمینان از مفید بودن هوش مصنوعی بدون تأثیر بر رشد آنها وجود دارد.
 
به گفته «کلارین» مربیان باید به طور مداوم استفاده از هوش مصنوعی مولد و هدف آن را تعدیل کنند و بر استفاده از آن به عنوان یک ابزار تکمیلی و نه به عنوان جایگزینی برای مهارت‌های دانش‌آموزان تمرکز کنند.
 
وی اضافه کرد: ایجاد استاندارد‌ها و دستورالعمل‌های روشن برای استفاده ایمن و مؤثر از هوش مصنوعی مولد در مدارس باید اولویت اصلی باشد.
 
مربیان و جامعه پژوهشی باید رویکردی فعالانه داشته باشند تا اطمینان حاصل کنند که پیشرفت‌های تکنولوژیکی محیط آموزشی را بهبود می‌بخشد نه اینکه مانع رشد آن شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازگشت پروازهای لوفت‌ هانزا به ایران
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)