• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۴۱۳۲
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۵
بین الملل » آمریکا
دبیرکل سازمان ملل:

اسرائیل باید به حضور در سرزمین‌های اشغالی پایان دهد

آنتونیو گوترش بار دیگر بر راهکار دو دولتی برای برقراری صلح پایدار در سرزمین‌های اشغالی فلسطین تاکید کرد و گفت: اسرائیل موظف است در اسرع وقت به حضور خود در سرزمین فلسطین اشغالی پایان دهد.

 

اسرائیل باید به حضور در سرزمین‌های اشغالی پایان دهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در پیامی به کنفرانس سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی در مورد موضوع بیت المقدس افزود: ما در زمانی گرد هم آمده‌ایم که رنج فلسطینیان به اوج جدیدی رسیده و امید‌ها برای یک راه حل عادلانه و پایدار فاصله بیشتری گرفته است.

دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: «پس از حملات حماس و سایر گروه‌های مسلح فلسطینی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که من به صراحت آن را محکوم کرده‌ام، عملیات نظامی اسرائیل یک بحران انسانی در ابعاد وحشتناک ایجاد کرده است، بحرانی که امروز از هر نقطه دیگری در این بحران طولانی و بی‌رحمانه وخیم‌تر است.»

گوترش تاکید کرد: «زمان آتش‌بس فوری در غزه فرا رسیده است. آزادی فوری و بی‌قید و شرط همه گروگان‌ها (اسرا) به شیوه‌ای آبرومندانه، دسترسی کامل، ایمن و پایدار بشردوستانه.»

دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه نقش تعیین‌شده آنروا (سازمان امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی) در حمایت از پناهندگان فلسطینی باید محترم شمرده شود، گفت: باید به تعهدات تحت قوانین بین‌المللی بشردوستانه و قطعنامه‌های شورای امنیت نیز باید احترام گذاشته شود.

گوترش اظهار کرد: در همین حال وضعیت در کرانه باختری اشغالی، از جمله بیت المقدس شرقی، در حال سقوط آزاد است. تنها در سال جاری، بیش از ۱۵۰ فلسطینی، از جمله بیش از ۲۰ کودک در کرانه باختری اشغالی از جمله بیت المقدس شرقی در عملیات نیرو‌های امنیتی اسرائیل حملات شهرک‌نشینان و سایر حوادث کشته شدند.

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: خشونت شهرک‌نشینان مسلح اسرائیلی افزایش یافته است و بسیاری از فلسطینیان از جمله گاهی در نزدیکی و با حمایت نیرو‌های امنیتی اسرائیل، کشته شده‌اند.

او یادآوری کرد: خشونت شهرک‌نشینان مسلح اسرائیلی افزایش یافته است و بسیاری از فلسطینیان، از جمله گاهی در نزدیکی و با حمایت نیرو‌های امنیتی اسرائیل، کشته شده‌اند.

گوترش همچنین گفت: از اوایل سال ۲۰۲۵، ده‌ها هزار فلسطینی به دلیل عملیات نیرو‌های امنیتی اسرائیل مجبور به فرار شده‌اند و گسترش غیرقانونی شهرک‌سازی، تصرف گسترده زمین و تخریب سازه‌های متعلق به فلسطینیان همچنان ادامه دارد.

دبیرکل سازمان ملل افزود: سیاست‌های اسرائیل در بیت المقدس شرقی، از جمله محدودیت‌های دسترسی و عبادت فلسطینیان، عمیقاً نگران‌کننده است. بیت المقدس جایگاه منحصر به فردی در قلب میلیون‌ها مسلمان، یهودی و مسیحی در سراسر جهان دارد و آنچه در آن اتفاق می‌افتد - از جمله اقدامات تحریکات و خشونت‌آمیز مداوم، در سطح جهانی طنین‌انداز می‌شود.

گوترش تاکید کرد: موضع سازمان ملل متحد واضح است. وضعیت بیت المقدس را نمی‌توان با اقدامات یکجانبه، از جمله فعالیت‌های شهرک‌سازی در بیت المقدس شرقی اشغالی تغییر داد. این وضعیت تنها از طریق مذاکرات بین طرفین قابل حل است. ویژگی جمعیتی و تاریخی بیت المقدس باید حفظ شود. احترام و حفظ وضع موجود در اماکن مقدس ضروری است.

دبیرکل سازمان ملل گفت: دیوان بین‌المللی دادگستری، در نظر مشورتی خود در ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۴، تأیید کرد که اشغال سرزمین فلسطین، از جمله بیت المقدس شرقی و غزه، توسط اسرائیل غیرقانونی است. اسرائیل موظف است در اسرع وقت به حضور خود در سرزمین فلسطین اشغالی پایان دهد.

گوترش تاکید کرد: «تنها مسیر واقع‌بینانه، عادلانه و پایدار، راه‌کار دو دولتی است، با اسرائیل و یک دولت فلسطینی مستقل، دموکراتیک، پیوسته، پایدار و دارای حاکمیت که غزه بخش جدایی‌ناپذیر آن باشد که در کنار هم در صلح و در مرز‌های امن و شناخته‌شده پیش از ۱۹۶۷ زندگی کنند، و بیت المقدس پایتخت هر دو دولت باشد.»

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: «راه‌کار دو دولتی همچنان تنها چارچوبی است که ریشه در حقوق بین‌الملل دارد، توسط قطعنامه‌های متعدد مجمع عمومی تأیید شده و مورد حمایت جامعه بین‌المللی است.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سازمان ملل باید برای اعدام نتانیاهو چراغ سبز نشان دهد تا تمام مخالفین او کار را یکسره کنند. ابراز نگرانی، انتقاد، و محکوم کردن کاری از پیش نمی‌برد!
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم تشییع و خاکسپاری هفت شهید راه قدس در کاشان
دستگیری ۱۱ نفر در نزاع جمعی نیشابور
انتصاب سرپرست فرمانداری ویژه میاندوآب
وزش باد و تلاطم دریا در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز
آغاز رقابت‌های کشتی آزاد جوانان قهرمانی آسیا با حضور نمایندگان مازندران
تولید مستند تلویزیونی «رایان» در سیمای مرکز قزوین
پایش سلامت مادران باردار در ۹۰ مرکز جامع سلامت استان یزد
تجهیزات عظیم کوره احیای آهن اسفنجی در راه استان فارس
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۲۱ تیر ماه
آغاز فرآیند گرفتن پایان‌کار طرح‌های مسکن مهر صدرا
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۴/۲۱
فرزندان قهرمان
قزوین میزبان مسابقات شطرنج جام نخبگان 
دستگیری گروه سارقان فرا استانی در کرمان
کوهرنگ خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری
عملیات طرح آبرسانی به روستای گراتی اسفراین سرعت گرفت
50 درصد ذخایر طلای کشور در کردستان
اعدام قاتل نیان، دختر هفت ساله بوکانی
شهادت سه تن از جان برکفان نیروی انتظامی در چابهار
اعدام قاتل نیان دختربچه بوکانی در ملا عام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی
قالیباف: انسجام ملی مهم‌ترین دستاورد جنگ بود
ورود سامانه رگباری به فارس همراه با کاهش دما و وزش باد شدید
مکیدن محل گزش مار و عقرب ممنوع
معاون ارتباطات رئیس جمهور: هرگز به گروسی اعتماد نداریم
رکورد تاریخی پیوند کبد در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران
رهاسازی آب سد ایوشان برای آبیاری کشاورزی در لرستان
آغاز ثبت‌نام تسهیلات ساخت برای تکمیل واحد‌های مسکونی نیمه‌تمام
اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک ایران جدا شود
اعلام جرم دادستانی تهران علیه نماینده پیشین مجلس
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است
ادای احترام قالیباف به شهدای اقتدار ایران
امنیت تهران و ایروان به یکدیگر گره خورده است
خاورمیانه مقاوم و مستقل درحال شکل گیری است
مرهم دولت بر زخم دانش‌بنیان‌ها
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها  (۴ نظر)
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است  (۴ نظر)
سفیر کره شمالی: در صورت نقض آتش‌بس، در کنار ایران هستیم  (۳ نظر)
اعتماد به روند گفت‌وگو، شرط بازگشت به مذاکره  (۳ نظر)
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند  (۳ نظر)
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی  (۲ نظر)
کاهش بیش از ۵۱ هزار واحدی شاخص بورس  (۲ نظر)
آمریکا بداند تنها راه صلح پایدار گفت‌وگوی محترمانه است  (۲ نظر)
غبار کارخانه نسوز در گلوی مردم دهاقان  (۲ نظر)
خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون  (۱ نظر)
ساماندهی خوبی برای خروج اتباع انجام شده است  (۱ نظر)
ضربه کاری نیرو‌های مسلح منجر به درخواست آتش بس شد  (۱ نظر)
شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد  (۱ نظر)
معابر شهر به نام‌ «شهدای اقتدار» مزین شد  (۱ نظر)
تولید ۲۹۵ فراورده حیاتی با کمک بافت پیوندی  (۱ نظر)