توصیه های پلیس فتا به زائران و مجاوران رضوی
پلیس فتا به زائران رضوی هشدار داد که برای پیشگیری از سوء استفاده از اطلاعات کارت های بانکی از مراجعه به لینک های پرداخت درگاه بانکی منتشر شده در فضای مجازی خودداری کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) از زائران و مجاوران رضوی خواست برای جلوگیری از سوء استفاده کلاهبرداران نکات زیر را رعایت کنند:
۱- برای پیشگیری از کپی شدن کارت بانکی و خالی شدن حساب، در هنگام خرید به ویژه از دستفروشان، کارت بانکی و رمز آن را در اختیار فروشندگان قرار ندهند و شخصا کارت بکشند و رمز را وارد کنند و حتی المقدور از یک کارت بانکی مجزا و دارای موجودی محدود برای خریدهای اینترنتی خود استفاده کنند.
۲- در طول سفر از تحویل دادن گوشی همراه به افراد غریبه خودداری کنند و از اتصال به اینترنتهای ناشناس و باز کردن فایلها و پیامهای ناشناس خودداری کنند.
۳- حتی الامکان بلوتوث و هرگونه نرم افزار تبادل داده را خاموش و غیرفعال کنند و از دریافت فایل از این طریق خودداری کنند چرا که احتمال آلوده بودن این فایلها به نرم افزارهای مخرب و جاسوسی وجود دارد.
۴- زائران بهتر است برای تماس و ارتباطات از پیام رسانهای داخلی استفاده و شماره تلفنهای آشنایان و دوستانی را که درطول سفر به آن نیاز ندارند از گوشی خود پاک کنند، چرا که در صورت به سرقت رفتن گوشی، سارقان میتوانند از این شمارهها سوء استفاده کنند.
۵- کاربران قبل از سفر بهتر است حافظه گوشی را خالی کنند، عکس و کلیپ شخصی و خصوصی خود را از گوشیها بر روی حافظههای جانبی منتقل کنند و حتی الامکان گوشی خود را به حالت تنظیمات کارخانه برگردانند.
۶- مجرمان سایبری با تبلیغ کاروانهای غیررسمی با هزینههای پایینتر از طریق پیامک و یا شبکههای اجتماعی اقدام به کلاهبرداری از شهروندان میکنند، بنابراین زائران با حفظ هوشیاری، اخبار مربوط به پیاده روی و زیارت به مشهدالرضا را صرفا از مبادی رسمی دنبال کنند و برای سفر و زیارت مشهدالرضا در صورت سفر با کاروان، فقط از طریق کاروانها و موسسات مجاز و مورد تایید سازمان حج و زیارت و یا کاروانهای مطمئن و معتبر اقدام کنند.
۷- برخی افراد به بهانه زیارت در فضای مجازی با عنوان «نذری اینترنتی» از مردم کلاهبرداری میکنند، در این راستا کاربران چنانچه قصد پرداخت نذورات را دارند به سایتها و موسسات معتبر مراجعه کنند تا گرفتار کلاهبرداران سایبری نشوند.
۸- مجرمان سایبری با طراحی صفحات جعلی شبیه به صفحات پرداخت بانک به دنبال سرقت اطلاعات بانکی هموطنان هستند که کاربران باید به نشانی سایت اصلی دقت داشته باشند چرا که تمام درگاههای بانکی زیر دامنه shaparak.ir قراردارند.
۹- شهروندان و زائران در صورت بروز مشکل و مواجهه با جرائم رایانهای میتوانند با مراجعه حضوری به پلیس فتا و یا مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir و یا با شماره گیری ۰۹۶۳۸۰ مرکز امـداد و فوریتهای سایبـری از مشاورهها و راهنماییهای کارشناسان پلیس برای رفع مشکلات احتمالی خود اقدام نمایند.