پخش زنده
امروز: -
روز سوم خرداد ۱۳۶۱ خرمشهر شهر خون در عملیات بیتالمقدس از دست اشغالگران بعثی پس گرفته شد و به نمادی از ایستادگی و امید تبدیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ خرمشهر، شهری که نمادی از ایستادگی و امید برای همه مردم ایران است این پیروزی غرورآفرین نه تنها نمادی از مقاومت ملت ایران بود بلکه نقطه عطفی در مسیر پیروزی نهایی انقلاب اسلامی محسوب میشود و همواره الهامبخشِ نسلهای آینده برای دفاع از وطن و ارزشهای مقدس کشورمان خواهد بود.
نبرد اول خرمشهر درگیری شهریای میان ارتش عراق و رزمندگان ایرانی بود که در حومه و داخل خرمشهر از تاریخ ۱ مهر تا ۴ آبان سال ۱۳۵۹ رخ داد.
در پی حمله عراق به ایران، ۱۲ لشکر عراقی به سمت خرمشهر روانه شدند که با مقاومتِ گردان دژ نیروی زمینی ارتش، گردان تکاوران دریایی بوشهر و مردم بومی خرمشهر و شهرهای اطراف آن روبهرو شدند.
نهایتاً، عراق توانست پس از ۳۴ روز درگیری، خرمشهر را تسخیر کند. در این نبرد از هر دو طرف حدود ۷۰۰۰ نفر کشته و مجروح شدند و تعداد چند صد خودرو زرهی و تانک منهدم شد. با وجود مقاومت سرسختانه ایرانیها، به دلیل نرسیدن نیروی کمکی (تجهیزات، مهمات و نیروی نظامی) و آتش سنگین توپخانهارتش عراق و بمبارانهای پیاپی نیروی هوایی عراق، سرانجام با دستور شفاهی مقامات ایرانی، نیروهای مقاومت پس از خارج کردن مردم، از طریق رودخانه کارون، از شهر خارج شدند.
خُرَمشَهر یکی از بزرگترین و مهمترین شهرهای استان خوزستان در کشور ایران است. این شهر در محل تلاقی رودخانههای اروندرود و کارون و در ناحیهای باتلاقی و پست قرار گرفتهاست. خرمشهر به جهت واقعشدن در مجاورت خلیج فارس و کشور عراق، از اهمیت استراتژیک اقتصادی، تجاری و سیاسی ویژهای برخوردار است.
جمعیت خرمشهر را مردمان ایرانی تشکیل میدهند. این شهر در انتهاییترین نقطه استان خوزستان قرار گرفته و اسکلههای آن در کرانههای رودخانهٔ کارون جای گرفتهاست.
مهمترین سوغاتی این شهر؛ ماهی، صنایع حصیربافی، رطب، خرما و دیگر فراوردههای خرما است.