• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۵۰۰۱
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۲
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

خودداری هند از امضای بیانیه سازمان شانگهای

هند از امضای بیانیه سازمان همکاری شانگهای به علت نادیده‌گرفتن حمله پهلگام خودداری کرد.

خودداری هند از امضای بیانیه سازمان شانگهای

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، طبق اعلام رسانه‌های هند، این کشور از امضای بیانیه مشترک نشست وزیران دفاع سازمان همکاری شانگهای (SCO) در چینگدائو چین خودداری کرد. این تصمیم، واکنشی آشکار به اشاره نشدن به حمله تروریستی پهلگام در سند نهایی نشست بود؛ حمله‌ای که منجر به کشته شدن ۲۶ غیرنظامی شد و مسئولیت آن را گروه «جبهه مقاومت» وابسته به لشکر طیبه بر عهده گرفت.

راجنات سینگ، وزیر دفاع هند، که در رأس هیئتی برای شرکت در این نشست به چین سفر کرده است، در سخنرانی خود با لحنی صریح، سازمان همکاری شانگهای را به اتخاذ موضعی جدی‌تر در قبال تروریسم فرامرزی فراخواند و تأکید کرد که بی‌تفاوتی در برابر چنین حملاتی، اعتماد عمومی به سازوکار‌های امنیت جمعی را تضعیف می‌کند.

در بیانیه‌ای که هند از امضای آن خودداری کرد، نه تنها اشاره‌ای به حمله پهلگام نشده بود، بلکه به‌طور ضمنی با بیان نام بلوچستان، اتهاماتی مبنی بر نقش‌آفرینی هند در بی‌ثباتی منطقه مطرح شده بود. مقامات هندی معتقدند که حذف پهلگام از متن بیانیه، تحت فشار پاکستان و با هماهنگی چین – رئیس کنونی سازمان – صورت گرفته است.

وزیر دفاع هند ضمن رد این اتهامات، گفت: «اسلام‌آباد باید به درون خود نگاه کند و به جای طرح ادعا‌های بی‌اساس، حمایت از تروریسم را متوقف کند.» وی با اشاره به الگوی آشنای حمله پهلگام، تصریح کرد که هند، با استفاده از حق مشروع خود برای دفاع، نشان داده است که مراکز پرورش تروریسم دیگر از مصونیت برخوردار نخواهند بود.

راجنات سینگ در بخش دیگری از سخنان خود، صلح، امنیت و اعتماد متقابل را مهم‌ترین چالش‌های پیش روی منطقه خواند و رادیکالیسم، افراط‌گرایی و تروریسم را ریشه اصلی این تهدیدات دانست.

وی با اشاره غیرمستقیم به پاکستان گفت: «صلح و رفاه نمی‌تواند با تروریسم و توسعه سلاح‌های کشتار جمعی در دست بازیگران غیردولتی همزیستی داشته باشد.» وزیر دفاع همچنین خواستار آن شد که عاملان، حامیان مالی، برنامه‌ریزان و پشتیبانان تروریسم به دست عدالت سپرده شوند و تأکید کرد که هیچ‌گونه استاندارد دوگانه‌ای نباید در مواجهه با تروریسم وجود داشته باشد. امتناع دهلی نو از پیوستن به بیانیه مشترک نشست چینگدائو، گامی در ادامه پیام هند پس از عملیات سیندور تلقی می‌شود؛ عملیاتی که با هدف مقابله با تهدیدات تروریستی از مبدا فرامرزی انجام شد. نشست وزیران دفاع سازمان همکاری شانگهای با حضور ۱۰ کشور عضو، از جمله روسیه، چین، ایران، پاکستان و هند، در حالی برگزار شد که اولویت اصلی آن، بررسی تحولات امنیتی منطقه‌ای و بین‌المللی بود. سازمان همکاری شانگهای، که در سال ۲۰۰۱ با هدف ارتقای ثبات منطقه‌ای تأسیس شد، اکنون در یکی از حساس‌ترین مقاطع سیاسی خود به‌سر می‌برد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیکر شهید فراجا در ملایر تشییع شد
دو برنامه «تفسیر و تفنگ و کوی محبت» از شبکه دو
«حدیث کعبه و کربلا» منتشر شد
شهادت، پایان زندگی مشترک شهید مدافع وطن، ابراهیم غضبانی+فیلم
محرم امسال، صحنه نبرد روایت‌ها و احیای حقیقت کربلا
جیب استان پرپول شد
عزاداری مردم تفرش در قاب مستند
گرمازدگی بیماری فصل تابستان
آماده‌باش نیروهای شرکت توزیع برق آذربایجان‌غربی
صهیونیست‌ها در فکر فرار از سرزمین‌های اشغالی
شب آخر با «ققنوس»
برگزاری مراسم عزاداری و گلریزان آزادی زندانیان در مشهد
ریتم آرام بازار همدان
لزوم ارتقاء خدمت رسانی به زائران و توسعه عتبات عالیات
اعتراض چهره‌های رسانه‌ای به جانبداری بی‌بی‌سی از اسرائیل
متلاشی شدن باند سارقان فرا استاني طلاجات
«منم بچه مسلمان» در اخبار رسانه
گستره وسیع اهداف موشک‌های ایران در سرزمین‌های اشغالی
از پویش های ضد اسرائیلی تا رسوایی حقوق بشر آمریکایی
شوک به دنیای فوتبال؛ بازیکن پرتغالی تیم لیورپول درگذشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مقر محرمانه ارتش اسرائیل چگونه منهدم شد
ابلاغ آیین‌نامه اجرایی واردات خودرو در سال ۱۴۰۴
اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد
برگزاری مراسم عزاداری اباعبدالله (ع) در حسینیه امام خمینی
آغاز ثبت نام آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی
ابلاغ قانون تعلیق همکاری با آژانس انرژی هسته‌ای
کاروان ورزش ایران از حضور در یونیورسیاد بازماند
دروازه بان ذوب‌آهن در این تیم ماندنی شد
عملیات وعده صادق ۳ توسط رهبر انقلاب فرماندهی شد
آغاز تمرینات ملی پوشان جوان تیم پارادو ومیدانی نابینایان و کم بینایان
تعویق انتخابات فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام
نشست شورای عالی قضایی
رژیم صهیونی در مسیر سقوط
آماده‌باش سراسری صنعت برق برای روز‌های گرم پیش‌رو
دمای ۳ شهر سیستان و بلوچستان به ۵۰ درجه رسید