پخش زنده
امروز: -
وزیر میراث، گردشگری و صنایع دستی گفت: ۲۸ اثر ملموس و ۲۷ اثر ناملموس کشورمان به ثبت میراث جهانی رسیده و در حال حاضر در رتبه نهم دنیا هستیم و هدفمان کسب رتبهی نخست در دنیا است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ صالحی امیری در حاشیه برنامه زمانه شبکه سه سیما با اشاره شرایط گردشگری و میراث فرهنگی گفت: جهان کشورمان را جزو محدود کشورهایی است که بیشترین آثار میراثی را در جغرافیای خود دارد و جهان ما را از منظر میراثی میشناسد. در سفر به استان گلستان که هفته اخیر انجام شد بیش از هفتصد اثر تاریخی از دوران مفرغ تا ساسانی کشف شد. نسل جوان باید به داشتههای میراثی مان افتخار کند و آموزش و پرورش آنها را به بچهها بشناساند و هر ایرانی از آثار نیاکانمان احساس غرور کند.
ثبت ۲۸ اثر ملموس و ۲۷ اثر ناملموس در فهرست میراث ثبت جهانی
وی افزود:اکنون چهل هزار اثر ثبتی داریم که از آنها ۲۸ اثر ثبت ملموس و ۲۷ اثر ناملموس ثبت جهانی هستند و در حال حاضر ۴۸ اثر در نوبت ثبت داریم. اکنون در رتبه نهم دنیا هستیم و نکته مهم آن است که هیچ کشوری بیش از یک اثر را نمیتواند سالانه در یونسکو به ثبت برساند و دلیل اینکه ما از سه کشور اولیه عقب ماندیم به معنی عدم آثار نبود. در طول هشت سال دفاع مقدس هیچ اثری را معرفی نکردیم و بنا داریم تا یک دهه آینده به سه کشور اول جهان در ثبت آثار جهانی دست یابیم و برای رسیدن به این مهم ابتدا ثبت اثرهای ملی و جهانی و دوم صیانت و حفاظت از میراثی است که به امانت برای ما سپرده شده و نکته سوم هم مرمت است. با هدف حفظ و صیانت تامین نیروی متخصص است که مرمت کار در کشور محدود و موضوع بعدی بحث منابع و بودجه است، اما هر میزان که در توان داریم منابع و نیروی انسانی تامین خواهیم کرد.
او در ادامه گفت: در معرفی ظرفیتهای بزرگ به جامعه و نسل جوان آنگونه که شایسته است نپرداختیم و در تلاش هستیم تا با تولید محتوا در اپلیکیشنها و شبکهها ظرفیتهای میراثی کشورمان را به داخل و خارج معرفی کنیم، تلاشهای در این حوزه صورت گرفته، اما کافی نیست.
به طور مثال در عرصه صیانت از محوطه و بناهای تاریخی و برآورد نیروی انسانی۴۰ هزار نفر لازم داریم ولی ظرفیت فعلی ما دو هزار نفر است. بنابراین صیانت مردمی از آثار و محوطههای تاریخی در دستور کار است.
اولویتهای گردشگری ایرانی
صالحی امیری با اشاره به الویتهای گردشگری تصریح کرد:جذابیت، امنیت و زیرساخت سه مفهوم اصلی در حوزه گردشگری است. در بخش جذابیت در رتبه هفتم جهان هستیم.
وی به گردشگری دریایی اشاره کرد و افزود:در کشورهای بزرگ یازده تا بیست و پنج درصد منابع گردشگریدر حوزه گردشگری دریایی است. ما ظرفیتهای بسیاری از شمال تا جنوب دراین عرصه داریم که فعال هستند. اکنون با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری به دنبال فعال سازی گردشگری دریامحور هستیم که در سفر اخیر به جزیره بوموسی این تاکید و گسترش ظرفیتها در دستور کار قرار گرفت.
ظرفیت ۱۵ میلیونی در عرصه گردشگری
صالحی امیری با اشاره به موضوع گردشگری در جزیره بوموسی گفت: طبق توافقات قرار شد قطعاتی از جزیره بوموسی را برای گسترش در حوزه گردشگری تحویل بگیریم و برای تحقق این هدف با سرمایه گذاران صحبت کردیم مانند توافقاتی که ماهان با سواحل مکران داشته است.
او به گردشگری چهارفصل در ایران اشاره کرد و افزود:ما میتوانیم هم زمان در کیش و گرمای تابستان و در اردبیل محیط خنک ظرفیتهای گردشگری داشته باشیم.
صالحی امیری تصریح کرد: ما ظرفیت پانزده میلیون نفر جذب گردشگری را داریم، اما زیرساختها باید فراهم شودکه شامل ریل، هواپیما، هتل و راهها و مسائل دیگر است.
سالی یکصد هتل افتتاح کنیم
وی افزود: بخش زیادی ازاین تصویر ناامنی به شبکه های بیگانه برای تقویت ایران هراسی مرتبط است. ما برای بازنمایی امنیت و جذابیت ایران تا به حال نتوانستیم تصویر درستی ایجاد کنیم که برای تحقق این امر برنامههایی را در داخل و خارج آغاز کردیم تا در جذب گردشگر موفق باشیم که بخشی از آن با دیپلماسی وزارت خارجه و مسئولان مرتبط است.
صالحی امیری گفت: هدف اول ما نوروز، حاشیه خلیج فارس، کشورهای آسیای میانه، آسیای جنوب شرق، چین و هند و ... است و میتوانیم تا پنج سال آینده به این اهداف دست یابیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: اکنون ۱۴۳۰ هتل در کشور داریم و هدف ما افتتاح یکصد هتل در سال است که این موضوع با حمایت و رفع موانع در مسیر سرمایه میسر میشود.
صالحی امیری با اشاره به توریسم گفت: ۱.۳ میلیون نفر زائر از بحرین و عراق و اطراف داشتیم، و ترکیه، مالزی و اندونزی و سایر کشورها از برنامههای هدفمند در گسترش این حوزه هستند، اما نیازمند سه کار اساسی هستیم ابتدا پاکسازی ذهنیت زدایی جهانیان برای ایران هراسی، دوم معرفی جذابیتهای ایران و سوم ایجاد زیرساختهای لازم که گردشگران به ایران سفر کنند. الان حدود ۴۵۰ هزار تخت اقامتی در ایران داریم که این ظرفیت بسیار گسترش یابد تا ما بتوانیم پانزده میلیون گردشگر را در داخل ایران داشته باشیم.
نظارت بر فعالیت آژانسهای مسافرتی
وی اظهار داشت: ظرفیت توریسم از طرف خصوصی، آژانسها و کانونهای مسافرتی انجام میشود که چارچوبها و قوانین خاص خود را دارد. اکثر آژانسهای مسافرتی این موضوع را رعایت میکنند. اکنون ۶.۳، یک میلیون و دویست هزار نفر برای درمان به ایران و پیش بینی میشود که تا پایان برنامه هفتم دو میلیارد دلار به شش میلیارد در زمینه گردشگری سلامت سهم کشور ما در این حوزه باشد.