• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۷۷۰۷
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۶
ایلام » سیاسی

ضرورت تشکیل قرارگاه مشترک مرزی ایران و عراق

استاندار ایلام گفت: قرارگاه مشترک مرزی ایران و عراق راهکار تسهیل تردد زائران در ایام محرم و اربعین است.

            ضرورت تشکیل قرارگاه مشترک مرزی ایران و عراق
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، مرکز ایلام؛ «احمد کرمی» استاندار ایلام امروز در نشست هماهنگی و تقویت تعاملات استان‌های ایلام و واسط عراق با محور تسهیل تردد زائران اربعین حسینی، ضمن قدردانی از تلاش‌های مسئولان طرف عراقی، اظهار داشت: اولویت مشترک ما، فراهم‌سازی شرایط مناسب برای تردد آسان زائران در ایام محرم، صفر و اربعین حسینی است.
 
وی با اشاره به هماهنگی و عزم جدی دو استان در مدیریت تردد میلیون‌ها زائر افزود: اقدامات مناسبی طی سال‌های گذشته صورت گرفته و شاهد رشد چشمگیر تردد زائران از مرز مهران هستیم. فقط در سال گذشته بیش از هشت میلیون نفر از جمعیت دو استان ایلام و واسط که مجموعاً بالغ بر دو میلیون نفر است، از این مرز تردد کردند که این حجم چشمگیر تعامل، بیانگر همکاری دوستانه و تاریخی دو استان است.
 
کرمی اضافه کرد: مرز مهران به عنوان دروازه عتبات عالیات، در تمام طول سال و به ویژه در ایام مناسبت‌هایی مانند عاشورا و اربعین، پذیرای حجم بالایی از زائران است. این رویداد بزرگ علاوه بر جنبه مذهبی، ظرفیت بزرگی برای رشد اقتصادی و تعاملات تجاری میان دو کشور و به ویژه دو استان ایلام و واسط فراهم می‌کند.
 
استاندار ایلام ضمن قدردانی از عملکرد نیرو‌های نظامی و امنیتی استان واسط و ایران گفت: خوشبختانه تدابیر و تلاش‌های نیرو‌های مستقر موجب حفظ امنیت کامل مرز و دفع تهدید‌های دشمنان شده و همین هوشیاری، امکان برگزاری مراسم و حضور امن زائران را فراهم کرده است.
 
کرمی با اشاره به افزایش محسوس تردد زائران در ایام عرفه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود در ایام تاسوعا و عاشورا و حتی اربعین، شاهد افزایش چشمگیر جمعیت زائران باشیم و لازم است دو استان، با تشکیل قرارگاه مشترک مرزی و هماهنگی کامل دستگاه‌های اجرایی، به بهترین نحو آماده میزبانی باشند.
 
وی با تاکید بر لزوم توسعه همکاری‌های اقتصادی و خدماتی میان دو استان بیان کرد: انتظار می‌رود علاوه بر محوریت مسائل زیارتی، ظرفیت مرز مهران به عنوان فرصتی برای رونق مبادلات تجاری و توسعه اقتصادی منطقه مورد توجه ویژه قرار گیرد.
 
کرمی اعلام کرد: افزایش خطوط صدور گذرنامه در پایانه مهران و ایجاد امکانات رفاهی و تسهیل تردد زائران، مطالبه اساسی ماست و لازم است با همکاری طرف عراقی و دستگاه‌های اجرایی مرتبط در این خصوص برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.
 
استاندار ایلام همچنین ضمن اظهار خرسندی از پیروزی‌های جمهوری اسلامی ایران و همبستگی مردم دو کشور، تصریح کرد: این پیروزی‌ها و همدلی‌ها نشان‌دهنده وحدت تاریخی، فرهنگی و دینی ملت‌های ایران و عراق است و باید فراتر از مسائل مرزی، در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تقویت شوند.
 
کرمی در پایان با بیان اینکه مرز مهران اکنون به عنوان شلوغ‌ترین و مهم‌ترین مرز زائرپذیر کشور بدل شده، خواستار تدوین برنامه‌های بلندمدت و راهبردی برای توسعه پایدار و همه‌جانبه در این منطقه شد.
 
محمد جمیل المیاحی، استاندار واسط عراق نیز در این نشست بیان داشت: واسط یکی از استان‌های بزرگ عراق هم از نظر جمعیتی و هم جایگاه سیاسی و خدماتی است و برای آینده این استان، برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای انجام شده است.
 
وی خاطرنشان کرد: تمرکز این نشست بر تعیین راهبردهای عملیاتی برای ارتقای زیرساخت‌ها و ارائه خدمات مطلوب به زائران حسینی به ویژه زائران ایرانی است که از مرز مهران وارد خاک عراق می‌شوند، همکاری نزدیک مسئولان دو طرف می‌تواند زمینه‌ساز حل مشکلات باشد.
 
المیاحی افزود: مشکلات و موانع مرزی میان دو کشور وجود دارد که بخشی مربوط به طرف عراقی و بخشی مربوط به طرف ایرانی است، از جمله این مشکلات می‌توان به مسائل مرتبط با رفت و آمد رانندگان، تبادل کالا و برخی امور اجرایی اشاره کرد که نیازمند پیگیری، همکاری مستند و مستقل هر دو طرف است.
 
استاندار واسط ادامه داد: برای آنکه بتوانیم خدمات شایسته به زائران ارائه کنیم و استقبال شایسته‌ای از زوار اربعین حسینی رقم بزنیم، پیشنهاد تشکیل ستاد مشترک مدیریت و استقبال از زوار مطرح شده و با حمایت دفتر نخست‌وزیر و پیگیری کمیته ویژه مربوط به زیارت اربعین، اقدامات جدی در این راستا در دست انجام است.
 
وی تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد با هماهنگی همه دستگاه‌ها، همسویی دو استان و توجه ویژه مسئولان عالی‌رتبه دو کشور، مشکلات سال‌های گذشته برطرف و مسیر خدمت‌رسانی به زائران تسهیل شود.
 
المیاحی با بیان اینکه از هر گونه تعامل و تقویت همکاری ها برای تسهیل در تردد زوار و خدمت به زایران امام حسین(ع) استقبال می کنیم، اظهار کرد: شرایط لازم برای عبور ۱۲۰ نفر از زوار در هر ۱۰ ثانیه فراهم شده است و لازم در این زمینه نیز همکاری‌ها بین گذرنامه دو طرف افزایش یابد.
 
در پایان، استاندار واسط از همه مسئولان و دست‌اندرکاران دو استان ایلام و واسط خواست با بررسی جدی مسائل مطروحه، در اسرع وقت نسبت به برطرف کردن موانع احتمالی اقدام کنند تا امسال شاهد تسهیل چشمگیر تردد زائران و ارائه خدمات مطلوب‌تر در ایام محرم و اربعین باشیم.
 
گفتنی است استاندار واسط عراق در بدو ورود استاندار ایلام به شهر کوت، تابلوی منقش به موشک های ایرانی و میدان آزادی تهران به احمد کرمی اهدا کرد.
 
در این نشست بر افزایش تعداد دربهای خروجی و ورودی مرز مهران و زرباطیه عراق نیز تاکید شد.
 
کنترل حجم زوار در ایام پیک سفرهای زیارتی در مرز مهران، افزایش تعداد وسایل خنک کننده و مه پاش‌ها، تامین آب خنک در مرز زرباطیه عراق و همکاری هر چه بیشتر واحدهای گذرنامه دو کشور  از محورهای این نشست بود.
 
استان واسط به مرکزیت شهر کوت ششمین استان بزرگ کشور عراق با جمعیت ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در شرق این کشور و هم مرز با استان ایلام است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جدول قطعی برق ۱۱ تیر ۱۴۰۴ در چهارمحال و بختیاری
پذیرش درخواست توقف جنگ فرصتی دوباره برای دیپلماسی است
نصب پرچم «یا حسین» از بندرعباس تا مرز شلمچه
ایران به تقویت رشته‌های حساس علمی ادامه خواهد داد
حفاظت از اراضی ملی خط قرمز دستگاه قضا
پیش بینی کاهش میدان دید و کیفیت هوا در استان
بیانیه مطالبات بخش خصوصی به مناسبت روز صنعت و معدن
گشایش دفتر یادبود شهدای ایران در بوسنی و هرزگوین
فرصت طلایی مالیاتی برای فعالان اقتصادی
صهیونیست‌ها ابعاد ضربه بزرگی را که خورده‌اند، پنهان می‌کنند
شعار‌های ضداسرائیلی در جشنواره موسیقی گلاستونبری
شناسایی مزاحم تلفنی آتش نشانی گناباد
طنین فریاد یا عباس در آسمان شاهرود
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار ایران اسلامی فردا چهارشنبه ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح در مصلای شهر یاسوج
رفع تصرف ۹۷ هزار متر مربع از اراضی ملی در خوزستان
منطقه آزاد دوغارون، ظرفیت طلایی در اقتصاد شرق کشور
امام جمعه ایلام، میزبان عزاداران حسینی است
تشییع سرباز شهیداهل سنت، منصور گرگیج مهر فردا در گنبد کاووس
عزاداری و سوگواری ماه محرم درمساجد امام حسین(ع) و محمدرسول الله(ص) تیپ 364 شهید نصیرزاده ارتش در مهاباد
کاهش ساعت کاری اداره‌های فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
رژیم صهیونیستی در آستانه حمله دوباره؛ هشدار درباره فریب آتش‌بس
آتش‌بس ممکن است فریب باشد
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه
آغاز مراسم تشییع پیکر خانواده ۷ نفره دانشمند شهید هسته‌ای
دلایل اصلی کاهش شاخص بورس در دو روز اخیر
تامین خودرو ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز قرا دارد
آغاز فروش محصولات ایران خودرو از امروز
مرگ رژیم صهیونیستی و نتانیاهو نزدیک شده است
تعلیق همکاری با آژانس، واکنشی طبیعی به رفتار گروسی است
دعوت ۲۰ بازیکن به اردوی ششم تیم والیبال جوانان
ضرورت حفظ قدرت خرید طبقات کم برخوردار جامعه
باید از انسجام ملی ایجاد شده در حوادث اخیر صیانت کرد
ایران برای پاسخ به هر تجاوز جدید آمادگی دارد
مردم پادزهر جنگ ترکیبی رژیم صهیونیستی بودند
زائرین اربعین بیمه می‌شوند
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)
ظریف: آژانس خود را از ننگ جنایات جنگی گروسی پاک کند  (۱ نظر)
پیام آیت الله نوری همدانی در پی شهادت سردار شادمانی  (۱ نظر)
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است  (۱ نظر)
تیم ملی فوتسال ناشنوایان ایران چهارمین بار قهرمان جهان شد  (۱ نظر)
لیگ والیبال ملت ها؛ برتری بلند قامتان ایران مقابل آرژانتین  (۱ نظر)
برانکو: ایران به جرات یکی از امن‌ترین کشور‌های جهان است  (۱ نظر)
اصرار گروسی بر بازدید از سایت‌های بمباران‌شده بی‌معناست  (۱ نظر)
ادای احترام هند به ملتی که ایستاد  (۱ نظر)
پوشش حفاظتی ۹۷ ذخیره گاه جنگلی در لرستان  (۱ نظر)
عراقچی: ایران با واژه تسلیم بیگانه است  (۱ نظر)
حملهٔ وحشیانهٔ اسرائیل به ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند  (۱ نظر)
دستگیری عامل خرابکاری در بندرانزلی  (۱ نظر)
گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد  (۱ نظر)