پخش زنده
امروز: -
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی از اختصاص ۲ هزار میلیارد تومان به شرکتهای دانش بنیانی خبر داد که بتوانند محصولات پلاسما و انسولین را بومی سازی کنند.
دکتر مصطفی قانعی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان برنامه و بودجه؛ هم افزا شدند تا بالاترین ارزبری حوزه دارویی کشور را که مربوط به محصولات پلاسما و انسولین است، کم کنند.
وی با بیان اینکه جمع ارزبری این دو دسته محصول حدود ۲۰۰ میلیون دلار است، اضافه کرد: قرار است با حمایت ۲ هزار میلیاردی صندوق نوآوری و شکوفایی؛ تا ۳ سال آینده، ۹۰ درصد این میزان ارزبری کاهش پیدا کند.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه فراخوان دعوت از شرکتهای دانش بنیان این حوزه امروز روی سایت صندوق نوآوری و شکوفایی قرار میگیرد، گفت: تمام شرکتهای دانش بنیانی که قادرند انسولین و محصولات پلاسمایی را با مشخصاتی که در اطلاعیه ذکر کرده ایم تولید کنند میتوانند از این حمایت برخوردار شوند.
دکتر قانعی افزود: ارزی که در حال حاضر به دارو داده میشود حدود ۲۸ هزار تومان است که با کاهش این ۲۰۰ میلیون دلار ارزبری از عهده دولت این ارز را در بودجه دولت میبینیم.
وی با بیان اینکه بالاترین ارزبری حوزه بیمه با ۴ هزار میلیارد تومن فقط برای دو انسولین پرمصرف آسپارت و گلارژین است، گفت: برای پلاسما هم حدود ۵۰ میلیون دلار صرف واردات میشود که با وجود این حجم هزینه واردات باز هم شاهد این هستیم که هر روز در بازار کمبودش محسوس است، بنابراین موضوع هم امنیتی هم اقتصادی هم دانشی و هم اولین هم افزایی سه دستگاه برای یک اتفاق مهم است.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تحقق این موضوع به عنوان شاخص عملکرد معاونت علمی فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان برنامه و بودجه است، گفت: مردم و دولت اگر واقعا میخواهند بدانند این اتفاق رخ داد یا نه میتوانند آمارنامه دارو سال ۱۴۰۲ را نگاه کنند که چقدر ارزبری داشته و سال ۱۴۰۵ هم نگاه کنند ببینند چقدر ارزبری داشته است.
دکتر قانعی افزود: پیشنهاد ما این است که هر سال دو موضوع را بگذاریم وسط و مشکل را حل کنیم با یک اعتبار جدی که دانش بنیانهای ایران اثرشان را در اقتصاد و خودکفایی بتوانند نشان دهند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا هر تولیدی با هر کیفیتی مورد حمایت قرا میگیرد یا باید از نظر کیفی تاییدیههای خاصی داشته باشد گفت: ما تا پیش از این در کشور تولید انسولین نداشتیم و وقتی از تولید انسولین صحبت میکنیم یعنی از مرحله سلول و سازمان غذا و دارو فراتر رفته و ویژگیهای محصول برترین کشورها را نگاه میکند و از تولید کنندههای داخلی میخواهد که با همان کیفیت باشند.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: دومین کاری که صورت میگیرد این است که انسولین تولید داخل بدون نام روی بیماران آزمایش میشود اگر همان اثربخشی را داشته باشد اجازه ورود به بازار پیدا میکند بنابراین این اطمینان را میدهم تا وقتی معادل کیفیت خارجی را نداشته باشد اجازه ورود به بازار را نخواهد داشت.