معادل تولید یک فاز پارس جنوبی؛
یک درجه کاهش دما مساوی با مصرف ۲۵ میلیون مترمکعب گاز
مدیر راهبری شرکت ملی گاز کشور اعلام کرد: با کاهش زودهنگام دما در مقایسه با سال گذشته میزان مصرف گاز بخش خانگی از کل تولید گاز کشور به ۶۰ درصد رسید.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، مسلم رحمانی، مدیر راهبری شرکت ملی گاز کشور با اعلام اینکه تولید گاز در آبان به بیش از ۷۹۰ میلیون مترمکعب رسید، گفت: از این میزان تولید ۴۳۳ میلیون مترمکعب در بخش خانگی، ۱۹۰ میلیون مترمکعب گاز برای نیروگاهها، ۱۵۲ میلیون مترمکعب در بخش صنعت و باقی تولیدات نیز در بخشهای حملونقل، کشاورزی و سایر بخشهای جزئی مصرف شده است.
وی در خصوص میزان مصارف گاز در آبان تشریح کرد: با توجه به کاهش دما در آبان ماه، عدد مصرفی که تا کنون ثبت شده معادل مصرف گاز در ماه آذر طی پنج سال گذشته است، برای مثال ۴۳۳ میلیون مترمکعب گازی که هفته گذشته در بخش خانگی مصرف شد معادل میزان مصرف گاز در پنجم آذر سال ۱۴۰۲ بوده است.
رحمانی با بیان اینکه امسال متوسط دما نسبت به سال قبل ۳ تا ۵ درجه سردتر است، گفت: هر یک درجه کاهش دما، مصرف گاز را تا ۲۵ میلیون مترمکعب معادل یک فاز پارس جنوبی در بخشهای خانگی، تجاری و عمومی افزایش میدهد.
وی افزود: وقتی علی رغم ثابت بودن میزان تولید، مصرف این بخشها افزایش پیدا میکند، باید در مصرف بخشهای دیگر مانند نیروگاهها تغییراتی ایجاد شود به این شکل که از مصرف گاز بخش نیروگاهی کاسته و سوختهای دیگری جایگزین میشود.
مدیر راهبری شرکت ملی گاز کشور در ادامه گفت: در تابستان مصرف گاز در بخشهای خانگی، تجاری و عمومی حدود ۲۰ درصد و عمده مابقی مصارف به نیروگاهها و صنایع اختصاص داده میشود، اما این تناسب در زمستان تغییر میکند و سهم بخشهای خانگی، تجاری و عمومی به بیش از ۷۰ درصد میرسد.
رحمانی تشریح کرد: در حال حاضر نیز مصرف بخش خانگی به ۶۰ درصد میزان تولید گاز کشور رسیده است.
۲۸ میلیون مشترک گاز در کشور داریم، رحمانی با اعلام این آمار، گفت: از این تعداد ۲۶ میلیون مشترک خانگی هستند، اما با توجه به اینکه ممکن است برای مثال یک مجتمع ده واحدی یک اشتراک گاز داشته باشد ۳۱ میلیون واحد متصل به گاز هستند در کشور وجود دارد.
اما میزان مصرف گاز در بخش خانگی به عنوان مصرفکننده اصلی این انرژی در فصل سرد چگونه محاسبه میشود؟
طبق گفته مدیر راهبری شرکت ملی گاز، کشور به پنج اقلیم بسیار سرد تا بسیار گرم طبقهبندی میشود که میزان مصرف افراد در این اقیلمها در ۱۲ پله قرار میگیرد، سه پلکان اول مشترکان کممصرف، سه پلکان دوم مشترکانی با مصرف متوسط و چهار پلکان بعدی یعنی پلکانهای هفتم، هشتم، نهم و دهم پلکانهای پرمصرف و دو پله آخر به بعد مشترکان بسیار پرمصرف و بدمصرف هستند.
وی درخصوص میزان بهرهمندی افراد ساکن در اقلیمهای مختلف اظهار کرد: اولین پلکان مصرف افرادی که در اقلیمهای سردسیر مانند اردبیل هستند از ۳۰۰ مترمکعب شروع میشود درحالی که در شهر گرمسیری مانند شهر اهواز اولین پلکان مصرف از ۷۵ مترمکعب شروع میشود.
به این معنی که ساکنان مناطق سردسیر اگر تا ۳۰۰ مترمکعب گاز مصرف کنند جز مشترکان کممصرف هستند، اما مردم ساکن اهواز فقط درصورتی جز این دسته از مشترکان قرار میگیرند که تا ۷۵ مترمکعب مصرف گاز داشته باشند.