کنترل دقیق واردات برنج برای حفظ سلامت جامعه
رئیس اداره فرآوردههای غذایی با منشأ گیاهی سازمان غذا و دارو گفت: تمامی برنجهای وارداتی پیش از ورود به کشور، از نظر آلودگیهای شیمیایی، میکروبی و فلزات سنگین نظیر آرسنیک به دقت بررسی میشوند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ افخم محمدعلیزاده افزود: تمامی محمولههای برنج وارداتی از مبادی رسمی از طریق گمرکات کشور که در سامانه غذا و دارو اظهار میشوند، تحت آزمایشهای دقیق و پیشرفته قرار میگیرند تا از ایمنی و سلامت آنها اطمینان حاصل شود.
وی ادامه داد: این آزمایشها در مراکز تخصصی و با استفاده از پیشرفتهترین تجهیزات انجام میشود تا هیچگونه خطری متوجه سلامت مصرفکنندگان نباشد.
وی با تأکید بر رعایت کامل استانداردهای ایمنی و سلامت در واردات مواد غذایی افزود: محصولات غذایی وارداتی، از جمله برنج، تنها در صورتی اجازه ورود به بازار را دارند که تمامی شاخصهای کیفی و سلامت را رعایت کرده باشند. در غیر این صورت، از ورود محمولههای نامنطبق به کشور جلوگیری خواهد شد.
محمدعلیزاده ضمن حمایت از تولید داخلی گفت: سیاستهای کلان کشور بر تقویت تولید داخلی تأکید دارند و واردات محصولات غذایی، تنها در موارد ضروری و برای تأمین نیاز مصرفکنندگان انجام میشود. در این زمینه، سازمان غذا و دارو همواره تلاش میکند تا ضمن نظارت کامل بر کیفیت محصولات وارداتی، به توسعه و تقویت کشاورزی داخلی نیز کمک کند.
وی اظهار کرد: این دغدغهها بسیار ارزشمند هستند و سازمان غذا و دارو تلاش دارد ضمن رعایت قوانین، واردات را مدیریت و سلامت محصولات عرضهشده در بازار را تضمین کند.»
محمدعلیزاده در ادامه با رد موضوع واردات برنج قاچاق تأکید کرد: بسیاری از محصولات از مسیرهای غیررسمی نظیر پیلهوری، ملوانی و تهلنجی وارد کشور میشوند که در برخی موارد حتی کشتیهای بزرگ را شامل میشود. این مسیرها بدون هماهنگی با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت انجام میشوند. همچنین، سازمان اموال تملیکی مطابق قانون محصولات اظهار نشده، متروکه و قاچاق را در صورتی که قابلیت مصرف داشته باشند، به بازار عرضه میکند.
وی از مردم خواست با اطمینان کامل از محصولات غذایی عرضهشده در بازار استفاده کنند و تأکید کرد: سلامت مردم اولویت اصلی سازمان غذا و دارو است و تمامی اقدامات نظارتی با هدف حفظ این سلامت انجام میشود.