• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۵۴۶۵۲
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲
اقتصادی » بازاروتجارت

صادرات بیش از ۲۵ میلیارد دلار کالا در ۶ ماه امسال

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در نیمه نخست امسال، ۷۰ میلیون تن کالا به ارزش ۲۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از کشور صادر شده است.

صادرات بیش از ۲۵ میلیارد دلار کالا در ۶ ماه امسال
به گزارش خبرنگار گروه تجارت خارجی خبرگزاری صدا و سیما، محمدعلی دهقان‌دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در نشست خبری با اشاره به افزایش ارزش صادرات کشور نسبت به مدت مشابه پارسال گفت: از ابتدای امسال تا پایان شهریور ۷۰ میلیون تن کالا به ارزش ۲۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳.۴ درصد از لحاظ وزنی و ۶.۵ درصد از لحاظ ارزشی افزایش داشته است.

وی در ادامه افزود: پنج بازار صادراتی نخست کشورمان، چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه و افغانستان است که ۷۵ درصد صادرات را به خود اختصاص داده اند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایراندر خصوص میزان وارد هم گفت: در نیمه نخست امسال ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار وارد کشور شده است که از لحاظ وزنی ۲.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد ضمن اینکه مبدا‌های وارداتی کشورمان امارت، چین، ترکیه، آلمان و هند هستند که ۷۵ درصد از واردات را به خود اختصاص داده اند.

دهقان‌دهنوی با اشاره به وضعیت تجارت در سال گذشته، گفت: در سالی که گذشت ۴۹.۳ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۹.۸ درصدی از لحاظ وزنی و ۸.۹ درصد از لحاظ ارزش داشت و حدود ۶۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار واردات به کشور انجام شد که از نظر وزنی ۴.۴ درصد افزایش داشت.

وی یادآور شد: در مجموع سال گذشته تجارت ۱۱۵ میلیارد دلاری برای کشور رقم خورد که رقم مطلوبی نیست و باید افزایش یابد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به دلیل منفی شدن تراز تجاری در سال گذشته، گفت: کاهش قیمت‌های جهانی، کاهش صادرات گاز، وضع عوارض صادراتی بر روی کالا‌های خام و نیمه خام، وضع قوانین و مقررات متعدد و خلق الساعه و محدود کردن صادرکنندگان، از مهم‌ترین دلایلی است که منجر شده تا فرایند صادرات به‌شدت مختل شود و صادرکنندگان ناراحت باشند.

دهقان‌دهنوی با اشاره به اینکه۲۹ مهر صادرکنندگان برتر معرفی می‌شوند، گفت: از پنجم مهرماه فراخوان مستندات متقاضیان انجام شد و ۴۴۹ شرکت متقاضی حضور در انتخاب صادر کننده نمونه شدند که از ۱۶ مهرماه فرایند انتخاب شروع شد ضمن اینکه شاخص‌های ارزیابی در ۵۰ گروه شامل ۴۹ گروه کالایی، پنج گروه فناوری و پنج گروه خدمات است.

دهقان‌دهنوی با اشاره به اینکه نخستین جلسه شورای عالی صادرات به زودی برگزار می‌شود، گفت: در نشستی با معاون اول رئیس جمهور بر روی این موضوع تاکید شده است تا به زودی شاهد برگزاری جلسه خواهیم شد و به دنبال این هستیم که مصوبه‌های این شورا بر اساس ماده ۱۳۸ باشد تا معادل مصوبه هیات وزیران و قابل تصویب باشد پس از آن پیگیری مصوبه‌ها را دنبال خواهیم کرد.

وی بیان‌داشت: باید راه‌های تسهیل در تجارت اتخاذ کرد و دست از فشار بر صادرکنندگان برداشت چرا که بخش خصوصی راه‌های دور زدن تحریم‌ها را پیدا کرده است و این ما دولتی‌ها هستیم که با قوانین و کنترل ها، مانع ایجاد کرده ایم.

دهقان‌دهنوی با بیان اینکه چند نرخی شدن ارز‌ها منجر به رانت می‌شود، گفت: وقتی فاصله بین ارز در سامانه نیما و بازار توافقی زیاد می‌شود، انگیزه کم اظهاری و زیاد اظهاری ایجاد، آمار‌ها مخدوش می‌شود و درصد خطا افرایش می‌یابد؛ از این رو باید فاصله نرخ‌ها به یکدیگر نزدیک شود.

وی گفت: تنوع مختلف کالا‌ها و برندها، تنوع مقاصد وارداتی باعث شده است تا نتوانیم به صورت دقیق ارزش گذاری و اظهار کالا صورت بگیرد که همیشه اعتراض‌هایی هم در این زمینه وجود دارد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر تسهیل در تجارت، اظهار داشت: حوزه لجستیک و حمل و نقل بین‌المللی در توسعه صادرات و تنوع مقاصد صادراتی بسیار مهم است. برای توسعه تجارت نیاز به توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل و لجستیک داریم از این رو باید سرمایه‌گذاری در این زمینه افزایش یابد و بخش خصوصی هم با نگاه بلندمدت باید وارد این حوزه شود.

وی با اشاره به ظرفیت مناطق آزاد گفت: مناطق آزاد از مبادی مهم در توسعه تجارت هستند که بخشی از مقررات مشکلاتی را برای تجار و تولیدکنندگان ایجاد کرده است؛ به دنبال آن هستیم تا با همکاری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد بر روی ظرفیت‌ها برنامه ریزی کنیم.

دهنوی با اشاره به لزوم پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی (WTO) گفت: این امر یک الزام است و در این زمینه اقدامات لازم از سوی سازمان توسعه تجارت پیگیری می‌شود. اکنون پیمان‌های تجارت ترجیحی و آزاد با بسیاری از کشور‌ها از جمله بریکس و اوراسیا داریم.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تاکید کرد: برای توسعه تجارت باید تعرفه‌ها کاهش یابد یا صفر شود که در این زمینه هماهنگی در زمینه استانداردها، مقررات و سایر حوزه‌ها نیاز است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نظارت‌ها بر بازار مسکن در زنجان تشدید شد
رئیس جمهور: بسیاری از شب‌ها خوابم نمی‌برد
مس رفسنجان قعرنشین لیگ در اندیشه صعود
افزایش سرعت باد جنوب شرقی و متلاطم شدن دریا در سواحل، ۲۳ بهمن
واگذاری زمین به ۴۰۰ ایثارگر کاشانی
آلودگی هوای ۹ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی
صدور ۴۵۰۰ حکم بدون زندان در گلستان
جاده‌های مواصلاتی مازندران تا شنبه زیر بار محدودیت‌های ترافیکی
آموزشگاه خیر ساز ۶ کلاسه منطقه گله دار فارس کلنگ زنی شد
نماز شکر مردم خراسان شمالی از حضور حماسی در راهپیمایی ۲۲ بهمن
کیهان توکهور قهرمان مسابقات فوتبال جام فجر توکهور و هشتبندی
نجات بانوی ۳۶ ساله در کویر لوت با تلاش امدادگران هلال‌احمر خراسان جنوبی
گلستان با ظرفیت‌های راهبردی در آستانه جهش اقتصادی قرار دارد/ ضرورت تثبیت سیاست‌ها و حمایت تکمیلی از تولید
جدال گل‌گهر و پرسپولیس؛ شنبه ۲۵ بهمن
طرح آبیاری کم‌فشار مزرعه «رئیس‌آباد» رفسنجان افتتاح شد
عملیات آمریکا در کاراکاس خلاف قوانین بین‌المللی بود
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در کهگیلویه و بویراحمد
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
سرمایه گذاری ۲۶ میلیارد دلاری صنعت نفت در دولت چهاردهم؛ از فشارافزایی پارس جنوبی تا بازگشت حفاری به خزر
گشایش نمایشگاه مشاغل خانگی در دولت آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
تصاویر هوایی از حضور حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)