• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۶۸۲۹۰
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

موفقیت در بازسازی بافت استخوان با طرح پژوهشگر ایرانی

محقق و پژوهشگر ایرانی موفق شد با طرح «بررسی رفتار استئوجنیک خمیر‌های تزریق‌پذیر بر پایه شیشه‌های زیست‌فعال حاوی کوئرستین» بافت استخوانی را بهبود بخشد.

موفقیت طرح پژوهشگر ایرانی در بهبود بافت استخوان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مهری سهرابی با طرح «بررسی رفتار استئوجنیک خمیر‌های تزریق‌پذیر بر پایه شیشه‌های زیست‌فعال حاوی کوئرستین» موفق شد بافت استخوانی را بهبود بخشد.

سهرابی با مدرک دکتری تخصصی مهندسی مواد از دانشگاه علم و صنعت درباره این طرح گفت: استخوان، بیشترین بافت مورد مطالعه در زمینه بازسازی بافت است. حتی اگر توانایی ذاتی آن برای بازسازی پس از آسیب وجود داشته باشد، آسیب‌های متعددی می‌تواند روند تشکیل و استخوان را که بسیار منظم است، مختل کند.

وی افزود: مهندسی بافت استخوان به‌دنبال تقلید از ماتریس خارج سلولی بافت و مسیر‌های مختلف بیوشیمیایی است که به بازسازی موفقیت‌آمیز منجر می‌شود. برای سال‌های طولانی، استفاده از عوامل خارجی برای تعدیل این فرایند‌های بیولوژیکی انتخاب ارجح در این زمینه بوده است.

وی گفت: تاکنون برای درمان بیماری‌های استخوانی یا پر کردن نقیصه‌های استخوانی از مواد مختلف و با شکل‌های مختلف از جمله بلوک‌های متراکم یا متخلخل، گرانول و خمیر‌هایی با قابلیت شکل‌پذیری استفاده کرده‌اند. اما هر کدام از این مواد و اشکال، مشکلات خاصی از جمله در ماشین‌کاری یا مهاجرت به بافت مجاور را داشتند.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: خمیر‌های تزریق‌پذیر این مشکلات را از بین برده، از این مواد در کنترل رهایش دارو و انتقال دارو استفاده می‌کنند.

وی در ادامه گفت: خمیر‌های شیشه زیست‌فعال مزایای بسیاری نسبت به سرامیک‌های بالک دارند، خواص جریان‌یابی و تزریق‌پذیری این خمیر‌ها باعث شده تا از این خمیر‌ها در کاربرد‌های گسترده‌ای استفاده شود. استفاده این خمیر‌ها در جراحی‌های غیرباز و به‌ویژه در نواحی که نقیصه استخوانی پیچیده است بسیار مورد توجه است.

وی افزود: مواد زیست‌فعال مانند هیدروکسی‌آپاتیت (HA) و شیشه‌های زیست‌فعال برای ترمیم نقص‌های استخوان و دندانی به‌طور گسترده استفاده شده‌اند. این مواد که معمولاً به فرم‌های مختلف همچون بلوک متراکم یا متخلخل، گرانول، سیمان و سیستم‌های تزریق‌پذیر تهیه می‌شوند دارای قابلیت هدایت استخوان‌سازی هستند، ضمن اینکه غیر سمی، غیر حساسیت‌زا و غیر التهاب‌زا هستند، به‌عنوان ماده زیست‌فعال شناخته شده‌اند، زیرا قادر به تشکیل پیوند شیمیایی با بافت اطراف هستند.

وی ادامه داد: یکی از پیشرفت‌های بزرگ در این حوزه توسعه هیدروژل‌ها است که می‌توانند به‌تنهایی یا در ترکیب با مواد زیست‌فعال مانند هیدروکسی آپاتیت و شیشه زیست‌فعال استفاده شوند و به‌طور کلی خواص مناسب برای استفاده در حوزه زیست‌پزشکی دارند. از نظر ساختاری این سیستم شبیه ماتریکس خارج سلولی بسیاری از بافت‌های طبیعی است. به‌علاوه هیدروژل‌ها دارای روش‌های پردازش متغیر هستند و می‌توانند به عنوان داربست در سیستم‌های رهایش دارو، سلول و عوامل رشد یا به‌عنوان مانع یا چسب در نقطه اتصال زیست مواد-بافت استفاده شوند.

این محقق و پژوهشگر اضافه کرد: بنابراین هیدروژل تزریقی با حداقل تهاجم، هزینه تزریق کم، داربست‌های مناسبی برای کپسوله کردن، انتقال دارو، ترمیم بافت و عمل جراحی ترمیمی هستند.

وی تصریح کرد: با این حال، هیدروژل تزریقی ممکن است برای ترمیم بافت مناسب باشد، اما باید زیست‌سازگار، ثابت از نظر بیولوژیکی و غیر سمی نیز باشد. در میان پلیمر‌های طبیعی هیالورونیک اسید، سدیم آلژینات و مشتقات آنها به‌دلیل دارا بودن خواص زیست سازگاری، زیست تخریب‌پذیری، چسبندگی زیستی و همچنین غیر سمی بودن به‌طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

سهرابی در ادامه افزود: تاکنون استفاده از کوئرستین در ترکیب خمیر‌های تزریق‌پذیر اشاره شده، مورد بررسی قرار نگرفته است. افزودن استئوجنیک ایجنت به ترکیب در این تحقیق نوآوری محسوب می‌شود. این عامل با ایجاد هدایت استخوان‌سازی سبب ایجاد بافت استخوان در محل نقیصه و کمک به بهبود هرچه سریعتر نقیصه می‌شود. استفاده از کوئرستین به‌عنوان یک عامل بهبوددهنده تراکم استخوان به‌صورت خوراکی مورد تأیید قرار گرفته است، همچنین این دارو در داربست‌ها و میکرواسفر‌های پلیمری نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در مورد خمیر‌های تزریق‌پذیر ضمن اینکه تاکنون گزارشی مبنی بر استفاده این دارو ارائه نشده است اثرات آن بر سایر خواص نظیر تزریق‌پذیری، واش آوت نیز نامشخص است که در این پژوهش به سؤالات مذکور پاسخ داده شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره شهید منصور سودی، شهید شاخص زنجان
هنر نقالی و طنین شور شاهنامه‌خوانی در خرمدره، زنجان
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
یادداشت رئیس مجلس در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
امنیت جامعه خط قرمز پلیس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۵ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
پزشک معالج کاظمی: خانواده صابر رضایت دادند تا پیکر به پزشکی قانونی نرود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)