تشدید نظارت بر بازار و برنامهریزی ویژه برای شرایط بحران در تهران
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری تهران با اشاره به لزوم آمادگی کامل در برابر شرایط خاص، از تدوین طرحهای عملیاتی برای تداوم ارائه خدمات در حوزههای نان، کالاهای اساسی، توزیع و نظارت خبر داد و گفت: نظارتها بر بازار کالاهای اساسی هدفمند میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، حشمتالله عسگری، در حاشیه برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار استان تهران که با محوریت ارزیابی عملکرد نهادهای تأمین و توزیع کالا در ایام بحرانی برگزار شد، بر لزوم بازنگری در سازوکارهای نظارتی و عملیاتی بازار تأکید کرد.
وی با بیان اینکه در شرایط خاص باید ظرفیتهای اضطراری بهدرستی فعال شوند، گفت: عملکرد برخی اتحادیهها در ایام اخیر ضعیف بوده و کمیسیون نظارت استان و شهرستانها موظف به برخورد قانونی با اتحادیههای متخلف هستند.
آقای عسگری یکی از اقدامات مهم در حوزه پایداری عرضه نان را الزام نانواییها به تأمین سوخت دوم عنوان کرد و افزود: در شرایطی که گاز یا برق قطع شود، نانواییها باید از سوختهای جایگزین نظیر مولد برق، گاز مایع یا کپسول ال. پی. جی استفاده کنند تا اختلالی در خدمترسانی ایجاد نشود.
وی به موضوع تأمین منظم کالاهایی مانند برنج و روغن برای بنکداران اشاره کرد و گفت: شرکتهای پخش موظف به توزیع مستمر این اقلام هستند و در صورت تخلف، با آنها برخورد جدی از سوی تعزیرات صورت خواهد گرفت.
معاون استاندار تهران از واگذاری بخشی از مسئولیت توزیع اقلام تنظیم بازار به اتاق اصناف برای اولین بار خبر داد و افزود: این تصمیم بهمنظور تسریع و تسهیل در توزیع اقلامی، چون گوشت، مرغ و برنج در سطح هیئتهای مذهبی و مساجد، با نظارت میدانی نمایندگان سازمان تبلیغات اسلامی، جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبانی امور دام اتخاذ شده است.
وی با تأکید بر بازنگری در نحوه بازرسیها گفت: بازرسیها باید کالا محور و هدفمند شده و تمرکز بیشتری بر میادین میوه و ترهبار، فروشگاههای زنجیرهای و مراکز پرتردد شهری داشته باشند، همچنین تعزیرات حکومتی مکلف شده برنامهریزی یکماهه نظارتی شهرستانها را به استانداری ارائه دهد.
آقای عسگری از نهادهای مسئول خواست برنامه عملیاتی مشخصی از سوی اتحادیههای نانوایی سنگک، نانهای حجیم و صنعتی تدوین و به استانداری ارائه شود تا در مواقع بحران، نانواییهای فعال مشخص و هماهنگ عمل کنند.
وی به موضوع حمایت از تولیدکنندگان و کارگران فعال در ایام بحرانی اشاره کرد و گفت: لازم است مشوقهایی برای واحدهایی که در ایام جنگ ۱۲ روزه فعالیت داشتهاند، چه در حوزه تولید و چه در بخش کارگری، در نظر گرفته شود تا انگیزه لازم برای پایداری تولید حفظ شود.